Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Doom - tylko dla fanow oraz w kinie.

Kilka slow bo mysle, ze wsrod chlamstwa jakie sie ostatnio caly czas pojawia ten kawalek gniota mozna zobaczyc i nie bedziemy nawet zawiedzeni.

Wpienia dretwa gra aktorow, szczegolnie dowodcy oraz pani archeolog.

Fajnie pokazane stworki, szczegolnie Pinky. Na swoj sposob opisane wydarzenia , inaczej niz w grze - skad sie to wszystko wzielo (chromosom duszy :) ).

Jednym sie przez to spodoba, ze nie zerzniete z gry drugim raczej nie.

BFG robi niezla sieczke, koncowa akcja z widoku FP jest swietna.

Ostatnia walka nie z tym z kim trzeba - fabula zakulala.

Jezeli sie przemogliscie na takie gnioty jak AvP, House of the dead, itp. to co Wam szkodzi to zobaczyc ?

Lepsze od wielu filmow ale i tak film niskich lotow dla dzieci.

5/10 (2 pkt za akcje FPP oraz pinky`ego).

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj oglądałem: A Man Apart - film bez dwóch zdań - po prostu świetny!

Może historia jest prosta, ale wykonanie bajer! Diesel... Super, super i jeszcze raz super!

8/10!

Właśnie zasiadam do: Osaczony. Starsi powiedzieli, że film pierwsz klasa.

Edytowane przez Rocca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj oglądałem: A Man Apart - film bez dwóch zdań - po prostu świetny!

Może historia jest prosta, ale wykonanie bajer! Diesel... Super, super i jeszcze raz super!

8/10!

Jak dla mnie rowniez film swietny ale ja daje 9/10, widzialem go juz dosc dawno ale zrobil na mnie wrazenie, polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście minęło już troche czasu od premiery "A Man Apart" ale film świetny i Diesel, który imho świetnie pasowal do tej roli....9/10

Chyba odwiedze jakaś wypożyczalnie DVD bo obejrzałbym go jeszcze raz

Edytowane przez satoshie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą obejrzałem Osaczonego...

Od czasów Man On Fire nie oglądałem tak dobrego filmu...

Ten film jest perfekcyjny pod każdym względem :!: W dodatku to zakończenie... Jestem bardzo mile zaskoczony :!:

10/10 :!:

Mam książkę, chyba ją przeczytam :)

// Wracając do A Man Apart, to jak sami wiecie, film jest wart polecenia każdemu, nie tylko fanom Diesla.

Edytowane przez Rocca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą obejrzałem Osaczonego...

Od czasów Man On Fire nie oglądałem tak dobrego filmu...

Ten film jest perfekcyjny pod każdym względem :!: W dodatku to zakończenie... Jestem bardzo mile zaskoczony :!:

10/10 :!:

Mam książkę, chyba ją przeczytam :)

// Wracając do A Man Apart, to jak sami wiecie, film jest wart polecenia każdemu, nie tylko fanom Diesla.

Noo to wieczorkiem biore sie za Hostage, skoro piszesz ze taki wypas :D Kuzyn pozyczyl mi DVD juz dawno, a plytka lezy i lezy i sie prosi o obejrzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawiedziesz sie, film jest po prostu PRO! :)

Nom, niezły niezły ;) Tak po tytule Osaczony w pierwszej chwili nie skojarzyłem (w sumie genialne tłumaczenie, Hostage)... Jak dla mnie to tłumaczenie totalnie nie pasuje, no ale cóż... Film jest kozacki... A ten gość wali z Desertów niczym terminator :D Wykańcza nawet specjalistów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hostage - hmmm całkiem miło się ogląda, ale nie wiadomo jakiej rewelacji u mnie nie wzbudził....

...ktoś w temacie napisał, że od czasów Man On Fire nie oglądał tak dobrego filmu, imho Man On Fire i Denzel Washington bije na głowę Hostage...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hostage - hmmm całkiem miło się ogląda, ale nie wiadomo jakiej rewelacji u mnie nie wzbudził....

...ktoś w temacie napisał, że od czasów Man On Fire nie oglądał tak dobrego filmu, imho Man On Fire i Denzel Washington bije na głowę Hostage...

True, true...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 2 filmy to zupełnie inna bajka. Man On Fire miażdzy wszystkie podobne sobie filmy. Hostage urzekł mnie zwrotami akcji, zaskakującym zakończeniem i ogólnym klimatem. Od czasów tego pierwszego nie oglądałem tak dobrego, zaskakującego i pełnego akcji filmu. Dlatego nie stawiam ich w jednym rzędzie i nie oceniam, ze jeden miażdzy drugi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to są dwa inne filmy... Nie da ich się porównać, w MOF mamy silny dramat psychologiczny z dodatkiem brutalnych akcji, w Osaczonym psychika głównego bohatera to tylko mały dodatek, film raczej nastawiony na rzeź ;) Ogólnie nie wiem jak to napisać, inne filmy i tyle ;) MoF syci jak penis, Hostage jak siusiak :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalne porównanie, nie ma co :lol: rozumiem doskonale o co wam chodzi, w moim wcześniejszym poście chodziło mi o to, że MoF bardziej mi się podobał od Hostage

Oryginalne? Czy ja wiem, to chyba najpopularniejszy tekst na tweaku, "syci jak penis" :) Taki znaczek firmowy :) A używał go REED ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nudne ferie, nudny dzień, nudne filmy, które miałem okazje zobaczyć, ale do rzeczy -

1) Four Brothers - ładnie, miło i przyjemnie. cód miód i orzeszki, szkoda, że nie lubie ani miodu, ani orzeszków, a pistacje to nie były. 4/10

2) American Pie 4 - nie, poprostu nie chce mi sie wypowiadać, kręcenie squela pre-squela nie ma najmniejszego sensu, a jako, ze nie mysle penisem daje 2/10 (chociaż nie wiem za co te 2 :|)

3) Green Street Hooligans - dłużej nazwy nie było? nie lubie takiej tematyki, nie lubie bezmyślnie napierdalają**** się ludzi (kibiców), nie lubie pana z Władcy pierścieni, nie lubie królowej Anglii, nie lubie tego filmu. Wątek śmierci syna i brata potraktowany epizodycznie, a skupienie się na walce i reputacji "gangów" nie było dobrym pomysłem. 5/10

No i wkońcu, po ciężkim dniu, nadszedł czas na...

4) Crash - i tak, tak! o to film, który zatarł wszelkie złe wrażenia. tak! tak! tak! właśnie on! taak! Wzruszjący, dający dużo do myślenia, poruszający tematyke, która w Polsce nadal jest tematyką dość kontrowersyjną (szczególnie wśród kibiców piłkarskich - via GSH - bo któż rzucał kamieniami w mniejszości seksualne na słynnych marszach?). Zdecydowanie górna półka wśród wszystkich filmów, absolutnie wszystkich. 9/10 bez skrupułów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Four Brothers - ładnie, miło i przyjemnie. cód miód i orzeszki, szkoda, że nie lubie ani miodu, ani orzeszków, a pistacje to nie były. 4/10

3) Green Street Hooligans - dłużej nazwy nie było? nie lubie takiej tematyki, nie lubie bezmyślnie napierdalają**** się ludzi (kibiców), nie lubie pana z Władcy pierścieni, nie lubie królowej Anglii, nie lubie tego filmu. Wątek śmierci syna i brata potraktowany epizodycznie, a skupienie się na walce i reputacji "gangów" nie było dobrym pomysłem. 5/10

Te oceny są chyba troche zaniżone... :wink: Ale to twoje ocena.

Dziś zobaczyłem film The MAN - komedia + sensacja :lol2: ogólnie ładne kino z S.L. Jakson 9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S.L Jackson - dla mnie jeden z najlepszych aktorów!! :>

Jezusieńku, azacieram łapki na DaVinci Code B)

Premiera w tym roku :!: :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG ! :mur: przecież ten film jest o kibicach:| to mieli zrobić melodramat czy jak? :| i tak za dużo uczuć w nim było.... porównaj sobie chcoiażby do Football Factory...

szanuje Twoje zdanie ale musaiłem się ustosunkować do Twojego opisu :P bo jak dla mnie szukanie uczuć w takim filmie jest głupotą... a jendym uczuciem powinna w nim być miłośc do klubu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nudne ferie, nudny dzień, nudne filmy, które miałem okazje zobaczyć, ale do rzeczy -

2) American Pie 4 - nie, poprostu nie chce mi sie wypowiadać, kręcenie squela pre-squela nie ma najmniejszego sensu, a jako, ze nie mysle penisem daje 2/10 (chociaż nie wiem za co te 2 :|)

No i wkońcu, po ciężkim dniu, nadszedł czas na...

4) Crash - i tak, tak! o to film, który zatarł wszelkie złe wrażenia. tak! tak! tak! właśnie on! taak! Wzruszjący, dający dużo do myślenia, poruszający tematyke, która w Polsce nadal jest tematyką dość kontrowersyjną (szczególnie wśród kibiców piłkarskich - via GSH - bo któż rzucał kamieniami w mniejszości seksualne na słynnych marszach?). Zdecydowanie górna półka wśród wszystkich filmów, absolutnie wszystkich. 9/10 bez skrupułów.

Używasz takich kryteriów, że nie wiem o co ci tak an serio chodzi :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zrozumiałeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi