ruskitoster Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Czy w zasilaczach sa montowane jakies specjalnie wentylatory ktore chodza poziomo czy taich nie ma i wszystko to to samo? Moze dziwne pytanie ale wole sie upewnic niz wymienie moj trzeszczacy wentyl :) Mam zasilacz fortron fsp500-80ghn i kupilem teraz cos takiego http://allegro.pl/aab-super-silent-fan-12-cichy-wentylator-13db-i4409231176.html tam pewnie nie ma zlacza bedzie trzeba ciąć.. przy okazji ten zasilacz uciagnie podkrecanego phenoma II mam teraz 3.8 i 1.63v (wiem duzo ale tak tylko chodzi stabilnie) i chce kupic gtx 660 albo r9 270 i tez kręcić, chyba da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Z tym 1.63v chyba cos Ci sie pomylilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruskitoster Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) nie pomylilo mam 1.63-1.64 tak pokazuje w cpuz w biosie ustawione 1.575 ale moja plyta (asrock m3a770de) lubi dodac :) to jak z tym wentylem? Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez ruskitoster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Szukaj takiego, co ma łożysko kulkowe, lub jakieś udziwnione (różne rzeczy producenci wymyślają). W zasadzie każde się nada, za wyjątkiem klasycznego ślizgowego. Takie dość szybko się "wytrze" w pozycji poziomej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruskitoster Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Szukaj takiego, co ma łożysko kulkowe, lub jakieś udziwnione (różne rzeczy producenci wymyślają). W zasadzie każde się nada, za wyjątkiem klasycznego ślizgowego. Takie dość szybko się "wytrze" w pozycji poziomej. a znasz jakies takie wentylatory w rozsadnej cenie? wydaje mi sie ze ten wentalator ktory zamowilem z lozyskiem FDB bedzie chyba dobry do pracy w pionie i poziomie ? Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez ruskitoster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Łożysko FDB powinno nie sprawiać problemów. A co do wentylatora z linku, to bym unikał takich badziewii. 13,9dB przy 1200rpm? No i w opisie kilka razy padło słowo wiatrak (może nie widzą różnicy...), do tego w specyfikacji jest podana rezystancja cieplna! Ciekawe czego, przewodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...