ma3ek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 nie znam sie na tym za bardzo a potrzebuję po pierwsze wyciszyć swojego PCeta a po drugie sprawić, żeby temperaturka mu trochę spadła (non stop się resetuje z przegrzania) z góry dzięki za odpowiedź :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 z zasilaczem czy bez? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 z zasilaczem czy bez?z zasilaczem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 nie znam sie na tym za bardzo a potrzebuję po pierwsze wyciszyć swojego PCeta a po drugie sprawić, żeby temperaturka mu trochę spadła (non stop się resetuje z przegrzania) z góry dzięki za odpowiedź :P za 300 kupisz jakąś fajną budę ze stajni modecoma, extra wykonanie, dobre zasiłki HUNTKEY, i ogolnie prezentują się bardzo fajnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 nie znam sie na tym za bardzo a potrzebuję po pierwsze wyciszyć swojego PCeta a po drugie sprawić, żeby temperaturka mu trochę spadła (non stop się resetuje z przegrzania) z góry dzięki za odpowiedź :P za 300 kupisz jakąś fajną budę ze stajni modecoma, extra wykonanie, dobre zasiłki HUNTKEY, i ogolnie prezentują się bardzo fajnie :D wlaśnie w poniedziałek kupiłem ModeCon Prostation (300W) i komp mi się resetuje co 2 minuty (wspomnę, że na starej zasiłce 250W działał lepiej) i dziś oddaję ją do sklepu. Poradźcie: wymianić tylko zasiłke czy całą obudowę??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 nie znam sie na tym za bardzo a potrzebuję po pierwsze wyciszyć swojego PCeta a po drugie sprawić, żeby temperaturka mu trochę spadła (non stop się resetuje z przegrzania) z góry dzięki za odpowiedź :P za 300 kupisz jakąś fajną budę ze stajni modecoma, extra wykonanie, dobre zasiłki HUNTKEY, i ogolnie prezentują się bardzo fajnie :D wlaśnie w poniedziałek kupiłem ModeCon Prostation (300W) i komp mi się resetuje co 2 minuty (wspomnę, że na starej zasiłce 250W działał lepiej) i dziś oddaję ją do sklepu. Poradźcie: wymianić tylko zasiłke czy całą obudowę??? U mnie na tej obudowie hula aż miło. Wentylator od coolera na procku mam głośniejszy niż wentylator w zasilaczu i obudowie. Jedyny error jaki ja zauważyłem to trochę przykrótkawe kable od powera i diodek. U mnie na Abicie mam piny na dole płyty i jest trochę ciężko dostać. Ale tak to bardzo dobra obudowa. Ładne kolorki i wogóle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jesli resetuje Ci sie z przegrzania to nie jest to wylacznie wina budy! Pomysl nad lepszym chlodzeniem. Watpie, zeby to byla wina zasilki, chyba ze to twoje 250W to markowe bylo. Napisz jaki komp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jesli resetuje Ci sie z przegrzania to nie jest to wylacznie wina budy! Pomysl nad lepszym chlodzeniem. Watpie, zeby to byla wina zasilki, chyba ze to twoje 250W to markowe bylo. Napisz jaki komp.komp? eh.. nic szczególnego ECS K7VZA + Athlon 850 + 256 SDRAM + Prophet II MX + Maxtor 40GB + SBLive! + Plextor 12x10x32 + Teac 32x + dwie sieciówki (w najbliższym czasie wymiana płyty, procka i pamięci) a resety to raczej wina zasiłki bo tak jak pisałem na starej 250Wacince (kupilem ją za 45 zlociszy) działa prawie normalnie obudowa rzeczywiście jest rewelacyjnie cicha. jedyny odgłos jaki się wydobywa to silnik HDD i ruch jego glowicy.. nie wiem czy to da sie jakoś wyciszyć :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Hmmm, jesli ten Hunt Key 300 W tego nie wytrzymuje to musi byc jakis lipny egzemplarz (HK zdarzaja sie) - wymien go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Hmmm, jesli ten Hunt Key 300 W tego nie wytrzymuje to musi byc jakis lipny egzemplarz (HK zdarzaja sie) - wymien go. dokładnie, huntkey ma b.dobre zasiłki ale czasem zdarzy się pojedynczy egzemplarz co psuje opinie całej grupie :twisted: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Hmmm, jesli ten Hunt Key 300 W tego nie wytrzymuje to musi byc jakis lipny egzemplarz (HK zdarzaja sie) - wymien go. dokładnie, huntkey ma b.dobre zasiłki ale czasem zdarzy się pojedynczy egzemplarz co psuje opinie całej grupie :twisted: :D Dlatego bede brał Chiefteca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Hmmm, jesli ten Hunt Key 300 W tego nie wytrzymuje to musi byc jakis lipny egzemplarz (HK zdarzaja sie) - wymien go. dokładnie, huntkey ma b.dobre zasiłki ale czasem zdarzy się pojedynczy egzemplarz co psuje opinie całej grupie :twisted: :D Dlatego bede brał Chiefteca :D :D jak dlamnie to chieftec jest zadrogi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 ja mam zasiłkę jak w podpisie i sprzęcior także jak w podpisie i hula spox. fakt, procek nie jest kręcony ale chłodzenie działa na styk. jak wymienię cooler to zobaczymy czy 250 W styknie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 poszukaj cos z enlighta bydy sa wykonane miodzio i maja b.dobre zasilki-> nie slyszalem zeby ktos nazekal inna sprawa z dostepnoscia, na necie na bank sa. ja potrzebowalem budy na zaraz i zwiedzilem caly lublin zeby namierzyc 2sztuki w tym jedna byla brzydka a druga stoi obok mnie nie jest bardzo cicha bo chlodze ja wiatrakami na lozyskach kulkowych... ale jakis rezonansow czy cos ani troche tylko lekko basowy szumek ;-) Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Hmmm, jesli ten Hunt Key 300 W tego nie wytrzymuje to musi byc jakis lipny egzemplarz (HK zdarzaja sie) - wymien go.AAAAAAAA :!: :!: :!: POMOCY :!: zmianili mi obudowę.. całą, mam zupelnie nowa obudowe ModeCon PROStation 300W i komp nadal mi sie resetuje! odczyty z czujników temperatury plyty ECS K7VZA - temp procka: 44 oC, temp. z drugiego, systemowego, czujnika: 39 oC CO MAM ZROBIĆ?! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Umm.... Podaj napiecia, moze to nam cosik podpowie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Umm.... Podaj napiecia, moze to nam cosik podpowie :)+3.3 - 3.34 +5 - 5.13 +12 - 12.01 teraz podstawilem do obudowy wentylator, taki zwyczajny pokojowy, temperatury spadly do 35 oC i 27 oC.. i chodzi stabilnie. tylko prosze nie piszcie "to dzialaj z wentylatorem" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Kup chiefteca 360 W za 200 pln a z 100 jakis dobry cooler na procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Umm.... Podaj napiecia, moze to nam cosik podpowie :)+3.3 - 3.34 +5 - 5.13 +12 - 12.01 teraz podstawilem do obudowy wentylator, taki zwyczajny pokojowy, temperatury spadly do 35 oC i 27 oC.. i chodzi stabilnie. tylko prosze nie piszcie "to dzialaj z wentylatorem" :wink: qrcze :evil: dzis rano zapuscilem kompa i zaraz po wgraniu sie windy, zupelnie nic nie robiac, obserowalem napiecia: +12 skakalo od 12.01 do 12.13, +3.3 +/- 0.01 a +5 od 5.07 do 5.14 co sie do qr.. nedzy dzieje:!::?: podpowiedzcie prosze czy mam isc jeszcze raz reklamowac zasilke, oddac obudowe, zamienic na feelV (o ile sie uda) czy usiasc i plakac :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Te napięcia niby w porządku, ale jesli wszystko działa Ci stabilnie z dodtkowym wiatrakiem, to chyba musisz pomyśleć o jakims wentylu do budy, bo jak dla mnie temp. w obudowie (2 czujnik) z deka za wysokie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 napiecia sa oka musisz cos pogombinowac z dodatkowymi wiatraczkami w budzie ... innego rozwiazanaia nie wiedze chociaz IMO i przy takich temperaturach nic nie powinno sie resetowac ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Zostaw ta zasilke w spokoju i popracuj nad polepszeniem chlodzenia na CPU i bedziesz mial stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 aha i niech zgadne pod coolerem nie masz ani pasty ani cs ? moj kumpel tez tak ma na identycznym procku co Ty (d850) i na titanie ma w idle (teraz w wakacje) ~50 stopni a jak pogra to dochodzi do 67 i wtedy mu sie komp restartowal bo gorna granice w biosie mial na 65 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 aha i niech zgadne pod coolerem nie masz ani pasty ani cs ? moj kumpel tez tak ma na identycznym procku co Ty (d850) i na titanie ma w idle (teraz w wakacje) ~50 stopni a jak pogra to dochodzi do 67 i wtedy mu sie komp restartowal bo gorna granice w biosie mial na 65pasta jest, wiatrak nowiutki.. poza tym na starym wicharku (coolmaster) duzo mniejszym byla ta sama temperatura (tyle ze duuuzo glosniej) ale bez resetow. ogolnie jest tak. na starej obudowie (glosnej i naprawde starej, z gorszym zasilaczem) i na starym wiatraku (glosnym i tez starym) wszystko jakos dzialalo.. po zmianie na lepsza (cichsza, wieksza, firmowa) obudowe i lepszy (wiekszy, cichszy, z regulacja obrotow) wiatrak na procku WSZYSTKO SIE SYPIE. i czy ktos potrafi mi powiedziec gdzie tu sens i logika? no i co na to poradzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 aha i niech zgadne pod coolerem nie masz ani pasty ani cs ? moj kumpel tez tak ma na identycznym procku co Ty (d850) i na titanie ma w idle (teraz w wakacje) ~50 stopni a jak pogra to dochodzi do 67 i wtedy mu sie komp restartowal bo gorna granice w biosie mial na 65No to ładne tempy :), ja na D850 i najtanszym wiatraczku (lipne aluminium za 20 zl) mialem w wakacje max 47 C, a po zmianie coolera na V7 i wykreceniu proca na 960 mialem max 44 (w lato). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No mi tez restarty sie zdarzaly na starej obudowie i zasilaczu 250W, zmienilem na Modecoma Angel i zasilka hunkeya 300W i teraz bardzo rzadko sam sie resetuje. Jezeli wymienilem obudowe znaczy to ze chlodzenie sie poprawilo i chyba dzieki temu mam stabilniejszy system. Zmienie jeszcze coolera na CPU i powinno pomoc. Tobie radze to samo - cos zrobic z chlodzeniem bo Athlony sa bardzo cuzle na tym punkcie (niektore:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No mi tez restarty sie zdarzaly na starej obudowie i zasilaczu 250W, zmienilem na Modecoma Angel i zasilka hunkeya 300W i teraz bardzo rzadko sam sie resetuje. Jezeli wymienilem obudowe znaczy to ze chlodzenie sie poprawilo i chyba dzieki temu mam stabilniejszy system. Zmienie jeszcze coolera na CPU i powinno pomoc. Tobie radze to samo - cos zrobic z chlodzeniem bo Athlony sa bardzo cuzle na tym punkcie (niektore:))moj nie powinien :o zaraz po zakupie zostal, przez przypadek, niezle przegrzany.. 94 oC :P brat zle zalozyl radiator hihihi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 aha i niech zgadne pod coolerem nie masz ani pasty ani cs ? moj kumpel tez tak ma na identycznym procku co Ty (d850) i na titanie ma w idle (teraz w wakacje) ~50 stopni a jak pogra to dochodzi do 67 i wtedy mu sie komp restartowal bo gorna granice w biosie mial na 65pasta jest, wiatrak nowiutki.. poza tym na starym wicharku (coolmaster) duzo mniejszym byla ta sama temperatura (tyle ze duuuzo glosniej) ale bez resetow. ogolnie jest tak. na starej obudowie (glosnej i naprawde starej, z gorszym zasilaczem) i na starym wiatraku (glosnym i tez starym) wszystko jakos dzialalo.. po zmianie na lepsza (cichsza, wieksza, firmowa) obudowe i lepszy (wiekszy, cichszy, z regulacja obrotow) wiatrak na procku WSZYSTKO SIE SYPIE. i czy ktos potrafi mi powiedziec gdzie tu sens i logika? no i co na to poradzic? A na pewno dobrze zalozyles ten cooler na CPU ? Moze pasty za duzo, albo nie ta strona go zalozyles ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 zakladalem uwaznie. pasty nalozylem jedna kreske (z tubki) po czym rozprowadzilem po procku. radiator zalozyl sie poprawnie, bez problemow. na wszelki wypadek moja robota byla sprawdzona przez doswiadczone rece.. wiec raczej jest wszystko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 A na pewno dobrze zalozyles ten cooler na CPU ? Moze pasty za duzo, albo nie ta strona go zalozyles ??:( co powiesz na to: przegladam sobie posty z forum, cos mnie ruszylo i sprawdzam na mdm temp.: cpu 41 oC, sensor2 29 oC (dzialam z otwarta obudowa i wentylatorem pokojowym). a napiecia: +3.3 - 3.36 +5 - 5.13 +12 - 11.91 i po chwili samoczynny RESET kompa :? to juz chyba przesadzone, ze to zasilka. i to zupelnie bez powodu, bo dziala tylko coolerCPU, coolerObudowy, grafika, lan i od czasu do czasu zawarczy dysk. co proponujecie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...