Skocz do zawartości
RisenMind

Zestaw do 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako, że moja dotychczasowa jednostka warta jest już tyle ile dwie butelki dobrej wódki a jej zadanie ogranicza się do robienia za stolik dla tych butelek, jestem zmuszony kupić nowy komputer.
Budżet niewielki ale i moje wymaganie nie są zbyt wygórowane. 
Sprzęt ogólnego zastosowania: Internet, pakiet Office, GRY, trochę CADa. Ogólnie komputer ma chodzić w miarę gładko :) 
Patrzyłem zestawy polecane na PurePC (2000zł Intel) ale mam pytanko. Nie zastanawiać się zbytnio nad ewentualnym modyfikowaniem zestawu czy może da się coś zmienić by zwiększyć wydajność? 
http://www.morele.net/inventory/info/fcs2qD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortrona 460 już nie ma na morele. Przed chwilą sprawdzałem.

W Twoim zestawie nie ma obudowy. 

http://www.morele.net/inventory/info/d4xaH0/

Obudowa swoje kosztuje, dokładnie 139 PLN. Niestety, musiałem w porównaniu do Twojego zestawu zmienić kartę na GTX 750 Ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, dzięki. Przez tego GTX 750Ti dużo starci na wydajności w grach? jeśli różnica byłaby znaczna to wyskrobię jakieś dodatkowe 100-150zł na tego GTX 660. Chyba, że jeszcze coś byłoby w zasięgu? 

Starego nie chciałbym dezaktywować, zawsze na wszelki wypadek byłaby jakaś skrzynka dodatkowa. 
Mam kilka starych napędów, jeden, którego jestem pewien co do tego, że działa to SH-S182 starczy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi