Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Ocean 12- po 20 minutach staciłem jaką kolwiek chęć oglądania tego filmu. Nie wiadomo o co chodzi, nudny i wogóle bez sensu :|

1262609[/snapback]

Jak po 20min nie wiedziałeś o co chodzi, to jak ten film oglądałeś :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki znowu warez ? - osloskop jest doskonalym zrodlem informacji - chodzilo mi o opis - to czy ktos to sciagnie to juz jego prywatna sprawa..

1262625[/snapback]

Tak sobie tłumacz, opis można był owziąć z kilku innych stron np. tej z której skopiowano go na osloskopie.

Odpoczniesz kilka dni.

Jak po 20min nie wiedziałeś o co chodzi, to jak ten film oglądałeś :lol:

1262650[/snapback]

W tym filmie mozna chyba trochę nie wiedzieć o co chodzi jezeli nie oglądało się pierwszej częsci. Inej mozliwości nie widze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Oceans 12

uwaga <spoiler> czy jak to sie nazywa ;]

Lubie filmy ktore sa skomplikowane, i zaskakują końcówką, ale jednak ta koncowke mozna przewidziec a dopiero gdy okaze sie ze sie jej nie przewidzialo to czlowiek lapie sie za glowe i mysli: "Dlaczego ja o tym nie pomyslalem ?! " A tutaj to jakas seria dziwnych akcji po ktorych nagle okazuje sie ze prawdziwe jajko jechalo w pociągu... No i wszechwiedząca i genialna Zeta-Jones ;] Nie pasi mi to :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyjcie  "REQUIEM FOR A DREAM/REQUIEM DLA SNU".

Koniecznie w nocy. Na porządnych słuchawkach albo kinie..

A jeżeli ktoś pali marihuane to musi ten film zaliczyc na fazie...

Peace

1263093[/snapback]

zaliczylem ten film po blancie. mam slaba psyche i przez tydzien po lbie jezdzila mi muza i urywki tego filmu. nie polecam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Grudge - Fajny film, widac ze troche zjechany z "The Ring", ogolnie mi sie podobal 7,5/10

National Treasure - Jak juz ktos powiedzial, lekki, latwy i przyjemny film troche akcji,troche przygody, oglnie bardzo ciekawy 8,5/10.

New York Taxi - Taki sredniak, mozna obejrzec... 5,5/10

Godsend(Bozy dar) - calkiem fajny, polecam.. 7/10

Edytowane przez Ur8an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odgrzebe troche starsze klimaty ale imo warto

ogladal ktorys z was Ukryty Wymiar(Event Horizon)?? jesli ktos lubi mroczne s-f to bardzo polecam :D

Skrot

Rok 2040: eksperymentalny statek kosmiczny wyrusza w przestrzeń i nagle znika w okolicach planety Neptun. W siedem lat później do Ziemi docierają sygnały pochodzące z zaginionego pojazdu. Władze organizują wyprawę ratunkową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy coraz bardziej efektownych produkcjach (zastrzezenie - efektowne nie znaczy dobre) film ktory ma prawie 8 lat moze byc zapomniany. a patrzac na "produkcje" ktore teraz puszaja w kinach zaczynam szukac jakis starych dobrych filmow ktore przeszly przez publike bez echa... papka jest imo meczaca... jakies propozycje? najlepiej zeby mialo ciezki, mroczny klimat :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

standartowo musze wtrącic swoje 3 grosze ;)

jeżeli chodzi o ogladanie filmów "na fazie" to "requiem...." napewno do nich nie nalezy ten film trzeba obejzec na trzeżwo przy pełnej swiadomosci tego co się dzieje na ekranie ...

co innego "Fear & Loathing in Las Vegas" przy tym filmie zioło jest wymagane depp z del toro miażdżą

co do "skarb naro.." mógł by być troszke ciekawszy bardziej klimatyczny ale postawili bardziej na efekciarstwo nie zmienia to faktu że mozna go oejrzec ;)

godsend strasznie słaba rola deniro ten mały łebek lepiej zagrał od niego , dobra muzyka kilka ciekawych (strachawych) momentów :twisted:

"event horizon" słabiuuutki co tu wiecej pisac ( morfeusz miał kilka takich niewypałów w karierze min 'biker boyz' - to juz totalna porazka )

"brother" z początku troche nudnawy ale ma w sobie to coś co wciąga w dalsze siedzenie przed ekranem , fajnie pokazana lojalnosc gdy kato strzela sobie w łeb zeby doprowadzic do połączenia gangów nie brakoje w nim tez odrobiny humoru , polecam

"house of 1000 corpses" - rob zombie i wsio jasne troszku gore nikomu nie zaszkodzi :lol: very pokręcony film ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Event Horizon (btw, tłumacze jak zwykle musieli popisać się kreatywnością) to zdecydowanie najlepszy film Andersona (dla nieobeznanych w temacie, to reżyser Mortal Combat, RE, RE:A, A vs P), jednak jak na ironie najmniej zarobił :? . Własciwie to był finansową klapą. Co jest o tyle wqrwiające, że późniejsza "Kula" ("Sphere"), która została maksymalnie zerżnieta z Event'a zarobiła sporo i zdobyła rozgłos, mimo że jest ZNACZNIE gorszym filmem:/ Ci od kuli nawet plakatu nie potrafili sami wymyśleć, więc zmienili troche plakat pierwowzoru, patrzcie:

Plakat "Event Horizon"

Plakat "Kuli"

n/c po prostu :lol:

Natomiast Anderson po klapie Horyzontu wyraźnie się podłamał i zaczał robić idiotyczne filmy pod publiczke:/ O ile RE jeszcze dawał rade (zwłaszcza ze względu na muzyke i Milę ;) ), to jego ostatnie dwa "dzieła", czyli RE:A i Alien vs Predator są poniżej krytyki:/ (w ogóle to jak można kręcic dwa filmy jednocześnie?! 8O ). Szkoda, bo to utalentowany reżyser jest... znaczy sie był:/

ERRATA: ;) - pomyliłem się, Anderson napisał tylko scenariusz, kręcił to badziewie ktoś inny.

EDIT:

"event horizon"  słabiuuutki  co tu wiecej pisac 

Sam jesteś słabiutki :P . Ten film to świetne połączenie mrocznego s-f z horrorem klasy B (niektóre akcje były nieźle zeschizowane), ale takie klimaty trzeba lubić;] Tak samo niektórzy nie doceniają kunsztu Mistrza Tarantino - to są filmy dla wybranych :)

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zaliczylem ten film po blancie. mam slaba psyche i przez tydzien po lbie jezdzila mi muza i urywki tego filmu. nie polecam...

1263106[/snapback]

w podobnych okolicznościah oglądałem ten film. daje do zrozumienia i schizuje (pzynajmniej mnie)...

odgrzebe troche starsze klimaty ale imo warto

ogladal ktorys z was Ukryty Wymiar(Event Horizon)?? jesli ktos lubi mroczne s-f to bardzo polecam :D

Skrot

1263139[/snapback]

oglądałem ten film. też ładnie porobiony :D i te ich teksty typu: 'piekło to tylko słowo, tam gdzie lecimy to obszar niewyobrażalnego zła'. i te przebłyski jak ich maltretuja... Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do you see? Do you see??? DO YOU SEE?!!!!! Yes, I see. Boooom! :) Sceny z masakrowania załogi widziałem klatka po klatce ( dziennik pokładowy miażdżył :)) Zdrowo popiepszony film :D

Film zajebisty, no i te piekne wydłubane oczy, wysadzanie żył od ciśnienia, zamrożone zwłoki latające w niewaszkości i rozbijające się o podłogę :D Flm już ma 8 lat, ale efekty trzymają poziom- warto obejżeć.

Star Wars : Episode II- warto sobie przypomnieć, bo III już w drodze. Gdyby nie motywy dla dzieci specjalnej troski ( Jar-Jar, walczący Yoda, bezsensowna rzeźnia tysięcy ludzików z robotami itp.) to film jest całkiem niezły. Duku ( b. dobrze zagrany)- koleś ma poad 80 lat a krzepy ma więcej niż wszyscy Jedi razem wzięci i jest wyższy od każdego ludzkiego przeciwnika- Respekt ;).

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądałem ten film. też ładnie porobiony :D i te ich teksty typu: 'piekło to tylko słowo, tam gdzie lecimy to obszar niewyobrażalnego zła'. i te przebłyski jak ich maltretuja...

- O Boże, co sie stało z twoimi oczami?

- Juz ich nie potrzebuje, tam gdzie sie znalazlem nie sa mi potrzebne. Widze wszystko doskonale :twisted:

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast Anderson po klapie Horyzontu wyraźnie się podłamał i zaczał robić idiotyczne filmy pod publiczke:/ O ile RE jeszcze dawał rade (zwłaszcza ze względu na muzyke i Milę ;) ), to jego ostatnie dwa "dzieła", czyli RE:A i Alien vs Predator są poniżej krytyki:/ (w ogóle to jak można kręcic dwa filmy jednocześnie?! 8O ). Szkoda, bo to utalentowany reżyser jest... znaczy sie był:/

1263297[/snapback]

AvP to normalnie %$&%$&$&*&*&&*, nie da się tego opisać.

A RE:A jest dobry, Anderson napisał scenariusz ,reżyserem był kto inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miejmy tylko nadzieje ze kolejne czesci przygod (razem badz osobno) zostana powierzone w rece dobrych scenarzystow, rezyserow i ogolnie calych ekip... cholera po AvP spodziewalem sie czegos wiecej wide komiks wydanie specjalne z 9x roku albo AvPvTerminator :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

Chodzi wam o Resident Evil: Apocalipse ??

Jeśli tak to jeden z gorszych filmów jakie oglądałem, takie badziewie ze nawet 5 minut nie warto na to marnować. Dla mnie to byla komedia. No i oczywiscie musieli zostawic wyjscie do 3 czesci (no jakby inaczej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi