Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

The Terminal - zajedwabista komedia z Tomem Hanksem... Tzw. Komedia Inteligenta ;)

The Dumb And The Dumber 2 - Głupi i głupszy 2 - czyli sequel fajnego filmu.... DNO i 10 METRÓW MUŁU.... BEZNADZIEJA... ZMARNOWAŁEM 2 GODZINY Z ŻYCIA NA OGLĄDANIE GO...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Terminal - zajedwabista komedia z Tomem Hanksem... Tzw. Komedia Inteligenta

Niby fajny, ale infantylność filmów Spielberga zaczyna być już nurząca. Zaczynam się zastanawiać jak ten sam człowiek mógł wyreżyserować the terminal, ai i jednocześnie raport mniejszości?

Taking Lives

Fajnie się ogląda, i do tego moja ulubiona aktorka w roli głównej

Jest to coś w stylu Kolekcjonera Kości.

Jeśli polski tytuł tego filmu to złodziej życia to po obejrzeniu odradzam go. Jest po prostu nudny, a porównanie go do (bardzo dobrego) kolekcjonera kości jest nie na miejscu. Angelina Jolie nie ratuje tego filmu, tak samo jak Hale Berry nie ratuje catwoman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

IMO beznadziejna w porównaniu do innych produkcji... Taka do lat 8....

1278296[/snapback]

eee tam, dla mnie ta bajka jest fajna :lol:

Edytowane przez Michał_misiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam zatoichi, imo bubel, 0/10 za dialogi, 1/10 za aktorstwo, 1/10 za scenariusz, razem 0,67/10 :lol:  dodam jeszcze 0,5/10 za bohatera tytułowego, ślepego mistrza machania mieczem,

walki ciekawej w filmie tez nie uświadczycie -> takie tam krajanie człowieka mieczykiem, w Last Samurai kruzo fajniej kroił ;)

1277268[/snapback]

Zeby nikogo nie zniechecila ta wypowiedz do obejrzenia filmu !

Jest bowiem swietny i warto zobaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skarb Narodów - oklepany temat, ale nawet dobrze się oglądało 8/10

Rybki z ferajny(stare trochę ) - bajka do obiadu w niedziele 7/10

Ocean's Twelve - taki sobie, poprzedniej nie oglądałem 5/10

a teraz pytanie co wybrać na dzisiejszy wieczór ? , najlepiej w kolejności od najlepszego do najgorszego

do wyboru jest : Blade III, Linia czasu (Time Line) , Piła (Saw), Sniper 3, Szkoła uczuć, Wimbledon

jak ktoś oglądał niektore z nich mógłby któryś polecić mi ??? pewnie wybór padnie na Saw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

Wimbledon i Szkoła uczyć, osobiście nie oglądałem, ale słyszałem że Szkoła uczyć bardzo fajny film, a Wimbledon to tylko tak mi się wydaje, że też warto go obejrzeć... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

Wimbledon, raczej szmira bez polotu.

1278375[/snapback]

Aha, no więc sorry. Ale tak jak napisałem że nie oglądałem tylko tak mi się wydaje :D

P.S Można ten temat dodać do "Przyklejonych" ?

Edytowane przez Michał_misiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skarb Narodów - oklepany temat, ale nawet dobrze się oglądało 8/10

Rybki z ferajny(stare trochę ) - bajka do obiadu w niedziele 7/10

Ocean's Twelve - taki sobie, poprzedniej nie oglądałem 5/10

a teraz pytanie co wybrać na dzisiejszy wieczór ? , najlepiej w kolejności od najlepszego do najgorszego

do wyboru jest : Blade III, Linia czasu (Time Line) , Piła (Saw), Sniper 3, Szkoła uczuć, Wimbledon

jak ktoś oglądał niektore z nich mógłby któryś polecić mi ??? pewnie wybór padnie na Saw :)

1278342[/snapback]

Saw - genialny film, goraco polecam. Blade III to podobno bardziej komedia niz horror/film akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś z was ogląda serial LOST w dwa dni obejrzałem 14 odcinków, 15 się ściąga jak dla mnie super serial.

Serial roxxuje.. Szkoda ze narazie mam tylko 2 odcinki..

Normlanie fajny, intrygujacy i co odcinek jaka nowa tajemnica..

No i ta wiadomosc powtarzana od 16 lat.. 8O

Nie wylec mi tu ze spojlerem czasem ! :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby nikogo nie zniechecila ta wypowiedz do obejrzenia filmu !

Jest bowiem swietny i warto zobaczyc.

1278339[/snapback]

True True B) :D Choć mam swiadomosc ze nie kazdemu moze sie film podobac, a co do walk to uwazam ze są swietne, takie własnie rzeczywiste , pamiętajcie ze w japońskiej szermierce nie było bardzo rozwiniętej obrony , raczej unik i atak przypominało to raczej pojedynek rewolwerowców niz rycerzy , dlatego miecze się nie szczerbiły bo nie miały o co.

dla mnie ten film na swój sposób jest kultowy , swietna muzyka, niebanalne postacie, kolorystyka filmu , jak dlamnie swietne "niehollywodzkie" pojedynki ....ale to nie film dla każdego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

mozecie polecic jakis film z zajawka na koncu tzn. thriller w stylu The saw, kolekcjoner kosci, The ring? Mam ochote na taki filmik :)

1279064[/snapback]

Kolekcjoner kośći :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie The Saw(piła) to bardzo średni horror powiem więcej wogóle nie zaliczyłbym go do tego gatunku.....

Oglądałem ten film kilka dni temu, w warunkach idealnych ( 23 wieczorem sam w pokoju, głośniki z subem).

Film bardzo ciekawy i fajny, ale nie wiem czego tam się bać? :blink:

Dobrze że nikt nie nazwał tego filmu psychologicznym horrorem....

Jak dla mnie to Thriller.

Ogólnie bardzo dobze zrobiony film, z fajnym zakończeniem.

Warto oglądnąć , ale nie ma co się nastawiać na dreszcze z przerażenia.,.. :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozecie polecic jakis film z zajawka na koncu tzn. thriller w stylu The saw, kolekcjoner kosci, The ring? Mam ochote na taki filmik

Możesz obejrzeć łowców umysłów (mindhunters), albo tożsamość (identity), ale nie są one tak dobre jak te, które wymieniłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi