Lisek^ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Proszę o pomoc! Słyszałem kiedyś że jest taka dystrybucja Linuxa która zajmuje dyskietkę i normalnie się z niej odpala. Co więcej dystrybujca ta nie wymaga systemu plików Linuxa. Chciałbym postawić serwer na laptopie 486DX(tylko do nauki lina), mam w nim tylko stację dyskietek i nie wiem jak zainstalowac Lina. Oczywiście posiadam w nim partycje fat. Doradzcie co i jak moge zrobic. Z góry dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jest taki Linux dyskietkowy - FRESCO i moze pelnic role routera. Prawde mowiac poszukaj w sieci bo dyskietkowych wesji Linuxa jest na pewno bez liku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Hmm... Możesz zainstalować też przez sieć. Większość dyskietkowych dystruybucji opiera się na jajku 2.0.x które jest dość stare i nie obsługuje wszystkich rzeczy często, dlatego do nauki polecam pełną dystrybucję. A z dystrybucji dyskietkowych: - freesco - Pocket Linux - Floppix etc., wystarczy poguglać ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...