Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem wczoraj jednak Guess Who (Zgadnij Kto) - film nawiązujący do filmu z lat 90'tych (jak to fajnie brzmi :D) pod podobnym tytułem - "Zgadnij kto przyjdzie na obiad?". Film przedstawia historię dziewczyny która przedstawia rodzicom chłopaka, wszystko byłoby OK, gdyby nie fakt że ona i rodzina są czarni, a chłopak biały, a rodzice, a szczególnie ojciec i dziadek są "rasistami" :) W sumie wiele zabawnych sytuacji, ale nie jest to w pełni komedia i porusza dość istotne problemy, jestem bardzo zadowolony ze spędzonych 2h :) Polecam :)

Ocena 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzien niepodleglosci to moim zdaniem jeden z niewielu prawdziwych megahitow, ktore to leca w poniedzialki.

Za pierwszym razem gdy to ogladalem to bylo naprawde niezle.

W poniedzialek jak to widzialem to plakalem ze smiechu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam "Monachium"-Spielberga jesli ktos nie widzial ,porusza bardzo ciekawe kwestie zamachu w Monachium podczas olimpiady w Niemczech-Monachium gdzie grupa bojownkiow palestynskich wziela zydowskich zakladnikow,wszyscy razem i terrorysci i zakladnicy zgineli, w odwecie rzad Izraelski tworzy i wysyla specjalna grupe zabujcow ktora ma zlokalizowac i usmiercic osoby ktore organizowaly zamach w Monachium.

Film jest o tyle dobry ze mimo ze Spielberg jest zydem to pokazuje ucziwie cala sprawe nie demonizujac Palestynczykow jako bezlistosnych mordercow tylko ludzi ktorzy nie wiedza jak zwrocic uwagie swiata na niesprawiedliwosc jaka im sie dzieje ich zdaniem decyduja sie na atak terrorystyczny.Grupa ktora wyrusza aby zabic organizatorow wraz z rozwojem akcji ma rowniez swoje wlasne problemy aby zaakceptowac to co robia ,poniewaz zaczynaja sobie zdawac sprawe ze w pewnym momencie sa tacy sami jak terrorysci-naprawde bardzo polecam ten film ,o ile powoli sie rozwija to pozniej jest naprawde co ogladac a glowny lider grupy grany przez Erica Bane jest poprostu swietny tak jak kiedys byl najlepszym aktorem moim zdaniem w Troi -ocena 8/10

"Tsubaki Sanjuro"(1962)-kontynuacja "yoimbo"-strazy przybocznej to moim zdaniem najlepszy film Kurosawy i Toshiro Mifune (z pamienci) ,jest o wiele lepszy od strazy przybocznej ,poczawszy od muzyki ,scenariusza i gry aktorskiej,poprostu poezja!! ,postac bohatera i jego specyfika jest poprostu zrealizowana genialnie!! ,kazdy kto lubi filmy nie tylko o samurajach ale i madrych bohaterach ktorzy zdaja sobie sprawe z wlasnych slabosci powienien obejrzec!! --ocena 10/10!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzien niepodleglosci - tania w wyrazie rozrywka z kupa gloopich proamerykanskich tekstoof - tak to odebralem ... film w ktoorym postawiono na wybuchy, teledyskowe ujecia i brak jakiegokolwiek przeslania poza jednym - jak sie wszyscy zbierzemy to nawet kosmitom spuscimy w**rdol ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzien niepodleglosci - tania w wyrazie rozrywka z kupa gloopich proamerykanskich tekstoof - tak to odebralem ... film w ktoorym postawiono na wybuchy, teledyskowe ujecia i brak jakiegokolwiek przeslania poza jednym - jak sie wszyscy zbierzemy to nawet kosmitom spuscimy w**rdol ;]

raczej glownym przeslaniem jest fakt ze amerykanie jak zwykle uratowali swiat :]]

zreszta to typowe w wiekszosci produkcji tego typu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej glownym przeslaniem jest fakt ze amerykanie jak zwykle uratowali swiat :]]

zreszta to typowe w wiekszosci produkcji tego typu

No cos Ty - Armageddon jest inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cos Ty - Armageddon jest inny.

No w Armageddonie był jeszcze Rusek;]

"Czas surferow" LOL.. Niektore teksty mnie zabiły ;] 8/10

Jak dla mnie 3/10 - dobrych tekstow to tam moze bylo ze 3... I pomyśleć, ze film był reklamowany jako "Tarantinowski". Szkoda, ze jedyny związek z twórczościa Tarantino to fragment "Wściekłych psów", jaki bohaterowie oglądają na początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez ostatni tydzien mecze "W ksiezycowa jasna noc" na podstawie ksiazki Whartona. Codziennie puszczam ten film koło 23:00 i o 23:20 smacznie śpie. A najgorsze, że film zapowiada się na bardzo ciekawy, tylko tempo jest strasznie usypiające...

Edytowane przez q-b-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj widziałem (dopiero) "Mystic River". Oczywiste, jest to kino genialne. Oczywiste jest również to że ten film przeraża. Jest to drugie arcydzieło które zdołało mnie przerazić ( pierwszym była AI). Myzyka jest kolejnym atutem tego filmu, naprawdę wspaniała. Brawa dla Clinta Eastwooda!!!

Teraz zabieram się za polecane przez was "Miasto Gniewu" Pozdrawiam.

Edytowane przez Corso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze polece troche starsze filmiki.

Na pierwszy ogien pojdzie Truposz, swietny film Jima Jarmusch'a z Jonny'm Depp'em w roli glownej :) Genialna jest tez sciezka dzwiekowa do tego filmu autorstwa Neil'a Young'a.

A jako drugi film polecam Pi wyrezyserowany przez Darren'a Aronofsky'iego (ten od Requiem for a dream)

Dodam tylko, ze nie sa to filmy komercyjne i sa dosc trudne w odbiorze i nie wszystkim sie spodobaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jako drugi film polecam Pi wyrezyserowany przez Darren'a Aronofsky'iego (ten od Requiem for a dream)

Ganialne i nowatorskie polaczenie tematu, muzyki, scenariusza i zdjec. Wszystko drazni nerwy do ostatniej sceny. ;) Idealny debiut.

Teraz czekam na jego trzeci film The Fountain.

Edytowane przez q-b-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj na TVP1 klasyk ;)

Jutro nie umiera nigdy o 20.15 :)

Natomiast na TVN - dawka naprawdę dobrego kina (IMO)

Park jurajski o 20.15 a potem Statek Widmo o 22.50 (zakochałem się w soundtracku :) ).

Mi się ogólnie statek widmo podobał, byłem na nim na wagarach - sam się wbiłem do kina bo nie chciało mi się siedzieć w budzie ;) Ehh, dawne czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj planuję zestaw filmowy "Park Jurajski"-"Statek Widmo". "Park Jurajski" zobaczę po raz enty.

Pierwszy raz miałem przyjemność oglądać w kinie. To było coś, kopara opadała co chwila. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj planuję zestaw filmowy "Park Jurajski"-"Statek Widmo". "Park Jurajski" zobaczę po raz enty.

Pierwszy raz miałem przyjemność oglądać w kinie. To było coś, kopara opadała co chwila. :lol:

Oj tak !!!

Park Jurajski - kiedys 10/10

teraz - cosik kolo 8/10 - efekty wspaniale, nawet dzis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sobotę na TVP2@22:30 "Życie za życie" (The Life of David Gale)!! ;]]] Musowa pozycja ;))) tym bardziej, że bez reklam. Fajniutkooo :) z ulubionym Spacey'em :D. Już polecałem kiedyś ten film, 10/10 scenariusz napsiało życie... Miłego oglądania!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sobotę na TVP2@22:30 "Życie za życie" (The Life of David Gale)!! ;]]] Musowa pozycja ;))) tym bardziej, że bez reklam. Fajniutkooo :) z ulubionym Spacey'em :D. Już polecałem kiedyś ten film, 10/10 scenariusz napsiało życie... Miłego oglądania!

Muszę obczaić:)

Ty odezwij się na gg/tlen co z dzisiaj??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem przed chwila zwiastun "Jasminum" Jana Jakuba Kolskiego i jestem poprostu pod niesamowitym wrazeniem!!! tak genialnie zrobionego zwiastuna nie widzialem od lat i tym bardziej do polskiego filmu ,a mala Genia poprostu mnie rozbroila ,swietna obsada i rezyseria mam nadzieje ze przyciagnie do kin sporo ludzi bo zapowiada sie film wyjatkowy,zwiastun mozna obejrzec na onecie -polecam!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze tak spytam - to jest jakas wtyczka do winampa, ktora obsluguje tuner czy poprostu mozna tvn ogldac w sieci, jaki te stacje ktore wyszukuje winamp.

Podłączam się do pytania :)

Ogólnie Jurajskiego Parku nie oglądałem, pykałem z kumplem w PES5 :) Ale Statek Widmo już obczailiśmy :) Ja byłem jak już wspomniałem na nim w kinie, tam porażały efekty dźwiękowe, były naprawdę cool :) A teraz mogę stwierdzić że to całkiem miły i przyjemny filmy (w sensie do obejrzenia :P ) :) Jak dla mnie Ocena 8/10 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie 3/10 - dobrych tekstow to tam moze bylo ze 3... I pomyśleć, ze film był reklamowany jako "Tarantinowski". Szkoda, ze jedyny związek z twórczościa Tarantino to fragment "Wściekłych psów", jaki bohaterowie oglądają na początku.

Pierwsze slysze ze byl reklamowany jako Tarantinowski :blink:

Ktos troche przesadził ;)

Film był tak głupi ze az smieszny, Rysio i Kozioł roxuja ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze slysze ze byl reklamowany jako Tarantinowski :blink:

Ktos troche przesadził ;)

W większości recenzji tego filmu, ukazujących się w prasie był tekst, ze to "Tarantino w polskim wydaniu" itp... Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi