_Vip_ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 A na pewno dobrze zalozyles ten cooler na CPU ? Moze pasty za duzo, albo nie ta strona go zalozyles ?? :( co powiesz na to: przegladam sobie posty z forum, cos mnie ruszylo i sprawdzam na mdm temp.: cpu 41 oC, sensor2 29 oC (dzialam z otwarta obudowa i wentylatorem pokojowym). a napiecia: +3.3 - 3.36 +5 - 5.13 +12 - 11.91 i po chwili samoczynny RESET kompa :? to juz chyba przesadzone, ze to zasilka. i to zupelnie bez powodu, bo dziala tylko coolerCPU, coolerObudowy, grafika, lan i od czasu do czasu zawarczy dysk. co proponujecie :?: napisze jeszcze raz - TO NIE JEST WINA ZASILKI :!: napiecia ktore podales sa jak najbardziej do przyjecia i niewierze ze to wlasnie one powoduja restarty.Sprawdz system operacyjny czy jakis virus nie buszuje Ci po systemie.Najlepiej zrob format ,posprawdzaj wszystkie ustawienia w biosie,jesli bedziesz na 100% pewny ze to nie wina softu ,dopiero zacznij winic sprzet.I zostawten biedny zasilacz w spokoju. BTW - jak dalej bedzie problem,to wywal tego arctic cooling cos tam,wez od jakiegos kumpla zwykly duzy cooler ze smiglem w okolicach 3000-4000rpm i ........testuj,sprawdzaj ,kombinuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 - winda jest nowa, czysciutka - bios ustawiony na minimalne wymagania - norton antyvirus przeskanowal i nic nie ma (to sprawdzalem jako pierwsze) - temperatury sa dobre i tylko napiecia skacza. wczoraj zasilka na +12 trzymala caly czas 12.1, nawet podczas kopiowania 2xfilm z CDRom+CDRW jednoczesnie i sluchania mp3. a dzis od poczatku dnia (dla mnie od 19 po pracy) stale 11.95 i mniej. na co mam zwalac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 - winda jest nowa, czysciutka - bios ustawiony na minimalne wymagania - norton antyvirus przeskanowal i nic nie ma (to sprawdzalem jako pierwsze) - temperatury sa dobre i tylko napiecia skacza. wczoraj zasilka na +12 trzymala caly czas 12.1, nawet podczas kopiowania 2xfilm z CDRom+CDRW jednoczesnie i sluchania mp3. a dzis od poczatku dnia (dla mnie od 19 po pracy) stale 11.95 i mniej. na co mam zwalac? zwalaj na wentyl.Za czasow mojego palomino tezmialem takie jazdy ,wszystko bylo suuuper stabilne az do osiagniecia 46'C,co normalnie jest temperatura standardowa ,zeby proc pracowal stabilnie musialem go utrzymywac w temperaturze ponizej 40'C.Co proc to obyczaj.Popracuj nad chlodzeniem.Moze przegrzewa sie chipset plyty glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 zwalaj na wentyl.Za czasow mojego palomino tezmialem takie jazdy ,wszystko bylo suuuper stabilne az do osiagniecia 46'C,co normalnie jest temperatura standardowa ,zeby proc pracowal stabilnie musialem go utrzymywac w temperaturze ponizej 40'C.Co proc to obyczaj.Popracuj nad chlodzeniem.Moze przegrzewa sie chipset plyty glownej.chyba lepszego chlodzenia niz teraz mu nie zapewnie. otwarta obudowa i wielki wiatrak pokojowy (400mm) wieje prosto do srodka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 zwalaj na wentyl.Za czasow mojego palomino tezmialem takie jazdy ,wszystko bylo suuuper stabilne az do osiagniecia 46'C,co normalnie jest temperatura standardowa ,zeby proc pracowal stabilnie musialem go utrzymywac w temperaturze ponizej 40'C.Co proc to obyczaj.Popracuj nad chlodzeniem.Moze przegrzewa sie chipset plyty glownej.chyba lepszego chlodzenia niz teraz mu nie zapewnie. otwarta obudowa i wielki wiatrak pokojowy (400mm) wieje prosto do srodka. hmm....jest jeszcze jedna alternatywa,a mianowicie wykorzystaj troche znajomych i porzycz jakiegos innego procka.Wczesniej pisales ze pamieci sa OK ,wiec je wykluczam.Mozesz tez sprawdzic grafe ,moze to wlasnie ona jest kaprysna.Naprawde koncza sie alternatywne rozwiazania,ale sprawdzic trzeba wszystko,bo nawet najmniejsza <span style="color:red;">[ciach!]</span>lka moze powodowac blad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 hmm....jest jeszcze jedna alternatywa,a mianowicie wykorzystaj troche znajomych i porzycz jakiegos innego procka.Wczesniej pisales ze pamieci sa OK ,wiec je wykluczam.Mozesz tez sprawdzic grafe ,moze to wlasnie ona jest kaprysna.Naprawde koncza sie alternatywne rozwiazania,ale sprawdzic trzeba wszystko,bo nawet najmniejsza <font color="#FF0000">[ciach!]</font> moze powodowac bladdodam maly szczegol.. pod linuxem dziala wszystko ok, bez dodatkowego chlodzenia.. stabilnie i dlugo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...