Skocz do zawartości
tomasir

Sis 730

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby mi ktoś coś więcej powiedzieć o nim?

Chcę kumplowi złożyć tani komp, a on wogóle nie gra (dotychczas miał k6-2 350) i znalazłem tanio taką płytkę:

http://www.wpi-antilles.com/Pieces/cartes%...way%20830ch.php

Na niej będzie durak 600, więc dla kumpla to i tak będzie maszyna...

No chyba że jesteście w stanie zaproponować inną płytkę dla duraka i athlona pod sdr lub sdr/ddr w cenie ok. 50-80 pln.

Mam mu łyknąć jeszcze duraka, budę z zasiłką atx, cd lub cdrw i wydać jak najmniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz ją. chodzić będzie.

lepiej K5S5(cośtam), ma SDR i DDR. na sis ludzie narzekają tak dla zasady. kiedyś był dziadowski a teraz jest coraz lepiej.

dorzucasz 128 MB DDR najtańszego 266 i jest sporo szybciej niż na sdr, ale płyta troszkę drożej wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym brałnawet sis'a. nie są złe a kt 133a są lekko droższe i nie mają DDR a to spora różnica tym bardziej, że poniżej 100zł można kupić 156 MB DDR 266 lub 333.

ja pozostaję przy opcji SIS 730 (nie byłem pewien czy K7S5A jest na 730 czy 735). L7S7A2 jest za drogie jak na warunki kumpla tomasir'a. 150 zł (po sprzedaży czytnika) a 80zł to duża różnica.

jetway kiedyś widziałem w cenniku, pewnie klon ECS'a. oj tam, bierz go. jeśli działa to dobrze. no chyba że znajdziesz ECS w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się tylko składa, że SIS730, z tego co mi wiadomo nie obsługuje DDR i np. w wykonaniu ECSa nie wypada najlepiej -> http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...d_plyt_ECS.html

A ta którą podał tomasir, chyba wiele lepsza nie będze, pozatym czy dobrze odczytałem w linku tomasira że cena jest 95 euro 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie lepiej juz sie pokusic o L7S7A2 na 746FX ??? MOBO jest tania i ma spore mozliwosci  :roll:

Tak tylko kup ją za 50 - 80zł :lol:

Tomasir, nie lepiej coś na KT133/A?

Dlatego na razie nie bo kupowałbym cały zestaw (każdą rzecz z osobna jest o jakieś 20 % drożej), a z tego co o tej płytce poczytałem jest całkiem znośna. Co prawda ma zintegrowaną grafę, ale ma też agp więc nie problem.

Tak się tylko składa, że SIS730, z tego co mi wiadomo nie obsługuje DDR i np. w wykonaniu ECSa nie wypada najlepiej -> http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...d_plyt_ECS.html 

A ta którą podał tomasir, chyba wiele lepsza nie będze, pozatym czy dobrze odczytałem w linku tomasira że cena jest 95 euro

Oczywiście link podałem dlatego bo żadnych innych nie ma a chciałem Wam choć troszkę tą płytkę przybliżyć. To że nie obsługuje ddr to wiem, ale wedle tego do czego kumpel będzie kompa używał (internet i może filmy) stwierdziłem że nie warto ładować dodatkowych 100 czy 200 pln, szczególnie, że jak bym łyknął ten zestaw kumpel miałby 384 ramu, więc nawet lepiej niż przyzwoicie. Grafę na voodoo 3 2000 więc też znośnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak do divXa to i zintegrowana styknie.

nie wiem jak to jest z ddr na k7s5a ale ddr zawsze jest trochę wydajniejszy, nawet jak firma coś popapra.

zastanów się, jak koleśnie nie gra to zintegrowany sis styknie chociaż jakośćź obrazu nie jest najlepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak to jest z ddr na k7s5a ale ddr zawsze jest trochę wydajniejszy, nawet jak firma coś popapra.

zastanów się, jak koleśnie gra to zintegrowany sis styknie chociaż jakośćź obrazu nie jest najlepsza.

Zapomniałem dodać iż będzie i tak karta na agp więc to nie problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanów się, jak koleśnie gra to zintegrowany sis styknie chociaż jakośćź obrazu nie jest najlepsza.

Człowieku, co ty piszesz sis730 nie obsługuje ddr, a k7s5 jest na sis735 - pisz na temat :!: :idea:

Co do gry na integrze to gratuluję i polecam, może uda ci się zagrać w kulki i coś sprzed pięciu lat (ew. jakąś niewymagająca strategię np. red alert) bo o jakimkolwiek 3d można zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku, co ty piszesz sis730 nie obsługuje ddr, a k7s5 jest na sis735 - pisz na temat :!:  :idea: 

Co do gry na integrze to gratuluję i polecam, może uda ci się zagrać w kulki i coś sprzed pięciu lat (ew. jakąś niewymagająca strategię np. red alert) bo o jakimkolwiek 3d można zapomnieć.

co się człowieku pultasz ? może byś tak przeczytałcały wątek i mnie nie zjeźdźał ? gdzie ja napisałem że sis 730 obsługuje DDR ? pisałem o K7S5A czyli na sis 735.

streszczę ci, co napisałem wcześniej bo widzę że od twojej głowy nie można zbyt wiele wymagać :

lepiej K5S5(cośtam), ma SDR i DDR.

ja kwidać powyżej, napisałem że lepiej by było ECS L7S5A, nie napisałem że jest na SIS 730.

ja bym brałnawet sis'a. nie są złe a kt 133a są lekko droższe i nie mają DDR a to spora różnica tym bardziej, że poniżej 100zł można kupić 156 MB DDR 266 lub 333. 

ja pozostaję przy opcji SIS 730 (nie byłem pewien czy K7S5A jest na 730 czy 735).

tu napisałem, że pozostaję przy opcji sis 730 czyli jetway, który chciał kupić tomasir. a to pogrubione jest jasne, nie wiedziałem czy L7S5A jest na 730 czy 735. nie miałem i nie mam tej płyty i nie interesowałem sięECS'ami wcześniej.

Chcę kumplowi złożyć tani komp, a on wogóle nie gra (dotychczas miał k6-2 350) i znalazłem tanio taką płytkę: 

Na niej będzie durak 600, więc dla kumpla to i tak będzie maszyna...

wedle tego do czego kumpel będzie kompa używał (internet i może filmy) stwierdziłem że nie warto ładować dodatkowych 100 czy 200 pln

to są kryteria kumpla tomasir'a, jasno widać do czego ma byc komp.

zastanów się, jak koleśnie nie

nie dopisałem nie, ale z wcześniejszego zdania widać o co mi chodziło, że do divX styknie.

tomasir : sorka że ci lekko zburzyłem wygląd tematu ale jak widzisz, niektórzy mają tu poważne problemy z oczkami i luki w wykształceniu w zakresie rozumienia tekstu więc musiałem wyjaśnić sprawę.

a co do tematu : poszukaj taniego ECS L7S7A i wtedy za jakiś czas można skołować tanie DDR'ki lub bierz tego jetway'a. chodzić będzie a przy dobrej konfiguracji nie powinno byćproblemów ze stabilnością. może win 2K zarzucisz i wtedy super stabilność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Rulezz jestem pod wrażeniem, nauczyłeś się cytować :wink: :lol:

A tak do twoich wywodów, jak zwykle mieszasz, pozatym K7S5A a nie L7S5 bo takowej nie ma. Jak sam powinieneś wiedzeć nie dopisanie "nie" znacząco zmienia sens zdania, więc się głupio nie tłumacz tylko się przyznaj, że namieszałeś. Pozatym proponowanie w tym przypadku L7S7A jest trochę bezsensu ze względu na cenę (~80zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak 95 euro niezła cena.

SIS 730D obsługuje zarówno DDR jak i SDR http://www.ecs.com.tw/products/pd_spec.asp...?product_id=241 i jest to dobra płyta do zastosowań biurowych niczego pozatym plyta nie ma gniazda AGP i to jej poważna wada. Nowsze modele na SIS 740 także nie mają AGP. Czyli rozsądniej będzie chyba poszukać jakiejś taniej K7S5A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tą płyte i ma 2PCI iobsługoje SDR do 133 FSB TYLKO 200mhz nie ma ZADNYCH mozliwości podkrecenia... ma jednak pare jajnych funkcji w biosie i ogolnie jest naweet spoko .... jednak radz jesto to mozliwe znalesj jakeś KT133...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW> ja na tym sisie grałem w GTA 3 w 800na 600:P jak miałem 128ramu i pamiec karty przydzielana z ramu (64mb) buhehe wiec nie jest zła... max payne 1024x768x16 i full detale... ładnie,.. po przesiadce na radka 8500LE nie widze zadnej różnicy w 2D ..może poza 1280..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak 95 euro niezła cena.

SIS 730D obsługuje zarówno DDR jak i SDR http://www.ecs.com.tw/products/pd_spec.asp...?product_id=241 i jest to dobra płyta do zastosowań biurowych niczego pozatym plyta nie ma gniazda AGP i to jej poważna wada. Nowsze modele na SIS 740 także nie mają AGP. Czyli rozsądniej będzie chyba poszukać jakiejś taniej K7S5A

Przepraszam ale czy ty czytałeś lub chocioaż oglądałeś przedstawiony przeze mnie link? Ta płytką którą kupuję ma agp!!!

ja mam tą płyte i ma 2PCI iobsługoje SDR do 133 FSB TYLKO 200mhz nie ma ZADNYCH mozliwości podkrecenia... ma jednak pare jajnych funkcji w biosie i ogolnie jest naweet spoko .... jednak radz jesto to mozliwe znalesj jakeś KT133...

Z opisów które znalazłem wynika iż ma nie 2 ale 3 pci!!! (oglądałem nawet zdjęcia!).

A piszę po raz kolejny: Kręcania żadnego nie będzie (no chyba że puszczenie durona 600 na 6x133). PO prostu kumpel wogóle nie gra!

A dlatego decyduję(lub chcę się zdecydować) na tą płytkę z uwagi na fakt iż kupuję cały komputer a wtedy koszt takiej płyty jest wręcz śmieszny....

Próbowałeś może osadzić na tym kompie athlona xp (palamino)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Jetway ma ale Ecs na SIS 730D740 nie ma. Przecież nie napisalem że ten pierwszy nie posiada AGP. Ale i tak na tym teście na Benchmark.pl pisało że i tak AGP to raczej atrapa niż sprawnie działający port i teraz pytanie czy to wina ECS czy może wogóle w tych SIS'ach był jakiś problem z AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Jetway ma ale Ecs na SIS 730D740 nie ma. Przecież nie napisalem że ten pierwszy nie posiada AGP. Ale i tak na tym teście na Benchmark.pl pisało że i tak AGP to raczej atrapa niż sprawnie działający port i teraz pytanie czy to wina ECS czy może wogóle w tych SIS'ach był jakiś problem z AGP.

Ten jetway jest na sisie 730S!

A agp normalnie z tego co mi wiadomo działa bowiem osoba od której kupuje miala mx400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sis 730 to nie to samo co 730 D, po coś jest ta literka D. tomasir, bierz tego jetway'a i już. koszt niski a chodzić będzie.

i jak jużpisałem : w celu obniżenia kosztów można używać zintegrowanej grafy, okazuje sięże nie jest taka zła, a zawsze to V3 za te 30zł można sprzedać.

no chyba, że K7S5A znajdziesz tanio to wtedy DDR zrobi sporą różnicę, nawet w uruchamianiu windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...