Eyre Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Forest Gump - to po prostu trzeba obejrzeć. Aktorstwo na wysokim poziomie, genialny scenariusz, wzruszająca historia. Ponadto to film refleksyjny, bardzo mądry i piękny. U mnie to 10/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Eyre, dokładnie, świetny film. ______________________ World Trade Center trochę się zawiodłem, liczyłem że więcej będzie się działo. na szczęście amerykańskiego patosu nie było dużo -zaledwie kilka kwestii da się przełknąć. ogólnie dobry film, ale temat dało by się lepiej rozwinąć i przedstawić szczególnie że reżyserował Oliver Stone. 6/10 Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 The Colour Of Magic - sam w sobie nieco przydługawy, ale jest rewelacyjną ilustracją do książek, które lubię. Z tego powodu dam 9.0/10To ekranizacja Pratchetta aby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Ta, wczesniej byl hogfather z tego co pamietam. Tylko ze to jest miniserial a nie kinowka. Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Hogfather tez nie byl kinowka, tylko dwuczesciowym filmem telewizyjnym - swoja droga bardzo fajnym i niezle oddajacym klimat Swiata Dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wiem, ale nie wiedzialem czy ty ogladales wiec zaznaczylem ze to nie sa kinowki mimo ze pisza o nich w tym temacie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) The Colour Of Magic - sam w sobie nieco przydługawy, ale jest rewelacyjną ilustracją do książek, które lubię. Z tego powodu dam 9.0/10Przydługawy? Rewelacyjna ilustracja książek? No sorry, ale to było pocięte straszliwie a przeniesienie postaci tragiczne i wydarzeń. W zasadzie świetnie wypadł tylko Cohen, Dwukwiat i Śmierć. Rincewind byłby w miarę ok, gdyby nie dodali mu jakichś 300lat <_< Strasznie się zawiodłem, Hogfather bardziej mi się spodobał. Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Juno mimo iz nie jestem fanem takowych filmow, ten w pewien sposob byl inny. Siedzialem i ogladalem z zaintersowaniem. Film lekki do zobaczenia z lepsza polowka ;] 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Juno - ale w deske film, bardzo podobała mi się postać głównej bohaterki, ode mnie 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A mnie Juno nudzilo, tylko czekalem az sie film skonczy. Chociaz koncowka mnie zaskoczyla nie sadzilem ze z dzieckiem tak bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Disturbia - fatalne skutki pobicia nauczyciela, potem fatalne skutki podglądania sąsiadów, potem fatalne skutki dla jednego z nich. Nie najgorsze, ale okropecznie długo się rozkręca. Brak biustów i bobrów, Trinity w roli krzepkiej czterdziestki, samotnej matki nastolatka. Do obejrzenia z braku laku. 6/10 John Rambo - brak fabuły, brak aktorstwa, brak logiki, brak sensu, brak fizyki. Przednia zabawa jeśli wyłączyć myślenie :> 4/10, głównie za Splatter Bonusy The Hitcher 2007 - zamiast Rutgera Hauera - jakiś ktoś, w dodatku kompletnie nie pasujący do roli. Zamiast naiwnego młodzieńca - apetyczna cycatka. Zamiast blondyny - ciotowaty emo. Zamiast gliniarza - psychopata o sardonicznym uśmiechu. Zamiast ściskającej mosznę grozy - dojące budżet dewastacje mienia, wybuchy i strzelaniny. Po co? 2/10 (+1 za obłąkańcze gonitwy po autostradzie, +1 za cycatkę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Disturbia - według mnie fajny i lekki filmik bez większego przesłania 7,5/10 Into The Wild (Wszystko za życie) - mnie baaardzo się podobał, daje nauczke niepoprawnym idealistom, którzy bez przygotowania wybierają sie w całkowitą dzicz. Szkoda że tak szybko się skończył. 9/10 Juno - najbardziej podobał mi się charakter głównej bohaterki, ale pan kompozytor i jego żona też byli ciekawi. 8/10 i na koniec wisienka na torcie - Najpierw strzelaj, potem zwiedziaj - świetna czarna komedia z Colinem Farrellem, Clemence Poesy i kilkoma innymi znanymi aktorami. Po prostu rozśmiesza do łez, jeśli ktoś lubi taki humor. To trzeba widzieć. 11/10 Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez ddmar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Bloodrayne- 1/10. Ten film nie powinien powstać. Do gry się nie umywa, gore ala sokowirówka- ciągle to samo i żałośnie wykonane.Spojler: Uwe nie grał w grę i zrobił film po swojemu, czyli nieźli aktorzy i wszystko inne zj..ne ;) Bloodrayne 2- (MINUS)-7/10. To k.....!!!! nie wyobrażalne, jak można zrobić coś takiego. O ile zapowiadało się odrobinkę lepiej ( realistyczniej) niż 1-ka, to po przemyśleniu- koszmar kinomana. Wampiry na dzikim zachodzie buhahahah :D Gorsze od koszmarnego From Dusk Till Down 3 :P POSTAL- czy po 2 latach od nakręcenia wyjdzie to w końcu w angielskim języku (jest tylko dubbing niemiecki)? Zapowiada się nieźle- może w końcu 1 dobry film UWE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A mnie Juno nudzilo, tylko czekalem az sie film skonczy. Chociaz koncowka mnie zaskoczyla nie sadzilem ze z dzieckiem tak bedzie...a ja mam takie samo zdanie o Juno jak prezenter w programie Kinomaniak w TV4, film jest komedią a podejście do tematu w stylu Bravo Girl, głupkowate i niepoważne, ah jaki ten świat jest beztroski, wszystko takie oczywiste. a że fanem Bravo nie jestem to i takich głupkowatych amerykańskich filmów też nie... 4/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 @Slayer Postal, pomijajac to ze jest dnem, jest filmem ktory nie ma nawet roku ciekawe skad wziales info ze to juz 2 lata ;p @HiS Dobrze ze nas ostrzegles przed ogladaniem Kinomaniaka w tv4 ujawniajac opinie prezentera ktory nie mial widocznie pojecia o czym mowil lub ogladal inny film ;p. btw. Postal 1/10, Juno 9/10 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 ja też widziałem Juno :] i również nie kupuje tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Juno, nie dotrwałem do końca, znudzony wyłączyłem po ~75% filmu... 3/10 8 części prawdy - lekkim film można pooglądać i zapomnieć 6/10 Cloverfield - aaaaaa,oooooo,uuuuuu,eeeeee i nic więcej 3/10 Danny.The.Dog - fajne kino akcji, dobre sceny walki, ciekawie pokazana "tresura człowieka" +7/10 Muay.Thai.Chaiya - Końcówka bardzo ciekawa, dosyć zamotany, ciężko połapać się w imionach, mimo wszystko polecam +7/10 Run.Fat.Boy.Run - lekki filmik na sobotni wieczór z piwkiem i chipsami -7/10 You.Kill.Me. - Polska Mafia w USA, myślałem, że będzie masa zabijania, a tutaj ukazany problem alkoholizmu, czasami przynudza, czasami pobudza do refleksji, dobre oderwanie od ciągłych strzelanin 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Next - lekki filmik z dość oklepaną fabułą ale można powiedzieć że ciekawy. +6/10 Zastępca - jak wyżej, typowa amerykańska propaganda ;) wszyscy są fuuuj a amerykańce zrobiły bum bum i wszystko ok ;) 4/10 8 części prawdy - byłem ostatnio w kinie, SAM na sali, pomyślałem od razu, że to będzie totalne dno ale można powiedzieć, że typowy telewizyjny hit tygodnia czy jak to sie tam zwie. 6,5/10 BTW. Co do JUNO opinie zawsze będą podzielone, nie ma o co się kłócić :) Tak jak Labirynt Fauna - jedni (w tym ja) uważają za arcydzieło, a inni za dno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) À l'intérieur - OMG, takiego hardcoru dawno nie widzialem :huh: Nie lubie horrorow typu "gore" ale ten mi sie podobal. Utrzymany w swietnym klimacie, po czesci dzieki bardzo fajnej muzyce. Pod koniec juz z trudem patrzylem na to co sie dzialo na ekranie...fajnie ze sa jeszcze filmy ktore potrafia tak silnie oddzialywac na emocje widza. Polecam A dzis na ruszt idzie...The Bank Job z nikim innym jak z Jason'em Statham'em :D Uwielbiam filmy akcji z tym gosciem... Licze na dobre kino. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A dzis na ruszt idzie...The Bank Job z nikim innym jak z Jason'em Statham'em :D Uwielbiam filmy akcji z tym gosciem... Licze na dobre kino. w takim razie In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale wydaje sie byc pozycja obowiazkowa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 hehe, wyczuwam sarkazm w twoim poscie ;) Raczej mnie nie ciagnie do obejrzenia tego filmu, mimo iz Statham tam gra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Mr Brooks - lekko dziwaczny thrillerek, ale obejrzeć można. 7/10 Hot Fuzz - wszędzie opisany jako KOMEDIA, bardziej według mnie jest to dramat sensacyjny ale jakieś tam elementy komedii ma. Ciekawa fabuła. 7/10 A dziś może rzucę na ruszt A good year;) Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez ddmar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A dziś może rzucę na ruszt A good yearCalkiem sympatyczny filmik, taki na lekkie popoludnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Mała zmiana planów ;) Byłem w ARSie w Krakowie na "Ogrodzie Luizy". Bardzo dobry film, jeden z lepszych polskich ostatnio, bardzo warto widzieć ;) -9/10 Było miło, wogóle to z innego kina donieśli tylko jedną rolkę taśmy, a drugą mieli donieść w trakcie ale nie zdążyli i było kilka minut przerwy ;) Ogólnie bardzo sympatycznie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Wygnanie - drugi po genialnym Powrocie film Andrieja Zwiagincewa. Nie robi już tak wielkiego wrażenia, ale zdjęcia i klimat są powalające. Bardzo smutny i długi film, w każdym razie polecam miłośnikom ambitnego kina :) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A ja zaliczyłem dzisiaj 2 filmy ;) Alexander i John Rambo no to po kolei: Alexander 6/10 ot taki amerykański film jakich wiele było. Właściwie jakby zmienić czasy i okoliczności to można by to nazwać: Troja, Królestwo Niebieskie, Król Artur czy kilka innych wojennych filmów, czyli jest w miare dobrze ale bez rewelacji ;) John Rambo o ;) To mi się na prawdę spodobało, godzina dobrej jatki, ani sekundy się nie nudziłem, nie ma zbyt dużo gadania ani refleksji ale nie o to tu chodzi. 9/10, bo miałem ochotę na więcej po filmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Bankjob milusi film... jezeli rzeczywiscie jest oparty na faktach to niezla historyjka. Napawno wart uwagi, moze i koncowka do przewidzenia ale mimo to 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Banjob milusi film...napewno dobry tytul? bo nigdzie nie moge znalesc info na temat tego filmu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) jonathanowi chodziło pewnie o Bank Job ;) . Uwielbiam filmy z Stathamnem i jak dla mnie ten film to takie małe arcydzieło :D -> 8+/10 Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Alexander 6/10 ot taki amerykański film jakich wiele było. Właściwie jakby zmienić czasy i okoliczności to można by to nazwać: Troja, Królestwo Niebieskie, Król Artur czy kilka innych wojennych filmów, czyli jest w miare dobrze ale bez rewelacji ;) Ja wcześniej nie widziałem Alexandra ponieważ powstawał wtedy kiedy właśnie był wysyp tych hollywoodzkich "historycznych" filmów (akurat te które wymieniłeś). Akurat wtedy się nimi "przejadłem". Okazało się, że jest z nich najlepszy. I do tego bez reklam na TVP1 - genialnie po prostu. Dla mnie o 2 oczka wyżej - 8/10 Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...