R.i.P. Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zodiac (Zodiak) - Baaardzo długiiiiiiii..... i czasem nudny, aczkolwiek niesamowicie dobre napięcie stworzone w akcjach z Zodiakiem. Dobre role, klimat i odwzorowanie ówczesnych czasów; muzyka również czasami zaskakuje swą dynamiką (jak na taki film). Zdecydowanie lepszy od wersji nakręconej jakieś 2 lata temu.Dam -4/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zodiac (Zodiak) - Baaardzo długiiiiiiii..... i czasem nudny, aczkolwiek niesamowicie dobre napięcie stworzone w akcjach z Zodiakiem. Dobre role, klimat i odwzorowanie ówczesnych czasów; muzyka również czasami zaskakuje swą dynamiką (jak na taki film). Zdecydowanie lepszy od wersji nakręconej jakieś 2 lata temu.Dam -4/5 zgadzam się co do słowa ;) Spiderman 3 - efekciarski, zabawny, wiadomo o co chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Pioorek jeśli chodzi o gore to polecam taki tytuł: "The Man behind the sun" najlepiej zacząć od początku serii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Outlaw - chory film, odrażający brutalnością, nie wiadomo do kogo skierowany i po co? Po 30 minutach chciałem wyłączyć, ale wytrwałem do końca i ostatecznie nie było tak źle. Jedno jest pewne, za dobrzy aktorzy grali w tym filmie! :D A ktoś pisał o zdjęciach, z początku miałem wrażenie że oglądam jakąś polską, niskobudżetową produkcję, ale tak na prawdę tego typu zdjęcia nadają realizmu, co jeszcze bardziej wyeksponowało agresję. Ostatecznie 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Ja się przy Zodiaku trochę męczyłem - ale końcówka uratowała film imho - 6.5/10 FF4 - standart, na drugi dzień się nie pamięta o co właściwie biegało , komiks ciekawszy - 6.0 Fahrenheit 451 - zdecydowanie najciekawszy z tej trójki. Dobre kino ze smaczkiem S-F skrzyżowane z Orwellem. Polecam. Naciągane 8.5/10 Edytowane 16 Lipca 2007 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Wybiegne troche w przyszlosc, zobaczcie ten trailer http://www.apple.com/trailers/paramount/11808/hd/ Chodzi o film pt. 1-18-08. Zapowiedz robi mocne wrazenie. Szkoda ze trzeba czekac tak dlugo. Wlasciwie o filmie jeszcze nic nie wiadomo, same szczatkowe informacje. Taka ciekawostka, na stronie filmu http://www.1-18-08.com/ widoczne sa 3 zdjecia (wczesniej byly 2, czyli mamy film ukladanke od pana J.J. Abramsa - LOST), na jednym z nich, tam gdzie widac twarz 2 kobiet... ahh nie bede pisal, sami zobaczcie to zdjecie ponizej http://forums.unfiction.com/forums/viewtopic.php?t=19964 Edytowane 16 Lipca 2007 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Plane Dead - 3.5/10 Zero sensu- na pokładzie cywilnego samolotu transportuje się skrzynki z żywymi trupami. Wiadomo, co się stanie ;) Daje się obejżeć, ale jest to kino bardzo "młodzieżowe". Tanie chwyty, dużo głupoty, postaci-samobójcy, zewsząd "bu!" itp. Charakteryzacja dobra, wykonanie też niczego sobie....no i za to te 3.5 ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zhest - jak ruskie zrobią film to niech ich szlag... nudny, głupi i prymitywny - bez żadnego klimatu. Daję 0/5 bo tego filmem nawet nazwać nie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 -->R.i.P. już nie przesadzaj, czasem im coś wyjdzie (Powrót, 9ta Kompania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 No muszę przyznać że po Number 23 oczekiwałem czegoś wielkiego...i nie zawiodłem się! :) Film świetny. Chodź to trochę stronnicza opinia, bo zwyczajnie uwielbiam wszystkie filmy tego typu ;P Ale serio, dobry jest, końcówka zaskakuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Apocalypto - 8/10 FF4 2 - 6/10 Stranger Than Fiction - 7/10 Outlaw - 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 9 kompania LOL nie rozumiem dlaczego niektórzy podniecają sie tak bardzo tym filmem :blink: Obejrzałem kilka razy i w całym filmie było tylko kilka lepszych scen walki ( a właściwie to tylko 2 ) Na rosyjskich filmach się totalnie zawiodłem - najpierw polecali mi "Zvezde" (Kryptonim: Gwiazda bodajże) a potem 9 ROTE i oba filmy nie prezentowały zadowalającego poziomu :/ Reszta to komedia, dużo śmiechu miałem przy tym filmie, a chyba nie o to chodziło reżyserowi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 no to obejrzyj Powrót i napisz czy także był taki zabawny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Widocznie nie zrozumiałeś przesłania filmu 9 kompania. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Sorry, ale jak jesteś laikiem w tej dziedzinie to nie możesz wiedzieć co mnie śmieszyło :lol: tak jak w większości filmów wojennych zresztą. Przesłanie haha, weź przestań rzeczywiście film bardzo trudny w odbiorze... Z ciekawości zapytam - jakie jest wg. Ciebie przesłanie 9 Kompanii ? hę ? Przekłamany film o radzieckich bohaterach, którzy walczyli ze złymi "duchami" ? W rzeczywistości zginęło ich tylko 6 a nie prawie wszyscy i nie zapominajmy, że to ZSRR najechało Afganistan. Nic nie jest czarno-białe jak większości się wydaje, nikt nie jest bez winy, ale to radziecka Rosja jest promotorem tych zdarzeń. Nie neguje tego, że to co tam przeżyli to piekło, to nie była ich wina tylko obecnego ustroju, nie mieli wyboru, musieli tam iść, nie podoba mi się po prostu sposób w jaki zostało to pokazane (bardzo nieudolnie wg. mnie). Ściągnięte z amerykańskich produkcji Jest efekciarstwo, dużo patosu i do tego film przypomina konstrukcją Full Metal jacket. Tyle, że w amerykańskich produkcjach tak bardzo krytykowanych (w większości przypadków słusznie) technicznie filmy są dużo lepsze, widać, że to co robią aktorzy na ekranie trzyma się kupy i sceny batalistyczne są dobrze realizowane z uwzględnieniem taktyki i możliwości broni, a nie tak jak w 9 Kompanii dzikie szarże duchów i Rosjanie którzy nie mogli się przed nimi obronić... dość intrygujące. Nie chce mi sie już na ten temat więcej pisać bo nie ma po co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Sorry, ale jak jesteś laikiem w tej dziedzinie to nie możesz wiedzieć co mnie śmieszyło :lol: tak jak w większości filmów wojennych zresztą. Przesłanie haha, weź przestań rzeczywiście film bardzo trudny w odbiorze... Z ciekawości zapytam - jakie jest wg. Ciebie przesłanie 9 Kompanii ? hę ? Przekłamany film o radzieckich bohaterach, którzy walczyli ze złymi "duchami" ? W rzeczywistości zginęło ich tylko 6 a nie prawie wszyscy i nie zapominajmy, że to ZSRR najechało Afganistan. Nic nie jest czarno-białe jak większości się wydaje, nikt nie jest bez winy, ale to radziecka Rosja jest promotorem tych zdarzeń. Nie neguje tego, że to co tam przeżyli to piekło, to nie była ich wina tylko obecnego ustroju, nie mieli wyboru, musieli tam iść, nie podoba mi się po prostu sposób w jaki zostało to pokazane (bardzo nieudolnie wg. mnie). Ściągnięte z amerykańskich produkcji Jest efekciarstwo, dużo patosu i do tego film przypomina konstrukcją Full Metal jacket. Tyle, że w amerykańskich produkcjach tak bardzo krytykowanych (w większości przypadków słusznie) technicznie filmy są dużo lepsze, widać, że to co robią aktorzy na ekranie trzyma się kupy i sceny batalistyczne są dobrze realizowane z uwzględnieniem taktyki i możliwości broni, a nie tak jak w 9 Kompanii dzikie szarże duchów i Rosjanie którzy nie mogli się przed nimi obronić... dość intrygujące. Nie chce mi sie już na ten temat więcej pisać bo nie ma po co... nie ogladalem tych filmow ale powiem jedno: obejzyj listy z iwo jimy film w calosci japonski reż. clint eastwood Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 może niedługo obejrzę, ale coś mi sie wydaje, że to będzie kiepski film, podobnie jak Flags of our Fathers z tą różnicą, że będziemy widzieli akcję oczami "żółtków" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 może niedługo obejrzę, ale coś mi sie wydaje, że to będzie kiepski film, podobnie jak Flags of our Fathers z tą różnicą, że będziemy widzieli akcję oczami "żółtków"nie ogladalem Flags of our Fathers, ale listy z iwo jimy dostaja lepsze oceny od niego. powinienes sie pokusic, poniewaz strona japonska byla bardziej interesujaca, inne podejscie do wojny ( kamikaze itp. ) oraz ten świetny muzyczny motyw przewodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Alpha Dog - wykonaniem może nie poraża ale komentarze o beznadziejnej fabule i beznadziejnym Timberlake'u mnie osobiscie smiesza :] Film na faktach, dobre role Foster'a, Willis'a, Stone, jak sie przymknie oko na "lekkie" splycenie histori i beznadziejna muzyke, to da sie obejrzec :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Wybiegne troche w przyszlosc, zobaczcie ten trailer http://www.apple.com/trailers/paramount/11808/hd/ Chodzi o film pt. 1-18-08. Zapowiedz robi mocne wrazenie. Szkoda ze trzeba czekac tak dlugo. Wlasciwie o filmie jeszcze nic nie wiadomo, same szczatkowe informacje. Taka ciekawostka, na stronie filmu http://www.1-18-08.com/ widoczne sa 3 zdjecia (wczesniej byly 2, czyli mamy film ukladanke od pana J.J. Abramsa - LOST), na jednym z nich, tam gdzie widac twarz 2 kobiet... ahh nie bede pisal, sami zobaczcie to zdjecie ponizej http://forums.unfiction.com/forums/viewtopic.php?t=19964 Powiem tak: :OOOOOOOOOOOOO dosłownie połamałem sobie szczękę jak upadła na podłogę ;ooo Ciekawe, bardzo ciekawe.... Edytowane 18 Lipca 2007 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Fuck me :D zbieram szczenke... :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 RIP - dopiero po Twoim zachwycie spojrzalem w te linki. MASAKRA jednym slowem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 nie iwem czym sie zachwycac. Na poczatku obejzalem stronke, na ktorej byly zdjecia i tylko zdjecia z jakiejs imprezy, potem ten post na forum, pomyslalem sobie ze fajny film bedzie, jakas impreza ale cos bedzie nie tak, moze jakis w stylu Lyncha. Ale gdy obejzalem trailer to juz wiem ze tak nie bedzie, bedzie jakas inwazja obcych albo inny film w ktorym grubka ludzi sie przed czyms ukrywa i stara sie przezyc. Mogli tego traileru nie robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 dokładnie nie wiadomo o co chodzi a ludzie już się podniecają, nie ma to jak narobić szumu i zainteresowania wokół czegoś co ujrzy światło dzienne za pół roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) atomowa godzilla atakuje, wow... Ja tam narazie nic ciekawego nie widze. Blair Witch Project tylko, ze z mega efektami i w duzym miescie (no i zamiast wiedzmy mamy godzille :P ) Edytowane 18 Lipca 2007 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 z tego co gdzies uslyszalem to nie ma takiej mozliwosci, jedna wytwornia ma wykupione prawa do godzilli ktore sie skoncza za kilka lat, wiec inne maja zakaz robienia filmow z godzilla ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 ... Wiadomo, ze nie bedzie to Godzilla. Po prostu chodzi mi o to, ze biega sobie jakis ogromny stwor i niszczy miasto. Przypomina Ci to cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) z tego co gdzies uslyszalem to nie ma takiej mozliwosci, jedna wytwornia ma wykupione prawa do godzilli ktore sie skoncza za kilka lat, wiec inne maja zakaz robienia filmow z godzilla ;) :lol: Ludzie nie bierzcie wszystkiego tak dosłownie. Na mnie wrażenia jakiegoś super mega nie zrobiło, fajnie to wygląda i w ogóle ale jakoś nie wgniotło mnie w ziemie. pain.exe - mam ten film który mi poleciłeś ale jeszcze nie oglądałem. Przejrzałem jedynie i zapowiada się nieźle, chociaż wole trochę inne klimaty. Narcyz - dla mnie zakonczenie nie jest takie zle, jednym moze sie podobac innym nie. Ale w sumie rzeczywiscie, cos temu filmowi brakuje. Polecam sobie soundtracka przesluchac ;] http://youtube.com/watch?v=HmuLX2Lvknk&...ted&search= <--- moja ulubiona ;] Edytowane 18 Lipca 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Zodiac- imho nie warto spędzać przy tym filmie tyle czasu, a zakończenie już zupełenie wszystko psuje. Po którymś z trailerów w kinie spodziewałem się o wiele lepszego filmu, niestety zawiodłem się dość mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Epic Movie Chory film. 1/10 Miami Vice Z letkim poslizgiem, ale lepiej pozno niz wcale. Niestety bez zadnej rewelki. Film bardzo przecietny, momentami bardzo nudny. Fabula jak tysiac innych. Gdyby to bylo chociaz zrealizowane w jakis ciekawy sposob, daloby sie przezyc, ale autorzy nawet tutaj sie nie wysilili. 5/10 Edytowane 18 Lipca 2007 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...