Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Black_war Tylko dla orłów nie oglądałeś jeszcze ? ... klasyk ;] (Scena z kolejką linową...mhmm ;) )

ja dziś sobie przypomniałem Złoto dla zuchwałych :]...kurcze lubię te stare filmy :)

Jutro pajączka nowego obejrzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prestiż- Film bardzo mi się spodobał. Fabuła nie jest może zawiła i wymagająca, ale ukazuje nam do czego jest zdolny człowiek, aby odnieść sukces, aby zadziwić innych. Nie mogę napisać, za dużo, żeby nie zdradzić ważnych zwrotów akcji, ale na pewno mogę zauważyć, że obaj iluzjoniści występujący w tym filmie poświęcają wszystko, całe swoje życie, dla swojej sztuki. Jeden wątek stał się naprawdę dziwny miało być o iluzji a skończyło się na sci-fic, ale film i tak nie traci przez to przekazu. Minusy? oczywiście są... zakończenie trwa tyle, że na samym końcu nie jest w ogóle zaskakujące ale warto[8/10]

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
WTF?! Klonowanie!?, zachowanie tego iluzjonisty z cewką tesli wydaje mi się co najmniej chore... Co noc popełniał samobójstwo... To już nie było życie, to była wegetacja podtrzymywana chęcią zemsty. Dobra i tak za dużo napisałem ;)
Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie i nieliczne panie, powiedzcie mi czy bedzie wersja rezyserska 300,

Nic nie słyszałam, ale biorąc pod uwagę "modę" na wersje specjalne, reżyserskie, rozszerzone, to nie zdziwiłabym się, gdyby się pojawiła.

Dwunastu Gniewnych Ludzi.

Ten stary film czy ten nowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, nawet nie wiedziałem, ze istnieje remake blink.gif . Wiele gorszy od pierwowzoru?

Nie wiem, widziałam tylko starszy. Jest boski.

Oczywiście, że jest remake...ale co najważniejsze, jest to również przyzwoite kino - co jak wiadomo, w przypadku remake'ów nie jest ( delikatnie mówiąc ) regułą. Bardzo dobra rola Jack'a Lemmona.

@Black_war

(...)do nadrobienia też Obywatela Kane'a, tylko gdzie można teraz ten film dostać?

W jakiejś porządnej wideotece, lub T U T A J Edytowane przez MeWho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dobre, nawet ja (jako człowiek przykladajacy duzą wagę do sprawiedliwego i mozliwie obiektywnego oceniania) nie potrzebuje skali od 1 do 1000 zeby film ocenic - chyba mam nowego idola :lol: . Btw, jestes absolutnie pewien, ze Źródło nie zasługuje na 8,77/10? ;)

Jestem absolutnie pewien MOJEJ, SUBIEKTYWNEJ oceny smieszny czlowieczku a moze trolu ...

teraz na tapecie Number 23 zapowiada sie bardzo ciekawie choc wiele osob pojechalo ten film. Moja 3 cyfrowa ocena juz wkrotce.

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey od troli to się wyzywajcie na PW, zresztą co to za rozwiązanie problemu wyzwać kogoś od troli...

Mnie na przykład śmieszy taka skala oceniania jak Twoja Yearman, ale bez wyzwisk proszę... ;) nawet moje 10 stopni czasami jest dla mnie zbyt szerokie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu zobaczylem Pi...

Nie jetem zachwycony tak jak "Requiem..." czy "Źródłem".

Film ma kilka plaszczyzn jak to w filmach Aronofskyego ale pokazany byl w sposob dla mnie nieciekawy.

Nie przez czarno-bialy obraz bardziej chodzi mi o przekaz.

Dosc powierzchownie mi sie to wszystko wydawalo.

Tlumaczenie sobie samemu zakonczenia jak w filmach mi sie podoba tak w tym nie przemawia do mnie.

Mozna sobie tlumaczyc, ze odnalazl Boga (wg. mnie glupie), mozna myslec, ze wreszcie uznal iz nie warto walczyc z paranoja, oraz to, ze sie zabij po prostu probujac wydobyc ze swojego mozgu liczbe Pi.

Najbardziej przemawia do mnie tlumaczenie iz tak jak sam mowil nie istota jest sama liczba/liczby ale to co ukryte miedzy nimi i ze wreszcie sam to zrozumial co mowil. Walka z takimi silami nawet dla geniusza sa bezcelowe. Taki zakonczenie do mnie przemawia i tego sie trzymam. Ale moglo to byc jakos lepiej przekazane.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jego skala jest od 1-40: 1,00; 1,25; 1,50; 1,75; 2,00 ...

no a jezeli jednemu filmowi dal ocene 7, a drugi film jest troche lepszy to tez ma mu dac 7 ? lepiej dac mu 7,25.

A skąd wiesz, ze nie np. 1,1; 1,15; 1,20; 1,25; 1,3; 1,35... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fight Club- A jakoś ostatnio mi się przypomniał więc napisze o nim. Film, który koniecznie trzeba obejrzeć. Na pewno odznacza się wciągającą fabułą i niezłą muzyką. Końcówka na pewno was nie rozczaruje. ;)[8/10]

Ale jak on sam mógł się ciągnąc o.0?! :D (Jedna z ostatnich scen pokazana przez kamerę)

Silent Hill- Jest to chyba pierwsza produkcja na podstawie gry, której udało się trzymać poziom. Znając życie fani serii będą kręcić nosem, ale dla osoby takiej jak ja (nie grałem, w żadną z części) film był w porządku i był tak zakręcony, że do tej pory zastanawiam się o co w niektórych scenach chodziło. Interpretacji mam mnóstwo... tylko która jest prawdziwa? :)[7/10]

Until Death- Specjalnie dla jednego z forumowiczów (Ci co chcą, wiedzą o kogo chodzi... ;)) obejrzałem film z Van Dammem w oczekiwaniu na Źródło... Niestety zawiodłem się na tym filmie. Sceny które miały być poważne w moich oczach były śmieszne, dialogi były sztywne, a sam Van Damme się niestety starzeje... Film nie był totalnie zły, ale niestety nic specjalnego.[5/10]

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejżałem The Fountain - Źródło sam nie wiem co o tym filmie myslec , pokrecony z wieloma watkami ktore mowia o tym samym, ale wszystko w koncu sklada sie w jedna calosc. Fajna muzyka, piekne sceny godny polecenia aczkolwiek nie oceniam bo sam nie wiem ile dac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taxi 4 - poprzednie części mi się podobały, a czwarta? OMG co za g*wno...

Spiderman 3 - Fajnie się oglądało, ale wolał bym jakby wątek Venoma był bardziej rozwinięty. Bardziej postawili na przedstawienie fabuły niż na efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Secret Window jakos dziwnie przez dlugi czas nie mialem okazji zobaczyc tego filmu. A szkoda film naprawde fajny i lekko zakrecony. Fenomenalna rola Johnego. Coraz nizej chyle czolo przed kunsztem aktorskim tego czlowieka 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film faktycznie fajny... ale ja bym go do Butterfly Effect nie porównywał... inna liga ;) . Frequency dużo bardziej mnie wciągnął, był to film lżejszy. Efekt motyla jak dla mnie nie miał tego czegoś, co sprawia, że po filmie jesteśmy naprawdę zadowoleni, nie żałujemy poświęconego czasu, ale z kolei to nie oznacza, że był zły... Po prostu do niektórych może nie przemówić.

Frequency[7/10]

Butterfly Effect[6/10]

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladalem edwarda nozycorekiego, niezle kino, muzyka w kosmos! moze film nie byl jakis super-extra, ale bardzo oryginalny i smutny.

obezalem go bo jakies 6 lat temu wiedzialem reklamowke w telewizji i potem mi sie on snił - to mnie zachecilo do obejzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apocalypto- widać, że Gibson lubi kręcic krwawe film, w Braveheart od widoku juchy nie stronił, Pasja jaka była kazdy widział, w Apocalipto posoki sporo sie lało. Z pewnością lepszy taki naturalizm niż sceny, gdzie osobnik otrzymał porcję śrutów ze shotguna w czerep a jemu krew z nosa leci :lol: Ładne widoki i muzyka mi sie tez spodobała, zakonczenie mi nie przypadło do gustu, pewnie dlatego że bohater się w terminatora przetransformował znowu. 7/10.

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi