Darks Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka - byłem wczoraj w kinie na tym filmie. Po niesmaku z Indianą spodziewałem się średniego filmu przygodowego ale się myliłem. Od prawie samego początku akcja, dobre połączenie przygody, fantastyki i humoru. Warto iść na ten film do kina. 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Felon - przy ogromnej ilości nowych filmów, które nie prezentują sobą absolutnie niczego, ten tytuł jest z całą pewnością warty uwagi. Trzyma w napięciu do końca, nie sposób się nudzić. Poza tym dobrze ukazuje uczucia, które rządzą człowiekiem i co mogą z nim zrobić. Dobra rola Val Kilmera. 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Przed chwilą skończyło się Pleasantville na TVN7. Na IMDB ma marne 7.5/10 - imho 9.0/10. Cudowna komedia, właściwie chyba komediodramat sci-fi ;] Właściwie nie wiem co można powiedzieć o tym filmie - z kumplami przy piwku będzie to American Pie, tyleże w wersji dla ambitnych. Dla mnie - czyli solowego oglądacza wgapionego w ekran ze skupieniem - mądry film o różnicach i zmianach. W pewnym sensie o granicach rasowych, ociemniałości i niechęci do postępu. Polecam wszystkim. Aż dziw bierze, że taki dobry film leciał na TVN7 :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Grindhouse- Planet Terror mi się bardzo przyjemnie oglądało zobaczyłem bo już od dłuższego czasu mi zalegało do obejrzenia, jak dla mnie niepotrzebny jest ten "efekt starego filmu" i kilka rzeczy było lekko przesadzonych a zarazem śmiesznych. Ode mnie 8,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Outpost w czasie drugiej wojny swiatowej SSmani tworza super zolnierza, a nawet caly oddzial. Po xx latach banda wrednych madafaka najemnikow eskortuje jakiegos gogusia szukajacego wielkiego skarbu. Jak sie okazuje chodzi o maszynke do miesa ;] Film przecietny, nudnawy. Tak naprawde nic ciekawego... 6,5/10 Street Kings kolejny wredny madafaka tym razem policjant-kat-rasista ;] Film milutki i lekki. Czasami jakas kula roztrzaska komus szczeke, innym razem ktos glowkuje szpadel.... Film sensacyjny o niezbyt zawilej fabule, przewidywalny dosc... ale fajny 8,5/10 You Kill Me dwa razy podchodzilem do tego filmu i zaluje, zaluje ze za pierwszym razem nie bylo mi dane go calego zobaczyc. Tu takze wredny madafaka zapijaczony zabojca made in poland, mowiocy po rosyjsku :| Komedyjka, dramat, sensacja... sam juz nie wiem co bardziej. W kazdym razie polaczonebardzo fajnie ;] 8,5/10 Mutant Chronicles o fak. Trudno cos o tym napisac, bo nie mam pojecia czy ten film to wytwor niskobudzetowki czy poprostu taka marnosc jezeli chodzi o wykonanie. Fabula prosta jak teksty piosenek Feela. Zachowanie debilne jak wyglad Wisniewskiego. Koncowka filmu denna jak jak tworczosc Rubika 4/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Mroczny Rycerz- ogólnie film b.dobry, ciekawa fabuła, świetni aktorzy, dość długi co też uważam w tym przypadku za plus, dla osób lubiących kino akcji pozycja obowiązkowa. 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Grindhouse- Death Proof nie był taki fajny jak planet terror dużo gadania mało akcji jedynie środek filmu (parę scen) i końcówka (ładnych kilka minut) uratowały go. Ode mnie za niego 4,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Moja dziewczyna sie zeni - 3/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Grindhouse- Planet Terror mi się bardzo przyjemnie oglądało zobaczyłem bo już od dłuższego czasu mi zalegało do obejrzenia, jak dla mnie niepotrzebny jest ten "efekt starego filmu" i kilka rzeczy było lekko przesadzonych a zarazem śmiesznych. Ode mnie 8,5/10 Grindhouse- Death Proof nie był taki fajny jak planet terror dużo gadania mało akcji jedynie środek filmu (parę scen) i końcówka (ładnych kilka minut) uratowały go. Ode mnie za niego 4,5/10 po prostu wącpan nie zrozumiał co panowie Tarantino i Rodriguez chcieli uzyskać w w/w filmach ... -przyjemne kino z MAAASĄ odwołań do klasyki i tzw "oczek" w kierunku widza -filmy sa takie a nie inne bo ... no własnie .. bo to Grindhouse.. poczytaj o tym guglu ;D btw. to tak jakby krytykowac filmy Romero za "kicz" ... to nie kicz.. to ich urok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 po prostu wącpan nie zrozumiał co panowie Tarantino i Rodriguez chcieli uzyskać w w/w filmach ... -przyjemne kino z MAAASĄ odwołań do klasyki i tzw "oczek" w kierunku widza -filmy sa takie a nie inne bo ... no własnie .. bo to Grindhouse.. poczytaj o tym guglu ;D btw. to tak jakby krytykowac filmy Romero za "kicz" ... to nie kicz.. to ich urok ;) Może i nie zrozumiałem, źle zinterpretowałem; każdy ma inny gust ja wypisałem swoje odczucia po tych filmach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) WALL-E - świetna animacja Disneya. Ostatnio tak dobrą widziałem kilka lat temu i zwie się Final Fantasy. Nie wiele takstu, sporo humoru i jak to zwykle u Disneya gra na najpłytszych uczuciach ale warto naprawdę z rodziną zobaczyć ten film - 9/10 I ta oficjalna stronka !- http://disney.go.com/disneypictures/wall-e/ Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Night of the Dead A.D. 1968 - czarno-biała klasyka, Początek Wszechrzeczy, pierwszy film o żywych zwłokach konsumujących żywych ludzi. Aktorstwo zgodne z wymogami epoki (tragicznie złe i przesadzone), ciekawostka przyrodnicza - na zombiaki mówią "those things" albo "ghouls", nigdzie nie słyszałem "zombies". Czyżby było za wcześnie? 3/10 Dawn of the Dead A.D. 1978 - dziesięć lat później Romero strikes back. Jest lepiej, ale tak ohydnie sztucznej krwi nie widziałem jeszcze nigdzie. Nic się nie postarali. Co ciekawe, remake z 2004 jest przeokrutnie smakowity, o ile pamiętam zyskał wysoką notę u mej nieskromnej osoby, a tu pierwowzór cieniuchny jak stringi. Masa baboli do wyłapywania w czasie projekcji - nie zamknięte drzwi w latających śmigłowcu, szalona jazda ciężarówką, w której nie kręci się kierownica i tak dalej. I przedziwnie wyglądający leworęczny sołdat, jeden z głównych bohaterów. 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Pathology - poczatek ujdzie potem co raz gorzej , lekko ponad przecietna 5,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 WALL-E - prawie arcydzieło, 9,5/10 Autostopowicz - nie przypadkiem film uznawany za klasykę gatunku, 9/10 Idealnym uzupełnieniem filmowego weekendu mógł być Dark Knight, bo miałem rezerwacje na przedpremierę - uznałem jednak, że pójdę do I-MAX;] Grindhouse- Death Proof nie był taki fajny jak planet terrorPfff :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Grindhouse- Death Proof nie był taki fajny jak planet terror dużo gadania mało akcji jedynie środek filmu (parę scen) i końcówka (ładnych kilka minut) uratowały go. Ode mnie za niego 4,5/10100% racji. Chociaż ja bym obniżył ocenę :lol2: Całość przegadana i strasznie nudna - trąci mnie czym miał być ten film. Planet terror był majstersztykiem, a to ledwo przełknąłem (zresztą nie tylko ja). Wczoraj obejrzałem Metropolis - czyli początki kina s-f. Zdecydowanie dla miłośników starego kina i lepiej poczekać na nową wersję (tzn z dodanymi scenami, które niedawno odnaleziono). Film zdecydowanie wyprzedził swoją epokę, ciężko go oceniać wg. dzisiejszych standardów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Never back down 2/10 Zachęcony umieszczeniem w opisie "walk rodem z Fightclub" - srodze się zawiodłem. Nie ma w tym dziele nic ciekawego - może trochę chwytliwej muzyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Wall-E - świetny film, polecam - 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Forgetting Sarah Marshal- 8/10 - film wywalił mnie na łopatki (polski tytul rowniez). Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 WALL-E - genialna bajka, po prostu trzeba to zobaczyć. Animacja świetna, można się uśmiać, nie zaszkodzi też obejrzeć z drugą połówką. 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 The Dark Knight - 9/10 - tak jak i Begins film bardzo mi się spodobał...tylko..czemu on takim niskim mhrocznym głosem nawija ? :D The Bank Job - lubię filmy w takich klimatach i tym razem się nie zawiodłem, kawał dobrej roboty imho i też 9/10 Wall-e widzę wszyscy zachwalają więc następny w kolejce pewnie będzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Felon - przy ogromnej ilości nowych filmów, które nie prezentują sobą absolutnie niczego, ten tytuł jest z całą pewnością warty uwagi. Trzyma w napięciu do końca, nie sposób się nudzić. Poza tym dobrze ukazuje uczucia, które rządzą człowiekiem i co mogą z nim zrobić. Dobra rola Val Kilmera. 9/10przed chwilą obejrzałem zgadzam się w 100% ode mnie również 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Forgetting Sarah Marshal- 8/10 - film wywalił mnie na łopatki (polski tytul rowniez). PolecamDla mnie bardzo sredni 4/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Andromeda Strain - miniserial s-f, 2 części, od fana gatunku 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Dancock - podobala mi sie ta historia, naciagane 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 przed chwilą obejrzałem zgadzam się w 100% ode mnie również 9/10też mi sie podobał 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Meet Dave - 7,5/10 bardzo przyjemna komedyjka, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Felon - 8/10 - prosze...jak niewiele trzeba zeby zrobic swietny film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Felon - 9/10 ... swietna rola Stephena Dorfa, trzyma w napieciu... i jakos te 1,5h mija w 15min. POLECAM! Wanted 6,5/10 - wlaczylem i mysle... wylaczam, ale jakos sie rozkrecilo i po przyzwyczajeniu do przesadzonych efektow wyszlo calkiem niezle. No i Angelina =P Hancock - 7/10 - do obejrzenia, efekty...efekty... Dark Knight - Ide jutro do Multikina i spodziewam sie filmu roku =P PS> Death Proof moim zdaniem lepszy od Planet Terror =P (wlasnie ze wgledu na dialogi, smaczki, i oczka =P) Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Wall-e - pozostaje zgodzić się z wcześniejszymi opiniami - 9/10 :] Kung Fu Panda - a tu się mocno zawiodłem...imho słabo ta animacja wypadła, kilka fajnych momentów, nic poza tym.. 6/10 powiedzmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Felon - 9/10. To trzeba zobaczyć ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...