Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Derailed (Wykolejony) - Charles Schine (Clive Owen) jest przykładnym mężem i czułym ojcem dla chorej córeczki. Codziennie rano wychodzi do pracy i pociągiem o 8:43 jedzie do biura. Któregoś dnia spóźnia się jednak i nieoczekiwanie poznaje Lucindę Harris (Jennifer Aniston), piękną mężatkę...

a dalej to już sami zobaczcie, bo na prawdę warto!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj obejrzalem Czarny kot, bialy kot i powiem, ze dawno sie tak dobrze nie bawilem ;) Film jest po prostu rewelacyjny :).

Teraz slucham sobie sciezki dzwiekowej:

Sa romalen pucela

Bubamara sosi acela

Devla, Devla vacar le

Bubamaru koka pocinel

Ej romalen asunen

Ej cavoren gugle zuralen

Bubamara cajori

Baro Grga vojsi odjili

Djindji rindji Bubamaro

cknije sužije

ajde mori goj romesa

Sa Romalen pucela

ede ori fusujesa cudela

Devla, Devla sacerle

Bubamaru vojte aresle

Ej Romalen asunen

ej cavoren gugle sukaren

životo si ringispil

trade aj ro, aj romni

Djindji rindji Bubamaro...

:gitarzysta: :banana: :gitarzysta2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też go obejrzałem i podchodziłem do niego raczej sceptycznie, na początku wydawało sie, że to będzie jakiś kiczowaty film, aleeee nieeee :D .

Jeden z najfajniejszych i najlżejszych filmów jakie oglądałem.

Polecam !

Dzisiaj 3 częsc najlepszej polskiej trylogii komediowej - Kochaj albo rzuć

wiem, wiem - ile razy można to oglądać :mrgreen:

mi sie tam nie znudziło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Wczoraj obejrzalem Czarny kot, bialy kot i powiem, ze dawno sie tak dobrze nie bawilem ;) Film jest po prostu rewelacyjny :).

Polecam zatem (jesli jeszcze nie widziales) Underground tego samego rezysera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehhe Elbios mnie uprzedził :]

więc dopisze tylko że dla fanów kabaretu MUMIO to absolutny "MUST SEE"

Abstrakcja momentami sięga zenitu w tym filmie ...

Płakaliśmy razem z narzeczoną podczas scenki z tłumaczeniem drogi i jeziorem ...

POLECAM !!!

Co do dobrych filmów jakie ostatnio oglądałem to polece jeszcze :

The Thing About My Falks - Komedia

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiek daje się jej we znaki, chociaż ponoć po Nagim Instynkcie 2 posypały się propozycje zagrania w nowych filmach, ponoc tez jest juz scenariusz do 3 cześci Nagiego Instynktu.

Wiem jedno bedzie porażką B)

BTW Plan doskonały nie powiem super film i obsada , akcja trzyma w napięciu i ciekawe zakończenie :wink:

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jedno bedzie porażką B)

BTW Plan doskonały nie powiem super film i obsada , akcja trzyma w napięciu i ciekawe zakończenie :wink:

Reżyser : Spike Lee oraz obsada : Denzel Washington, William Dafoe, Clive Owen i Jodie Foster to mówi samo za siebie, mam nadzieję, że uda mi się znaleźć chwilę czasu, aby pójść na to do kina.

A juz 19 maja premiera Kodu Leonarda. Z cala pewnoscia w dniu premiery nie zawitam do kin, ale w najblizszym mozliwym terminie zapewne to zrobie.

Też czekam na ten film, zwłaszcza po przeczytaniu książki Dan Brown'a "The Da Vinci Code"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Też czekam na ten film, zwłaszcza po przeczytaniu książki Dan Brown'a "The Da Vinci Code"

Modelowy przyklad doskonalej kampanii reklamowej sredniej ksiazki. Juz Ludlum o tym pisal 20 lat temu - i na dodatek lepiej. Polecam Przesylke z Salonik na przyklad ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po filmie zbyt wiele sie nie spodziewam, taki klonik w stylu "national treasure" [skarb narodow]

co do ksiazki: po 100 stronach czekalem az wyskocza krasnoludki, po 200 bylem pewien ze przyleca kosmici. slowem: chlam i zal poswieconego czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

po filmie zbyt wiele sie nie spodziewam, taki klonik w stylu "national treasure" [skarb narodow]

co do ksiazki: po 100 stronach czekalem az wyskocza krasnoludki, po 200 bylem pewien ze przyleca kosmici. slowem: chlam i zal poswieconego czasu

Hehe... Jakbys opisal moje odczucia. Z tym, ze ja gdzies tak w polowie ksiazki dalem sobie spokoj. Brown od dawna byl dla mnie grafomanem ;)

I teraz jeszcze ta afera z kosciolem wzywajacym do bojkotu filmu... zenada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brown nie jest jakims wybitynym pisarzem, ale ksiazka mnie zaintereosowala i nie bede tu udawal nonkonformisty, ktory nigdy nie przyznaje racji czemus co stalo sie popularne. Ksiazke przeczytalem - podobala mi sie i mam zamiar moje wyobrazenia odnosnie filmu zestawic z tym co zobacze na ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi nie chodzi o nonkonformizm. brown po prostu jest mierny, jak nie gorszy. zeby nie bylo przeczytalem zarowno "kod" jak i "anioly i demony". zeby nie zepsuc niektorym "zabawy" napisze tylko ze ksiazka jest zrobiona w stylu:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
scooby-doo. koles przyjezdza, poznaje niezla laske ktora pod koniec mu obowiazkowo daje, rozwiazuje zagadke w ktorej prowodyrem jest pierwszy wazniejszy koles poznany na poczatku

edit: i jeszcze ten glowny bohater. dzizas co to - ksiazkowy uber masta rambo? zbawiciel swiata? ostatni sprawiedliwy? czy po prostu probujemy stworzyc skrzyzowanie harrego pottera dla wiekszych dzieci z wladca pierscieni? [w obydwu ksiazkach ten sam gl. bohater]

Edytowane przez tukamon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm widze, ze ostro po Brownie jedziecie ;) . Ja co prawda czytałem tylko Cyfrową Twierdzę (pożyczyłem w autokarze i w 3 godziny przeczytałem całą) i musze powiedzieć, ze nie była zła. Wiadomo, ze nie jest do literatura na najwyższym poziomie, jednak to poczytania w wolnym czasie w sam raz. Nie wiem czy Kod jest słaby czy nie, ale Cyfrowa Twierdza to taki Grisham ze zwalonym zakończeniem;] . W kazdym razie film zapowiada sie nieźle (z tym, że widzialem tylko trailer :lol: ).

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reżyser : Spike Lee oraz obsada : Denzel Washington, William Dafoe, Clive Owen i Jodie Foster to mówi samo za siebie, mam nadzieję, że uda mi się znaleźć chwilę czasu, aby pójść na to do kina.

Naprawde warto nie pożałujesz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Usual Suspects / Podejrzani -> 10/10 TRZEBA zobaczyć, świetny film!!!

I second that. G E N I A L N E zakończenie :wink: + świetna rola Kevina Spacey (btw otrzymał za nią oskara).

Ze swojej strony polecam 3 ostatnio obejrzane filmy: Ziemię niczyją (No man's land), Pi (aka 3,14159265358) oraz Donnie Darko.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I second that. G E N I A L N E zakończenie :wink: + świetna rola Kevina Spacey (btw otrzymał za nią oskara).

Ze swojej strony polecam 3 ostatnio obejrzane filmy: Ziemię niczyją (No man's land), Pi (aka 3,14159265358) oraz Donnie Darko.

Donnie Darko dzisiaj na TVN o 23.55 :) Stary film, dobry film :) Bardzo dobry :) Także go polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IKIRU -Film Akiry Kurosawy z 1952 roku. Jeden z najlepszych filmów jakie w życiu widziałem! Czysty geniusz, to najlepsze słowo żeby opisać ten film. Szczerze polecam! 10/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mission Impossible 3 -> ŚWIETNY film! Niesamowite kino akcji, najlepsza część z serii imo. Napięcie trzyma przez cały film, sceny kaskaderskie bardzo dobre, walki też. Raczej każdemu fanu akcji sie spodoba :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STAY z Mc`Gregorem.

Cos od poczatku filmu nie pasuje, cos sie dzieje nie tak, w polowie mamy skolatane mysli, 25 pomyslow na to jak sie film skonczy. Koncowka i tak nie jest nasza :D

Duzy plus za pomysl, porzadne kino - 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeci - 3/10. Nie bardzo wiem, po co był ten film. Fabuła słaba, gra aktorska też dosyć kiepska, przekazu też nie ma. Ciężko się to oglada, bo właściwie jest to strata czasu. Rozczarowałem się, bo sądziłem, że będzie to coś porównywalnego z Dniem świra - niestety- zero porównania, bo to zupełnie iny film :|

Dracula 3000- :blink: :huh: 1.9/10. Super fatalny film z fatalnymi efektami , aktorami i Wamirami w KOSMOSIE :lol2: :mur: Ale obejżeć można- porechotałem sobie z niego, bo tak idiotycznego s-f jeszczenie widziałem. "Prawie jak Doom" :lol:

Dom Wariatów 5.9/10 jest to napewno film wybitny, ale także równie męczący. Podobny w konwencji do Dnia Świra, ale praktyczny brak humoru ( bo to, co widać, to są jakieś dziwne odchyły) i bardzo ciężki klimat powoduje, że nie jest to przyjemny film. Strach się bać, jacy ludzie mogą być poj... :-|

Watch out, We're Mad! 8/10

Crime Busters 9/10

Filmy w konwecji bardzo do siebie podobne- fabuły rózne , ale sens ten sam- 2 kolesi okłada po ryjach wszystkich, którzy im wejdą w drogę :) Komedia i klimat lat 70-tych. Dla mnie duet Terence Hill-a i Bud-a Spencer-a to 100% wymiatacze. Nie ma jak komuś przywalić z liścia lub z piąchy okładać po głowie jak młotkiem :mur: :D

Iniemamocni- 9/10 Bardzo dobry film, ludzie Walt Disney się wkurzyli, więc po Shreku wydali właśnie "TO". Wszystko mi się w nim podobało :) Starsi napewno nie będą się nudzić, dzieci też.

Roboty 4/10. Tu z koleji Walt Disney dał ciała. O ile w aspekcie graficzny film był na najwyższym poiomie, to jeżeli chodzi o poziom fabularny ( o sensie nie wspomnę) to było zwykłe 0 Przerysowane stare schematy aż do bólu, mdłe to wszystko było- old school w nowym wdzianku- zdecydowanie dla małolatów, dla starszych nie bardzo.

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w bloodzie fajna du ... laska byla efekty tez w miare ale reszta do bani, ostatnio jeden film mnie strasznie zadziwil cos o pisarce ;] myslalem ze to jakia obyczaj do poduchy bedzie a tutaj fajny horrorek ;] nic ide ogladac MI3

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi