Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj także na TVN o 22:20 A Man Apart z Vin Diesel. Było już troche napisane w temacie o tym filmie, jeśli ktoś jeszcze nie widział to polecam :)

Sam chciałem napisać żeby oglądać bo bardzo dobry IMO film, ale Tweak mi przez 2dni nie chulał-DNSy TPSA sycą :D

Oczywiście sam obejrzałem obowiązkowo, film naprawdę godny polecenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra to teraz ja wpadam z dwoma całkiem świeżymi filmami...

Na pierwszy ogień idzie...

Munich Film długi, dość ciekawy, ale jeśli zna się przebieg zdarzeń które są opisane w filmie, można czuć się nieco znużonym. Poza tym, doskonałe zdjęcia, za które notabene film nie dostał nawet nominacji... :? 8/10

Drógim filmem który chciałbym polecić jest:

The New World- Od reżysera The Thin Red Line Terrence'a Malick'a. Który jako jeden z niewielu znalazł złoty środek przekazu, tego co chce dać od siebie widzowi. Ktoś mógłby powiedzieć, że film jest łudząco podobny do TTRL i wlaściwie jest to prawda. Ale to wcale nie przeszkadza, bo po co zmieniać coś co doskonale się sprawuje. :wink:. 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis o 20:45 na Polsacie Ostatni Mohikanin :razz: Jak jest ktos co nie ogladal tego swietnego filmu to ma okazje by sie z nim zapoznac. Daniel Day-Lewis po prostu rzadzi w tym filmie, a sciezka dzwiekowa to czysta poezja :)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis o 20:45 na Polsacie Ostatni Mohikanin :razz: Jak jest ktos co nie ogladal tego swietnego filmu to ma okazje by sie z nim zapoznac. Daniel Day-Lewis po prostu rzadzi w tym filmie, a sciezka dzwiekowa to czysta poezja :)

To film Michaela Manna, u niego zawsze ścieżka dzwiękowa jest genialna. :) W Ostatnim Mohikaninie najbardziej podobają mi się sceny z Pałnisami. :D Edytowane przez Corso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dziś oglądać Zawód Szpieg (Spy Game) :?:

Tvn 21:45

Patriotę (Tvp1 20:15) oraz Ostatniego Mohikanina (Polsat 20:45) widziałem i polecam.

Warto, klimat jest przedni. Nie będę się rozpisywał by nie zdradzić szczegółów. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A History Of Violence - widzial ktos moze ten film ? Warty jest uwagi ? Widzalem kilka zdjec i zapowiada sie cos w rodzaju American History.

Po lewej na dole masz "Wpisz słowa kluczowe" i wyszukujesz ;) Było ;)

WARTO :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A History Of Violence - widzial ktos moze ten film ? Warty jest uwagi ? Widzalem kilka zdjec i zapowiada sie cos w rodzaju American History.

Zapomnij. Dwie sceny seksu i pare fajnych smierci. Nic ponad (oprocz proby oszukania widza, ze jest tu jakies drugie dno).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij. Dwie sceny seksu i pare fajnych smierci. Nic ponad (oprocz proby oszukania widza, ze jest tu jakies drugie dno).

Nie zgadzam się, bardo dobry film na w miarę wysokim poziomie! Godny polecenia :) Zresztą z tego co pamiętam tylko Jinowi i jeszcze komuś się nie podobał, znaczna większość była zadowolona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wszystkim film z nurtu political fiction "Vaterland". Akcja dzieje się po II wojnie światowej (1964r.) Europa jest pod panowaniem "III rzeszy". Jest okres wigilijny, do Berlina przyjeżdża Cennedy by podpisać pakt z Hitlerem. Tym czsem ktoś dokonuje mordu na wysokim urzędniku. Sprawą zajmuje się inspektor SS March (Rutger Hauer). Co dalej się dzieje sami się dowiecie, jeśli chcecie oczywiście. :wink: Film będzie emitowany na TVN Siedem dzisiaj o 23:50 lub jutro o 20:10. Jeszcze raz polecam. Pozdrawiam. :)

Edytowane przez Corso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgadzam się, bardo dobry film na w miarę wysokim poziomie! Godny polecenia :) Zresztą z tego co pamiętam tylko Jinowi i jeszcze komuś się nie podobał, znaczna większość była zadowolona :)

I moze powiedz jeszcze, ze jest na poziomie AHX? I gdzie ten jego wysoki poziom? Bo sa fajne efekty i fajnie sie patrzy jak glowny bohater rozwala gangsterow? Nic nadzwyczajnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wszystkim film z nurtu political fiction "Vaterland".

Ksiazka pod tytulem "Fatherland" jest znacznie lepsza. Film to popluczyny po ksiazce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksiazka pod tytulem "Fatherland" jest znacznie lepsza. Film to popluczyny po ksiazce.

Niestety nie czytałem ksiązki. :? 80% adaptowanych filmów wypada blado przy książce, nawet tak genialny film jak "Blade Runner". "Do Androids Dream Of Electic Sheep" jest arcydziełem! Vaterland nie jest "arcykinem", jednocześnie nie nazwałbym go "popłuczynami". Konkluzja jest taka, że scenariusz nigdy nie będzie książką. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dirty - nic wyjatkowego ale mozna obejrzec. Na + nawet niezle zakonczenie. Niespodziewalem sie zuplenie tego, ale niestety widzialem juz takie ;]

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ostatnio obejrzałem sobie Leona Zawodowca ze wszystkimi scenami (nieocenzurowany), co tu dużo mówić - klasyka

naprawde warto było odkurzyc staruszka, 2 godziny dobrego kina gwarantowane

jesli ktos narzeka, ze nie ma nic w TV to dobrze jest wypożyczyc coś starszego, np. takiego Leona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi