Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Piraci z Karaibow 3 - najgorsza czesc niestety. Nudy, dluzyzny, malo smiesznych scen i brak jakiejkolwiek wewnetrznej logiki. Żal.

Ogolnie mam takie samo wrazenie ostatnio jak Marcin_gps. Myslalem, ze to ze mna jest cos nie tak, bo nie moge sie skupic na zadnym filmie dluzej niz 20 minut. Czy to ambitne kino europejskie, czy czysta amerykanska rozrywka - wszystko nudzi po krotkim czasie...

Dlatego postanowilem sobie tez odswiezyc starszy film, zreszta nie jakis hit, mianowicie Sliver z Sharon Stone i chyba stwierdze, ze na prawde dobre filmy sie skonczyly w polowie lat 90-tych. Nie jest to, zadne arcydzielo, ale oglada sie o wiele lepiej niz mega-szybki-przebajerowany-chłam-bez-klimatu, ktory teraz wychodzi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopcy z ferajny - nie ma to ja zobaczyć stary, dobry film. Cóż można więcej powiedzieć, klasyk kina gangsterskiego. Dobra akcja i świetne tempo, gdyby był jeszcze klimat z Ojca Chrzestnego to dałbym dyszke... 9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POTC 3 to swietne kino rozrywkowe, tak samo jak POTC 2 (ale dwojki juz nie pamietam praktycznie, wiec nie bede ocenial, ktora czesc lepsza).

A Zone Europa to faktycznie bardzo dobry kanał, w dodatku nie przerywa filmow reklamami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piraci z Karaibów: Na krańcu Świata

Film bardzo mi sie podobal, nie nudzilem sie ani przez moment.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

dobre bylo jak na koncu plynia ta lodka do "Zrodla Mlodosci", wyciaga kompas a ten wskazuje na butelke rumu :D

Ocena : 8/10

Pozdrawiam

Edytowane przez evocati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Children of Men - na poczatku troche sie ciagnie, ale z czasem robi sie ciekawie a ostatnie 30 minut to poezja - klimacik HL2 z uzbrojeniem wspolczesnej armii brytyjskiej w akcji 8/10

Crank - akszyn akszyn i jeszcze raz akszyn, bardzo fajnie sie ogladalo, moze troche przesadzili z krwawymi scenami ale ogolnie 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie ogladnalem Snakes on a Plane - szczerze mowiac to jeden z tych filmow do ktorych musialem sie zmuszac aby dokonczyc go ogladac :/ Nie polecam, nie ratuje go nawet Samuel Leroy Jackson..

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Next - 7/10 film ma pelno dziur i bledow ale nie o to chodzi...ogladalo sie to przyjemnie, czasami co prawda trzeba bylo zacisnac zeby ale ten film to rozrywka, akcja i co najwazniejsze obyło sie bez zbednych dluzyzn. Po fatalnych Wicker man i ghost rider jest jeszcze cien nadziei dla pana Cage-a. Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie skonczylem ogladac Epic movie.

Parodia wrecz genialna, mozna sie poplakac ze smiechu jezeli lapie sie wszystkie nawiazania do dzisiejszych "hitow". Jak dla mnie 10/10 ;]

Kapitan Jack Swallows zmiazgunil ;]]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj byłem w kinie na Ocean's Thirteen , no i musze powiedzieć, że film mi się spodobał. Trochę akcji, czasami było śmiesznie. Filmik wg. mnie godny polecenia daje mu 8/10

a już 29-go, Shrek trzeci :D bilecik zarezerwowany :D

Edytowane przez konios

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie skonczylem ogladac Epic movie.

Parodia wrecz genialna, mozna sie poplakac ze smiechu jezeli lapie sie wszystkie nawiazania do dzisiejszych "hitow". Jak dla mnie 10/10 ;]

Kapitan Jack Swallows zmiazgunil ;]]]]]

Czy Twoja ocena tez jest parodią oceny ?

User Rating: 2.3/10 (14,812 votes) bottom 100: #50 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze jest to ocena ogolu.

Film jest parodia a ten gatunek ma mala liczbe zwolennikow. Oczywiscie nie moze rownac sie Mafii, czy Hot Shots ale najgorsza parodia nie byl [;

So do kapitana swallowsa [; P O T C czesc trzecia trzyma poziom calej serii. Mam cichutka nadzieje ze wyskrobia jeszcze jakies pomysly w mozgownicach na chociaz jeszcze jeden odcinek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego?

Parodie to wbrew pozorom jeden z najbardziej wymagajacych od widza gatunek.

Wiec nie moja wina ze motłoch nie łapał 3/4 gagów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecę coś z klasyki, dopiero niedawno miałem okazję obejrzeć genialny Fargo - dramat na faktach, jedną z ról pierwszoplanowych gra Peter Stormare (Abruzzi) ;)

Oglądałem ten film, bo wydawał sie ciekawy. Dawno sie tak nie wynudzilem. A tego aktora co grał główną role poprostu nie znosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi