Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pioorek

No to chyba te Zrodlo bedzie trzeba obejrzec widze.

Po "Długu" wzieło mnie na rozmyślania o naszych filmach. Wydaje mi się, że mamy od cholery dobrych aktorów ale nie ma reżyserów :/. Gonera i Chyra zagrali świetnie, normalnie masakra jak patrzy się teraz na tych wszystkich dobrych aktorów (Gonera, Linda) jak grają w serialach - jeden M jak Miłość, drugi Niania czy jakoś tak. To normalnie marnotrawienie talentu. Ostatnio widziałem Czas Serferów i szczena mi opadła, że ktoś to w ogóle nakręcił, takiej kiszki nie widziałem od dawna ale na szczęście są jeszcze jakieś dobre, stare produkcje np. Pasikowskiego które ogląda się z przyjemnością.

A co do Długu jeszcze to nie wiem jak może wydać się nudny, jak się ogląda go w kawałkach to rozumiem, ale jako całość mnie zmiażdzył i dawno nie oglądałem jakiegoś filmu który wywołałby u mnie takie emocje [;. Dobre też jest to, że od początku filmu zaczyna się "właściwa" akcja, krótkie wprowadzenie i tyle.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Niezła była akcja, jak Gerard uderzył Adama na początku (zaniemówiłem)
. Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po "Długu" wzieło mnie na rozmyślania o naszych filmach.

Widziałeś może Symetrię? Jeśli nie, to koniecznie obejrzyj. Świetne zdjęcia, muzyka, kilku wartościowych aktorów i film porusza ciekawe zagadnienie. Jakie? Sam obejrzyj. :)

Chyra, Szyc, Detmer - wszyscy zagrali co najmniej dobrze.

Dla mnie ten film to must see!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, społeczeństwo mamy coraz głupsze, więc mogą nie rozumieć tego filmu.

Wiem;]. Ale i tak Źródło trafi z czasem na listy top100 dobrych portali, jestem o tym przekonany (na filmwebie zaraz po premierze srednia oscylowala kolo 9, potem spadla ostro jak sie dzieci do kinowek dobraly, a teraz znowu rośnie - ciekawe czy da rade wyprzedzić za pare lat Requiem).

Zrobić taki majstersztyk za 60 tys. dolarów to jest sztuka.

60 tys. dolarów to budżet Pi (co zresztą widac;]), pierwszego filmu Aronofsky'ego. Źródło miało $35 000 000, czyli ponad dwukrotnie mniej od planowanego (pewnie dlatego część efektów ceciach!e pewien minimalizm ;) ). Pierwotnie głownego bohatera miał zagrać Pitt, a Izzi Cate Blanchett. Jednak Pitt wycofał się na rzecz Troi, co spowodowało drastyczne cięcia budzetowe (prace nad filmem zostaly zawieszone), bo to Pitt miał przyciągnąć ludzi do kin. Blanchett też zrezygnowala, bo prawdopodobnie gaża nie była satysfakcjonująca (też ze względu na cięcia). Podejrzewam, ze Jackman zagrał za "grosze", a Weisz pewnie za jakąś symboliczną kwotę, bo to w końcu żona reżysera;]

W sumie cieszę się, że Hugh Jackman zagrał w tym filmie zamiast Brada Pitta.

Po rezygnacji Pitta Aronofsky rozważał jeszcze Gladiatora Maximusa ;) , ale też nie wyszło i bardzo dobrze się stało, bo Jackman zagrał swietnie i w dodatku pasował do roli (chociaż Crowe też by imo pasował) :) . Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dodam swoje 5 groszy w koncu. Ostatnio obejrzalem FREEDOM WRITERS Ktos wczesniej pisal ze cienkie i marny klon Mlodych gniewnych ale to absolutnie nie prawda. Film jest oparty na faktach i mi sie bardzo podobal. Gorąco polecam, jak dla mnie mocne 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Widziałeś może Symetrię? Jeśli nie, to koniecznie obejrzyj. Świetne zdjęcia, muzyka, kilku wartościowych aktorów i film porusza ciekawe zagadnienie. Jakie? Sam obejrzyj. :)

Chyra, Szyc, Detmer - wszyscy zagrali co najmniej dobrze.

Dla mnie ten film to must see!

Widziałem Symetrie, można powiedzieć, że za czasów kiedy na chleb mówiłem bep. [;

Wg. mnie Gonera to świetny aktor, pokazał to w Długu i Glinie, niestety zastygł teraz w M jak milość a chętnie bym zobaczyl z nim jakiś film. No ale jak na razie to wszystko kreci sie w okół Szyca i Małaszyńskiego :mur:.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: No skoro nie dotarłeś nawet do połowy i piszesz, że to zupełnie inne wątki no to... :lol:

Jakaś fabuła i film, w którym trzeba pomyśleć? Piszesz, że tego w Źródle nie ma. No to w takim razie nie wiem jaki musi być film, abyś mógł w trakcie lub po pomyśleć. W sumie jak film nudny to można pomyśleć o czymś innym. :lol:

MaSell, wracaj do kręcenia kompa, a nie zabierasz się za ambitne dzieła. ;)

No sory, ale po tym czasie przysnąłem, taki był ten film zajmujący :wink: . Zabiorę się do niego dzisiaj po raz drugi, bo mnie ciągle nurtuje jakże skomplikowane pytanie OCB? . Rozjaśnię także monitor, bo nic nie było widać w "ciemniejszych" scenach, których tam nie brakowało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crosis widzę, że lubisz się wywyższać ponad innych swoim intelektem... Przykro mi to stwierdzać ale takie zachowanie jest na bardzo niskim poziomie... To że 'Dług' do mnie nie przemówił nie znaczy, że filmu nie zrozumiałem! Napisałem wcześniej, że nawet go nie oglądałem w całości! Wydawał mi się denny jak wszystkie polskie filmy które mają zamiar być czymś ambitnym. Spójrzmy prawdzie w oczy Polacy potrafią kręcić tylko komedie. Raz na jakiś czas może i trafi się coś lepszego ale, no właśnie... co ale? Patrząc na multum gniotów bardzo trudno się przełamać do obejrzenia filmu który już od początku nie wróży nic dobrego... Dodaj do tego brak czasu. Co wychodzi? Nie obejrzysz tego filmu. Kontynuując taki tok rozumowania jest spora szansa, że ominie cię film zasługujący na obejrzenie. Zresztą nie każdemu musi się podobać to co tobie się podoba i mam prawo nazwać jakikolwiek film gniotem, to znaczy, że go nie zrozumiałem? nie, to znaczy, że mam inny gust. Znajdę czas, znajdę ten film, to pewnie do niego wrócę, po takich aprobatach.

Symetria... ehh co wy widzicie w tym filmie? Wasze życie jest tak kolorowe i truskawkowe, że lubicie się dołować? Ja filmy przygnębiające dorzucając do tego wszystkie dramaty staram się omijać szerokim łukiem, od razu mówię, że tego filmu też nie widziałem, więc go nie oceniam...

Wracając do Źródła, na pewno obejrzę ten film jeszcze raz, tym razem do końca... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Fountain - 8,75/10 - film o zyciu,milosci i smierci - polecam

Scoop - 3,5/10 nie rozkminiam beznadziejny i denerwujacy woody i zla rola dla Scarlett (po match point calkowite rozczarowanie)film bezdennie glupi i nieoryginalny.

TMNT - 4,5/10 tylko dla fanow

SpiederMan3 - 6/10 zmarnowana kasa i czesciowo czas

PSY2 -8/10 wczoraj w TV-jeden z najlepszych polskich filmow wszechczasow i ta muzyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8,75/10

A to dobre, nawet ja (jako człowiek przykladajacy duzą wagę do sprawiedliwego i mozliwie obiektywnego oceniania) nie potrzebuje skali od 1 do 1000 zeby film ocenic - chyba mam nowego idola :lol: . Btw, jestes absolutnie pewien, ze Źródło nie zasługuje na 8,77/10? ;) Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Crosis widzę, że lubisz się wywyższać ponad innych swoim intelektem... Przykro mi to stwierdzać ale takie zachowanie jest na bardzo niskim poziomie... To że 'Dług' do mnie nie przemówił nie znaczy, że filmu nie zrozumiałem! Napisałem wcześniej, że nawet go nie oglądałem w całości! Wydawał mi się denny jak wszystkie polskie filmy które mają zamiar być czymś ambitnym. Spójrzmy prawdzie w oczy Polacy potrafią kręcić tylko komedie. Raz na jakiś czas może i trafi się coś lepszego ale, no właśnie... co ale? Patrząc na multum gniotów bardzo trudno się przełamać do obejrzenia filmu który już od początku nie wróży nic dobrego... Dodaj do tego brak czasu. Co wychodzi? Nie obejrzysz tego filmu. Kontynuując taki tok rozumowania jest spora szansa, że ominie cię film zasługujący na obejrzenie. Zresztą nie każdemu musi się podobać to co tobie się podoba i mam prawo nazwać jakikolwiek film gniotem, to znaczy, że go nie zrozumiałem? nie, to znaczy, że mam inny gust. Znajdę czas, znajdę ten film, to pewnie do niego wrócę, po takich aprobatach.

Symetria... ehh co wy widzicie w tym filmie? Wasze życie jest tak kolorowe i truskawkowe, że lubicie się dołować? Ja filmy przygnębiające dorzucając do tego wszystkie dramaty staram się omijać szerokim łukiem, od razu mówię, że tego filmu też nie widziałem, więc go nie oceniam...

Wracając do Źródła, na pewno obejrzę ten film jeszcze raz, tym razem do końca... ;)

A obejrzałeś ty kiedyś jakiś film do końca? Symetria nie, Dług w kawałkach, Źródła tez do końca nie obejrzałeś. Musze kiedyś sprobować czegoś takiego, sporo czasu zaoszczędze i napewno wszystkie filmy zrozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho Dług i Symetria to najlepsze polskie dramaty ostatniej dekady...ale moze sie nie znam

To obejrzyj jeszcze Plac Zbawiciela. Troche inny rodzaj dramatu, ale wg mnie duzo mocniej oddzialywujacy na emocje niz powyzsze (ktore rzecz jasna tez ogladalem - do konca... :-P ). Edytowane przez FiDO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjątkowy film wyjątkowa ocena...

ale 8,75 możemy przeczytać jako 9- a 8,25 jako 8+ :D więc nie jest to system od 1 do 1000 :D Zresztą niedługo autor na pewno wypowie się o co mu chodziło :D

Pioorek: Symetrii nie oglądałem w ogóle, bo nie chciałem jej oglądać, Dług przeklatkowałem u kolegi, a Źródło to pierwszy film którego nie obejrzałem do końca mimo, że zamierzałem... Więc nie wysuwaj pochopnych wniosków.

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crosis widzę, że lubisz się wywyższać ponad innych swoim intelektem...

Nie. Zwyczajnie nie lubię głupoty.

Przykro mi to stwierdzać ale takie zachowanie jest na bardzo niskim poziomie...

Na bardzo niskim poziomie jest ocenianie czegoś, czego w całości się nie obejrzało (podchodzi to pod n00bostwo).

Spójrzmy prawdzie w oczy Polacy potrafią kręcić tylko komedie.

No jak się nie oglądało Symetrii lub Dług "się przeklatkowało u kolegi" to można być przekonanym, że Polacy potrafią robić tylko komedie.

Zresztą nie każdemu musi się podobać to co tobie się podoba i mam prawo nazwać jakikolwiek film gniotem, to znaczy, że go nie zrozumiałem? nie, to znaczy, że mam inny gust.

Owszem nie każdemu musi się podobać to co na przykład mi. Tyle że nazywanie czegoś gniotem bez uprzedniego obejrzenia tego jest hmm... "Zachowaniem na bardzo niskim poziomie", nawet mając odmienny gust.

Wiesz co? Ten film Cię zdołuje i przygnębi, nie oglądaj go. To nie jest komedia czy film akcji. Szkoda tych 90 minut skoro napisałeś:

Ja filmy przygnębiające dorzucając do tego wszystkie dramaty staram się omijać szerokim łukiem...

Pioorek: Symetrii nie oglądałem w ogóle, bo nie chciałem jej oglądać, Dług przeklatkowałem u kolegi, a Źrudło to pierwszy film którego nie obejrzałem do końca mimo, że zamierzałem... Więc nie wysuwaj pochopnych wniosków.

To brzmi śmiesznie. Piszesz (z błędem ortograficznym na dodatek), że Źródło to pierwszy film, którego nie obejrzałeś do końca, a o Długu piszesz, że go przeklatkowałeś u kolegi. Wcześniej napisałeś natomiast:

To że 'Dług' do mnie nie przemówił nie znaczy, że filmu nie zrozumiałem! Napisałem wcześniej, że nawet go nie oglądałem w całości!

Strzał w stopę. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źródło ok złapałeś mnie na błędzie ort. naprawdę mi głupio, poniosło mnie trochę i wtedy wychodzą takie kwiatki...

określenie gniot nie dotyczyło jakiegokolwiek filmu... to był przykład, nie wiem dlaczego z czymś to powiązałeś. Kłania się czytanie ze zrozumieniem... komuś wytykasz potknięcia a sam nie jesteś lepszy...

Dług... 'przeklatkowałem' może trochę nie odzwierciedlać 20 minut spędzonych na przewijaniu tego filmu.

Nie oceniałem tutaj żadnego filmu którego nie oglądałem, rozmawiałem o tych filmach, fakt ale czy gdzieś je oceniałem? wyraziłem tylko swoje pierwsze wrażenia!

Wracając jeszcze do Źródła, jak byś raczył zauważyć napisałem, że to pierwszy film który miałem zamiar obejrzeć, a nie dokończyłem go, Długu nie miałem zamiaru obejrzeć - dlatego go przewijałem, Symetrii nie obejrzę bo te klimaty mi się nie podobają.

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4rch0n skoncz te wywody. Przyznaj sie do bledu i idz poczytac forum albo zobacz jakis film w calosci. Ten temat naprawde nie jest o tym czy skonczyles ogladanie filmu. Pisza tu raczej osoby ktore film zobaczyly caly i chca go ocenic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crosis przecież on nigdzie nie ocenił Długu. Napisał tylko, ze wydawał mu się denny, aczkolwiek nie ocenia, bo nie obejrzał w całosci. Inna sprawa, ze nie widze sensu spedzania dwudziestu minut na przewijaniu filmu, ktorego sie nie widzialo, ale jak ktos lubi... Jeśli już czepiać sie 4rch0na to za tą wypowiedź:

bo jest trochę nielogiczna ;) .

Natomiast co do tych polskich komedii, to te dobre mozna policzyc na palcach, wiec nie wiem czy jest tak rozowo ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ja ze swojej strony kończę offtop jak jakaś siła wyższa chce to niech usunie te kilka postów,bo faktycznie zrobił się mały bałagan. Do błędu się nie przyznam, bo takowego nie popełniłem, wskażcie mi błąd który popełniłem a dam sobie spokój już całkowicie... Cała dyskusja zaczęła się od tego, że komuś nie spodobała się moja wypowiedź o Długu, na dodatek zostałem uznany za idiotę bo nie zrozumiałem tak pięknego filmu...

Film na pewno zobaczę cały i jeszcze tu wrócę... ;)

Co do symetrii to faktycznie wypowiedź jest nie logiczna... :) powinienem dopisać że nie obejrzałem,ponieważ nie przekonała mnie recenzja i zapowiedź...

peace! ;)

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

4rch0n, filmy dramatyczne są najlepsze, najwięcej można z nich się nauczyć a i czasem wręcz z dreszczem je sie ogląda. Jak można nie lubieć takiego gatunku? Zwłaszcza, że Polacy takie filmy robią najlepiej. Komedie różnie nam wychodzą, na filmy akcji mamy mało kasy, więc właściwie same dramaty nam zostają, mamy ich wiele i są świetne, po obejrzeniu takiego szczena opada (i nie chodzi o to, jak napisałeś, żeby się zdołować) i aż człowiek na chwile się zatrzyma i zastanowi. Czy to taki wielki problem poświęcić 90 minut na symetrie albo dlug? Wtedy dyskusja miała by sens, nikt by się do ciebie nie doczepiał, wyraźił byś opinie o filmie KTÓRY WIDZIAŁEŚ i wtedy byłoby zrozumiałe, że by ci się nie spodobał. A klatkować to sobie filmy przyrodnicze można [;.

Co do Długu - jest to film na faktach, ma świetną muzyke, genialnych aktorów i ogólnie jest miodny. To trzeba zobaczyć w całości od początku, co ci da klatkowanie? Conajwyżej sobie możesz rozmów posłuchać, które nic nie mówią bo są wyrwane z kontekstu, więc jak tutaj sobie wyrobić nawet wstępną opinie o filmie?

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak można nie lubieć takiego gatunku? Wtedy dyskusja miała_ by sens, nikt by się do ciebie nie doczepiał, wyraź_ byś opinie o filmie

Nie wiem, ale na pewno da sie takich filmow nie lubic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie i nieliczne panie, powiedzcie mi czy bedzie wersja rezyserska 300, a jezeli tak to kiedy mozna sie jej spodziewac na DVD. ;] Trzystu ogladalem ponad miesiac temu ( w kinie oczywiscie) i film mi sie na tyle spodobal, ze obejrzalbym go sobie jeszcze raz, najlepiej w wersji rozszerzonej o ile takowa sie pojawi. ;)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz czas na mnie ...

300 9/10 - IMHO tak się właśnie powinno robić filmy , muzyka i klimat wgniatają w ziemię (w kinie oczywiście) a sceny walki zapewniają pełnie szczęścia ....."Tylko" 9 bo od początku było wiadomo jak się skończy :D

28 dni później 8/10 - Film widziałe dawwwwno ale ktoś o nim napisał więc napiszę co myślę.Doskonały przykład że dobry film nie oznacza wtopionych miliardów na produkcje.Akcja powoli się rozkręca , klimat grozy .... Mniam

Dead or Alive 6/10 - Nie wiem czego oczekiwaliście od tego filmu , bo ja fajnych lasek i scen walki (fabuła ??!! nie o to chodzi w takich produkcjach przecież , spójrzcie na Mortal Kombat).Film jest lekki i przyjemny.Holly Valance daje rade x] W tle jakaś muzyczka leci nie przeszkadza.Warto obejrzeć

Borat 7/10 Jeśli jesteś fanem niewybrednego dowcipu to film jest dla ciebie.Kupa śmiechu i zabawy gwarantowana.

American Pie:Naga Mila 5/10 Film stracił klimat poprzednich części nowi bohaterowie wypadli o wiele gorzej od poprzedników.Troche to odgrzewanie starych pomysłów ale obejrzeć można.Mam nadzieje że kolejna część nie pójdzie w tym kierunku bo będzie coraz gorzej ...

Piła 3 5/10 Przerost formy nad treścią.Chcieli za wszelką cene zniesmaczyć widza ogromną dawką krwi i przemocy (i o to chodzi x]).Niestety wypadła gorzej od poprzednich części pod względem fabuły i zagadek(pułapek?)

Rocky Balboa 8/10 Powrót do korzeni jest strzałem w dziesiątkę Film ogląda się z zapartym tchem i wyczekiwaniem : kiedy się będzie w końcu bił ??!! :D Fabuła OK ale przyczepie się troche do walki na ringu : nie te lata Sylwek , ruszasz się jak mucha w smole,momentami wymiana ciosów jest zbyt chaotyczna,nie blokują a walą na chama.Mimo to warto

Czas Surferów 7/10 A mi się akurat podobał film.Może powiecie że za wysoka ocena bo American Pie dostał niską to odpowiem : dawno nie widziałem dobrej Polskiej komedii (nie romantycznej !) dlatego "aż" 7 . Dla mnie coś nowego oryginalne pomysły i gagi - POLECAM, POLISH POWER :D :D

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rocky Balboa- Wiązałem duże nadzieje z tym filmem... w końcu to Rocky. Ale moim zdaniem dużo gorszy od części poprzednich... Chociaż swoją drogą i tak trzymali klasę dość długo, nie da się robić przecież samych dobrych filmów. Nie wiem co chcieli osiągnąć wrzucając staruszka na deski, chyba już lepiej by wyszli na tym jakby Rocky był czyimś trenerem. Tylko dla fanów Rockyego i tak ocenę lekko zawyżyłem. [7/10] Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dead or Alive 6/10 - Nie wiem czego oczekiwaliście od tego filmu , bo ja fajnych lasek i scen walki (fabuła ??!! nie o to chodzi w takich produkcjach przecież , spójrzcie na Mortal Kombat).Film jest lekki i przyjemny.Holly Valance daje rade x] W tle jakaś muzyczka leci nie przeszkadza.Warto obejrzeć

Tak lekki, że spokojnie można zdmuchnąć go z kart kinematografii, aby spadł gdzieś w zalegający pod nią kurz :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4rch0n

Przyczepię się do tego, że nie zachęciły Cię opinię i recenzje i Symetrii. Myślę, że nic nie może zachęcić bardziej niż bardzo wysoka pozycja wsród top 100 polskie na FilmWebie.. Niegdyś był 2gi. Ode mnie 9+/10.

Czas Serferów (czy tam surferów) WTF? To ma być śmieszne? Masa wulgaryzmów nie czyni filmu śmiesznym od tak.. 3+/10 za kilka scen.

Job(...) j/w tylko, że tam nawet przekleństw nie ma, właściwie to zasnąłem po scenie, w której Pele zdawał na prawko, taki ten film był wciągający i śmieszny. No ale przecież filmów nie zostawia się nie dokończonych ( :) ) więc musiałem włączyć tą szmirę na drugi dzień. Właściwie to nie straciłem nic przez sen. Ba nawet zyskałem, przynajmniej się wyspałem... W sumie to gorzej niż czas surferów.. 2+/10 Również za kilka scen. Właściwie to tekstów użytych w filmie, które jednak już kiedyś słyszałem, choćby z dowcipów. No ale to tak na marginesie..

Cinema Paradiso NO! To jest naprawdę film, który zasługuje na miano bycia na naprawdę wysokim miejscu na FilmWebie. Dawno nie widziałem tak dobrego filmu. Wzruszający a zarazem można się pośmiać. Dobra gra aktorska i muzyka. Przez pierwszą godzine niektórych może trochę nużyć ale to nie jest film akcji. Należy się nastawiać na piękne dzieło, w którym jednak wiele się nie dzieje. Ode mnie w pełni zasłużone 10/10

W sumie mógłbym jeszcze pisać o takich filmach jak Chłopcy z Ferajny, Lista Schindlera i wielui innych popularnych (i dobrych) dziełach ale chyba każdy je zna a takie filmy jak Cinema Paradiso i Mechaniczna Pomarańcza zostały wg mnie trochę zapomniane i należy odświeżyć pamięć o nich. (Może dlatego zapomniane, że jeszcze nie widziałem ich w TV? A więc większość ludzi także)

Do oglądniecia czeka jeszcze Czas Apokalipsy (reżyserska wersja), Tylko Dla Orłów, Dwunastu Gniewnych Ludzi. A więc jeszcze będę miał co oceniać :)

edit orty

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodziło mi o to, że Symetria zbierała niskie noty... Chodziło mi o to, że klimat tego filmu nie jest dla mnie. Ma prawo? Ma...

'Spadaj!'- Film opowiada historię nastolatki która ma małe problemy z prawem i duże z rodzicami, w wyniku kilku dla niej niefortunnych zbiegów okoliczności trafia do akademii gimnastycznej. Ogólnie podobał mi się, dobry przykład lekkiego filmu który powinien spodobać się całej rodzince. [7/10]

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas Serferów (czy tam surferów) WTF? To ma być śmieszne? Masa wulgaryzmów nie czyni filmu śmiesznym od tak.. 3+/10 za kilka scen.

Ja mam spaczone poczucie humoru :D Po prostu kwestia gustu

Tak lekki, że spokojnie można zdmuchnąć go z kart kinematografii, aby spadł gdzieś w zalegający pod nią kurz :lol: .

No mozna go zdmuchnąć ale po co X] Lepiej wyłączyć myślenie i podziwiać ...ekmmm widoczki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi