Gonzus Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Donnie Darko - Genialny film. Fantastyczny soundtrack. W mojej opinii istne arcydzieło ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Leborg- widać, że się g. znasz :) A faszystkę(nazistkę) pamietasz i teksty Connerego, że mówi przez sen? A masakrę śmigłem, tudzież przemielenie walcem, hę? :) Jedzenie muzgów, rozpływające się twarze, bezlitosne wyżynanie niemców? ;)No sorry, ale zapomniałem o tych śladowych ilościach "przesadzonej przemocy, dwuznacznych dowcipów i erotyki"- pewnie dlatego nie odczułem ich braku w 4 części. Edytowane 22 Maja 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Tez bylem na Indym wczoraj i sredniawo jak dla mnie, takie 6/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Projekt Monster - 3/10 , 2p za koncowke 1 za klimat ktory czasami mi sie udzielal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Juno - 6/10, nuda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Jones numer 4 - 9/10 - nic lepszego nie dało się zrobić imho. Końcówka odstaje trochę od reszty serii, ale dajmy się reżyserowi wyszaleć. Stary, ale jary Indiana is back. Pierwsze pół godziny rocks i wgniata w fotel. Potem jest już "tylko" fajnie :) PS. Lepiej niech nie robią części piątej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Vantage Point - wyłączyłem w połowie. Pomysł ciekawy, ta sama scena z różnych ujęć, widziana przez różne osoby, ale zrobiło się to w końcu nudne... 3/10 Next - całkiem dobre kino akcji, wszystko szybko się dzieje. Przez specyficzne umiejętności głównego bohatera widzenia przyszłości 2 minuty do przodu, kilka razy doznałem niezłej konfuzji :) 7/10 Horton słyszy ktosia - :lol: jedna z najbardziej głupich bajek jakie ostatnio oglądałem. Kilka dobrych tekstów, kilka fajnych scen (słoń atakujący drzewo, Ci którzy oglądali chociaż jedno anime z serii humorystycznych będą płakać ze śmiechu :D). 6/10 Pitbull - jako że ostatnio obejrzałem całą serię, to powiem tak: S1 - 10/10, S2 - 10/10, S3 - 5/10, film - 0/10... Sierociniec - "Others" było inne, niekoniecznie ciekawe. Sierociniec jest... na poziomie Innych - ani to straszne, ani to porywające, ale też nie nudne i nieciekawe... Generalnie do ostatnich minut jako tako trzyma w napięciu, jednak końcówka IMHO jest mocno przesadzona i psuje cały film. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Jones numer 4 - 9/10 - nic lepszego nie dało się zrobić imho. Końcówka odstaje trochę od reszty serii, ale dajmy się reżyserowi wyszaleć. Stary, ale jary Indiana is back. Pierwsze pół godziny rocks i wgniata w fotel. Potem jest już "tylko" fajnie :) PS. Lepiej niech nie robią części piątej ;) "George Lucas powiedział telewizji FOX News, że jest bardzo prawdopodobne iż nakręci piątą część Indiany Jones'a. Wypowiedź ta padła w Cannes gdzie w ubiegły weekend odbyła sie prapremiera najnowszego filmu o przygodach sławnego archeologa Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki. Lucas w wypowiedzi dla dziennika stwierdził, że wraz z reżyserem Stevenem Spielbergiem nie zamykają drzwi przed kolejnym sequelem. "Nie powiedziałem tego jeszcze Stevenowi ani Harrisonowi", powiedział Lucas, "ale mam taki pomysł, aby w kolejnym filmie głównym bohaterem był Shia (Mutt), a Harrison pojawiałby się tak jak w poprzednim filmie Sean Connery. Zobaczymy czy da się to zrealizować." Lucas był gościem na przyjęciu wytwórni Paramount/DreamWorks z okazji premiery filmu "Kung Fu Panda" na 61 Festiwalu Filmowym w Cannes." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Pitbull - seriale daja czadu ale film juz nie, osobiscie wole zeby kazdy obejrzal sobie serial nie jest tego duzo niz film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Iron Man nawet nawet fajny SF, szkoda tylko że główny wątek taki krótki, na pośpiechu, Robert Downey Jr. całkiem dobrze wypadł . 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 War Jet Li and Jason Statham are at War ;p Film naprawe spoko i jest kilka fajnych akcji (śmieszny jest też spyker - z tdu mi sie kojarzy :)) no a sama fabuła i zakończenie imo bardzo dobre. 7/10 i ogólnie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) 10000 BC - nie takie złe jak czytałem. 7/10 jak na kino rozrywkowe i za efekty (no dobra, plus jeden za reżysera Stargate ;) ) 21. - Nie wbiło mnie w fotel, Spacey ciągnie film.... 6/10 Street Kings - to już lepsze. Neo jeszcze żyje :) Dobry film sensacyjny, chociaż nie spodziewajcie się cudów fabularnych 8/10 Diary of dead - tylko dla fanów Romero - 6/10 reszta pewnie 3/10 Forbidden Kingdom - Jet Li i Jackie Chan !!! Dlaczego jeszcze nie nakręcili Tekkena? Ta dwójka zjada resztę obrazu, która i tak ssie ;) 7/10 Cleaner - Samuel L. Jackson po raz kolejny w dreszczowcu. Niestety o ile pierwsze 15 minut i obsada zapowiadają naprawdę niezły film, o tyle reszta jest ... taka sobie. A szkoda, potencjał był :( ... 6/10 I na deser wisienka - Teeth. Ale od oceny się wstrzymam - w skrócie "Vagina dentata" :lol2: Tylko dla twardzieli... Edytowane 25 Maja 2008 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Street Kings - 7,5/10 - szkoda, ze tak przewidywalnie, niemniej naprawde dobra sensacja. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 He-Man and Masters of Universe - młodzi i piękni (heh) Dolph Lundgren i Courteney Cox - 1987. Nie wiem jakim cudem to dzieło mi umykało do tej pory. Klasyczne fantasy :D ... Dobra zabawa, o ile komuś nie przeszkadza Szkieletor w gumowej masce. No cóż, bohaterowie dzieciństwa mają swoje prawa. Jako tytuł stricte nostalgiczny - 8/10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Chaos - Jason Statham i Wesley "Tax-Off" Snipes w niebanalnych pościgach, strzelaninach i wybuchach. Do tego młody padawan jako Ten Który Odkrywa Prawdę. Jeden biust, brak bobrów. Hasła powiązane - Se7en. Kawałek dobrego g...na ze sporą niespodziewanką na końcu. 8/10 Face off - okazuje się, że Nicolas Cage ma więcej niż dwa wyrazy twarzy, ale tylko wtedy, gdy gra czubków. Jeśli gra poukładanych kolesi, przełącza mimikę w tryb Econo-Fast i bardzo to widać. Kilka rzyciościskliwych scenek z przebrzydłymi bachorami, napalanie się na własną matkę i parę śmiesznych tekstów. Następnego dnia człowiek nie pamięta, że coś oglądał. Brak biustów i bobrów, jedyna paraerotyczna scena ze wspomnianą (zdrową, ale jednak) pięćdziesiątką. Cage jako psychol ratuje ten film. 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 John Matrix znowu pozamiatał :lol2: "Pamiętasz, jak mówiłem Ci, że zabiję Cię na końcu? Kłamałem." -> miazga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 To nie jest kraj dla starych ludzi - zacne, solidne, bardzo dobre - 8,5/10 Zdjęcie w godzinę - bez rewelacji, ale jestem na tak - 7/10 (+1 za kilka klimatycznych scen) Przeklęta - normalnie nie oceniam filmów, które widziałem w TV, ale tym razem zrobię wyjątek, chociaż nie jestem do końca pewny, czy przypadkiem beznadziejność tego "dreszczowca" nie była zamierzona. Skłaniam się jednak do tezy, że to było na poważnie (o zgrozo) - 3,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Forbidden Kingdom - świetnie się oglądało, kocham takie klimaty a duet Jet Li i Jackie Chan był świetny. Oby więcej takich produkcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Within the woods- 2.5/10. Nie ma co ukrywać, to i tak sporo, jak na taki tandetny filmik ze spiracowaną ścieżką dźwiękową i fatalnym obrazem;) Tylko dla fanów Evil Dead- można sobie poogladać tą zajawkę jako "coś", co kiedyś się przeistoczy w "COŚ" znacznie lepszego. Jak na amatorskie 30-to letnie kino broni się samo- widziałem sporo gorszym "profesjonalnych" filmów niż to :) Clerks II- 3,6/10. Spore rozczarowanie. Od groma niestrawnych żartów i wulgaryzmów, fabuła oklepana, do tego nierealne i obrzydliwe sytuacje. Przesłanie też z d.upy i na siłę. Do pierwszej części się nie umywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Butelki zwrotne - 4/10 Milosna ukladanka 3/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Indiana Jones 4 - co z tego że akcja, co z tego że czwarta dobrej serii... ten film nawiązuje do filmów s-f klasy B... 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Forbidden Kingdom - świetnie się oglądało, kocham takie klimaty a duet Jet Li i Jackie Chan był świetny. Oby więcej takich produkcji :)Podzielam Twą opinie, tez lubie Li i Chana tylko juz moze bez amerykanskich karate kidow ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Nie kłam kochanie - -44234234/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Dziewczyna moich koszmarów - hamerikancy chłam. Momentami oglada sie miło, ale ogólne wrazenie cienkie. 3,5/10 Dziewczyny z drużyny 4 - sam nigdy bym tego nie obejrzał, a lepsze niż to wyżej. Takie sobie oglądadło dla młodzieży, ani dobre ani złe. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 21 - fajny pomysl, dobra rola Spacey'a (jak zawsze), realizacja tez ok, ale jednak pozostaje niedosyt, a końcówka przewidywalna. 7/10, w sam raz na sobotni wieczór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Forbidden Kingdom - moim zdaniem taki film stworzony do emisji w TV... bajka z Jetem Li i Jackie Chanem, których widzimy w każdej produkcji zawierającej elementy wschodnich sztuk walki. Można obejrzeć, ale nic specjalnego. Takie połączenie Karate Kid, Pijanego Mistrza i Nieśmiertelnego. Ocena 5/10 21 - nawet niezły film z dobrą rolą Kevina Spacey. Ogląda się przyjemnie. Ocena 7/10 Street Kings - dokładnie tego oczekiwałem, Keanu Reeves sprawdza się w głównej roli, choć scena na początku gdy ma ciemne okulary od razu przypomina Matrixa - chyba zawsze będzie już kojarzony z Neo. Tak czy inaczej film bez żadnego szczędzenia brutalności i tak powinno być. Ocena 7/10 Indiana Jones 4 - Dobrze po tylu latach zobaczyć znowu Forda w roli Jonesa. Film momentami oczywiście przesadzony i zrobiony z większym rozmachem, ale przecież to nie jest dokument tylko film akcji i tak sprawdza się w 100%. 2 godziny mijają bardzo szybko i przyjemnie.Ocena 8,5/10 Bucket List - Nicholson i Freeman - więcej mówić nie trzeba. Świetny film, który po prostu trzeba zobaczyć. Ocena 10/10 Edytowane 1 Czerwca 2008 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Siekierezada - 9/10 Kto lubił Konopielkę (10/10), temu się spodobają również te wioskowe podbiałostockie klimaty, szczególnie, że występują te same postaci (co prawda na 3 planie, ale jednak) Evil Dead 3/10 Nie ma tutaj właściwie nic, tylko kultowy Ash. i tandetny film klasy C ;) Niewiele lepszy niż amatorskie dzieło z 1978, a jest nawet znacznie mniej klimatyczny. Kolejne części są już znacznie lepsze- conajmniej na 8.5/10 :) Edytowane 1 Czerwca 2008 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 21 - nareszcie cos lepszego , 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Fool's gold - 6/10 Piraci z karaibow to to nie sa ale w niedzielne popoludnie mozna obejzec, ot przyjemna komedia przygodowa choc momentami potrafi znuzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Sztuczki - polski film, według mnie taki sobie. Nie umiałbym powiedziec po co go oglądać. 5/10 ot: widze, że co do Bucket List opinie są prawie zgodne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...