faro666 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Do kina z dziewczyną: Dziewczyna moich koszmarów czy Zgon na pogrzebie? Zgon na pogrzebie!!!!!!!!! Zajebiste śmiałem sie przez cały film, polecam. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Butterfly on a Wheel (AKA Shattered) - poprawny film z gatunku thiller; dobra rola P.Brosnana i w sumie po mimo pierwszego mylnego wrażenia G.Butlera. Dobre zakończenie [; 3/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Oglądał ktoś Wedding Daze ? Ciekawa obsada, mam chętkę ale nie wiem czy warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Blade Runner The Final Cut - klasyka kina S-Fi powraca w najlepszej z możliwych wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Dziewczyna moich koszmarów- można się pośmiać, im mniej wątka miłosnego, tym więcej śmiechu;] Nie ma się co spodziewać jakiegoś wyszukanego humoru, momentami takie American Pie, więc pewnie dla niektórych "lekkie" dno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Shoot'Em Up który jest dla mnie dobra komedią. Non stop akcja strzelanina super triki głównego bohatera dużo trupów poprostu przez cały film jest jadka.Gratis Monica Belluci :) Świetnie sie to ogląda. Jeśli spodobał się Crank to Shoot'em up jest pozycją obowiązkową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Trzystu Całkiem niezły choć posoka leje się strumieniami. Ładnie sfilmowane sceny bitew, choć niektóre zrobione trochę komiksowo-komputerowo. 7/10 Sry ale film jest na podstawie komiksu więc jaki powinien być ? książkowy ? :P Dlatego jest komiksowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Shoot'Em Up który jest dla mnie dobra komedią. Non stop akcja strzelanina super triki głównego bohatera dużo trupów poprostu przez cały film jest jadka.Gratis Monica Belluci :) Świetnie sie to ogląda. Jeśli spodobał się Crank to Shoot'em up jest pozycją obowiązkową. Niekoniecznie, crank mi sie bardzo podobal, a to cos z trudem obejrzalem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 wlasnie obejrzalem Triangle super film, polecicie jakies fajne azjatyckie filmy ? ( oprocz Kurosawy, Ki-duk Kim, Chan-wook Park, infernal affairs bo juz znam ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 wlasnie obejrzalem Triangle super film, polecicie jakies fajne azjatyckie filmy ? ( oprocz Kurosawy, Ki-duk Kim, Chan-wook Park, infernal affairs bo juz znam ) Ja sie przymierzam do obejrzenia Last Life in the Universe ;) Podobno niezly. filmweb imdb hmm, wlasciwie to juz wiem co dzisiaj obejrze B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja sie przymierzam do obejrzenia Last Life in the Universe ;) Podobno niezly. filmweb imdb hmm, wlasciwie to juz wiem co dzisiaj obejrze B-) no akurat juz wczesniej tez mialem w planie to zrobic :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) I am Legend -Akcja filmu rozgrywa się w scenerii zniszczonego Nowego Jorku. W wyniku tajemniczej zarazy ludzie na całym świecie zostali zamienieni w mutanty. Chorobie nie uległ jedynie główny bohater Robert Neville (Smith), który staje się celem ataków pragnących za wszelką cenę go zniszczyć krwiożerczych potworów. Hmm... dziwne ale czuje pewien niedosyt po obejrzeniu całości. Czekałem na ten tytuł ze zniecierpliwieniem. Świetne ujęcia, klimat, gra aktorska W.Smitha (genialnie ukazane skutki bycia "samemu" przez ponad 1000 dni). Plusem dla mnie też jest to, że reżyser nie pokazał tych zarażonych jak jakichś zombie tylko mają tu oni wymiar bardziej ludzki. Minusem jest pewna sytuacja która psuje nie tylko widzowi klimat, ale również Willowi. ;p Czuje niedosyt bo film jest jednak po mimo 1h40min za krótki i niedopowiedziany (jak przeżył sam z psem w czasie zarazy, sama otoczka wynalezienia szczepionki). Waham się między +3 a -4 Edytowane 22 Grudnia 2007 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja sie biore wieczorkiem za "the kingdom". Przejrzałem sobie jedna scenke w ktorej jakis irakijczyk wystrzelil z RPG.... czy w kazdym filmie musi byc to takie sztuczne i nieprawdziwe ? :( swist i leci rakietka... zenada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 3:10 do Yumy..Polecam naprawdę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Infiltracja (2006) świetna gra aktorska i obsada, ciekawa fabuła, no i ta końcówka :lol: :lol: :lol: to trzeba zobaczyć :lol2: 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Wedding daze klik. Oglądało się w miarę dobrze, ale film klasowo średni. Na plus ciekawa obsada, choć tym razem Jason Biggs zagrał średnio. Isla Fisher jak zwykle słodka :) 5/10 Memory Nuda, nuda, nuda ... Ledwo toto zmęczyłem, główny aktor ( Billy Zane) zagrał tak jak Olivier Janiak prowadzi swoje programy/wywiady etc . 3/10 The Notebook ( pamiętnik) Nie pamiętam kiedy ostatnio film wywarł na mnie takie wrażenie, obudził takie emocje. Świetna fabuła ( na podstawie książki z resztą) świetni aktorzy ( dobór nie mógł być chyba lepszy ) rewelacyjne zakończenie. Wzruszyłem się aż. 9,5/10 A film leżał jakieś 2 lata jak nie więcej, gdzieś przeczytałem kiepską recenzję, zaszufladkowałem jako denne romansidło, a teraz jestem zły że dopiero dzisiaj to oglądnąłem. Edytowane 23 Grudnia 2007 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Lock, Stock and Two Smoking Barrels Rownie dobry, a moze i nawet lepszy niz Snatch, dokladnie tak jak kolega pare postow temu pisal. Super obsada, a raczej stata dobra ekipa, nieziemskie zwroty akcji i masa zbiego okolicznosci + spora dawka dobrego, angielskiego humoru. Uwielbiam tego typu filmy, a te krecone w Londynie maja dodatkowo niepowtarzalny klimacik. Co jeszcze z tego typu produkcji polecacie? 9/10 Resident Evil: Extinction Ominely mnie poprzednie czesci, jakos nigdy nie przepadalem za ta seria, takze za gierkami. Film dosyc nudnawy, bez wiekszych emocji. Jedyne co moglo sie podobac to przypudrowane aktoreczki w swiecie gdzie nawet paliwa brak. Rozwalil mnie tez niekonczacy-sie-kontener zombiakow, troche wyczucia rezyserowi zabraklo. 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja sie przymierzam do obejrzenia Last Life in the Universe ;) Podobno niezly. filmweb imdb hmm, wlasciwie to juz wiem co dzisiaj obejrze B-) Film dosyc specyficzny, Z podobnych, dziwnych azjatyckich klimatow moge polecic: Vital http://www.imdb.com/title/tt0417243/ All About Lily Chou-Chou http://www.imdb.com/title/tt0297721/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Lock, Stock and Two Smoking Barrels Rownie dobry, a moze i nawet lepszy niz Snatch, dokladnie tak jak kolega pare postow temu pisal. Super obsada, a raczej stata dobra ekipa, nieziemskie zwroty akcji i masa zbiego okolicznosci + spora dawka dobrego, angielskiego humoru. Uwielbiam tego typu filmy, a te krecone w Londynie maja dodatkowo niepowtarzalny klimacik. Co jeszcze z tego typu produkcji polecacie? 9/10 Mean Machine http://www.filmweb.pl/Mecz+ostatniej+szans...e,Film,id=32370 Jak lubisz takie angielskie tematy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Lock, Stock and Two Smoking Barrels będzie w tym roku w święta, 27 grudnia o 23:00 ma polsacie. Puszczą ten film w przerwach na reklamy. Poza tym będzie Memento, Opowieści z Narnii i Piraci z Karaibów... Oczywiście Die Hard zostanie wyemitowany w święta, na polsacie rzecz jasna. Najsmutniejsze jest to, że nie bedzie w tym roku Kevina. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Bedzie tez 6th Sense, na Ale Kino jak sie nie myle. Ogolnie kilka ciekawych propozycji w TV bedzie mozna znalezc, a raczej sobie przypopmniec ;) The Kingdom Mocny poczatek, reszta takze niczego sobie. Film ukazujacy kolejny konflikt , tym razem w Arabi Saudyjskiej, jednak nie wyroznia sie niczym sposrod innych tego typu - poprostu kolejny film akcji, z proba (moze i udana) przekaznia moralu. Warto obejrzec. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Last life in the universe - już po pierwszych 10 minutach wiedziałem, że ten film nie będzie jakimś wybitnym dziełem azjatyckiego kina. Oglądałem wiele lepszych japońskich/koreańskich/chińskich produkcji. Dobre ujęcia i muzyka nie załatwią sprawy. Niepotrzebny jest wg. mnie motyw z chłopakiem Noi i cała ta banda frajerów udająca chyba triadę :lol: Nie jest to jakieś wybitne dzieło z przesłaniem czy fajnym morałem na końcu. Raczej nieskomplikowana fabuła o samotnych duszach, które przyciągają się siłą swojej przeciwstawności. Całość okraszona typowymi dla wschodnich filmów dziwnymi dialogami, czasami żartami. Miałem ochotę na coś więcej, film nie zmusił mnie do jakichś poważnych refleksji na temat życia ;) ani nie rozśmieszył, ani przestraszył, ani też zszokował. 7/10 Można obejrzeć jak się nie ma nic lepszego pod ręką, jak dla mnie ideałem pozostaje Fallen Angels ;) Edytowane 23 Grudnia 2007 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 (edytowane) Last life in the universe oglądałem wczoraj, dla mnie super, najlepszy tego gatunku, jeszcze ten język tajlandzki tak fajnie podpasował mi w tym filmie 9.6/10 edit: pain, chodzi Ci o tego fallen angels http://imdb.com/title/tt0206736/ ? powiedz cos wiecej o tym filmie Edytowane 24 Grudnia 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 I am Legend - IMO bardzo dobry film, o wiele lepszy niż nowy RE czy też 28 Weeks Later. 9/10. Lock, Stock and Two Smoking Barrels będzie w tym roku w święta, 27 grudnia o 23:00 ma polsacie. Puszczą ten film w przerwach na reklamy. Poza tym będzie Memento, Opowieści z Narnii i Piraci z Karaibów... Oczywiście Die Hard zostanie wyemitowany w święta, na polsacie rzecz jasna. Najsmutniejsze jest to, że nie bedzie w tym roku Kevina. :cry: Spoko, zostaje jeszcze sylwester i nowy rok :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 (edytowane) sesq - chodzi mi o Fallen Angels Wong Kar-Wai'a. http://azjamania.pl/film.php?Id=283 Edytowane 24 Grudnia 2007 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 (edytowane) I am legend fajny ale strasznie krotki wiele rzeczy pomijane, jak np przetransportowal tego wampira, albo jak wyszli z tego pomieszczenia w piwnicy i jak dojechali do osady,jak ten wirus sie rozprzestrzenil, jak zdolal zrobic sobie z domu taka twierdze. Mogli to troche rozwinac, ale moze sie czepiam :) ale czuje niedosyt po obejzeniu tego filmu. Edytowane 24 Grudnia 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 (edytowane) I Am Legend - czekałem długo na ten film i co? 6/10. Edytowane 24 Grudnia 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 (edytowane) I Am Legend - moja ocena 2/5. Przez 1/3 filmu flaki z olejem. Akcja nabiera tempa gdy film sie konczy. Stwory zrobione na kompie co dodaje sztucznosci i bajkowego klimatu. Kiepski film. Edytowane 24 Grudnia 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) I am Legend - ciekawy początek, dobre efekty dźwiękowe, zdjęcia(pomijając mutanty), b.dobra gra Willa Smitha, klimacik nawet w miarę ......ogólnie fajny do momentu ujrzenia pierwszych "potworków" :lol: kompletnie popsuły wrażenie z całego filmu... plastik fantastik :? podobne zdanie mam jak radeksz, film pozostawia niedosyt, praktycznie nic konkretnego nie jest wyjaśnione ocena 6+/10 wg mnie troszkę lepszy był "28 miesięcy później" (nie "dni") Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Rise of the Footsoldier - Bardzo ciekawa historia, zapewne dlatego, ze prawdziwa (film oparty na faktach). Nie stracilem czasu wiec polecam. Sporo brutalnych scen... uprzedzam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...