Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba ogladalismy rozne filmy o tym samym tytule :|

Ten, ktory ja ogladalem jest bardzo fajny, ale na pewno nie sprawia, ze po seansie czlowiek czuje sie dobrze. No, chyba, ze wylaczyles 10 minut przed koncem...

Myślę że chodzi na 100% o "Y Tu Mamá También", ja mam takie zdanie jak KAERS, a oglądałem już 3 razy, od początkowych napisów do końcowych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Myślę że chodzi na 100% o "Y Tu Mamá También", ja mam takie zdanie jak KAERS, a oglądałem już 3 razy, od początkowych napisów do końcowych...

Wiec twierdzisz, ze zakonczenie filmu, w ktorym okazuje sie,

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
ze przyjazn na smierc i zycie nie potrafi przetrwac tylko dlatego, ze cos sie wydarzylo na wakacjach i kumple, ktorzy byli najlepszymi przyjaciolmi nie maja o czym rozmawiac
napawa Cie optymizmem i sprawia, ze czujesz sie dobrze? :blink: Masochisci jacys?

Sorki za spoilera :|

Dla mnie to mniej wiecej tak, jakby ktos napisal, ze Requiem dla Snu lubi ogladac w piatek wieczorem przed impreza, bo go nakreca na dobra zabawe :|

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec twierdzisz, ze zakonczenie filmu, w ktorym okazuje sie, ze przyjazn na smierc i zycie nie potrafi przetrwac tylko dlatego, ze cos sie wydarzylo na wakacjach i kumple, ktorzy byli najlepszymi przyjaciolmi nie maja o czym rozmawiac napawa Cie optymizmem i sprawia, ze czujesz sie dobrze? :blink: Masochisci jacys?

A Ty moze nauczysz sie uzywac przycisku SPOIL :?

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze zostal wyprodukowany w 2004 ale puszczany byl w 2005 roku i jest uznany za film z 2005 roku.

Oskar mu sie nalezal jak nic !

A pewnie ze sie nalezal. Crash jest w mojej trójce ulubionych filmow. Wywarl na mnie ogromne wrazenie i moge ogladac go w nieskonczonosc B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwony Kapturek wybrałem się wczoraj z ciekawości do kina, bo lubie bajki w których dubbing jest autorstwa Bartosza Wierzbięty. Ale tym razem przeszedł samego siebie :D Praktycznie przez cały film się śmiałem. Ponadto cała akcja bajki zaskakuje [; Kawał dobrej historii ;> Wg mnie bije shreka na łeb i na szyję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec twierdzisz, ze zakonczenie filmu, w ktorym okazuje sie,

ze przyjazn na smierc i zycie nie potrafi przetrwac tylko dlatego, ze cos sie wydarzylo na wakacjach i kumple, ktorzy byli najlepszymi przyjaciolmi nie maja o czym rozmawiac
napawa Cie optymizmem i sprawia, ze czujesz sie dobrze? :blink: Masochisci jacys?

Sorki za spoilera :|

Dla mnie to mniej wiecej tak, jakby ktos napisal, ze Requiem dla Snu lubi ogladac w piatek wieczorem przed impreza, bo go nakreca na dobra zabawe :|

Nigdzie nie twierdziłem że to film napawający optymizmem... Chyba w złym sensie odebrałeś to co napisał KAERS... On nie napisał że film sprawia że jesteś szczęśliwy, tylko że czujesz się dobrze po jego obejrzeniu, ale nie w takim sensie jak Ty to widzisz...

No po tym co się wydarzyło to raczej nie są przyjaciele no nie?

A Requiem to całkiem inna baja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hostel - just sex and violence, nothing more. O ile na Saw 2 się nudziłem, o tyle Hostel sprawił kilka niespodzianek :) . W tym filmie nie ma żadnego głębszego przesłania - ot kino klasy B dla miłośników hektolitrów krwi. Jak dla mnie 7/10. Za to jeśli bym był słowakiem, to pozwałbym reżysera do sądu B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hostel - just sex and violence, nothing more. O ile na Saw 2 się nudziłem, o tyle Hostel sprawił kilka niespodzianek :) . W tym filmie nie ma żadnego głębszego przesłania - ot kino klasy B dla miłośników hektolitrów krwi. Jak dla mnie 7/10. Za to jeśli bym był słowakiem, to pozwałbym reżysera do sądu B)

Podobnie Węgrzy mogliby podać do sądu reżysera Euro Trpia. Mój ojciec był tam 3 scenografem i mówił że śmiać mu się chciało jak był na planie (sceny dziejące się niby na Węgrzech - budynki wyglądające jak w "Alei snajperów" oraz scena z psem gryzącym ludzką dłoń). :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem nad naszym kochanym bałtykiem. Stary projektował w Barandowie (pod Pragą). Tam większość wnętrz robiono min. główną elewację bazyliki św. Piotra. Np. ojciec opowiadał jak w chali obok było słychac jak kręcą "Van Helsinga". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci ze i tak dales wysoko ocene temu "filmowi" - jak dla mnie najgorszy gniot jaki widzialem w roku 2006.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wszystkie filmy to się moga schowac , przy Nie lubię poniedziałków(wczoraj był w tv, polski film z 1971 roku ) po prostu mistrz na fazę , myślałem , że padnę ze śmiechu na serce. Polecam gorąco ten film trzeba zobaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za opinie a wiec zabieram sie za ten film :) Po ostatnim kiczu jaki widzialem wole sie spytac... za nim cosik obejrze ;]

Mi też się podobał bardzo, tylko że ja po prostu lubię japońską kulturę :> (9/10 , -1 za dłużyzny) ... Na pewno coś się z niego wyniesie, w przeciwieństwie do Hostela hłe,hłe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci, którzy nie wybierają się dziś na żadną imprezę lub spotkanie, mogą obejrzeć Mumię na TVNie. O 20:15 bodaj się zaczyna. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał (są tacy? :blink:) a podobały mu się filmy o Indianie Jonesie, to powinien obejrzeć Mumię. :)

Natomiast po 22 na Polsacie będzie 25. godzina z cenionym na Tweaku Edwardem Nortonem.

O 23 na TVNie Cyborg z Van Damem. :lol: Nie podchodzić. :plum:

Jutro będzie można zobaczyć duet Ala Pacino i Colina Farrella w Rekrucie cos w okolicach 22.

W niedziele na TVNie ponownie Cyborg. :lol: Więc jeśli ktoś nie obejrzy go dzisiaj, to będzie mógł to zrobić w niedzielę. :ploom:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast po 22 na Polsacie będzie 25. godzina z cenionym na Tweaku Edwardem Nortonem.

Oglądac :P

Jeszcze uzupełniając weekendową ramowkę dodam, ze jutro o 21:45 mamy Szakala z Willisem na Tvnie, a dzień poźniej "Skazanych na Shawshank" na jedynce o 22:55 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci, którzy nie wybierają się dziś na żadną imprezę lub spotkanie, mogą obejrzeć Mumię na TVNie. O 20:15 bodaj się zaczyna. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał (są tacy? :blink:) a podobały mu się filmy o Indianie Jonesie, to powinien obejrzeć Mumię. :)

Sa tacy... :D Nie widzialem ani jedynki ani dwojki... lece wiec :) Bo juz mam maly poslizg ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po London z Stathamem i bardzo pozytywnie :]. Statham gra rewelacyjnie, jedna z lepszych jego ról, mam na myśli ambitne jego filmy takie jak rewolwer ;). Pozlewać można z kwesti które wypowiada zwłaszcza w wersji angielskiej ;) co nie znaczy że film komedia ;> Wręcz przeciwnie. Jak ktoś ma wątpliwości to polecam!! 8/10 :>

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze uzupełniając weekendową ramowkę dodam, ze jutro o 21:45 mamy Szakala z Willisem na Tvnie, a dzień poźniej "Skazanych na Shawshank" na jedynce o 22:55 :)

Skazani na Shawshank - kolejny film który trzeba obejrzeć.

Sa tacy... :D Nie widzialem ani jedynki ani dwojki... lece wiec :) Bo juz mam maly poslizg ;]

Druga część ma być za miesiąc, a w niej jeszcze więcej efektów specjalnych, gagów i jeszcze piękniejsza Rachel Weisz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stay - totalny zakret. Tylko dla ludzi lubiacych klimaty Lynch'a.

Dopiero skonczylem go ogladac i chyba dlugo nie dojde o co w nim chodzilo. Uwielbiam takie kino, a kolejnym plusem byla swietna obsada, oraz "piekno techniczne" (to trzeba zobaczyc) filmu. Muzyka moglaby byc lepsz (jest troche zbyt znana), ale na prawde polecam kazdemu, kto lubi zakrecone i mroczne filmy.

Jezeli juz musze ocenic, to jakies 8,5/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi