raven_88 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Black_war Tylko dla orłów nie oglądałeś jeszcze ? ... klasyk ;] (Scena z kolejką linową...mhmm ;) ) ja dziś sobie przypomniałem Złoto dla zuchwałych :]...kurcze lubię te stare filmy :) Jutro pajączka nowego obejrzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 A no nie oglądałem :) Dorwałem właśnie dzisiaj fajną wersję i sobie puszczę na dvd, gdy będę miał czas :) Właśnie sobie przypomniałem, że mam do nadrobienia też Obywatela Kane'a, tylko gdzie można teraz ten film dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Prestiż- Film bardzo mi się spodobał. Fabuła nie jest może zawiła i wymagająca, ale ukazuje nam do czego jest zdolny człowiek, aby odnieść sukces, aby zadziwić innych. Nie mogę napisać, za dużo, żeby nie zdradzić ważnych zwrotów akcji, ale na pewno mogę zauważyć, że obaj iluzjoniści występujący w tym filmie poświęcają wszystko, całe swoje życie, dla swojej sztuki. Jeden wątek stał się naprawdę dziwny miało być o iluzji a skończyło się na sci-fic, ale film i tak nie traci przez to przekazu. Minusy? oczywiście są... zakończenie trwa tyle, że na samym końcu nie jest w ogóle zaskakujące ale warto[8/10] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « WTF?! Klonowanie!?, zachowanie tego iluzjonisty z cewką tesli wydaje mi się co najmniej chore... Co noc popełniał samobójstwo... To już nie było życie, to była wegetacja podtrzymywana chęcią zemsty. Dobra i tak za dużo napisałem ;) Edytowane 10 Maja 2007 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Dobra panowie i nieliczne panie, powiedzcie mi czy bedzie wersja rezyserska 300,Nic nie słyszałam, ale biorąc pod uwagę "modę" na wersje specjalne, reżyserskie, rozszerzone, to nie zdziwiłabym się, gdyby się pojawiła. Dwunastu Gniewnych Ludzi.Ten stary film czy ten nowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Ten stary film czy ten nowy?LOL, nawet nie wiedziałem, ze istnieje remake :blink: . Wiele gorszy od pierwowzoru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 LOL, nawet nie wiedziałem, ze istnieje remake :blink: . Wiele gorszy od pierwowzoru?Nie wiem, widziałam tylko starszy. Jest boski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) LOL, nawet nie wiedziałem, ze istnieje remake blink.gif . Wiele gorszy od pierwowzoru? Nie wiem, widziałam tylko starszy. Jest boski. Oczywiście, że jest remake...ale co najważniejsze, jest to również przyzwoite kino - co jak wiadomo, w przypadku remake'ów nie jest ( delikatnie mówiąc ) regułą. Bardzo dobra rola Jack'a Lemmona. @Black_war (...)do nadrobienia też Obywatela Kane'a, tylko gdzie można teraz ten film dostać?W jakiejś porządnej wideotece, lub T U T A J Edytowane 11 Maja 2007 przez MeWho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) A to dobre, nawet ja (jako człowiek przykladajacy duzą wagę do sprawiedliwego i mozliwie obiektywnego oceniania) nie potrzebuje skali od 1 do 1000 zeby film ocenic - chyba mam nowego idola :lol: . Btw, jestes absolutnie pewien, ze Źródło nie zasługuje na 8,77/10? ;) Jestem absolutnie pewien MOJEJ, SUBIEKTYWNEJ oceny smieszny czlowieczku a moze trolu ... teraz na tapecie Number 23 zapowiada sie bardzo ciekawie choc wiele osob pojechalo ten film. Moja 3 cyfrowa ocena juz wkrotce. Edytowane 11 Maja 2007 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Hey od troli to się wyzywajcie na PW, zresztą co to za rozwiązanie problemu wyzwać kogoś od troli... Mnie na przykład śmieszy taka skala oceniania jak Twoja Yearman, ale bez wyzwisk proszę... ;) nawet moje 10 stopni czasami jest dla mnie zbyt szerokie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 jego skala jest od 1-40: 1,00; 1,25; 1,50; 1,75; 2,00 ... no a jezeli jednemu filmowi dal ocene 7, a drugi film jest troche lepszy to tez ma mu dac 7 ? lepiej dac mu 7,25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) W koncu zobaczylem Pi... Nie jetem zachwycony tak jak "Requiem..." czy "Źródłem". Film ma kilka plaszczyzn jak to w filmach Aronofskyego ale pokazany byl w sposob dla mnie nieciekawy. Nie przez czarno-bialy obraz bardziej chodzi mi o przekaz. Dosc powierzchownie mi sie to wszystko wydawalo. Tlumaczenie sobie samemu zakonczenia jak w filmach mi sie podoba tak w tym nie przemawia do mnie. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Mozna sobie tlumaczyc, ze odnalazl Boga (wg. mnie glupie), mozna myslec, ze wreszcie uznal iz nie warto walczyc z paranoja, oraz to, ze sie zabij po prostu probujac wydobyc ze swojego mozgu liczbe Pi. Najbardziej przemawia do mnie tlumaczenie iz tak jak sam mowil nie istota jest sama liczba/liczby ale to co ukryte miedzy nimi i ze wreszcie sam to zrozumial co mowil. Walka z takimi silami nawet dla geniusza sa bezcelowe. Taki zakonczenie do mnie przemawia i tego sie trzymam. Ale moglo to byc jakos lepiej przekazane. Edytowane 12 Maja 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 jego skala jest od 1-40: 1,00; 1,25; 1,50; 1,75; 2,00 ... no a jezeli jednemu filmowi dal ocene 7, a drugi film jest troche lepszy to tez ma mu dac 7 ? lepiej dac mu 7,25. A skąd wiesz, ze nie np. 1,1; 1,15; 1,20; 1,25; 1,3; 1,35... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Fight Club- A jakoś ostatnio mi się przypomniał więc napisze o nim. Film, który koniecznie trzeba obejrzeć. Na pewno odznacza się wciągającą fabułą i niezłą muzyką. Końcówka na pewno was nie rozczaruje. ;)[8/10] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ale jak on sam mógł się ciągnąc o.0?! :D (Jedna z ostatnich scen pokazana przez kamerę) Silent Hill- Jest to chyba pierwsza produkcja na podstawie gry, której udało się trzymać poziom. Znając życie fani serii będą kręcić nosem, ale dla osoby takiej jak ja (nie grałem, w żadną z części) film był w porządku i był tak zakręcony, że do tej pory zastanawiam się o co w niektórych scenach chodziło. Interpretacji mam mnóstwo... tylko która jest prawdziwa? :)[7/10] Until Death- Specjalnie dla jednego z forumowiczów (Ci co chcą, wiedzą o kogo chodzi... ;)) obejrzałem film z Van Dammem w oczekiwaniu na Źródło... Niestety zawiodłem się na tym filmie. Sceny które miały być poważne w moich oczach były śmieszne, dialogi były sztywne, a sam Van Damme się niestety starzeje... Film nie był totalnie zły, ale niestety nic specjalnego.[5/10] Edytowane 12 Maja 2007 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Dzisiaj na tvp1 o 23.05 leci House of Sand and Fog, dobry film który warto zobaczyć. Natomiast we wtorek w serii "Kocham Kino" na tvp2 o 22.35 leci "Angielski pacjent". Edytowane 13 Maja 2007 przez Caehl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Ja bym prosil o skonczenie tematu skal ocen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Obejżałem The Fountain - Źródło sam nie wiem co o tym filmie myslec , pokrecony z wieloma watkami ktore mowia o tym samym, ale wszystko w koncu sklada sie w jedna calosc. Fajna muzyka, piekne sceny godny polecenia aczkolwiek nie oceniam bo sam nie wiem ile dac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Taxi 4 - poprzednie części mi się podobały, a czwarta? OMG co za g*wno... Spiderman 3 - Fajnie się oglądało, ale wolał bym jakby wątek Venoma był bardziej rozwinięty. Bardziej postawili na przedstawienie fabuły niż na efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Hot Fuzz (Ostre Psy) - lol, co za beznadziejny angielski film... plus za to że chociaż w końcówce coś się działo. +1/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Breach - powolny, z minimalną ilością akcji, ale ciekawie zagrany. Tylko jak ktoś lubi filmy o szpiegach :) 7.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Secret Window jakos dziwnie przez dlugi czas nie mialem okazji zobaczyc tego filmu. A szkoda film naprawde fajny i lekko zakrecony. Fenomenalna rola Johnego. Coraz nizej chyle czolo przed kunsztem aktorskim tego czlowieka 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Hot Fuzz (Ostre Psy) - lol, co za beznadziejny angielski film... plus za to że chociaż w końcówce coś się działo. +1/5Wczoraj ogladalem , myslalem ze bedzie lepszy 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Taxi 4 dużo śmiechu fajne akcje ogólnie podobało mi się. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Wczoraj ogladalem , myslalem ze bedzie lepszy 5/10 potwierdzam - zapowiadalo sie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Frequency - 9/10 - Bardzo przyjemny film, tematyka jak z Butterfly Effect, ale ten bardziej mi się podoba :) Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Film faktycznie fajny... ale ja bym go do Butterfly Effect nie porównywał... inna liga ;) . Frequency dużo bardziej mnie wciągnął, był to film lżejszy. Efekt motyla jak dla mnie nie miał tego czegoś, co sprawia, że po filmie jesteśmy naprawdę zadowoleni, nie żałujemy poświęconego czasu, ale z kolei to nie oznacza, że był zły... Po prostu do niektórych może nie przemówić. Frequency[7/10] Butterfly Effect[6/10] Edytowane 14 Maja 2007 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 ogladalem edwarda nozycorekiego, niezle kino, muzyka w kosmos! moze film nie byl jakis super-extra, ale bardzo oryginalny i smutny. obezalem go bo jakies 6 lat temu wiedzialem reklamowke w telewizji i potem mi sie on snił - to mnie zachecilo do obejzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Apocalypto- widać, że Gibson lubi kręcic krwawe film, w Braveheart od widoku juchy nie stronił, Pasja jaka była kazdy widział, w Apocalipto posoki sporo sie lało. Z pewnością lepszy taki naturalizm niż sceny, gdzie osobnik otrzymał porcję śrutów ze shotguna w czerep a jemu krew z nosa leci :lol: Ładne widoki i muzyka mi sie tez spodobała, zakonczenie mi nie przypadło do gustu, pewnie dlatego że bohater się w terminatora przetransformował znowu. 7/10. Edytowane 14 Maja 2007 przez Caehl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Oglądał ktoś Niczego nie żałuję - Edith Piaf? W kinomaniaku zaskakująco pochlebny komentarz i nota 9/10 :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Oglądał ktoś Niczego nie żałuję - Edith Piaf? W kinomaniaku zaskakująco pochlebny komentarz i nota 9/10 :oA w przekroju zjechali totalnie, he, he. Nota zaś mierna, mierniutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 A w przekroju zjechali totalnie, he, he. Nota zaś mierna, mierniutka.Trzeba się zdać na własny gust i oglądnąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...