Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

To może ja teraz napiszę coś od sibie , przez ostatnie 2-3 miesiące obejrzałem troche filmów ...

Na pierwsz ogień leci Anchroman - Typowa amerykańska komedia nic szczególnego , bardzp przypomina Mi dodgeball :)

Komórka - Bardzo ciekawy film , można powiedzieć film akcji + troche sensacji szkoda tylko że tak bardzo reklamowano nokie w tym filmie ogólnie ocena 8/10

Kolejny film : O dwóch takich co poszli w miasto ... kolejny amerykan wśród komedii ;) można nawet powiedzieć o amerykanizacji komedi światowych , a co do filmu to nic nadzwyczajnego ale fajny :) 7/10

New York Taxi 2004 :o - To juz przegięcie zerżnięcie żywcem wszystkiego z Francuskiego filmu Luca Bessona Taxi ... Akcja i fabuła identyczna jak w jedynce trochę komercyjna lipa , polecam osobą którym nie spotkały się jeszcze z ekranizacją taxi :). 6+/10

Saw (piła) - film naprawdę bardzo dobry , dużo osób wyżej krytykowało ten film że ma tyle niedoróbek , tyle błędów ja tego nie komentuję ale warto przypomnieć że ten film został zrobiony przy bardzo małym budżecie !!! nie ma tam znanych aktorów a film jest godny polecenia i daje troche do zastanowienia wg. mnie jest troche psycho . GORĄCO POLECAM ocena 9/10 :)

Ocean Strachu - omg tak dennego i beznadziejnego filmu chyba nikt nie zrobił cały czas ta sama akcja nudzi się po 20 minutach oglądania nie mówiąc o oglądaniu całego filmu ocena 1+/10

Team America - Super film , jeszcze nikt chyba nie przedstawił terroryzmu w taki sposób na dodatek film jest twóców legendarnego South Parku dodam tylko że warto obejrzeć i zobaczyć plany Kim Dzong Ila :) 9/10

Wake Of Death - Świetna Akcja z Jean-Claude Van Damme w roli głównej polecam film nie tylko fanom Wan Damme ale miłośnikom dobrych filmów akcji , nic dodać nic ująć ocena 10 / 10 :o

Vinci - Długo nie oglądałem tak dobrego polskiego filmu ,wg .mnie jest w pierwszej trójce filmów wydanych w 2004 roku 8+/10POLECAM :razz:

Polecam także :

White chicks , Without A paddle , Klątwe , Aniołowie Apokalipsy ... nie chce już mi się ich opisywać :) :lol:

Edytowane przez wasiela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New York Taxi 2004 :o - To juz przegięcie zerżnięcie żywcem wszystkiego z Francuskiego filmu Luca Bessona Taxi ... Akcja i fabuła identyczna jak w jedynce trochę komercyjna lipa , polecam osobą którym nie spotkały się jeszcze z ekranizacją taxi :). 6+/10

1243214[/snapback]

hmm widać obce ci jest takie hasełko jak remake , i przypadkiem nie zauważyłes Luca w napisach ;) (niezmienia to faktu że firm jest mierny tak jak

Wake Of Death - Świetna Akcja z Jean-Claude Van Damme w roli głównej polecam film nie tylko fanom Wan Damme ale miłośnikom dobrych filmów akcji , nic dodać nic ująć ocena 10 / 10 :o

jak mogłeś dać 10/10 kolejnemu vandamowskiemu filmowi zreszta napisałem już w tym topiku co onim sądze ....

ostatnio zachaczyłem o kilkafilmików które w przeszłości mi umkneły min

BLOW z Deppem myślałem że to bedzie całkiem inny film coś w stylu jarają gass i jest śmiesznie a tymczasem okazał się to jeden z lepszych dramatów jakie ostatnio oglądałem ( hasła takie jak "fortuna kołem sie toczy" czy "raz na wozie raz podwozem " bardzo pasują do tego filmu )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

remake a wałek to dwie różne rzeczy :) odnośnie white chicks to napisałem wyżej o Amerykanizacji komedii przez co nawet nie można rozóżnić dobrego filmu od lipy ... a co do Van Damme to napisałem że nie jest tylko dla jego fanów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vinci - IMHO bardzo dobra polska produkcja, juz oddawna brakowalo mi takiego filmu.

Polecam

1240874[/snapback]

"To je dóbre" jak mawiają Czesi. Naprawdę bardzo miło mnie ten film zaskoczył. Niby motyw banalny, ale kupa fajnych pomysłów i dobraz realizacja sprawiły, ze można śmiało powiedzieć, ze jest to jedna z najlepszych polskich produkcji kina "pseudosensacyjnego" ostatnich lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "Pianiście" była "nieco" przesadzona scena, w ktorej tytułowy bohater grał dla niemieckiego żołnierza - jakaś taka zbyt patetyczna, w amerykański sposób:/ Poza tym to lekko nieprawdopodobne, żeby w tym zdewastowanym budynku stał działający i nastrojony (!!!) fortepian. Tak wiem, czepiam się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "Pianiście" była "nieco" przesadzona scena, w ktorej tytułowy bohater grał dla niemieckiego żołnierza - jakaś taka zbyt patetyczna, w amerykański sposób:/ Poza tym to lekko nieprawdopodobne, żeby w tym zdewastowanym budynku stał działający i nastrojony (!!!) fortepian. Tak wiem, czepiam się ;)

1245973[/snapback]

ta scena przeciez nie zostałą wymyślona przez polanskiego czy kogo tam innego , tak było na faktach autentycznych miedzyinnymi dzieki temu oficerowi "pianista" przezyl

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Undead- koszmarnie beznadziejna ścieżka dźwiękowa, jeden z najgorszych filmów o zombie :| Kosmici ratują ludzkość przed atakiem zombie :mur:

Killer Klowns From Outer Space - klałny z innego wymiaru atakują ziemian, zawijają w różową watę cukrową i wypijają z nich krew :lol: Totalnie chory pomysł na realizację ( żyjący pełzający popcorn, szczekający piesek zrobiony z poskręcanego balona, cień zjadający przechodniów no i od groma dobrych tekstów :lol: )ale film niezły- kupa śmiechu :D :lol:

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The aviator - naprawdę niezły, na szczęście nie jest to jakaś kolejna nudna biografia. Świetna rola Di Caprio.

Skarb narodów (national treasure) - lekki łatwy i przyjemny film przygodowy, ale np. do indiany jonesa sporo brakuje. Nie zmienia to faktu, że całkiem fajnie się ogląda.

Aleksander - straszne nudy, ale mniejsze niż król artur (to chyba jedyny plus).

Hellboy - kolejna nudna bajka pełna efektów specjalnych.

Dom tysiąca latających sztyletów (czy jakoś tak) - zupełnie do mnie nie trafia poetyka rodem ze wschodu (japonia, chiny). Poza tym ten film to tak naprawdę... historia miłosna. Jeżeli komuś podobał się przyczajony tygrys i ukryty smok to może śmiało obejrzeć. Chyba każdy inny straci tylko czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi