Skocz do zawartości
prosobol

Jaka obudowa pod chłodnicę 3x120

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z wyborem obudowy do WC/LC ponieważ mam chłodnice 3x120 i nie wiem do jakiej wejdzie a chciałbym by była  w środku ponieważ estetyczniej to wygląda. Buda musi pomieścić R9 290 Toxic no i inne graty jak pompka i rez (to może być na zewnątrz 25cm) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz mieć komfortowo, to coś dużego, najlepiej allegro.

Np. HAF 932, bierze na luzie grubą 3x120 na górę:

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=haf+932&search_scope=category-4552&bmatch=seng-v6-p-2-e-0805

Arc midi też pomieści, ale jest ciasno (mało miejsca nad płytą). Może wymagać wymontowania zatok 5,25''.

http://allegro.pl/fractal-arc-midi-i4499996794.html

http://forum.purepc.pl/topic/354152-fractal-design-arc-midi-r2-ch%C5%82odnica-360mm/

IMG_27521.jpg

Tak swoją drogą, co jest ciekawego w serwerowej obudowie? Ten podział miał znaczenie może 15 lat temu, ale teraz naprawdę, normalne obudowy poszły tak do przodu. Serwerowa to zazwyczaj prosta skrzynka z masą miejsca na dyski, bardzo spartańskim wykończeniem i ceną zupełnie nieadekwatną do tego co oferuje.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsza jest buda o większym szkielecie, jak np. ten haf932, masz wtedy nad płytą kilkanaście centymetrów. Lepiej szukać czegoś dużego właśnie. Albo ostatecznie czegoś z panelem na topie, tak że można wentylatory dać pod ten panel, a chłodnice do środka, i sumaryczna grubość jest pomniejszona o te wentylatory, czyli 25mm.

Coś typu CM 690 (tylko tam wchodzą dwie chłodnice 240mm, jedna top jedna na podłogę). Ale chodzi mi o zasadę, że jest panel który pozwala umieścić wentylatory na zewnątrz a są zakryte panelem, zyskuje się miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem gdzie są miejsca robione na froncie budy przed dyskami i na topie, kurczę teraz to nie wiem kompletnie co brać Zalman Z9 plus ładny ale tego mi nie zmieści CM 690 nie zmieści mi chyba grafiki  chyba że wyjmę koszyk na HDD :/ jak nie urok to sraczka jakby powiedział mój wykładowca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

Mała autopromocja :P

Jak chcesz coś w stylu serwerowym i z miejscem na chłodnicę na topie to mam na zbyciu Chieftec'a Brawo BA-01B-B-B ;)

A buda z linka w poscie nr 2 naprawdę fajna ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi