und3r Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Freeman - zawsze gra tak samo, poza tym wszedzie sie pcha ostatnio - wkurza mnie:> Washington? - aktor jakich wielu, nie wyróżnia sie niczym. Connery - dobry, acz bez rewelacji Depp - tu sie zgadzam, na uwagę zasługują zwłaszcza świetne role u Burtona. Hanks - niezły, cenie go szczególnie za rolę w Zielonej Mili i za Forresta. Gibson - też dobry, chociaż lepiej sprawdza sie w roli reżysera. Cage - no wpadło mu kilka ciekawych ról (Family Man, Miasto Aniołow, Twierdza, ostatnio Lord of War), ale w wiekszości filmow niczym nie zachwyca. Hopkins - tutaj nie ma sie czego przyczepic - nalezy do czołowki aktorow. Nicholson - Lśnienie, Lnkg - świetne role. Pitt - genialnie zagrał w Podziemnym Kręgu, poza tym Seven, 12 małp i Snatch. Norton - prawie wszystkie role to mistrzostwo (Fight Club, 25. godzina, American History X, Lęk Pierwotny, Hazardziści, ostatnio Królestwo Niebieskie) - obecnie najlepszy aktor młodego pokolenia. Spacey - American Beauty, K-PAX, Seven. Wypadałoby jeszcze wspomniec o Cruisie (Wywiad z Wampirem, Oczy szeroko zamknięte, Raport Mniejszości, Zakładnik) i Reevesie (Adwokat Diabła, za kreacje w Matrixie tez mu sie nalezy). EDIT: Zapomniałbym - Mickey Rourke. Kobiety? Kidman (Dogville, Oczy szeroko zamknięte, Inni - chyba najlepsza aktorka obecnie, ale jeszcze to przemysle), Burstyn, Connelly, Thurman, Portman, Basinger. Edytowane 28 Lutego 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ja od siebie polecam film Van Wilder (Wieczny Student) - naprawde super, szczególnie dlatego że gra tam Tara Reid :D imo 9+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Wypadałoby jeszcze wspomniec o Cruisie (Wywiad z Wampirem, Oczy szeroko zamknięte, Raport Mniejszości, Zakładnik) i Reevesie (Adwokat Diabła, za kreacje w Matrixie tez mu sie nalezy). EDIT: Zapomniałbym - Mickey Rourke. Kobiety? Kidman (Dogville, Oczy szeroko zamknięte, Inni - chyba najlepsza aktorka obecnie, ale jeszcze to przemysle), Burstyn, Connelly, Thurman, Portman, Basinger. Cruise za Oczy szeroko zamkniete i RainMana :) Ale juz za MI i Wojne Swiatow zdecydowanie nie ;) Reevsa nie trawie organicznie - przypomina mi ta minka Cage'a - jakbym patrzyl na glodnego psa, ktory prosi o kawalek ciastka. Mickey Rourke za Harry'ego Angela jak najbardziej. Za inne role juz niekoniecznie. Jakos mnie wkurza ta jego "cwaniakowatosc" Kobietki: Nicole Kidman - nie tylko Dogville i Oczy... - dzieki niej nawet Moulin Rouge mnie urzeklo. Ale ja sie w niej kocham platonicznie i co by nie zrobila to bede ja wielbic ;) Uma Thurman - moja druga faworytka. Gdybym mial wybierac ktora zaprosic na noc to bym mial ciezki orzech do zgryzienia. Uwielbiam tez Julie Roberts ;) Chociaz jakos filmow z nia juz nie bardzo ;) Ogolnie z paniami jest juz duzo gorzej - mam pare typow ale to do kategorii XXX bardziej niz Filmy ogolnie pojete. Dorzucilbym najwyzej Gwyneth Paltrow - chociaz jej wynioslosc czasami dziala mi na nerwy. Wychodzi na to, ze mam slabosc do blondynek, wiec i Sharon Stone niech bedzie :) No i wszystkie aktorki Woodiego Allena :rolleyes: Aha: Pitt jeszcze za Joe Black i Siedem Lat w Tybecie. Mam jakis sentyment do tych filmow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Pokoleniowo, najlepszymi aktorami są Marlon Brando (szkoda że już go nie ma), Al Pacino i Johnny Depp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 zastanawiam sie jak mozna bylo zapomniec o osobie takiej jak Samuel Leroy Jackson http://www.stopklatka.pl/filmowcy/osoba.asp?oi=242 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Pokoleniowo, najlepszymi aktorami są Marlon Brando (szkoda że już go nie ma), Al Pacino i Johnny Depp. No i Hoffman (nie, nie ten polski rezyser :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 zastanawiam sie jak mozna bylo zapomniec o osobie takiej jak Samuel Leroy Jackson ooj racja... ee... czy ja mam kłopoty ze wzrokiem czy nikt o tym panu nie wspomniał ?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 zastanawiam sie jak mozna bylo zapomniec o osobie takiej jak Samuel Leroy Jackson http://www.stopklatka.pl/filmowcy/osoba.asp?oi=242 Nie da się naraz wypisać... Trzeba by poświęcić parę dni na przypomnienie, analizę ;) Faktycznie Samuel L. Jackson jest bdb aktorem. Również Eddie Murphy za niezapomniane role w Gliniarzu z Beverly Hills :) I wielu innych :) A z Pań to jeszcze Charlize Theron, np. za rolę w Monster (dla mnie genialna rola) i wiele iinnych filmów. Natomiast z Polskich aktorów coraz lepszym aktorem staje się Deląg oraz ten chłpaczek z Kryminalnych, ten młody policjant, grał też bodajże w Tylko mnie kochaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nie da się naraz wypisać... Trzeba by poświęcić parę dni na przypomnienie, analizę ;) Faktycznie Samuel L. Jackson jest bdb aktorem. Również Eddie Murphy za niezapomniane role w Gliniarzu z Beverly Hills :) I wielu innych :) A z Pań to jeszcze Charlize Theron, np. za rolę w Monster (dla mnie genialna rola) i wiele iinnych filmów. Natomiast z Polskich aktorów coraz lepszym aktorem staje się Deląg oraz ten chłpaczek z Kryminalnych, ten młody policjant, grał też bodajże w Tylko mnie kochaj. Maciek Zakościelny... nie oglądałem "Tylko mnie kochaj", ale w kryminalnych całkiem nieźle gra.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Ja bym dorzucił jeszcze Wesley Snipes. Również chyba nikt nie wspomniał o Tommy Lee Johnes i wielu innych, dobrych :) Trzeba by posiedzieć z tydzień by ich wszystkich wymienić. Jeszcze Bruce Willis i John Travolta :) Edytowane 28 Lutego 2006 przez Nuklear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) rodzimi aktorzy to od lat niezmiennie: Gajos,Zapasiewicz, sp. Cybulski , Łomnicki oraz naturszczyk Maklakiewicz młodsze pokolenie b.dobrze prezentuje Chyra natomiast panicznie nie znosze Baki, Szyca Edytowane 28 Lutego 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nie wiem czy zostal wspomniany Sean Penn - imo jeden z najlepszych aktorow (w Dead Man Walking i 21 Grams rzadzi :) ) . Poza tym Edward Norton, Kevin Spacey, Anthony Hopkins, Brad Pitt, Denzel Washington i wielu, wielu innych. Z polskich to oczywiscie Pani Stanislawa i Rysio z Klanu sa THE BEST :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ja bym dorzucił jeszcze Wesley Snipes. ta..-załaszcza w kategorii najlepszy aktor totalnie wymiata taki np. DeNiro przy nim to zwykły leszcz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Robert De Niro najlepiej zagrał w "Ulicach nędzy". Zresztą to chyba najlepszy film Martina Scorsese. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 A z Pań to jeszcze Charlize Theron, np. za rolę w Monster (dla mnie genialna rola) i wiele iinnych filmów.Na przykład w Adwokacie diabła. Ja bym dorzucił jeszcze Wesley Snipes. Również chyba nikt nie wspomniał o Tommy Lee Johnes i wielu innych, dobrych :) Trzeba by posiedzieć z tydzień by ich wszystkich wymienić. Jeszcze Bruce Willis i John Travolta :)Wesley Snipes? :blink: Jedynie w filmie Fan zagrał dobrze, obok de Niro, a tak gra w każdym filmie niemal tak samo - czyli bez kopania nie pojedzie. :lol: Jak Tommy Lee Jones to musi też być Harrison Ford. W końcu czy ktoś nie kojarzy Indiany Jonesa? Tommy i Harrison stworzyli świetny duet w Ściganym. Travolta oczywiście też dobrze gra. Dobrze że Tarantino zatrudnił Travoltę w Pulp Fiction, bo ten film przypomniał publiczności Travoltę. Robert De Niro najlepiej zagrał w "Ulicach nędzy". Zresztą to chyba najlepszy film Martina Scorsese.Nie oglądałem tego filmu, albo oglądałem ale nie mogę go skojarzyć. :( De Niro świetnie zagrał w Ojcu Chrzestnym 2, nawet Marlon Brando mu za tą rolę bardzo dziękował, bo właśnie tak sobie wyobrażał młodego Vito Corleone. Można tak długo wypisywać aktorów i aktorki. :) Dzisiaj na polsacie film Cienka czerwona linia. Chyba wiem co będę robił pomiędzy przerwami na reklamy. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Crosis "Ulice Nędzy" to pierwszy film Scorsese, protoplasta wszystkich mafijnych filmów. De Niro wtedy dopiero mijał 30tkę. Gra tam również bardzo dobry aktor a mianowicie Harvey Keitel. Naprawdę warto ten film zobaczyć. Pozdrawiam. PS. Dzisiaj na TVN Sieden o 22:55 "pojawią" się "Chłopcy z Ferajny"! :) Edytowane 28 Lutego 2006 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 moglby ktos cos polecic do obejrzenia ? bo filmy ktore znalem juz obejrzalem a z tych "nowych" niemam pojecia co jest godnego uwagi. interesuje mnie kazdy gatunek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 moglby ktos cos polecic do obejrzenia ? bo filmy ktore znalem juz obejrzalem a z tych "nowych" niemam pojecia co jest godnego uwagi. interesuje mnie kazdy gatunek :PZobacz sobie "Two for the money" z Al Pacino i Matthew McConaughey. Powinien Ci się spodobać. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 to dla równowagi odpowiem ze to maxymalny gniot (vide gra Pacino jak napisałem wyzej) wiec nie pozostaje CI nic innego jak zobaczyc i zgodzic sie z którąs z opinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Brokeback Mountain i Good Night and Good Luck - bardzo dobre filmy, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 moglby ktos cos polecic do obejrzenia ? bo filmy ktore znalem juz obejrzalem a z tych "nowych" niemam pojecia co jest godnego uwagi. interesuje mnie kazdy gatunek :PPrzeczytaj caly watek i wynotuj sobie filmy, ktore byly polecane przez duza ilosc uzytkownikow (w celu zwiekszenia prawdopodobienstwa, ze film Ci sie spodoba :D ) Z tych w miare nowych polecam The Machinist, Ray i Hotel Ruanda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 to dla równowagi odpowiem ze to maxymalny gniot (vide gra Pacino jak napisałem wyzej) wiec nie pozostaje CI nic innego jak zobaczyc i zgodzic sie z którąs z opinii Ja powiem tak, nie jest to genialne kino, jednocześnie daleko mu do gniota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Moimi ulubionymi aktorkami są: Kathy Bates - za Misery, Dolores Claiborne i Barwy Kampanii Julia Roberts - za Erin Brockovich i Kocham Kłopoty w Teorii Spisku tez fajnie wypadła Renee Zellweger - za Chicago i za poświęcenie na jakie potrafi sie zdobyć ( przytyć ponad 20kg do roli w Bridget Jones II) Katie Holmes - aktorka z niej żadna, ale mam do niej słabość :D Z polskich aktorów to zdecydowanie Roman Wilhelmi, niezapomniany Anioł z serialu Alternatywy 4. MIEĆKA! choć no tu ze ścierą! :lol: moglby ktos cos polecic do obejrzenia ? bo filmy ktore znalem juz obejrzalem a z tych "nowych" niemam pojecia co jest godnego uwagi. interesuje mnie kazdy gatunekFilmy w reżyserii Clinta Eastwooda, możesz zacząć od Rzeki Tajemnic i Północ w ogrodzie dobra i zła potem Władza absolutna, oczywiście jeśli jeszcze nie widziaeś. Ps. Wczoraj po raz 17sty czy 18sty oglądałem "Lepiej być nie może" ten film nigdy mi się nie znudzi, Big Jack rządzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresworld Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam Lepiej isc do kina na ja wam pokażę! czy tylko mnie kochaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam Lepiej isc do kina na ja wam pokażę! czy tylko mnie kochaj? lepiej idź do pubu- kup półlitrasa - bedzie miał wieksze doznania niz z wizyty w kinie na obu pozycjach w/w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 dziewczyny na pol litra chyba nie zaprosi co? chociaz w sumie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 dziewczyny na pol litra chyba nie zaprosi co? chociaz w sumie... ;) Hehe, nie raz są z tego większe korzyści niż z kina... Z drugiej strony kto o zdrowych zmysłach w pubie kupuje pół litra ;) To lepiej w tej cenie kupic 2bilety do kina i pół litra i schlać się w kinie ;) P.S. Warto obejrzeć: Za linią wroga (Behind Enemy Lines)?? Bo coś nie kojarzę a się zastanawiam czy się w niego zaopatrzyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Warto. Bardzo nietypowy film (nie nastawiaj sie na wojenny). Wogole na nic sie nie nastawiaj... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Z drugiej strony kto o zdrowych zmysłach w pubie kupuje pół litra ;) miałem na mysli podstoliczankę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Panowie, trzymajcie się tematu. Cienka Czerwona Linia - Mistrzostwo... 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...