Jaa121 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam! Przed chwilą zaistniała taka sytuacja. Włączyłem komputer i po obejrzeniu ok. 15 minut filmiku na Yt komputer się sam wyłączył i próbował włączyć, towarzyszyło temu głośne "pikanie". Sam go awaryjnie wyłączyłem. Jak po jakiś 10 minutach znowu próbowałem uruchomić komputer to się włączył. W czym może tkwić problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StaloweGacieMako Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Głośne pikanie to speaker, który sygnalizuje błędy. W instrukcji płyty głównej powinny być oznaczenia, kopiuję z innego forum oznaczenia: One Beep: Everything is normal and Computer POSTed fineTwo Beeps: POST/CMOS ErrorOne Long Beep, One Short Beep: Motherboard ProblemOne Long Beep, Two Short Beeps: Video ProblemOne Long Beep, Three Short Beeps: Video ProblemThree Long Beeps: Keyboard ErrorRepeated Long Beeps: Memory ErrorContinuous Hi-Lo Beeps: CPU Overheating Jeżeli to nie żaden z nich to daj znać, odkopię swoją instrukcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Wróżek u nas nie ma . Jaki masz sprzęt - procesor , płyta główna , ram , karta graficzna , zasilacz - marka , model i moc !!! Skoro komputer się włączył i domyślam się że system został załadowany to sprawdź temperatury . Zainstaluj HW Monitor i zrób screena , potem wstaw go na forum . Co do pikania - komputer pikał w jakiś charakterystyczny sposób ? Bo wiele płyt ma kody dźwiękowe sygnalizujące problem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaa121 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Procesor - AMD Athlon II X4 620, Płyta główna - Gigabyte GA-MA770T-UD3P, Ram - Kingston 9905403-011.A03LF (2x2GB), Karta graficzna - ATI Radeon HD 4770 512MB GDDR5, Zasilacz - Corsair VX450W Power Supply Komputer pikał z krótkimi odstępami (pik, pik, pik) niestety nie policzyłem ile razy ani nie sprawdziłem co tak pika :P Screen z HW Monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...