Skocz do zawartości
ma3ek

niech ktoś mi zaproponuje jakąś dobrą obudowe do 300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

A na pewno dobrze zalozyles ten cooler na CPU ? Moze pasty za duzo, albo nie ta strona go zalozyles ??

:( co powiesz na to: przegladam sobie posty z forum, cos mnie ruszylo i sprawdzam na mdm temp.: cpu 41 oC, sensor2 29 oC (dzialam z otwarta obudowa i wentylatorem pokojowym). a napiecia:

+3.3 - 3.36

+5 - 5.13

+12 - 11.91

i po chwili samoczynny RESET kompa :? to juz chyba przesadzone, ze to zasilka. i to zupelnie bez powodu, bo dziala tylko coolerCPU, coolerObudowy, grafika, lan i od czasu do czasu zawarczy dysk.

co proponujecie :?:

napisze jeszcze raz - TO NIE JEST WINA ZASILKI :!: napiecia ktore podales sa jak najbardziej do przyjecia i niewierze ze to wlasnie one powoduja restarty.Sprawdz system operacyjny czy jakis virus nie buszuje Ci po systemie.Najlepiej zrob format ,posprawdzaj wszystkie ustawienia w biosie,jesli bedziesz na 100% pewny ze to nie wina softu ,dopiero zacznij winic sprzet.I zostawten biedny zasilacz w spokoju.

BTW - jak dalej bedzie problem,to wywal tego arctic cooling cos tam,wez od jakiegos kumpla zwykly duzy cooler ze smiglem w okolicach 3000-4000rpm i ........testuj,sprawdzaj ,kombinuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- winda jest nowa, czysciutka

- bios ustawiony na minimalne wymagania

- norton antyvirus przeskanowal i nic nie ma (to sprawdzalem jako pierwsze)

- temperatury sa dobre

i tylko napiecia skacza. wczoraj zasilka na +12 trzymala caly czas 12.1, nawet podczas kopiowania 2xfilm z CDRom+CDRW jednoczesnie i sluchania mp3. a dzis od poczatku dnia (dla mnie od 19 po pracy) stale 11.95 i mniej.

na co mam zwalac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- winda jest nowa, czysciutka

- bios ustawiony na minimalne wymagania

- norton antyvirus przeskanowal i nic nie ma (to sprawdzalem jako pierwsze)

- temperatury sa dobre

i tylko napiecia skacza. wczoraj zasilka na +12 trzymala caly czas 12.1, nawet podczas kopiowania 2xfilm z CDRom+CDRW jednoczesnie i sluchania mp3. a dzis od poczatku dnia (dla mnie od 19 po pracy) stale 11.95 i mniej.

na co mam zwalac?

zwalaj na wentyl.Za czasow mojego palomino tezmialem takie jazdy ,wszystko bylo suuuper stabilne az do osiagniecia 46'C,co normalnie jest temperatura standardowa ,zeby proc pracowal stabilnie musialem go utrzymywac w temperaturze ponizej 40'C.Co proc to obyczaj.Popracuj nad chlodzeniem.Moze przegrzewa sie chipset plyty glownej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwalaj na wentyl.Za czasow mojego palomino tezmialem takie jazdy ,wszystko bylo suuuper stabilne az do osiagniecia 46'C,co normalnie jest temperatura standardowa ,zeby proc pracowal stabilnie musialem go utrzymywac w temperaturze ponizej 40'C.Co proc to obyczaj.Popracuj nad chlodzeniem.Moze przegrzewa sie chipset plyty glownej.

chyba lepszego chlodzenia niz teraz mu nie zapewnie. otwarta obudowa i wielki wiatrak pokojowy (400mm) wieje prosto do srodka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba lepszego chlodzenia niz teraz mu nie zapewnie. otwarta obudowa i wielki wiatrak pokojowy (400mm) wieje prosto do srodka.

hmm....jest jeszcze jedna alternatywa,a mianowicie wykorzystaj troche znajomych i porzycz jakiegos innego procka.Wczesniej pisales ze pamieci sa OK ,wiec je wykluczam.Mozesz tez sprawdzic grafe ,moze to wlasnie ona jest kaprysna.Naprawde koncza sie alternatywne rozwiazania,ale sprawdzic trzeba wszystko,bo nawet najmniejsza <span style="color:red;">[ciach!]</span>lka moze powodowac blad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm....jest jeszcze jedna alternatywa,a mianowicie wykorzystaj troche znajomych i porzycz jakiegos innego procka.Wczesniej pisales ze pamieci sa OK ,wiec je wykluczam.Mozesz tez sprawdzic grafe ,moze to wlasnie ona jest kaprysna.Naprawde koncza sie alternatywne rozwiazania,ale sprawdzic trzeba wszystko,bo nawet najmniejsza <font color="#FF0000">[ciach!]</font> moze powodowac blad

dodam maly szczegol.. pod linuxem dziala wszystko ok, bez dodatkowego chlodzenia.. stabilnie i dlugo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...