Grimlock Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Eizo odpowiedziało na modele 4K UHD konkurencji wydając 32 calowy monitor wyposazony w matryce IPS (konkurencja zastosowała TN w cześci modeli). Poza matrycą IPS o rozdzielczości 3840x2160, EV3237 odświeża obraz z częstotliwością 60Hz. http://www.eizo.pl/monitor/flexscan-ev3237/#specyfikacja Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Super. Ciekawe jak cena. Choć 32" to dla mnie chyba za dużo na monitor. Tym bardziej że dziś satysfakcje mam na 22" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Prawdopodobnie ta sama syfna matryca IGZO co w Asusie i Dellu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Z opinii jakie czytałem w sieci, to w przypadku 4K UHD 27 cali to minimalna przekątna pozwalająca na komfortową pracę. Oczywiście wiele zależy od elastyczności pod względem skalowania systemu operacyjnego i aplikacji (menu i ikony). Prym pod tym kątem wiedzie MacOSX i ostatnio Windows 8.1. Poza tym niejedna osoba chwaliła sobie "miękkość/gładkość" obrazu tj. brak możliwości rozróżnienia okiem pojedynczych pikseli. Co pozytywnie wpływało na zmniejszenie zmęczenia oczu oraz oczywiście poprawienie jakości wyświetlanego obrazu (szczególnie CAD). Cena pewnie będzie oscylować w granicach 8000-9000 zł. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...