RevoltTG Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Siemka,potrzebuje laptop AMD. W tym roku idę do technikum informatycznego i potrzebuje dobrego i taniego laptopa AMD. Wymagania: - dobry procesor AMD - dobra karta graficzna AMD(najlepiej żeby miała 2gb i wymienna) - minimum 4 gb ramu - windows 8 - tani tak do 2000. Laptop będzie służył głównie do renedringu 3d, obróbki zdjęć i twórczości graficznej. Ale też dobry do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 AMD nie robi laptopów, co najwyżej karty graficzne, procesory ;) No i że tak zapytam, dlaczego akurat AMD ? Procesory AMD są sporo słabsze w tej cenie, skąd w ogóle taki pomysł? :D Do 2k najwydajniej z Windowsem masz Lenovo G510 z i3 haswella i HD8750 - tutaj masz grafikę AMD ;) Ewentualnie ze starszym procesorem, tylko troszkę mniej wydajnym - Lenovo G500H z i3 i Hd8750. Jak na siłę AMD procesor i grafika to HP ProBook z A10-5750M i HD8750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevoltTG Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 @up bo tanie są, a laptop z procesorem amd i karta amd fajnie współpracują i jest dużą wydajność. Mam mały budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadovraven Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 - dobry procesor AMD AMD nie posiada żadnego dobrego i wydajnego procesora mobilnego. Do 2000 tyś najlepszym wyborem jest G510 z i3 i 8750. Budżet masz wystarczający na to żeby mieć wydajniejszy procesor od jakiegokolwiek procesora AMD w ofercie mobilnej. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 @up bo tanie są, a laptop z procesorem amd i karta amd fajnie współpracują i jest dużą wydajność. Mam mały budżet. Jestem ciekaw, kto Ci takich głupot nagadał. Podałem Ci najwydajniejsze opcje w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Do 2k masz jeszcze Acera E1-572G z procesorem i5 niskonapieciowym, 4 GB RAM i kartą R7 265 (rebrandowany HD8750). Plusem w odróżnieniu do G510 jest matowa matryca Opcjonalnie Asus R510 z i5 niskonapieciowym, 4GB RAM, kartą GT740 (wydajność taka sama jak HD8750/r7 265), do tego matowa matryca. Laptopy z procesorem AMD sobie daruj bo to kicha, w tej cenie dostaniesz jedynie sprzęt o wydajności Pentiuma Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...