Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Banlieue 13 (13 Dzielnica) - zarąbisty film :D Jeśli komuś podobali się YAMAKASI i Transporter to tutaj będzie się czuł jak w raju :) Świetny film sensacyjny, mnóstwo akcji, biegania i skakania po budynkach, broni, narkotyków itd. :D Ogólnie film opowiada o tytułowej Dzielnicy 13, jest to dzielnica ogrodzona murem, odcięta od paryża, stało się tak ponieważ teoretycznie występowało tam największe skupienie przestępczości. Powiem tyle, jest bohater który się tam wyhował-Leito, jest jego ładna siostrzyczka Lola, jest mafiozo i baron narkotykowy TAHA, no i jest także policjant przysłany z zewnątrz - Damien, Leito pomaga Damienowi w pewnych sprawach, jakich? Jak się poznali? Zachęcam do obejżenia filmu a wszystko zrozumiecie :D Naprawdę godny polecenia! Pikanteri filmowi dodaje porządna francuska muzyka (ogólnie cały film jest francuski) :) Ocena - 9/10 (Ocena dla niegustujących w takich klimatach 7+/10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecam "Dziewczyna Z Sadziedztwa (The Girl Next Door)" jak ktos lubi komedie :)

Ogladalem z 7 razy juz i moge ogladac w kolko na okraglo :D :D

Najlepszy film jak dla mnie !! :P

1286824[/snapback]

Popieram, chociaż nie było o nim tak słychać no i aktorka niczego sobie.

Polecam SAW - film naprawde trzyma w napieciu i jest swietny a nawet genialny!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektra - właśnie skończyłem oglądać, nie będe się rozpisywał, film na poziomie Spider-Mana, Daredevila, itd. Nic wybitnego, ale obejżeć można jak się lubi takie klimaty :) Mi się nawet podobał, ale tak jak pisałem, nic wybitnego, przewidywalny aż do bólu, ale w sumie nawet miło się obejżało :) Ocena 6+/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to lecimy

HIDE AND SEEK - totalne rozczarowanie jedyne co mi sie podobało w tym filmie to Famke Janssen i jej lexus :) choć najpierw myślałem że to kolejny film o domu w którym straszy czy też duszkach (BTW nowa wersja amityville nadchodzi) to już wpołowie filmu zaczołem sie domyślać

UWAGA SPOJLER UWAGA SPOJLER UWAGA SPOJLER UWAGA SPOJLER UWAGA SPOJLER że to deniro jest kilerem po tych napisach na zasłonce w łazience , a ta próba zmydlenia oczu że to niby ten sąsiad jest psycho to totalna porażka ciakwostką jest to ze film ma 2 zakończenia ja ogladałem to UWAGA ZAŚ SPOJLER ;] w ktorych dakota idzie lulu jak gdyby we własnej hacie a famke zamyka dzrzwi i okazuje sie ze jest ona w psychiatryku w 2 wersji ponoć mała została adoptowana przez dr famke i zaraz przed wyjsciem do szkoły dakota maluje obrazek na ktorym narysowała siebie z 2 głowami ... END oF SPOJLER

HOTEL RWANDA nudny jak flaczki z olejem ale ma IMO przesłanie które brzmi : kombinator zawsze se da rade ;]

SPARTAN hmm 6,5/10 kilka nieoczekiwanych zwrotów akcji zwłaszcza postrzelenie tego ucznia kilmera (jedno i drugie )

PACIFIER hmm czyżby vin chciał naśladować arniego bo jak cholra przypominało mi to gliniarza w przedszkolu IMO łejst of tajm

AFTER SUNSET nuuuuuuddaaa + salma hayek

KOMÓRKA no wkońcu coś ciekawego, szybkie tempo ciekawe pomysły oglada sie jednym tchem najfajniej zagrali ten koles zniewyparzonym ryjem od porshe i stworzony do takich ról jason statham jedyny minusik jak dlamnie to to że nauczycielka biologi poskładała se ten rozbity telefon ale co tam w dziecinstwie pewnie miała 2 zestay młody biolog i młody elektronik :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEAM AMERICA to po prostu trzeba obejrzec absolutny hicior tworcow South Parku. W filmie wystepuje ostra krytyka polityki zagranicznej USA. Ale abz was yachecic do obejrzenia filmu (a naprawde jest co ogladac) powiem tylko ze w filmie tym zamiast aktorow wystepuja pacynki. Swietna komedia mowiaca o terroryzmie. A i podczas ogladania prosze zwrocic uwage na utwory spiewane wystepujace w filmie sa naprawde swietne.

FILM 8+/10

Muzyka (score H.Gregsona-Williamsa) 9/10

Muzyka "spiewana" 10/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEAM AMERICA to po prostu trzeba obejrzec absolutny hicior tworcow South Parku. W filmie wystepuje ostra krytyka polityki zagranicznej USA. Ale abz was yachecic do obejrzenia filmu (a naprawde jest co ogladac) powiem tylko ze w filmie tym zamiast aktorow wystepuja pacynki. Swietna komedia mowiaca o terroryzmie. A i podczas ogladania prosze zwrocic uwage na utwory spiewane wystepujace w filmie sa naprawde swietne.

FILM 8+/10

Muzyka (score H.Gregsona-Williamsa) 9/10

Muzyka "spiewana" 10/10

Szkoda, ze nie bedzie sequela, szczegolnie, ze chlopakom south park juz nie bardzo wychodzi =\ Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze nie bedzie sequela, szczegolnie, ze chlopakom south park juz nie bardzo wychodzi =\

1395283[/snapback]

Sorki za pomyłke nie pacynki tylko marionetki :mur: :mur:

Ale fakt naprawde przydała by sie kontynuacja tego filmu bo jest naprawde fajny

Edytowane przez Novus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ELEKTRA - mimo wszystko troche sensowniejszy niz daredevil, czy spiderman i bardziej trzymający sie kupy, poza tym przedstawia jakies tam wartości. B. fajne efekty i wydaje mi sie ze jak narazie jedna z abrdziej udanych ekranizacji marvela. Nie powiem ze warto oglądać, ale szkoda przegapić ;) fajnie sie ogląda. 7+/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ogladajcie tego, pisalem juz gdzies tutaj wczesniej co to za crap. Nie umywa sie do Shaolin Soccer...

1398355[/snapback]

Zgadzam sie z przedmowca moze i efekty fajne ale tak pozatym to film jest straszna szmira. I nie mowcie ze nie ostrzegałem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanik- obejżałem i się strasznie rozczarowałem 3/10. Mam szczerze dosyć filmów o masowych mordercach, psycholach, wariatach i ludziach chorych na schizofrenię. To się już naprawdę przejadło i nie ma się czym zachwycać. Zanim na dobre zaczął się film już wiedziałem, że facet ma schizofrenię i kolejne minuty tylko drażniły tandetnymi rozwiązaniami oklepanego n-ty raz scenariusza :? Strata czasu...

Za to Hellraiser niedługo sobie obejżę ( 6 części). 1-ka była całkiem niezła, acz wieje tandetą ;) Obejżałem pewnie też z następne 2 części, ale już nic nie pamiętam ( może z 13 lat temu ;P)

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Pacifier (Pacyfikator) - poprostu - heh

4/10  B)

1401934[/snapback]

Dobrze wiedzieć bo miałem go w planach na najbliższy czas

Hitch - pewnie ktoś już o tym napisał a jeżeli nawet to nie zaszkodzi - nudny, przewidywalny i po prostu nieśmieszny. Lubię kino łatwe i odprężające ale Hitch to nic ciekawego. Kilka momentów śmiesznych, typowo amerykańska fabuła (miłość zwycięża, wszyscy są szczęsliwi itd.). Można czasami zawiesić oko na Mendes. Ogólnie 4/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanik- obejżałem i się strasznie rozczarowałem 3/10. Mam szczerze dosyć filmów o masowych mordercach, psycholach, wariatach i ludziach chorych na schizofremię. To się już naprawdę przejadło i nie ma się czym zachwycać. Zanim na dobre zaczął się film już wiedziałem, że facet ma schizofremię i kolejne minuty tylko drażniły tandetnymi rozwiązaniami oklepanego n-ty raz scenariusza :? Strata czasu...

Dzieki za spojler, juz nie musze ogladac filmu [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie, jaki jest tytuł filmu o jogurcie? To był taki horror, chyba z lat 80-tych, Wypływał ze skały, był sprzedawany jako jogurt, wkrótce powodował uzależnienie i kierował swą ofiarą, pożerał ludzi od środka i w końcu wychodził z żywiciela i przelewał się przez miasto- ktoś kojarzy?!!!! Była taka scena, jak matka kazała zjeść synowi jogurt, to ten zjadł piankę do golenia ;)

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie, jaki jest tytuł filmu o jogurcie? To był taki horror, chyba z lat 80-tych, Wypływał ze skały, był sprzedawany jako jogurt, wkrótce powodował uzależnienie i kierował swą ofiarą, pożerał ludzi od środka i w końcu wychodził z żywiciela i przelewał się przez miasto- ktoś kojarzy?!!!! Była taka scena, jak matka kazała zjeść synowi jogurt, to ten zjadł piankę do golenia ;)

1403053[/snapback]

Pamiętam coś podobnego kultowy horror? lata 80te albo nawet 70te. Nazywał się "Zielona używka". Wydobywali jakiś zielony shit spod ziemi chyba który uzależniał. Fabuły nie za bardzo pamiętam bo szło to dawno

UPD: Zresztą to cała fabuła :)

Edytowane przez qbek78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pręgi - całkiem dobre kino, raczej mało optymistyczne, ale cóż, prawdziwe...

Wesele - jeżeli tak wyglądają niektóre wesela w naszym kraju, a jestem w stanie założyć że tak, to hoho... nie wiem czy się śmiać, czy płakać ;-O film dobry

Ocean's Twelve - raczej mało zaskakujący, raczej bardzo przeciętny :D

PS

--> Slayer Jak już zabierasz sie za krytykowanie, to wiedz że schizofrenia (nie schizofremia :D) i raczej wszystkie tematy sa oklepane, bo tak sie sklada, ze troche filmow juz nakrecono i nic dziwnego ze scenariusze sa troszke oklepane, matrixa sie spodziewales? IMHO Mechanik bardzo udany, zarowno kreacja glownego bohatera jak i przedstawienie swiata, jakbym Dźume widział, ale to takie osobiste skojarzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi