Mrokus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam, proszę o sprawdzenie czy zestaw będzie działał sprawnie oraz o sugestie ewentualnych zmian. Komputer ma być przeznaczony głównie do najnowższych gier. Maksymalna kwota to 4500 zł. Z góry dziękuję za pomoc.Oto link do morele:http://www.morele.net/inventory/info/Ud61EN/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jak komputer do gier to I7 odpada . Tutaj masz zmieniony zestaw za 4 437 zł . I5 4690K + HR-02 Rev A , Asus R9 290 4GB DC2 - lepsze chłodzenie , dłuższa gwarancja oraz niższa cena , WD Blue 1TB , Fractal Design Define R4 & XFX XTR 550W - modularny zasilacz z certyfikatem 80+ Gold i trybem półpasywnym . Dodany także Transcend SSD340 128GB . Za montaż i wysyłkę możesz zapłacić 1 zł - szczegóły tutaj . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrokus Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Dziękuje za odpowiedz,nie znam się za bardzo ale dlaczego I7 nie nadaje się do gier skoro z tego co widzę ma lepsze osiągi ? Zapomniałem też ,że chciałbym uniknąć przez jakiś czas zabawy w OC z racji niebezpieczeństwa zniszczenia sprzętu.Poczytałem o dysku i już zmieniłem na twoją propozycję, podobnie myślę chłodzeniem , Zaproponowałeś też mniejszej mocy zasilacz, wybrałem za silny ? Proszę o odnowienie linku do zmienionej konfiguracji bo niestety wygasł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 I7 w grach nie wiele daje , minimalnie lepszy niż podobnie taktowany I5 a sporo droższy - po prostu jest nie opłacalny do gier . Wybrany przez ciebie zasilacz to tania budżetówka , w dodatku nie wiele mocniejszy niż XFX - ~15W więcej na linii +12 V niż w XFX . XFX ma dużo lepszą elektronikę , ma większą sprawność , jest cichy i modularny . A co do linku - mi ten link nadal działa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrokus Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Chodziło mi o to ,że nie mam tutaj aktywnego hiperłącza :/ Zmieniłem częściowo swój zestaw i stąd pytanie co sądzisz o tych płytach : Asus Z97-K i MSI Z97 GAMING 3 ? Może istnieje lepsza do 450 zł bo tyle jeszcze funduszu mam aktualnie :) ? Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Mrokus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Hiperłącza? Chodzi ci o Hyperthreading? Jesli tak to nie zawracaj sobie tym glowy jesli chodzi o gry, sa gry w ktorych wyciagniesz 2-3 fps wiecej albo jakiś ułamek z tego, w innych fps wrecz moze byc nizszy. (np. Arma) Kolega wyzej ci dobrze doradzil, bierz mocną i5'ke. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrokus Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 To wiem, już zmieniłem ;) A coś odnośnie tych płyt głównych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...