prosobol Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam Mam problem z wyborem obudowy do WC/LC ponieważ mam chłodnice 3x120 i nie wiem do jakiej wejdzie a chciałbym by była w środku ponieważ estetyczniej to wygląda. Buda musi pomieścić R9 290 Toxic no i inne graty jak pompka i rez (to może być na zewnątrz 25cm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 w tej http://www.morele.net/obudowa-phanteks-enthoo-primo-ultimate-ph-es813p-bl-616450/ na pewno wszystko zmieścisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosobol Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 za tą cenę to kupie serwerową :) ale fakt nie podałem ceny, tak do 300zł jakaś się znajdzie może być używana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak chcesz mieć komfortowo, to coś dużego, najlepiej allegro. Np. HAF 932, bierze na luzie grubą 3x120 na górę: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=haf+932&search_scope=category-4552&bmatch=seng-v6-p-2-e-0805 Arc midi też pomieści, ale jest ciasno (mało miejsca nad płytą). Może wymagać wymontowania zatok 5,25''. http://allegro.pl/fractal-arc-midi-i4499996794.html http://forum.purepc.pl/topic/354152-fractal-design-arc-midi-r2-ch%C5%82odnica-360mm/ Tak swoją drogą, co jest ciekawego w serwerowej obudowie? Ten podział miał znaczenie może 15 lat temu, ale teraz naprawdę, normalne obudowy poszły tak do przodu. Serwerowa to zazwyczaj prosta skrzynka z masą miejsca na dyski, bardzo spartańskim wykończeniem i ceną zupełnie nieadekwatną do tego co oferuje. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosobol Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 lubie proste budy ale ma dużo więcej miejsca na bajery do WC ale te co podałeś też są super szczególnie Fractal przypadł mi do gustu tylko ten przód do kitu wymienić trzeba by było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Co jest nie tak z przodem fractala midi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosobol Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 te zatoki na 5.25" szpecą strasznie, mogli by dać sito do góry z zaślepkami a za nimi wiatraki np jakieś oczo jebki :) pomarańcz albo zieleń lub żółty taki kontrast duży zrobić jak kupie (tj dozbieram) to wstawię workloga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Tylko pamiętaj że w tym fractalu ta chłodnica musi być tak zamontowana lekko przesunięta, będzie blisko płyty głównej, i lekko ją zasłoni. I to cienka chłodnica typu 30mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosobol Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 nie wiem czy mi na to pozwoli płyta, wysokie mam chłodzenie do sekcji zasilania w ASRocku więc nie wiem jak to pomieścić :/ tego nie wziąłem pod uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Lepsza jest buda o większym szkielecie, jak np. ten haf932, masz wtedy nad płytą kilkanaście centymetrów. Lepiej szukać czegoś dużego właśnie. Albo ostatecznie czegoś z panelem na topie, tak że można wentylatory dać pod ten panel, a chłodnice do środka, i sumaryczna grubość jest pomniejszona o te wentylatory, czyli 25mm. Coś typu CM 690 (tylko tam wchodzą dwie chłodnice 240mm, jedna top jedna na podłogę). Ale chodzi mi o zasadę, że jest panel który pozwala umieścić wentylatory na zewnątrz a są zakryte panelem, zyskuje się miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosobol Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 widziałem gdzie są miejsca robione na froncie budy przed dyskami i na topie, kurczę teraz to nie wiem kompletnie co brać Zalman Z9 plus ładny ale tego mi nie zmieści CM 690 nie zmieści mi chyba grafiki chyba że wyjmę koszyk na HDD :/ jak nie urok to sraczka jakby powiedział mój wykładowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Hello, Mała autopromocja :P Jak chcesz coś w stylu serwerowym i z miejscem na chłodnicę na topie to mam na zbyciu Chieftec'a Brawo BA-01B-B-B ;) A buda z linka w poscie nr 2 naprawdę fajna ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...