Jaro87 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Transformers - W morde wyrąbaszczy film. 9,5/10 mógłby być dłuższy. Efekty miodzio, momentami jest nawet śmiesznie. Matrixy się chowają. Edytowane 19 Lipca 2007 przez Jaro87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Zodiac -5,5/10 slabooooo 2,5 h nudnej historii + zle dobrana obsada= najwieksze rozczarowanie tego roku a wiele oczekiwalem od tego filmu jako fan Finchera-NIe potrzebnie bral sie za ten temat-gdzie tu klimat ?, gdzie napiecie ? ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 napięcie było... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « w scenie z piwnicą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Hehe dokladnie Marcin_gps, poza tym » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Morderstwa były pokazane ciekawie, fajna muza temu zwykle towarzyszla, ogolnie klimat tych scen tez był niezły. FIlm mi sie podobal, jak dla mnie 8/10 spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 napięcie było... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « w scenie z piwnicą :D :D To prawda ale nie uwazasz ze to troche malo jak na 2,5 h filmu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 tak uważam że zdecydowanie za mało i nawet przysnąłem bo byłem po całonocnej imprezie :P polecam od siebie Disturbia lekki thrillerek, na nudę nie ma miejsca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Wlasnie wrocilem z Death proof , film rewelacyjny, piekne teksty o niczym, cudowna gra aktorska, jednym slowem sam miod! No i odwolania do poprzednich filmow w stylu 'Thats a really tasty berry' oraz 'czy to ten plakat niedaleko Cohona Burger?', do tego wiele, wiele innych. Polecam wszystkim, ktorych bawi poczucie humoru Quentina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Death Proof rzeczywiscie bardzo fajny. Duzo emocji, szczegolnie pod koniec filmu. I ten Dodge Charger :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Transformers - OMFG! Najlepsze kino akcji ostatnich lat. Najlepszy imo film Michaela Baya. Najlepsze efekty wizualno-akustyczne jakie w życiu widziałem, bije na głowe wszystkie filmy pod tym względem... hmm.. Scenariusza czepiać się nie można, mimo iż koraz kolejny porusza inwazje na USA - to jednak film oparty na kultowej bajce. Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy maczali palce w tej produkcji. Prawdziwy majstersztyk. Dodatkowo nie można zapomnieć o przezabawnych akcjach, które jednak budują w nim świetny klimat. Aktorzy też dobrze obsadzeni i nie widzę żadnych zastrzeżeń (choć na początku myślałem że ten młody koleś nie będzie pasował). Produkcja S.Spielberg, reżyseria M. Bay... czego chcieć więcej... Ja jestem zachwycony i polecam gorąco (ofkors KINO!). Ode mnie zasłużone 5/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 gdzie Ty widziałeś te Tranformersy? Jestem zazdrosny :) We Wrocku (chyba) jeszcze nie grają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Transformers - OMFG! Najlepsze kino akcji ostatnich lat. Najlepszy imo film Michaela Baya. Najlepsze efekty wizualno-akustyczne jakie w życiu widziałem, bije na głowe wszystkie filmy pod tym względem... hmm.. Scenariusza czepiać się nie można, mimo iż koraz kolejny porusza inwazje na USA - to jednak film oparty na kultowej bajce. Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy maczali palce w tej produkcji. Prawdziwy majstersztyk. Dodatkowo nie można zapomnieć o przezabawnych akcjach, które jednak budują w nim świetny klimat. Aktorzy też dobrze obsadzeni i nie widzę żadnych zastrzeżeń (choć na początku myślałem że ten młody koleś nie będzie pasował). Produkcja S.Spielberg, reżyseria M. Bay... czego chcieć więcej... Ja jestem zachwycony i polecam gorąco (ofkors KINO!). Ode mnie zasłużone 5/5 Podpisuję się pod tym oboma łapami! Szczerze powiedziawszy niespodziewałem się tak świetnej zabawy. Ponad 2 godziny czystej rozrywki! Również polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnora1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 To ten film jest oparty na tej bajce (serialowej) Jeżeli tak to mam nadzieję,że jest dużo lepszy od tej bajki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 gdzie Ty widziałeś te Tranformersy? Jestem zazdrosny :) We Wrocku (chyba) jeszcze nie grają.A czy ja jestem w Polsce? :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Zombie- pożeracze mięsa ;) Film w sumie niezły jak na ten gatunek włoskiego gore :). Kultowe sceny typu Zombie vs. Rekin, wydłubywanie oczu, przegryzanie krtani, robaki itp. smakołyki ;) Gdyby nie to, że postacie dawały sie zabić we wręcz debilny sposóby byłby z tego niezły film, a tak 4/10 Dom przy Cmentarzu :D Akcja odbywa się tytułowym domku, gdzie XIX-to wieczny lekarzo-rzeźniko zombie żeby "żyć", musi zabijać, siekać, rozczłonkowywać każdego, kto znajdzie się w pobliżu jego zakładu pracy ;) Ucinanie głowy nożem kuchennym, dźganie bogrzebaczem, wyrywanie krtani są na porzadku dziennym- czyste gore. Film oceniam na 5.9/10 za całkiem niezły klimacik i w sumie niezłą grę aktorów. Edytowane 23 Lipca 2007 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Lot Feniksa - ja sie nie bede rozpisywal bo szkoda mojego czasu - 3/10 So Close - produkcja chyba chinska ale calkiem przyjemna. Pelne kino akcji z dobrymi jego elementami - 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 28 Weeks Later - ludziska którym podobała się pierwsza część nie będą zawiedzeni. Zamieszki ukazano krwiściej, dynamiczniej i na większą skalę. Szkoda tylko, że zakończenie jest bardzo przewidywalne. No i jeszcze te naciągane akcje, chyba ostatnio panuje jakaś moda na przesadzone chwyty ;). 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Nietykalni Piekna historia o starciu policji vs. Al Capone. Obsada i gra aktorska na najwyzszym poziomie, zreszta nazwiska mowia same za siebie. Mimo uplywu tylu lat, nadal swietnie sie oglada... i wiem czym tworcy Mafii sie inspirowali. 9/10 The Hitcher Spodziewalem sie czegos gorszego, a tu zdziwienie, nawet przyjemnie sie ogladalo. Niezle akcje i tempo, bardzo ladniutka aktoreczka (szczgolnie gdy jest wkurzona ;)), a zarazem chyba najgorzej grajaca calej obsady. Mozna obejrzec. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Ooo a teraz trylogia filmu pt. Ojciec Chrzestny na TVN pierwsza część środa 20:55 Może ktoś jeszcze nie oglądał :) Następne cześci najpewniej co tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 The Hitcher Spodziewalem sie czegos gorszego, a tu zdziwienie, nawet przyjemnie sie ogladalo. Niezle akcje i tempo, bardzo ladniutka aktoreczka (szczgolnie gdy jest wkurzona ;)), a zarazem chyba najgorzej grajaca calej obsady. Mozna obejrzec. 6/10 Wersja 2007? Moze być, ale oryginał jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnora1 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 w środe?? według mnie takie filmy to dawali w piątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 transformer - zajebicha:D 10/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Pod koniec marca napisalem ze film 13 Pietro jest tak dobry, ze jest u mnie w top20. Pioorek powiedzial, ze film nie jest az tak dobry. Postanowilem to sprawidzic, przez caly ten czas próbowalem zrobic liste najlepszych filmow, ale oczywiscie wyszlo na to ze musze obejzec jakies 30 filmow "podejzanych" o wysokie miejsce. A wiec powstala taka lista i na dzien dzisiejszy wyglada tak: ( uszeregowane od najlepszego do najgroszego ) Blade Runner Oldboy Infernal Affairs Letters from Iwo Jima Pi Matrix Lost Highway Shawshank Redemption LOTR Brokeback Mountain American Beauty Cube Pitch Black Butterfly Effect Clockwork Orange Battle Royale 12 Monkeys Eternal Sunshine of the Spotless Mind 3-Iron Cidade de Deus Hannibal Green Mile Sympathy for Mr. Vengeance Island Skeleton Key 13th floor Elephant Man Even Horizon Fountain Lista w drugiej połowie jest taka nie do konca prawdziwa, trudno porownac te filmy na dole, bo duzo innych tez by tam pasowało. Czasem siadałem i myslalem nad filmem i zmienialem mu pozycje nawet o 6 miejsc. Znajac moje gusta mozecie mi jakies filmy polecic do ogladania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 hmm, Sympathy for Mr. Vengeance zamieniłbym z ...for Mrs. Vengeance ;> a kilka innych zamienił na filmy Kubricka i Lyncha (Shining, Eyes Wide Shut, Dr. Strangelove, Mulholland Drive no i oczywiście Larsa von Triera..) takich filmów już nie ma ;/ wychodzą ~2 dobre filmy rocznie niestety PS Widział już ktoś Inland Empire? Zastanawiam się czy jest tak dobry jak hasło reklamowe z jakiejś recenzji - "Zdecydowanie najlepszy film Lyncha" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 hmm, Sympathy for Mr. Vengeance zamieniłbym z ...for Mrs. Vengeance ;> a kilka innych zamienił na filmy Kubricka i Lyncha (Shining, Eyes Wide Shut, Dr. Strangelove, Mulholland Drive no i oczywiście Larsa von Triera..) takich filmów już nie ma ;/ wychodzą ~2 dobre filmy rocznie niestety PS Widział już ktoś Inland Empire? Zastanawiam się czy jest tak dobry jak hasło reklamowe z jakiejś recenzji - "Zdecydowanie najlepszy film Lyncha" 1. O wiele bardziej podobal mi sie Mr. Vengeance. W MRS. byl troszeczke trudniejszy, mądrzejszy ale zemsta byla nieciekawa ( torturowanie jakiegos kolesia ) 2. Shining czytalem ksiazke, a po kilku miesiacach obejzalem film kubricka, bardzo mi sie nie podobał w porownaniu z ksiazka, no i wyglad aktorki :) Odyseje kosmiczna 2001 ogladalem niedawno, dobry i w ogole, ale podczas i po obejzeniu nie bawilem sie tak dobrze jak przy innych filmach z listy. Eyes Wide Shut, Dr. Strangelove nie ogladalem. Mulholland Drive ogladlem 3 dni temu, bajerancki film, super muzyka. Przeczytalem tez wyjasnienie filmu. Nie dodalem go do listy bo film taki troche odgrzany po zagubionej autostradzie, a dwa to, ze gdybym go dodal to musialbym tez dodac wiele innych filmow jak elephant man itp. bardzo trudno porownywac te filmy pod TOP10. 3. O Larsie von Trier to ja nie slyszalem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Widzialem Szklaną Pułapke 4 [;. Gdyby nie Bruce, to bylby to tylko kolejny film akcji jakich pelno na TVNie w piatkowe wieczory. A akcja z samolotem przesadzona IMO. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Znajac moje gusta mozecie mi jakies filmy polecic do ogladania :) Polecam! (kolejność przypadkowa): Kubrick: The Shining Full Metal Jackiet Space Odyssey 2001 Eyes Wide Shut Mafijne: Godfather 1, 2 Scarface Goodfellas Once Upon a Time in America The Untouchables Dramaty: One Flew Over The Cuckoos Nest Apocalypse Now Donnie Darko Glengarry Glen Ross Fight Club Scent of Woman Dog Day Afternoon Requiem For a Dream Moulin Rouge Memento Million Dollar Baby Fargo Magnolia American History X Thillery: Usual Suspects Se7ven Zodiac The Sixth Sense The Thing (horror) Tarantino: Pulp Fiction Reservoir Dogs Wojenne: Shindlers List The Panist Stare ale jare: 12 Angry Men To Kill a Mockingbird Maltese Falcon The Great Escape The Sting Rear Window North by Northwest i jeszcze z Westernów: The Good, the Bad and the Ugly Once Upon a Time in the West Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Wersja 2007? Moze być, ale oryginał jest lepszy. Dokladnie, starszej nie widzialem, wiec nie mam porownania. Jak tylko bede mial mozliwosc postaram sie obejrzec pierwowzor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Nietykalni Piekna historia o starciu policji vs. Al Capone. Obsada i gra aktorska na najwyzszym poziomie, zreszta nazwiska mowia same za siebie. Mimo uplywu tylu lat, nadal swietnie sie oglada... i wiem czym tworcy Mafii sie inspirowali. 9/10 Zapomnij, tutaj Scorsese dal ciala na calej linii. Zobacz sobie jego "Once upon the time in America" (Dawno temu w Ameryce). sesq, mam nadzieje, ze Twoja lista jest nieprzemyslana :) Edytowane 25 Lipca 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 @alCatraz, wiekszosc tych filmow widzlaem przez ostatnie 3 miesiace Kubrick: The Shining - po ksiazce film kiepski Full Metal Jackiet - obejze Space Odyssey 2001 - piękny, ale walczyłby o miejsce 30 razem z 50cioma innymi filmami Eyes Wide Shut -obejze Mafijne: Godfather 1, 2 - ogladalem w tym tygodniu, jakies 3 miesiace po ksiazce, nudzilem sie Scarface - fajny, ale wole klimaty godfathera Goodfellas - przyjemny, ale nie mam ochoty poracac do niego Once Upon a Time in America - bardzo przyjemny, ogladlaem wieczorem w TV i sie dobrze bawilem The Untouchables - nie wiem co to, ale nie lubie mafijnych filmow Dramaty: One Flew Over The Cuckoos Nest - fajny, ale kandydat na miejsce 30 Apocalypse Now - nie podobał mi sie Donnie Darko - ok Glengarry Glen Ross - nie znaju, moze obejze kiedys Fight Club - kiedys oglalem jak sie nie znalem na filmach, teraz to byloby ogladanie po spoilerach, ale fajny film Scent of Woman - nie wiem co to Dog Day Afternoon - ani to Requiem For a Dream - zawiodlem sie na tym filmie jak cholera, oprocz realistycznego zachowania narkomanow nic innego mi sie nie podobalo Moulin Rouge - kojazy mi sie z musicalem, nie mam zamiaru ogladac Memento - obejze na 100% poprostu kolega zapomnial mi przyniesc Million Dollar Baby - nie znam Fargo - nie znam Magnolia - nie znam, moze obejze American History X - nie mam ochoty ogladac tego filmu Thillery: Usual Suspects - nie przypadnie mi do gustu Se7ven - spodziewalem sie czegos lepszego Zodiac - ok, obejze The Sixth Sense - ogladalem jak bylem maly, odswierze The Thing (horror) - przyjemny, ale tylko na 1 raz Tarantino: Pulp Fiction - nieskoplikowany, nudny 2,5h film Reservoir Dogs - dziwny i nudny Wojenne: Shindlers List - bardzo, bardzo nudny, nie chcialo mi sie konczyc ogladac The Panist - fajny, ale szedlby na 30 miejsce Stare ale jare: - nie ogladalem zadnego, ale mam ochote na kilka 12 Angry Men To Kill a Mockingbird Maltese Falcon The Great Escape The Sting Rear Window North by Northwest i jeszcze z Westernów: The Good, the Bad and the Ugly - obejze, nawet kolga mi polecał Once Upon a Time in the West - obejze, jak mi sie spodoba The Good, the Bad and the Ugly @Kaeres, lista jest przemyslana, tylko jest to lista dobrych, wartych obejzenia filmow, tylko lista moich filmow podczas ktore po obejzeniu mi sie bardzo podobaly i pragnalem je jeszcze kiedys obejzec jeszcze raz. Staralem sie nie robic tak: oooh ale ten film Odyseja Kosmiczna 2001 był dobry, wybitny film, bardzo trudny, ma wysoką note na imdb.com to musze go gdzies umiescic na moją liste. Lista ponizej miejsca 10 jest naprawde trudna, jednego dnia umieszczam tam film, a nastepnego dnia dziwie sie dlaczego dalem go tak nisko albo wysoko. Sam nawet zapomnialem zebym umieszczał tam Elepant Man'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 @Kaeres ale pomieszałeś :) Untouchables wyreżyserował De Palma, a Once upon a time in America to dzieło Sergio Leone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...