Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

The Skeleton Key - Klucz do koszmaru

zazwyczaj (tzn NIGDY :) nie ogladam kinówek..ale ta mi wpadła w łapki..oglądałe z moją dziewczyną i jesteśmy pod duzym wrazeniem..film bardzo fajny, może mało straszny , ale zakończenie powala..nosz kurcze az mi sie chce zaspojlerować :) ale oczywiscie tego nie zrobie..chyba drugie zaskakujące zakończenie zaraz po SAW (Piła)..albo nawet na równi..powiem tylko że nie kończy sie happy endem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Skeleton Key - Klucz do koszmaru

zazwyczaj (tzn NIGDY :) (...) .oglądałe z moją dziewczyną i jesteśmy pod duzym wrazeniem..film bardzo fajny, może mało straszny , ale zakończenie powala..nosz kurcze az mi sie chce zaspojlerować :) ale oczywiscie tego nie zrobie..chyba drugie zaskakujące zakończenie zaraz po SAW (Piła)..albo nawet na równi..powiem tylko że nie kończy sie happy endem :D

1633224[/snapback]

Lepiej zmień treść posta... :mur: :mur: :rtfm: :rulez: :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Longest Yard - sam scenariusz jest juz znany bo to remake filmu z lat 70tych. ale trzeba przyznac ze ma klimat. imo aktorzy sa idealnie dobrani (najwiekszym lolem bylo pojawienie sie Reynoldsa albo dzikus Wielka Stopa...). jest wiele zabawnych akcji i idzie sie posmiac. dodatkowo pewne efekty sprawiaja ze oglada sie ciekawe widowisko. stawiam mocne 4/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Longest Yard - sam scenariusz jest juz znany bo to remake filmu z lat 70tych. ale trzeba przyznac ze ma klimat. imo aktorzy sa idealnie dobrani (najwiekszym lolem bylo pojawienie sie Reynoldsa albo dzikus Wielka Stopa...). jest wiele zabawnych akcji i idzie sie posmiac. dodatkowo pewne efekty sprawiaja ze oglada sie ciekawe widowisko. stawiam mocne 4/5

1633363[/snapback]

IMHO kiepskawy remake tylko Chris Rock daje temu filmowi nieco ikry, oryginal widzialem lata temu ale polecam europejski remake tego filmu "Mean Machine" to jest dopiero jazda! Edytowane przez S_Works

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym wyrażeniem "kinówek" to juz nie przesazajmy..ok niech bedzie "film w kiepskiej jakosci"..moze byc?? lepiej?? :D

House Of Wax - hmmmm..film nawet spoko..z tymze praktycznie niestraszny ani obrzydliwy (na to drugie "liczylem")..tzn bylo pare momentow ale dosc lajtowe..co mi sie nie podobalo to koncowka..w sumie bezsens..myslalem ze dom byl z wosku ok, ale OBLOZONY WOSKIEM...ale zbudowany z wosku?? nawet schody, drzwi itp?? (chyba ze jestem tak glupi i moze mozna ..nie wiem)..no i ta temperaturka chyba bylaby na logike troche wysoka..a jakos nie dalo sie poznac

no oczywiscie juz standartowe..ciekawe jak sie mozna utrzymywac bez pracy (chyba ze pracowali, ale raczej nie) i do tego kupowac TONY wosku..skad ten wosk? nikt sie nie pokapowal z sasiednich miast? jak go przywozili? na rowerze? no ale nic nie jest idealne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tambym sie raczej zastanowil kto oplacal elektrycznosc w miasteczku, a moze elektrownia zapomniala o nich...to sie tam przeprowadze bo za prad to sporo place.A podatki od gruntow, domow , karoow itp... nie toby nie przeszlo.A wosk mogli sami wytwarzac z ludzkiego tluszcza...aaaa to mydlo sie tak robi ale pewnei od biedy wax tez sieda.Ogoolnie to gdyby nie Paris robiaca lody na lewo i prawo to ten film pewnie nei przyciagnalby nikogo (a moze sie myle i to jest kawal ambitnego kina ;)

Ogladalem Jacketa, dziwne i jak dlamnie zbyt pokrecone, wogoole generalnie filmy ze skokami w czasie sa ....eee.... nie dla mnie, bo uwazam skokiw czasie za glupote .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem na bierząco teraz, a potrzebuję dobry horror.

Warunek musi lecieć w kinach bo właśnie mam załatwiony seansik z dziewczyną na której mi bardzo zależy a wymagania ma ;)

Kiedy gadaliśmy o filmach byłem w szoku, oglądała większośc horrorów które widziałem , a widziałem dużo.

Czytam sobie na temat <klucz do koszmaru" ale to zalatuje Thlirrerem . .

Help Me pliss :-P :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stealth

totalna porazka.4/10 chociaz to i tak chyba za wysoka ocena.J. Fox po oskarowej roli Ray-a ladny film sobie wybral. Inna sprawa ze i tak obejrzalbym ten film bo obsada i rezyser wymusza koniecznosc obejrzenia.Ja po prostu nie moge odpuscic sobie filmow...jestem uzalezniony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steamboy - Bardzo ciekawa produkcja z interesujacym scenariuszem. Tylko teraz tak: w moich oczach bardzo dziwnie sie oglada produkcje japonska kiedy akcja dzieje sie w Anglii, postacie nie sa anime (no wiecie krzyworyje ;p) tylko normalne A jezyk jest qrw*a japonski - bardzo dziwnie to wyglada. Po drugie jest on za dlugi (ponad 2godziny), a po trzecie pod koniec chcialo mi sie rzygac tymi zaworami, para i wszelkimi typu mechanizmami. Ale pomijajac te minusy oceniam na 4/5

ciekawostka: Był to najdroższy anime w historii Japońskiej kinematografii, a produkcja trwała 7 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stealth

totalna porazka.4/10 chociaz to i tak chyba za wysoka ocena.J. Fox po oskarowej roli Ray-a ladny film sobie wybral. Inna sprawa ze i tak obejrzalbym ten film bo obsada i rezyser wymusza koniecznosc obejrzenia.Ja po prostu nie moge odpuscic sobie filmow...jestem uzalezniony.

Bardzo dobra ocena, dokladnie na tyle ten film zasluguje :) Szkoda, bo po Cohenie spodziewalem sie czegos lepszego:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Dukes of Hazzard - hmm kolejna "glupia" amerykanska komedia, i gdyby nie Johnny Knoxville czyli Jackass to juz wogole.. Jessica to sie w zyciu nie nadaje na aktorke bo tylko potrafi swiecic swoja d0pa a jej kwestie sa ograniczone do minimum. pozatym ciekawie krecone wyscigi i poscigi. general r0x ;] -3/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłemwłaśnie z ,,klucz do koszmaru" .. :-|

Filmik średni acz kolwiek nie najgorszy ;]

Mi się podobał średnio towarzyszce bardziej, ale zgodnie powiedzieliśmy że zakonczenie przereklamowane ;)

Ktos porównał zakończenie w skeleton key'u do zakończenia w Pile :angry: :blink: :blink:

6/10

Ja jakoś nie mogłem skupić się na filmie :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyspa

Na plus:

+ świetnie wykreowany świat, widac reke futurologow

+ rozmach

+ gra aktorów (drewniana, ale to klony w koncu :P )

+ wizja nowego x-box'a;]

+ humor

Na minus:

- naciagane i niepotrzebnie przesadzone sceny

Ogolem - 8/10

EDIT:

"Król Artur" - Za scene na lodzie i Ginewre: 6,5/10

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyspa

(...)

Na minus:

- naciagane i niepotrzebnie przesadzone sceny

1637351[/snapback]

Nom dokładnie, szególnie scena ze spadaniem z wielkiego reklamowego napisu :/ Ale ogólnie film bardzo przyjemny, jedna z lepszych produkcji ostatnich czasów.

P.S.

Wie ktoś swoją drogą kiedy Transporter 2 się pojawi w kinach? :) JEdynka miała swój specyficzny klimat i bardzo dobrą muzykę (kwestia gustu offkoz) :) Albo jakiś inny film który może być ciekawy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Toolbox Murders - kolejna mega QPA, mega naciagana i mega z d0py wyciagnieta historia o kolejnym mega-lolowym pseudo-czlowieku ktory niby to urodzil sie ze smierci (byl w lonie matki jak ta chowali martwa do grobu, i uslyszeli w pewnym momencie placz dziecka i odkopywali grob----BEUEHHAHHA poprostu MEGA-LOL) biegajacym po hotelu i mordujacym mega-drastycznie ludzi. ehhh... 1/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....hmm czyli mowicie zeby sobie darowac CREEP...a wlasnie mialem sie przymierzac do tego filmu.

1638715[/snapback]

Hmm jak masz już go gdzieś przygotowanego to przeglądnij, Nie jest tak makabrycznie źle mi filmik sie nawet podobał.

Ale fakt na miano horroru to nie zasługuje, ale dla mnie 5/10 .

EDIT

Transportera mam już od 2 tygodni na kompie, ale nie będe oglądał.

Widziałem zwiastun i zapowiada się SUPER~, więc wole wybrać się do kina w tego typu filach oglądnia w domu/kinie to niebo a ziemia.

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi