Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem ze to jest watek co warto obejrzec, ale skoro jest o filmach to zapytam ...

Szukam tytulu filmu ktory lecial kiedys na TVP2, chyba o jakims poecie z Kuby ktory sie przecpal.

Kiedys widzialem tylko koncowke, o filmie mi sie przypomnialo dzisiaj gdy przeczytalem na wp o rocznicy smierci Ernesto Che Guevary, na jednym ze zdjec wyglada identycznie jak aktor grajacy w filmie.

Link do tego foto:

http://wiadomosci.wp.pl/gid,9278924,img,92...l?G%5Bpage%5D=3

jesli ktos zna tytul filmu to z gory dzieki za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitch Black - mam mieszane uczucia co do tego filmu. Fabuła taka bardziej swojska i z mniejszym rozmachem niż w dwójce - ja to uznaje nawet za plus. Ale postać Riddicka słabsza o wiele w tym filmie i dlatego druga część bardziej mi się spodobała przez to. - 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mighty Heart - calkiem fajny, mozna sobie przed nim obejrzec Droga do Guantanamo. Polecam.

Forbidden Siren - Troche sie zawiodlem, wiedzialem ze "biorac sie" za japonski horror nie zobacze gowna w stylu hostel czy innego szajsu "gore" ale nie bylo znowu tak super. Poczatek troche nudnawy, pozniej zaczyna byc ciekawie, nastepnie znow robi sie nudno ale "koncowka" jest najlepsza z calego filmu. Ogolnie mogloby byc troszke lepiej bo czasami sie "zawieszalem" w nudnych fragmentach filmu ale i tak jest warty obejrzenia. Bardzo specyficzny klimat.

I Now Pronounce You Chuck and Larry - Ojjj mozna sie bylo konkretnie usmiac :lol: tak jak poprzednicy, zdecydowanie polecam ;)

A dzisiaj sie biore za Mr. Brooks :) Podobno jest w klimatach American Psycho :lol: Bedzie ciekawie

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3:10 to Yuma - NIESAMOWITY!!! kurcze, dawno nie widziałem tak genialnie zrobionego filmu, tudzież westernu. Gra aktorska Ch.Bale'a i R.Crowe'a powala na nogi. Klimat, muza i sama opowieść.. Nie no, jestem bardzo zaskoczony. I was enjoy ;] Ode mnie 5/5 ...Bang! Bang!... You're dead.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym powiedzial odwrotnie tyle ze oglądałem we własciwej kolejnosci.

Ja tez ogldalem we wlasciwej kolejnosci i imo Kroniki sa o wiele lepsze od Pitch Black. Szkoda, ze nie powstanie trylogia Riddicka :/

It's an animal thing.

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitch Black - imo wprowadzenie, nie ma co sie spodziewac 'wodotryskow', a ten kto sie spodziewal. No coz... :]

Dla mnie to swietny poczatek, budowanie napiecia podczas calego filmu i przygotowanie widza do Chronicles of Riddick.

Akcja - fakt, nie ma jej zbyt wiele, ale za to w koncowce mamy kilka 'ciekawszych' i bardziej widowiskowych momentow.

Dla mnie to kanon, sama postac Riddick'a, historia, efekty specjalne, wartka akcja. Spokojne wprowadzenie dobrze rokowalo na druga czesc.

Ogladalem obydwa filmy po kilka razy, lubie do nich wracac. Ogladalem je w odpowiedniej kolejnosci [zawsze] :]

Dark Fury - nie obejzalem, jakos nie moge sie zabrac za rysunkowa wersje, choc lezy i czeka na 'lepsze czasy'.

Jako, ze to dla mnie kanon, ocena moze byc tylko jedna, za caloksztalt: 10/10 [Pelnometrazowe, nie wliczajac Dark Fury]

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3:10 to Yuma - NIESAMOWITY!!! kurcze, dawno nie widziałem tak genialnie zrobionego filmu, tudzież westernu. Gra aktorska Ch.Bale'a i R.Crowe'a powala na nogi. Klimat, muza i sama opowieść.. Nie no, jestem bardzo zaskoczony. I was enjoy ;] Ode mnie 5/5 ...Bang! Bang!... You're dead.

calkowicie mi sie nie podobal, polowa filmu przegadana gdzie nic sie sensownego nie dzieje, jak na western poiwnno byc owiele ciekawiej no ale to jest remake , koncowke da sie samemu przewidziec,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez ogldalem we wlasciwej kolejnosci i imo Kroniki sa o wiele lepsze od Pitch Black. Szkoda, ze nie powstanie trylogia Riddicka :/

pitch black lepszy, w kronikach duzo sie dzieje i jest kilka wątków.

trylogia juz jest, tylke ze jedna z czesci jest filmem animowanym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobranoc Kochanie - bardzo mi sie podobal, opowiesc o gosciu ktory sni o pieknej Penelope Cruz ktora wydaje sie jego idealem, znajduje ja w realnym swiecie ale niestety....zobaczcie sami :) 7/10

Planet Terror - o fuck , mega zaskoczenie, groteska w dobrym wydaniu, bez koncowki 8/10 po obejrzeniu koncowki....6/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam tytułu filmu chyba produkcji RUS, film opowiada historię pewnej dziewczyny, która opiekuje się młodszym bratem. Nie powodzi im się najlepiej, z pomocą przychodzi im typek, który podrywa dziewczynę i obiecuje jej kokosy, ta mu wieży etc. następnie proponuje jej wyjazd za granicę ona się zgadza. Wyjazd kończy się tym, że leci sama dziewczyna i na miejscu robią z niej prostytutkę, rozwożą do domów etc. film kończy się jej wypadkiem (skacze z mostu). Tytuł filmu to prawdopodobnie jakieś imię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Star Dust - książka lepsza.

Scenariusz miejscami nie ma wiele wspólnego z książką (upraszcza, pomija).

Początkowo nudnawe, potem rozkręca się, ale nie na tyle, żeby zaspokoić moje (chyba wygórowane) oczekiwania.

Spodziewałem się, że gazetowe recenzje są zaniżone, bo autor nie czytał książki, nie lubi tego gatunku itd., ale niestety. Film przeciętny/momentami dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm , może ktoś polecić jakiś fajny film w klimacie Scarface. ;) Chodzi o takie "rodem z GTA" :D chodzi o gangi , przestępczość itp. I żeby było zachowane w dobrym klimacie. :) Wielu ludzi , pisze negatywnie o Scarface mi tam się film bardzo podoba , zwłaszcza, że można spotkać wiele momentów z GTA Vice City. ;)

To zna ktoś jakiś dobry gangsterski film ? :) Klimat może być nawet jak w grze Mafia. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi