callightman Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Cześć, Chciałbym kupić laptopa do codziennej pracy + głównie filmy, internet i gry (raczej starsze, mniej wymagające od komp).Warunek obowiązkowy to 17 cali oraz 24 msc gwarancjaChciałbym aby lapek miał: (chciałbym, ale nie jest to warunek )- procesor z serii i3- 6 GB RAM- 750 Gb dysk- system WIN7/WIN 8- sensowną kartę graficzną (nie znam się na nich kompletnie, więc całkowicie się zdaje na Was)Co ja znalazłem: - TOSHIBA C75-A7390http://allegro.pl/show_item.php?item=4497586046- TOSHIBA C875http://allegro.pl/i3-6gb-750gb-toshiba- ... 88271.html- TOSHIBA L75-A7178 (tu mnie trochę przeraża karta graficzna)http://allegro.pl/toshiba-laptop-l75-a7 ... 38193.html- HP Pavilion http://allegro.pl/hp-pavilion-laptop-e0 ... 41557.htmlProszę o opinię/propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Paviliony to najniższy segment HP, słabe wykonanie i awaryjny. Toshiby to samo. Za te pieniądze NIE KUPISZ sensownej 17,3" z systemem. Nie mówiąc już o graniu na tym. Za 2k masz Lenovo G710 z procesorem i3, 4GB RAM, zintegrowaną kartą (HD4600 wydajność na poziomie GT710) oraz Win8. Za 2k kupisz laptopa 15,6", który będzie sporo wydajniejszy w grach. Jak masz zamiar grać to celuj w coś z lepszą kartą graficzną. Najwydajniejsza opcja to Lenovo G500h z i3, 4GB RAM i kartą HD8750 (wydajność na poziomie HD8750). Pograsz w nowsze tytuły na medium. Opcjonalnie nowszy Lenovo G510 z parę % mocniejszym procesorem. Reszta specyfikacji taka sama. Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
callightman Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Gry nie są dla mnie priorytetem (gram raczej w stare produkcje typu Heros IV, Rise of Nation czy FM), zdecydowanie częściej oglądam filmy czy pracuje na MS Office. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 W takim razie G710 to jedyny sensowny wybór ale 100zł ponad budżet. Nic sensownego taniej nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
callightman Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 A co byś 15'' zaproponował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dwie najsensowniejsze i najwydajniejsze propozycje 15,6" laptopów padły w drugim poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
callightman Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 ok, problem jest w tym, że nie mam przekonania do Lenovo. Dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Mam tablet Lenovo i też miałem obawy :D Dobrze, że Samsunga nie wziąłem :) A zupełnie na poważnie, słuchaj kolegi wyżej naprawdę potrafi doradzić. Druga kwestia nie bierz HP. Toshiby strasznie drogie. Budżet nie przekraczalny? Nie mam na myśli tutaj 100-200zł nie możesz wstrzymać się i nieco lepszego lapka wziąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Za 1950zł z systemem masz Acera E1-570G z niskonapieciowym i3 (nizsze taktowanie niz standardowe i3), 4GB RAM, karta GT740 (wydajnosc na poziomie HD8750) do tego matowa matryca. W tej cenie nie ma nic innego co by się nadawało do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
callightman Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Stary HP padł po 5 latach i muszę w miare szybko kupić coś nowego. Nie bardzo uśmiecha mi się targanie służbowego ;) We wrześniu mam wakacje za granicą, więc boję się, że nawet tyle może nie zostać ;) Acer E1 ma niestety za mały dysk. Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez callightman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Jeśli starsze gierki to i Samsung Ativ Book 2 z i3 i GF710 dałby sobie radę. Lekki, mobilny, matowa matryca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...