Kaeres Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dlaczego nie! - polecam :) dziewczyne pod ręke i do kina, świetnie się ogląda, muzyka przyjemna, lubie tych aktorów lubie takie coś i choć nie jest to kino ambitne, po którym myśle tydzień dlaczego tak a nie inaczej tylko zapominam to ogląda sie po prostu znakomicie :) 8/10 Tylko mi powiedz jedno. Czy rozni sie czyms od "Tylko mnie kochaj" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Wczoraj na TVP1 lecial Pierwszy Milion - super film, polecam obejrzec jezeli ktos nie widzial jeszcze. Mnie sie podobalo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Wczoraj na TVP1 lecial Pierwszy Milion - super film, polecam obejrzec jezeli ktos nie widzial jeszcze. Mnie sie podobalo [; W tym samym czasie na TVN lecial Austin Powers II - klasyk juz. Lachane zapewnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Panie i panowie dziś (23:50) w tv The Thing [Coś] Carpentera.Must see. Klasyk. A skoro już o tym co leci w TV, to we wtorek na TVP2, o 22:40 będzie można obejrzeć film Zhanga Yimou Hero (Bohater, org. Ying Xiong). Polecam film szczególnie tym, którzy lubią ambitne kino. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dzięki Crosis za info o Hero. Film widziałem dawno temu i zrobił na mnie wrażenie, z chęcią bym sobie go nieco odświeżył a sam bym raczej sie nie zorientował o tej emisji. To end all wars- Historia mówiąca o pojmaniu szkockiego oddziału przez wojska japońskie podczas WWII, życiem pisana. Film nie przedstawia zadnych scen batalistycznych, natomiast duzo w nim o przebaczeniu i pomocy dla drugiego człowieka. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) Ja polecam dzisiaj na Polsacie leci Pościg @wilczurek Next friday :wink: Edytowane 27 Stycznia 2007 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 ja polecam kolejny piątek . po ang chyba friday after next Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Little Man - strasznie głupi... 1/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Kaeres różni ;) W sumie chyba tylko 1 aktor jest ten sam, zaś fabuła całkiem inna, reżyser owszem i ten sam ale nie powtórzył filmu tylko zrobił coś fajniejszego ;) a mi Tylko Mnie Kochaj osobiście się podobało a tym bardziej Dlaczego Nie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Epoka Lodowcowa 2 - totalna lipa. Z 3 razy sie zasmialem a tak to ogladalem i sie zastanawialem "CO TO MA BYC?!" - akcja z Sidem i » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « leniwcami, ktore go czcily, byla zalosna (chodzi mi o powtarzanie dzwiekow) :lol: . Ogolnie to mozna obejrzec ale polotu do pierwszej czesci NIE MA. Dodam, ze nie ogladalem tego sam [; Edytowane 28 Stycznia 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Kaeres różni ;) W sumie chyba tylko 1 aktor jest ten sam, zaś fabuła całkiem inna, reżyser owszem i ten sam ale nie powtórzył filmu tylko zrobił coś fajniejszego ;) a mi Tylko Mnie Kochaj osobiście się podobało a tym bardziej Dlaczego Nie!Nie pytalem o fabule tylko o rodzaj filmu. Jezeli mozna porownac te dwa filmy to ja juz mam o nim zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 The Prestige (Prestiż) - Genialny! świetnie zrealizowany, diabelski klimat - diabelskie show. W sumie niepotrzebnie wciągneli historię Tesli ale ogólnie nie zakłóca to akcji.. Iluzjoniste oceniłem na 4, w tym przypadku nie pozostaje mi nic innego ja dać -5/5 ;] aż muszę obejrzeć to jeszcze raz... "Abrakadabra" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Epoka Lodowcowa 2 - totalna lipa. Z 3 razy sie zasmialem a tak to ogladalem i sie zastanawialem "CO TO MA BYC?!" - akcja z Sidem i » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « leniwcami, ktore go czcily, byla zalosna (chodzi mi o powtarzanie dzwiekow) :lol: . Ogolnie to mozna obejrzec ale polotu do pierwszej czesci NIE MA. Dodam, ze nie ogladalem tego sam [; Oglądałem dwa dni temu...wrażenia jak wyzej :? Myślałem, ze bedzie smiesznie, a tu taka lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matus Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Cube 2 - słaby ten film, po pierwszej dobrej części spodziewałem się czegoś lepszego 3/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Wczoraj na TVP1 lecial Pierwszy Milion - super film, polecam obejrzec jezeli ktos nie widzial jeszcze. Mnie sie podobalo [; Film widziałem już pare razy ale moim zdaniem lepszy jest serial "Pierwszy milion". Dalsze losy bohaterów są ciekawsze :) Harsh Times - film ciekawy, ładnie obrazuje co wojna/wojsko robi z ludźmi... pranie mózgu. Tak pozatym to koleś fajnie szukał pracy :) 8/10 oni wszędzie mieli ziomków, nawet jak popijali piwko w samochodzie to znalazł sie ziom-policeman Symetria - po obejrzeniu tego filmu zastanawiam się czy w IV RP jest możliwe takie bezprawne wsadzenie do pierdla. Film ciekawie pokazuje życie w więzieniu, końcówka mnie zaskoczyła.9/10 The Departed - trzeba zobaczyć, zaskoczyło mnie zakończenie... Przynajmniej niczego się nie można domyślić 8/10 Rollin With The Nines - must see, jak komuś sie podobały filmy typu : Running Scared, Lucky Number to polecam 10/10 13 Tzameti - odgrzewany kotlet, troche inne zasady ale prawie jak rosyjska ruletka 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Epoka Lodowcowa 2 - totalna lipa. Z 3 razy sie zasmialem a tak to ogladalem i sie zastanawialem "CO TO MA BYC?!" - akcja z Sidem i » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « leniwcami, ktore go czcily, byla zalosna (chodzi mi o powtarzanie dzwiekow) :lol: . Ogolnie to mozna obejrzec ale polotu do pierwszej czesci NIE MA. Dodam, ze nie ogladalem tego sam [; Mnie rozlozyl na lopatki » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « tekst z rurociagiem - po prostu lezalem ze smiechu Poza tym rzeczywiscie do pierwszej czesci nie ma startu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Od pierwszej czesci moze i jest trochę słabsza ale poziom trzyma. Tak samo Shrek 2 był troche gorszy ale nie mozna powiedziec, ze nie był smieszny. Co do Prestizu to jest to najgorszy pełnometrazowy film Nolana - masa oklepanych juz bolu zabiegow i fabuła zbyt skomplikowana (nie chodzi o to, ze jest niezrozumiala, tylko ze jest skomplikowana na siłe po to tylko, zeby widz chcial obejrzec film jeszcze raz i sobie wszystko poukladac). Nie mowie, ze film jest zły (wszak dałem 7/10), ale mogł byc znacznie lepszy (wystarczylo skupic sie bardziej na psychologii bohaterow, a nie na ciąglym "zaskakiwaniu"). Iluzjonista lepiej wypada w tej konfrontacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Renaissance - francuski (!) film animowany (!) z akcją rozgrywającą się w połowie 21 wieku.... Wykonanie a'la A scanner darkly, tylko że czarno-białe. Niby zwykła opowieść o policjancie/detektywie, ale fabuła i główni bohaterowie trafili w moje gusta. Mimo trudności z przetrwaniem pierwszych pięciu minut (sposób realizacji rozwala, jeszcze bardziej kreskówkowy niż Sin City), potem jest na prawdę nieźle. 8,5/10. Solidnie przygotowanie S-F bez udziwnień, cyberspace'u itp. A Painted Veil - chyba się starzeję, bo zaczynają mi się podobać filmy obyczajowe :) Niby dość poważny, aczkolwiek kilka razy parsknąłem śmiechem mając ubaw z sytuacji w jakich znaleźli się bohaterowie. Specyficzny klimat walki o połączenie nadszarpniętego małżeństwa w klimacie chińskiej prowincji nękanej epidemią cholery. Brzmi strasznie, ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu film podszedł na raz, bez ziewania i nudzenia się. Przypuszczam, że dzięki niezłej grze aktorskiej głównych bohaterów. Edward Norton znany choćby z iluzjonisty stworzył tu kolejną przekonywującą kreację aktorską. Z czystym sumieniem 8/10 - film dla tych którzy maja ochotę na coś poważniejszego i lubią klimaty azjatyckie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Oglądał ktoś 88 Minutes? Film zapowiada sie ciekawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Blade runner (Łowca androidów) - przypomnialem sobie ten genialny film. Moze nie robi takiego wrazenia jak te 15 lat temu kiedy to pierwszy raz go widzialem (po wydaniu wersji rezyserskiej) ale nadal klimat, klimat, klimat i gra aktorska. Koncowka miazdzy. Kult, klasyka - 9,5/10 ! PS. Nie widzialem nigdy wersji kinowej. Podobno rozni sie brakiem jednorozca, oraz byla tam koncowka z monologiem Deckarda. Z ciekawostek dodam, ze ogladalem wersje Divx z napisami polskimi tworzonymi przez fanow i nie bylo takich durnych bledow w tlumaczeniu jak ze slynnym father/fucker - co nasi rodzimi tlumacze spartolili na maxa w kazdej edycji jaka wyszla. Edytowane 29 Stycznia 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Pachnidło - film nakręcony na podstawie książki Suskinda. Oczywiście czytałam to wcześniej - książka zrobiła na mnie duże wrażenie. Cóż się dziwić, że jak tylko weszło to do kin, popędziłam na seans. I co? - No no no - cmokam z uznaniem. Tykwer porwał się na niełatwą rzecz i dobrze sobie poradził. Przedstawił świat zapachów za pomocą obrazu i dźwięku. Kolory jak u Rembrandta, muzyka też niczego sobie. No i aktorzy! Główny bohater (bliżej mi nieznany, nic dziwnego, to aktor teatralny) gra wspaniale, bardzo oszczędnie, a jednocześnie sugestywnie. Do tego Dustin Hoffman, Alan Rickman w pomniejszych (ale ważnych!) rolach. Pięknie. Dodam, że odrobinę irytowała mnie na początku instytucja narratora - ale zdałam sobie sprawę, że dzięki temu chwytowi film stał się spójny i zwięzły, wielu rzeczy dowiadujemy się w locie, a do tego możemy się skupić na obrazie. Film wiernie trzyma się oryginału książkowego, tu reżyser nie pozwolił sobie na odskocznię, no, może jedną malutką. Ja wyłapałam, bo książkę dobrze pamiętam, no i nie powiem, zgrzytnęło mi. Ale ogólnie historię mordercy o fenomenalnym węchu polecam, i to bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 88 Minutes - Jak dla mnie nic nowego.. Odmłodzony i żwawy Al uwikłany w jakże to wielką intrygę. Czasami zamykały mi się oczy z nudów. 2/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Film wiernie trzyma się oryginału książkowego, tu reżyser nie pozwolił sobie na odskocznię, no, może jedną malutką. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wyglad glownego bohatera? czy cos jeszcze. u mnie w kinie ciagle tego nie graja :| trace powoli cierpliwosc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wyglad glownego bohatera? czy cos jeszcze. u mnie w kinie ciagle tego nie graja :| trace powoli cierpliwosc :( Nie, nie. Nie o wygląd chodzi, a o psyche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Agnes, jak w ksiazce byla opisana koncowka... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ...razem z zejsciem gl. bohatera ? Edytowane 29 Stycznia 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 El Laberinto del Fauno (Labirynt Fauna) - nie każdemu spodoba się ten film; na pierwszy rzut oka wydaje się być jakąś baśnią, przeplataniem się świata realnego z fantastycznym podczas faszystowkiego reżimu II wojny światowej w Hiszpanii. Jednakże jest to głównie film psychologiczny, genialnie ukazujący psychikę małej dziewczynki... i nie jest to żaden świat fantasy. Co więcej docenić go można jeszcze bardziej na samym końcu. Mi się cała ta otoczka kojarzy jedynie z debeściarskim Donnie Darko. Daję mocne +4/5. Statyści - podobnie jak palimpsest, za wszystko 0/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Donnie Darko l.i.p.a. wiec nie zacheciles mnie do spojrzenia na Labirynt Fauna - gdybys nie napisal do czego porownujesz to juz ruszalem w kierunku wyszukiwarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Agnes, jak w ksiazce byla opisana koncowka... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ...razem z zejsciem gl. bohatera ? Ano, nie mam jej pod ręką, ale » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ... opisano rozszarpanie głównego bohatera. Na strzępki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Cypher Raczej mało filmów oglądam i zazwyczaj mam do nich spore wymagania, nie lubie filmów typu "to już było i wiadomo co będzie dalej". A ten film dla mnie to 10/10. Oglądałem go już dawno temu, ale jest wart aby do niego wrócić. Opowiada o wywiadzie potężnych korporacji, ich brudnej grze za pomocą prania (dosłownie) ludziom mózgu i uwikłanego w to głównego bohatera. Ale w rzeczywistości fabuła jest bardzo wciągająca, zawiła i ciągle zmieniająca nasze rozumienie filmu, do tego świetne zakończenie. Film wart obejrzenia i to nie raz. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Kaeres - twoja sprawa. Hollywoodland - najbardziej podobała mi się gra A.Brodey'a - reszta...? hmm.. B.Afleck jak drewno, B.Hoskins jak wół, D.Lane - może jeszcze być. Co więcej mam już potąd takich filmów. Niestety ale dam 2/5 bo się zawiodłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...