Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostanio zrobiłem sobie maraton filmowy.Pod ogień poszły filmy:

A Scanner Darkly -7

Angela - 100000000000000000000 za rolę pewnej długonogiej...

Hide And Seek -8.5

Lucky Number Slevin -9

The Raad to Guantanamo -9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c.d. Bond

Live and let die (Żyj i pozwól umrzeć). Pierwszy odcinek z Moorem (moim ulubionym aktorem, ktory wcielil sie w postac agenta 007). Chyba sie wczuwal w role bo film taki sobie. Niektorym sie wybitnie niepodoba ale jest w nim kilka dobrych akcji. Motywy z poscigiem motorowkami, skoki po krokodylich grzbietach, nieziemska smierc glownego wroga - Kanangi - 6,5/10 (0,5 za Moora)

Man with the golden gun (Człowiek ze złotym pistoletem). Lepszy od poprzedniego. Tutaj scenariusz juz jest pelniejszy, intryga glownego przeciwnika szersza i sam wrog jest prawdziwszy - 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, nuta przewodnia zondzi do dzis.

Najlepszy opening theme (teaser) jest z "Szpeig ktory mnie kochal" (uceiczka na nartach i skok ze spadochronu we wzor GB flagi) i z "Zabojczy widok" (podobnie ucieczka na nartach i przejazd na plozie od helikoptera po wodzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crank inny, osobliwy. unikalny, nietuzinkowy itd itp.

Coś nowego, mnie wciągnął od samego początku, było kilka kiepskich momentow, [np strzelanina na koncu, nie licząc pierwszego strzału bo to było piękne:)] ale ogolnei dałbym 9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, masz tą kolekcje Bonda na DVD (tą taką w ładnym pudełku ;) ) czy oglądasz z backupow nagranych z tv:> Jesli to pierwsze to mozesz mi powiedziec jak oceniasz jakość wydania (chodzi mi głownie o tłumaczenie)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nudow obejrzalem Tristana i Izolde . Nic ciekawego imo. Z ksiazka to nie ma za wiele wspolnego, a jako film przygodowy wypada srednio na jeza. Dla mnie klapa :/. Fajne sceny walki w sumie, ale watek tristan/izolda jakos kiepsko zostal wykonany wg mnie.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, masz tą kolekcje Bonda na DVD (tą taką w ładnym pudełku ;) ) czy oglądasz z backupow nagranych z tv:> Jesli to pierwsze to mozesz mi powiedziec jak oceniasz jakość wydania (chodzi mi głownie o tłumaczenie)?

Niestety mam divxy z dubingiem polskim i czesc divx z napisami.

Nie stac mnie na kolekcje DVD :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Departed 9/10 - zajebisty film ale dziwny koniec :D

X-Men 3 7/10 - fajna akcja, fajne mutanty, fajnie sie oglada

Borat 8/10 - na poczatku wydawalo mi sie to glupie ale potem jak brat mi powiedezial ze te sceny gdzie on byl u jakis ludzi albo mial jakies wywiady sa prawdziwe a nie grane to mi sie spodobalo jacy niektorzy amerykanie to idioci

Batman Begins 8/10 - najfajniejszy z calej serii

Edytowane przez DonCapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DOA: Dead or Alive - tez krotko: 3/10, za panienki :)

Mystic River - Bardzo podobal mi sie ten film, ciekawa fabula, dobra obsada, bez happyendu, naprawde dobry film - 9/10

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DOA: Dead or Alive - krótko: 0/5

To prawda film DEO to straszna kupa ale ja dam 4/10- 3 pkt. za panienki i 1 mocny punkt za zdjecia, które bardzo mi sie podobaly(np. scena walki w deszczu) jak i sama realizacja. Wielki minus za okrojoną erotyke :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c.d. Bond

The spy who loves me (Szpieg, ktory mnie kochal) - Swietny odcinek. Non stop akcja, poczucie humoru z wyczuciem, gadzety, samochod Lotus. Jak dla mnie narazie jeden z najlepszych odcinkow (ten byl 10) - 9,5/10

...stay tunned

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke zapowiedzi:

ehh az mi sie lezka zakreciła w oku- Die Hard 4:

http://youtube.com/watch?v=ztfShRH5YYw

1 była spoko. Naturalistyczna ale spoko Hills Have Eyes2

http://youtube.com/watch?v=GVbP-FBSPM4

i Moj imiennik z avataru The Simpsons - the movie

http://youtube.com/watch?v=XnCR3fAVPWs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redemption (Odkupienie) - Film na faktach, a zrobiony jak zmyslona historyjka. Za szybko sie wszystko dzialo, banalne wytlumaczenia, glupie wrecz watki (np. z pojednaniem dwoch klanow). Jamie Foxx lepiej zagral w "Ray`u" chociaz tutaj niczego mu specjalnie nie mozna zarzucic. Sama historia Stana Williamsa zasluguje na lepsza adaptacje bo czlowiek z niego nieslychany i historie powinnismy poznac lepiej.

Z ciekawostek dodam, ze pomimo podpisywania sie pod petycja odroczenia kary smierci wielu znamienitych tego swiata (aktorzy, politycy) Arni Schwarzenegger nie odroczyl sprawy i stracono Stana Williamsa w stanie Kalifornia.

Pomimo tych cierpkich slow warto poznac ta historie - 6,5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktoś nowego Rocky'ego Balboe ? :D :]]]]]]]]]] Na imdb ocena wysoooooka ( 8 ) :P, ciekawe czy znowu na ringu jeden nadstawia gębe a drugi go okłada i tak na zmiane gdzie każdy zadaje 1000000000000 celnych uderzeń a walka trwa 12 rund ;d a do walki przygotowuje się np na Syberii :D gdzie ciągnie sanie, ścina drzewa ;]]]]]]]]]]]]]]] . Wiadomo teraz polewka z rocky'ego jak sie ma swój wiek ;), ale dawniej się oglądało namiętnie wszystkie części ;] w końcu klasyka zwłaszcza 'Eye of the tiger' ;] dla niej samej go obejrze :D.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi