4rch0n Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Jutro na polsacie będzie Solaris, ostatnio oglądałem to jakiś czas temu i pamiętam, że podobało mi się... Więc jutro na 100% też obejrzę, ciekawe czy po kilku latach będę odbierał ten film tak samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Panowie mam pytanie, może ktoś skojarzy film: Oglądałem kilka lat temu w TV. Był o dwóch bunkrach na jakiejś planecie, a w nich dwa walczące z sobą wojska. Pomiędzy nimi pustynia pełna robotów nazywanych ostrza - które gdy ktoś tylko wszedł na piasek wyskakiwały spod piasku i cieły ludzi na kawałki. Potem jak się okazało roboty same zaczeły tworzyć własne nowe modele, znacznie bardziej niebezpieczne - wyglądające jak ludzie. Czy ktoś kojarzy jaki był tytuł filmu? Bo chętnie bym jeszcze raz obejrzał, ale nie udało mi się nic znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Premonition pol Przeczucie kawal fajnego zakreconego filmu, niby romansidlo, niby dramat, ale ma cos w sobie. Ogladalem z kobitka i nie zaluje nawet minuty poswieconej na ten film. Poczatek dla mnie ciut nudnawy i oklepany, ale z czasem fajnie sie rozwija. Cala ukladanka zaczyba miec sens 8,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 A ja wam rzucę Porky's :P Moja rodzicielka poprosiła żebym skombinował jakoś bo nawet w wypożyczalniach nie ma już. Film z lat 80, protoplasta American Pie itp. Chyba pierwsza taka amerykańska komedia, ze zboczonymi i nagimi scenami. Jeśli ktoś lubi AP (a kto nie lubi?) to polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Reaping, The (Plaga) - Na początku bardzo nudny i ogólnie dałbym 2, ale później film nabiera klimatu i ciekawie to rozwija. Niezła rola tej małej; ciekawe efekty. Temat plagi świeży aczkolwiek... No cóż, ogólnie 3/5 Hills Have Eyes 2, The (Wzgórza mają oczy 2) - podobnie jak to miało miejsce w 1wszej części stawiam 0/5, uważam, że takie produkcje to najgorsza BEZNADZIEJA jaką można stworzyć. to nie jest wogóle horror, a pierwsza scena przyprawia o obrzydzenie. Całość obejrzałem w niecałe 30min. NIE POLECAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Panowie mam pytanie, może ktoś skojarzy film: Oglądałem kilka lat temu w TV. Był o dwóch bunkrach na jakiejś planecie, a w nich dwa walczące z sobą wojska. Pomiędzy nimi pustynia pełna robotów nazywanych ostrza - które gdy ktoś tylko wszedł na piasek wyskakiwały spod piasku i cieły ludzi na kawałki. Potem jak się okazało roboty same zaczeły tworzyć własne nowe modele, znacznie bardziej niebezpieczne - wyglądające jak ludzie. Czy ktoś kojarzy jaki był tytuł filmu? Bo chętnie bym jeszcze raz obejrzał, ale nie udało mi się nic znaleźć. Z opisu wynika ze to moze byc Tajemnica Syriusza... Chociaz nie ogladalem wiec ne jestem pewny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Super. :| Przed chwilą skończył się Dom latających sztyletów Śliczny wizualnie! Naprawdę, oglądałam z niekłamaną przyjemnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Black Snake Moan - Kurde co za film ;o Niezły klimat (najlepsza scena imo to moment jak Laz zaczyna grać na elektrycznej w czasie burzy!!!), dobre role Ch.Ricci i S.L.Jacksona (oczywiście zniewieściały G! Timberlake musiał sie pojawić), muzaaa oraz sam fakt, że jednak film ma dosyć niestandardowe przesłanie jak na tego typu filmy - sprawiają, że pokuszę się o 4/5 ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Z opisu wynika ze to moze byc Tajemnica Syriusza... Chociaz nie ogladalem wiec ne jestem pewny... Orgiusz jesteś wielki. Rzeczywiście to ten film. Dziękuję bardzo. PS Jak udało Ci się go znaleźć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Reno.911 Kurcze o czym to w ogóle jest :mur: nie podobał mi się i nie chce takiego chłamu widzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Hostel 2 Dno, dno i jeszcze raz dno 0/5. Szkoda czasu i pieniędzy. Chciałem przed drugą częścią zobaczyć jedynkę i dobrze, że tego nie zrobiłem bo pewnie takie samo [ciach!]o... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dom latających sztyletów - rany, dlaczego ja tego filmu wcześniej nie widziałem? Coś przepięknego. Świetny wizualnie i wciągająca historia. Nie lubie azjatyckiego kina ale taki filmy ja "Dom latajacych sztyletów" i "Przyczajony tygrys..." naprawde warto obejrzeć. 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dom latających sztyletów - rany, dlaczego ja tego filmu wcześniej nie widziałem? Coś przepięknego. Świetny wizualnie i wciągająca historia. Nie lubie azjatyckiego kina ale taki filmy ja "Dom latajacych sztyletów" i "Przyczajony tygrys..." naprawde warto obejrzeć. 9/10No to obejrzyj jeszcze Hero z Jetem Li. Równie piękny film... Co ja piszę, przecież to najlepszy film z tej trójki. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « HERO jest przecudowny. Jezeli ktos mysli inaczej to juz tylko wina jego gustu i po prostu nie spodobaja mu sie takie filmy w zyciu (Przyczajony tygrys, ukryty smok np). Oglądnąłem tez niedawno HERO, dawno powinienem był to zrobić, siedziałem po zakończeniu i tępo patrzyłem w ekran......taki smutny był.... (O Hero...) Zniechecasz ludzi do obejrzenia świetnego filmu, ktorego za grosz nie rozumiesz - te Twoje (i Twojego kumpla) argumenty o nierealistycznych walkach to jest dopiero LOL :lol: Zreszta, jak ktos ma jakiekolwiek pojecie o kulturze wschodu to tego filmu nie trzeba mu polecac. Jak nie rozumiesz o co chodzi w filmach Zhanga to ich nie ogladaj - proste. "Hero" (9/10 u mnie) to też pewnie jest dla Ciebie "LOL" :? Wczoraj TVP uraczyla nas swietnym Hero z Jet Li w roli glownej. Ponowny seans wzbudzil we mnie podobne uczucia. Cudowne obrazy ukazywane juz w "Przyczajonym tygrysie....." po kilku podobnych filmach zaczely sie nudzic ale te 4 lata temu to byl drugi film wlasnie po wspomnianym tygrysie, w ktorych te obrazy bardzo mi sie podobaly. Dzisiaj jak bym zobaczyl nowy film w podobnej konwencji to juz bym sie pozygal ale ja nie o tym chcialem. Przypomnialem sobie w jakim szoku zostalem przed ekranem przy koncowce tego filmu. Nadal wysoko go oceniam - 9/10 Hero - wybitny film, dzieło sztuki, najlepszy film kina azjatyckiego jaki widziałem. (9/10) Ogólnie jeśli ktos ocenia ten film negatywnie to albo nie rozumie go lub konwencji w jakiej został zrobiony, albo nie lubi tego typu filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Atoli te całe Sztylety odstają (imo) poziomem od Hero czy P. T. U. S. i to dość znacznie. Jakies takie zbyt nudnawe miejscami (ale moze juz źle pamiętam, bo dawno oglądałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Własnie bylem na Zodiacu. Polecam, film troche dlugi i 'nudnawy miejscami', ale ogolnie mi sie podobal, a zakonczenie - LOL! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Black Snake Moan - Kurde co za film ;o Niezły klimat (najlepsza scena imo to moment jak Laz zaczyna grać na elektrycznej w czasie burzy!!!), dobre role Ch.Ricci i S.L.Jacksona (oczywiście zniewieściały G! Timberlake musiał sie pojawić), muzaaa oraz sam fakt, że jednak film ma dosyć niestandardowe przesłanie jak na tego typu filmy - sprawiają, że pokuszę się o 4/5 ;s trochę dziwny ten film, ale nie mogę powiedzieć że jest zły :) ja właśnie skończyłem Stealing Beauty Bertolucciego z Liv Tyler. Moja laska mówi, że nudny, ale dla mnie ten film ma ładunek emocjonalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Pathfinder - Film miejscami ciekawy ale dla mnie troche zbyt bajkowy. 6/10 Shooter - Bardzo przyjemnie sie go ogladalo, nie ma szans zeby sie przy nim nudzic, mnóstwo akcji, dobra fabula. 8/10 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Testosteron to nie taki zly film jak pisaliscie. W sumie mialem kiepski klimat bo synek mi przeszkadzal, narzeczona bolal brzuch i sie jakos specjalnie skupic nie moglem ale teksty niekiedy byly przednie. Film madry, komedia bez Pazury (a o to dzisiaj ciezko) za to z aktorami ktorych cenie i lubie. Swietne kreacje aktorskie i faktycznie w teatrze to musi byc cos pieknego. Moze sie jeszcze wybiore na sztuke. Dla mnie film najlepszy z polskich jakie ostatnio widzialem - 7/10 Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Shooter - jak najbardziej zgadzam się z wcześniejszymi opiniami...bardzo dobry film jak na ostatnie produkcje...8+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jutro Lolita w TV. Przypadkowo Miesiac temu zaczalem czytac Lolitę. Ciekawe czy Ksiazka>Film bo w drugiej polowie byla naprawde nudna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Wczoraj genialni DiCaprio i DeNiro w "Chłopięcy świat" (na faktach). Niby po polnocy lecial a nawet na moment nie zamknalem oczu mimo pier#$%%# reklam na polsracie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Job, czyli ostatnia szara komórka - przypadkiem obejrzałam kawałek (mąż sobie puszczał) i stwierdziłam, że dawno większego gniota nie widziałam (no, w sumie staram się unikać ), po półgodzinie (aż tyle wytrzymałam?!) nie zdzierżyłam i poszłam czytać książkę. Dno i pół metra mułu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ja właśnie poraz kolejny obejrzałem Equilibrium. Mimo późnej pory ani razu nie ziewnąłem, film naprawde wciąga. Świetne sceny walki, historia, porównanie Kleryka kiedy brał lek i kiedy przestał. Mimo, że nie wszyscy mają pochlebne opinie na temat tego filmu, ja będe go chwalił, bo IMO jest znacznie lepszy od Matrixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Ano jest bardzo dobry, tylko nie wiem czemu wszyscy porównują go do matrixa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Bo przyszłość, po wojnie, "prawdziwi" ludzie ukrywają sie w podziemiu, no i przedewszystkim efektowne walki. Dlatego jest porównywany do Matrixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Bo przyszłość, po wojnie, "prawdziwi" ludzie ukrywają sie w podziemiu, no i przedewszystkim efektowne walki. Dlatego jest porównywany do Matrixa.Mad Maxa też będziesz porównywał do Matrixa? Spełnia on wszystkie elementy, które wypisałeś. Więc jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 No w Mad Maxie nie nosili tych śmiesznych uniformów. A dalej to nie wiem, MM nie oglądałem, wiec sie nie wypowiem. A dlaczego jest porównywalny to podałem takie pierwsze z brzegu które mi przyszły do głowy powody. MM - Mad Max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Apropos MadMaxa, to wczoraj po raz pierwszy obejrzalem 1 czesc i stwierdzam, ze takiego szamba to dawno, dawno, dawno nie widzialem... film totalnie mierny! Az sie boje ogladac czesci 2 i 3 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Ano jest bardzo dobry, tylko nie wiem czemu wszyscy porównują go do matrixa...moze przez plakat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Jak dla mnie walki sa troche przesadzone, w Matrixie wygladalo to powazniej, tutaj koleś robi jakies obkręty, wyrzuca magazynki w powietrze, lapie je, robi znow cos smiesznego itp. Jak dla mnie marna kopia Masmixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...