slayne Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Byłem dzisiaj na Kapturku. Ogolnie mozna obejrzeć, posmiałem się trochę, ale drażnią mnie że w każdej produkcji sa nawiązania do tych samych filmów np do Matrixa. Spodziewałem się czegoś lepszego ale nie było źle. Szkoda, że większość ciekawych motywów pokazali w trailerze. 6/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Byłem dzisiaj na Kapturku. Ogolnie mozna obejrzeć, posmiałem się trochę, ale drażnią mnie że w każdej produkcji sa nawiązania do tych samych filmów np do Matrixa. Spodziewałem się czegoś lepszego ale nie było źle. Szkoda, że większość ciekawych motywów pokazali w trailerze. 6/10. A w porównaniu do Shreka 2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ojejku - chodzi o ten film ktory opowiada o losach 13-14 latka, ktory od malego wychowywal sie z gepardem ? Jezeli tak, film bardzo przyjemny - piekne krajobrazy, mozna powiedziec, film dla calej rodziny ;) - jak dla mnie - warto go obejrzec. O czym Ty gadasz ??? heheheh ;]]]]]]]]]]]]]]]] :D małe nieporozumienie ^^ http://duma.i.uprzedzenie.filmweb.pl/ Keira ( czyt. kira :] ) piękna jest ;d btw. ale mam fazę 3h pisania skryptów w bashu ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 A ja właśnie obejerzałem Get Rich Or Die Tryin' - nie przepadam za takim kinem, a jednak film mnie urzekł... Naprawdę kawał dobrego kina w klimatach gangsta rap :) Polecam, fani 50 Centa napewno się nie zawiodą, inni myślę też nie :) Ocena 8+/10 A ja właśnie obejerzałem Get Rich Or Die Tryin' - nie przepadam za takim kinem, a jednak film mnie urzekł... Naprawdę kawał dobrego kina w klimatach gangsta rap :) Polecam, fani 50 Centa napewno się nie zawiodą, inni myślę też nie :) Ocena 8+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Saw II biegaja po tym domu.. momentami przysypialem. Do I sie nie ima moim zdaniem. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 O czym Ty gadasz ??? heheheh ;]]]]]]]]]]]]]]]] :D małe nieporozumienie ^^ http://duma.i.uprzedzenie.filmweb.pl/ Keira ( czyt. kira :] ) piękna jest ;d btw. ale mam fazę 3h pisania skryptów w bashu ^^ Fakt ;] hehehe moja pomyłka ^^ ;] http://film.wp.pl/p/h,1,id,25327,Duma_podr..._domu,film.html Mi chodzilo o ten film ;) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Dzisiaj o 20:15 na TVP1 nie lada gratka dla milosnikow Sir Anthony'ego Hopkins'a i nie tylko - Okruchy dnia. Powiem jedno - warto ten film obejrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 TZN że według ciebie ten film to dno ? Też chyba tak mi się wydaje, ale nie ja decyduje co będziemy oglądać, prponowąłem Francuski numer ale był sprzeciw :mur: Nie chce nic sugerowac, ale skoro wolales isc na "Francuski numer" to domyslam sie, ze to 23 w Twym nicku to na bank nie Twoj wiek. I dodam tylko: na szczescie nie Ty decydujesz. Ja polece The Grimm Brothers. Pierwsze 20 minut nie wiedzialem co sie dzieje, a im dalej tym lepiej :) No i zakonczenie jak przystalo: jak z bajki. Madagascar mnie nieco zawiodl - ogladal ktos z dubbingiem? Warto sie zainteresowac? Bo zebry glos skads kojarze (jeden z Bad Boysow? Nie Will Smith, tylko ten drugi chyba?) - ale ogolnie poza "I like to move it" to srednio na jeza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Madagascar mnie nieco zawiodl - ogladal ktos z dubbingiem? Warto sie zainteresowac? Bo zebry glos skads kojarze (jeden z Bad Boysow? Nie Will Smith, tylko ten drugi chyba?) - ale ogolnie poza "I like to move it" to srednio na jeza. Ja oglądałem z dubbing'iem, w sumie bardziej podobał mi się oryginał.... chodzi Ci o Martin Lawrence'a, nie to nie on dawał głos dla zebry tylko Chris Rock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Ja oglądałem z dubbing'iem, w sumie bardziej podobał mi się oryginał.... chodzi Ci o Martin Lawrence'a, nie to nie on dawał głos dla zebry tylko Chris Rock. Mozesz miec racje - myla mi sie chlopaki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Madagaskar lepszy jest z dubbingiem. Podobnie jak Ice Age. Pazura poprostu pokazal klase. Nie moge sie doczekac 31.03 aby udac sie na 2 czesc tego arcydziela :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Madagascar mnie nieco zawiodl - ogladal ktos z dubbingiem? Warto sie zainteresowac? Jeśli chodzi o dubbing to podsumuję tak, "wyginam smiało ciało"! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 The Fog - obejrzalem ten film, i powiem szczerze ze jestem mocno rozczarowany - spodziewalem sie znacznie wiecej po tym filmie - jak dla mnie tylko, a moze az 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Nie chce nic sugerowac, ale skoro wolales isc na "Francuski numer" to domyslam sie, ze to 23 w Twym nicku to na bank nie Twoj wiek. I dodam tylko: na szczescie nie Ty decydujesz. Tzn co chcesz tutaj zainsynuować? :wink: aha żeby nie robić off topu Hostel nie zawiodłęm się to już klasyka :razz: Edytowane 20 Marca 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Tzn co chcesz tutaj zainsynuować? :wink: Dokladnie to, co Ci sie wydaje. Czyli jesli ktos przeklada film, ktory reklamuje plakat z panienka w bikini i blondwlosym ratownikiem nad ponoc najlepsza ekranizacje przezabawnej powiesci to nie moze miec wiecej niz 15 lat. A wracajac do tematu: jest do kupienia ten Madagaskar w jakichs Media Marktach / eMPiKach? Czy musze zamawiac online? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 The Fog - obejrzalem ten film, i powiem szczerze ze jestem mocno rozczarowany - spodziewalem sie znacznie wiecej po tym filmie - jak dla mnie tylko, a moze az 7/10No bo nowy The FOG to kupa kupiasta :) Jak można pisać że się zawiodło i dawać 7/10... Max 4/10 bym dał :) Tzn co chcesz tutaj zainsynuować? :wink: aha żeby nie robić off topu Hostel nie zawiodłęm się to już klasyka :razz: Klasyka czego? Klasyka chłamu chyba... Przecież ten film to dno i 100metrów mułu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 @ sialala, mak777 Każdy ma swój gust :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartosH Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) ->kamilo23 Bylem pewien, ze zartujesz z tym Hostel. Mylilem sie... Zeby nie bylo OT Mean Girls - niezla amerykanska komedyjka, usmialem sie. W sam raz do obejrzenia przy piwku albo 2 :) - 7/10 Edytowane 20 Marca 2006 przez BartosH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ->kamilo23 Bylem pewien, ze zartujesz z tym Hostel. Mylilem sie... Zeby nie bylo OT Mean Girls - niezla amerykanska komedyjka, usmialem sie. W sam raz do obejrzenia przy piwku albo 2 :) - 7/10 Nie przesadzaj, 3 to minimum ;) Ale ocena w sam raz ;) Taka sobie komedia, nic specjalnego ale też nic słabego, taki przeciętniak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 no wlasnie, kazdy ma swoj gust, ale zapamietam sobie zeby postow kamilo23 w tym temacie nie brac do serca... ;O a co do tematu, potwierdzam, Pride and Prejudice film wart uwagi, choc niektorym osobnikom plci meskiej moze wydac sie przynudnawy, w koncu to romansidlo ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) no wlasnie, kazdy ma swoj gust, ale zapamietam sobie zeby postow kamilo23 w tym temacie nie brac do serca... ;O Dziwni jesteście :wink: Oszukac przeznaczenie 3 coś mi nie zabardzo podeszedł do gustu :? Edytowane 20 Marca 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Dokladnie to, co Ci sie wydaje. Czyli jesli ktos przeklada film, ktory reklamuje plakat z panienka w bikini i blondwlosym ratownikiem nad ponoc najlepsza ekranizacje przezabawnej powiesci to nie moze miec wiecej niz 15 lat.Sorry gregory, ale przekładając gust filmowy na wiek sam nie błyszczysz dojrzałością... 15 lat miałem 3 lata temu i nie wydaje mi sie, zeby od tego czasu moj gust uległ zmianie. Moze tylko oceniam surowiej, opierając sie na wiedzy o filmie jaką zdążyłem nabyc, ale tyczy się to bardziej dobrych produkcji. Można mieć świetny gust w wieku 15 lat równie dobrze, jak nie miec gustu wcale w wieku lat 50. Zawsze niesamowicie wqrwiało mnie we wszelkiego rodzaju dyskusjach pytanie retoryczne "ile ty masz lat??". Świadczy ono tylko o głupocie piszącego. Jak już koniecznie chcesz kogoś obrazić, to napisz coś w stylu "OMG, co za brednie, lecz sie na glowe", a nie "zapewne nie masz jeszcze 15 lat...", bo w ten sposob obrażasz wszystkich poniżej 15 roku życia, co nie jest zbyt mądre, zważywszy na to, że niejeden 14-latek jest inteligentniejszy od Ciebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Przypomniał mi się pierwszy film sf. jaki widziałem mając 7 lat. Emitowany był w pierwszej tv kablowej Top Canal (chyba 1990r). Chodzi mi o Crash and Burn. Tutaj możecie zobaczyć trailer. Niewątpliwie jest to film klasy b (wtedy mi się podobał, teraz planuję zobaczyć go ponownie). Z tego co pamiętam miał kilka fajnych scen. Może ktoś z was widział go? Pozdrawiam. Edytowane 20 Marca 2006 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Hmmm głowe bym dał, ze robota z drugiego planu tego plakatu widzialem w innym filmie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Właśnie wróciłem z Duma i uprzedzenie , szkoda komentowac , nawet aktorki nie były w moim guście :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Właśnie wróciłem z Duma i uprzedzenie , szkoda komentowac , nawet aktorki nie były w moim guście :lol2: No jak sie idzie na film, zeby popatrzec na dupeczki, to nic dziwnego, ze sie nic z niego nie wynosi. Na przyszlosc polecam "Zylete" z Pamela Anderson - bardzo dobre kino, z fascynujaca fabula i dobrymi zdjeciami. Dziwie sie, ze nie bylo nominowane do Oscara, ale nie pierwszy raz akademia nie potrafi docenic dobrego kina. Zeby nie offtopowac tak za mocno: ogladal ktos "Hills have eyes"? Horror, leci obecnie w kinach w UK i spoty w TV sa zachecajace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 No jak sie idzie na film, zeby popatrzec na dupeczki, to nic dziwnego, ze sie nic z niego nie wynosi. Na przyszlosc polecam "Zylete" z Pamela Anderson - bardzo dobre kino, z fascynujaca fabula i dobrymi zdjeciami. Dziwie sie, ze nie bylo nominowane do Oscara, ale nie pierwszy raz akademia nie potrafi docenic dobrego kina. Żyleta oglądałem :D a co do tego , to co miałem z tego filmu wynieść jak fabuła była bez nadziejna niby to melodramat , nic w nim sensownego nie było. Seans rozpocząła sie od 11:00 było jedyne 20 osób nie no rewelacja :lol: Wczoraj jeszcze sobie zobaczyłem Rise of evil no nie powiem film nie był zły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ja dodam że scena pościgu (10minut, challenger vs Mustang GT) w "Bullicie" to już genialna legenda. Jeśli chodzi o sceny pościgów z lat 90tych to rzeczywiście "Ronin" nie ma sobie równych (powiadomiono policję że planowane jest nakręcenie sceny pościgu podczas "normalnego ruchu drogowego", policja żądała specjalnego nadzoru i się zgodziła). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Mam okazje obejrzec One point 0 i pytam czy warto zabierac sie za ten film?Polecam, niezłe shizo ;) Z filmow o samochodach to ja wole "Pojedynek na szosie", lub ewentualnie "Christine" Carpentera na podstawie powiesci Kinga. Ewentualnie teledyski na MTV. Szkoda, ze w kinach ich nie puszczaja, bo mlodziezowcy el0 by walili drzwiami i oknami - nie dosc, ze fury to jeszcze dupencje. No wybacz - ale widzisz jakakolwiek roznice miedzy "Szybkimi..." a pierwszym z brzegu teledyskiem gangsta madafaki z VIVY? Ale czy Ty naprawdę nie rozróżniasz tematyki?? Tak ciężko Ci dostrzec różnicę w tematyce Christine lub The Duel i F&F? Film jest o środowisku, o tuningowaniu fur, itd.... Dodano tu nawet fabułe która się trzyma w miarę kupy... To tak jak pisał Unde3r, tak samo jak z Godzillą, to jest dany gatunek filmowy, z góry określony odbiorca... I jakoś masa ludzi obejrzała ten film i zarobił krocie, tak samo jak kontynuacja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 ja polece Blood In Blood Out (Bound by Honor) - są 2 nazwy orginalne tego filmu, na polski Honor nade wszystko, leciał już pare razy na TVP2. Gangsterka. west coast, lata 80 wszystko co najlepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...