Verter Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Wanted - Fajnie się oglądało. Koledzy od efektów się musieli nieźle napracować. 7/10 Grandma's Boy - Oglądałem jakiś czas temu ale dziś powtórzyłem... Nie ma to jak dobra komedyjka ;) Troche chwilami pozytywnie walnięta ale spać się nie chce pośmiać można ;) 8,5/10 Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Taken (uprowadzona) - całkiem fajny film akcji, agent specjalny o skuteczności Jasona Bourne'a ratuje swoją córkę przed handlarzami żywym towarem 6.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Jeff Dunham - Spark of Insanity - Ponad godzinny występ komika. Po raczej przeciętnym wstępie (który jednak trzeba obejrzeć, bo jest dość istotny z punktu widzenia dalszej części) Jeff zaczyna wyciągać swoje kukiełki i naprawdę można się pośmiać. :) Polecam. Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Jeff Dunham jest nie do pobicia IMHO. Szczegolnie Peanut, jezdzacy po wszystkim i wszystkich bez litosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Hellboy - 6,5/10 Hellboy 2 - 7,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 LINK Albo ktoś sobie jaja robi, albo ma niepokolei w głowie. Ok, jeśli którys z tych filmów zrobią w taki sposów jak FF: The Spirits Within to moze być całkiem niezłe, ale Dragonball z normalnymi aktorami to chyba jakaś pomyłka... Największe nadzieje wiąże z Ghost in the Shell, bierze sie za niego sam Spilberg, ale będzie to baaaardzo trudne. A jak mi spaprają Yattamana to ich chyba pozabijam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 LINK Albo ktoś sobie jaja robi, albo ma niepokolei w głowie. Ok, jeśli którys z tych filmów zrobią w taki sposów jak FF: The Spirits Within to moze być całkiem niezłe, ale Dragonball z normalnymi aktorami to chyba jakaś pomyłka... Największe nadzieje wiąże z Ghost in the Shell, bierze sie za niego sam Spilberg, ale będzie to baaaardzo trudne. A jak mi spaprają Yattamana to ich chyba pozabijam :P Hę? Inital D, Great Teacher Onizuka, Death note, speed racer i na upartego Transformersy. Nikt sobie jaj nie robił, produkcje dość popularne. I nie wspominam już amatorskich tworów w stylu czarodziejek z księżyca :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ok, ale wyobrażasz sobie zamerykanizowana wersje Dragonballa lub Ghost in the Shell? Ja jakoś niebardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Aaaa!!!111 Yattamani będa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ok, ale wyobrażasz sobie zamerykanizowana wersje Dragonballa lub Ghost in the Shell? Ja jakoś niebardzo. A był Blade Runner świetny.. i amerykański... fakt było to dawno temu ale klimatycznie podobny do GitS.... ;)) albo raczej odwrotnie... jest to mozliwe... co prawda dragonball nie wyobrażam sobie w ogóle heheh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Co prawda link mi nie działa, ale odnośnie GiTS - jeżeli komuś ma się udać to Spielbergowi, ja w niego wierzę. Ciekawe czy pojawią się Tachikoma. Yataman i Dragonball - jakoś nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić... Widzieliście, że Spielberg zrobi też film telewizyjny The Talisman? :D (dla niezorientowanych - powieść Stephena Kinga i Petera Strauba). Jeff Dunham jest nie do pobicia IMHO. Szczegolnie Peanut, jezdzacy po wszystkim i wszystkich bez litosci :)W filmie jednak najbardziej podobał mi się Walter. :D Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Ok, ale wyobrażasz sobie zamerykanizowana wersje DragonballaTak samo jak ekranizacje komiksów? Co za różnica, czy ktoś będzie walił kulami ognia i bawił się w jakieś super saiyany, czy strzelał pajęczą siecią/laserem z oczu/jest rogaczem? :> Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Falling down (Upadek) - 4fun sobie obejrzałem (kilka razy w tv leciał) i stwierdzam, że film nadal tak samo ujmujący ;]. 9/10 Panowie mam prośbę - wiecie skąd można sciagnąć (i czy to legalne ;]) Robotix - planeta robotów ? No jedna z najlepszych "bajek" jakie widziałem, chciałem ją sobie odświeżyć po 10 latach (;o!) a tutaj bah nie czyta mi kasety w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Mumia 3 - szału nima;) ale tragedii także nie, dobry film na nudne deszczowe wieczory. Fajna rozrywka. 6,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Eliminator Outlaw (2007) - czasami mam podobne zmiary w stosunku do niektorych ludzi ;) Film, moim skromnym zdaniem w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Taken (uprowadzona) - całkiem fajny film akcji, agent specjalny o skuteczności Jasona Bourne'a ratuje swoją córkę przed handlarzami żywym towarem 6.5/10 Oglądałem wczoraj w kinie. Jak na tą ilość strzelania i trupów, to i tak miło się oglądało. Ocenę dałbym zbliżoną. Na dziś The Bank Job lub Przebudzenie. Co radzicie ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zaden, serio :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Bank Job jak dla mnie mniej ciekawy niż Italian Job, ale może to przez klimat lat 70' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Co prawda link mi nie działa, ale odnośnie GiTS - jeżeli komuś ma się udać to Spielbergowi, ja w niego wierzę. Ciekawe czy pojawią się Tachikoma.Nie pojawia, bo to ma byc ekranizaccja GitS, a nie Stand Alone Complex. Sama ekranizacja GitS to stare wiesci, przynajmniej w swiatku anime. Akurat ze wszystkich wymienionych tytulow w GitS pokladam najwieksze nadzieje - po pierwsze dlatego, ze ma sie tym zajac DreamWorks i Spielberg, a po drugie dlatego, ze ten film bardzo latwo przeniesc na duzy ekran. Na dobra sprawe wystarczy go sfilmowac, zamiast narysowac, bez zadnych przerobek ;) Co do reszty "ekranizacji": - Yattaman: albo ktos zrobi z tego porzadny pastisz filmow o superbohaterach i wielkich robotach, albo ten film polegnie z wielkim hukiem. To jest IMHO zbyt infantylne, zeby przeniesc to na tasme filmowa z, ze tak powiem, pelna powaga. - Dragon Ball: jak wyzej. - Blood: The Last Vampire: fabula do napisania od nowa, bo to, co jest w anime jest za krotkie nawet dla tych ok. 50 minut anime ;) Poza tym musza dobrze zrobic zombiaki i film gotowy ;) - Battle Angel Alita: jak Cameron zapowiada, ze film bedzie krecony w technice 3D, to juz sie boje. Jesli zauwazy, ze ta seria to przede wszystkim historia (w dodatku milosna), a dopiero potem setting, to moze nie bedzie zle. - Akira: alez to bedzie wtopa. Juz anime bylo jednym wielkim belkotem (glownie dlatego, ze ktos uznal, ze dobrym pomyslem bedzie upchanie 15 tomow mangi w poltorej godziny filmu ;) ), a jak DiCaprio to jeszcze przemieli po hamerykansku, to w ogole nie widze przyszlosci dla tego tytulu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Dark Knight - Aż tak super specjalnie mnie nie wciągnął... Oczywiście najlepszy aspekt filmu to Joker, mógłby powstać film o nim, a nie jakimś tam miernym batmanie ;) Nie podobało mi się kilka aspektów (takie absurdy jak to, że Batman widział przez ściany, przez to że miał sygnał z komórek [czy coś takiego], czy zadziwiająco szybka przemiana Two Face'a [o którym równie dobrze mogłaby być 3 część Batman], o raz to skąd się do cholery wziął Joker? Bo w filmie tego się niestety nie dowiemy, a w Begins powiedzieli tylko "nowy złoczyńca znalazł się w mieście", za to w starym filmie jak pamiętamy Nicholson wpadł do zbiornika z kwasem.) Film oglądałem lekko wstawiony ;) Więc ocena może ulec zmianie po następnym seansie (już w domu..) na razie 7+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Na dziś The Bank Job lub Przebudzenie. Co radzicie ? :> The Bank Job.. btw to nie porównywałbym go do Włoskiej roboty - Italian Job był dużo bardziej nastawiony na efekty i ogólnie zabawę, BJ trochę poważniejszy jest moim zdaniem.. Harold i Kumar Ucieczka z Guantanamo - ...7,5/10, ale (uwaga :)) - w kategorii durne amerykańskie komedie, inaczej tego oceniał nie będę :] Iron Man - w przypływie dobrego humoru 7/10 - za szybko się jak dla mnie skończył, tzn myślałem,że » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - <-spoiler po zbudowaniu tego właściwego już kombinezonu się coś jeszcze będzie działo a tu hop siup finał 1 punkcik z tych 7 za panią dziennikarkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 - Akira: alez to bedzie wtopa. Juz anime bylo jednym wielkim belkotem (glownie dlatego, ze ktos uznal, ze dobrym pomyslem bedzie upchanie 15 tomow mangi w poltorej godziny filmu ;) ), a jak DiCaprio to jeszcze przemieli po hamerykansku, to w ogole nie widze przyszlosci dla tego tytulu.Dadzą trailera "o chłopcu który posiadł moc boga" i bedzie sie dobrze sprzedawało. o do GITSa to duzo osob zna to anime, dadzą trailera o Spielbergu i Marixie i ludzie też to kupią. Ja i tak obejrze wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Postal - omfg :lol: Boll zrobił nawet niezły film ;] Dawno nie otrzymałem tak solidnej porcji betonu - jak komuś pasował humor z gier, to i film mu podejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Tak w skrócie: Felon - niezły, ale bez rewelacji 7/10 Taken - dobre kino akcji 7/10 Ogród Luizy - na początku troszkę przynudnawy, ale za całość 8/10. Taki polski Leon ;) Kung Fu Panda - niby bajeczka, ale jest kilka mądrych tekstow. 7/10 Zona - pomysł fajny, szkoda że dość mocno przynudza. 5/10 Into the Wild - film, który pozostaje w pamięci. Warto! 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Bank Job (Angielska robota) - potwierdzam wszelkie ochy i achy. Świetny film, a jeżeli wiemy że na faktach to już w ogóle kosmos - 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Wczoraj oglądałem, wielkiego kosmosu może nie było, ale imo warto obejrzeć. Ma swój klimat i kompletnie nic wspólnego z The Italian Job (ofc oprócz rabunku ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ...podobnej nazwy i jednego z aktorów. Po samym tytule mozna się spodziewać czegoś podobnego filmu do Italian Job.. Mimo, ze tak nie jest (a bardziej podobał mi się IJ) film jest całkiem w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Swoją drogą to ciekawe na ile interpretacja twórców filmu pokryła się z tym jak było naprawdę.. ostatnio nawet w c+ oglądałem kuchnię filmową, właśnie o TBJ..ponoć rząd i tajne służby milczą na ten temat.. :] a jak już o Statham'ie mowa...oglądał już ktoś Death Race ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 The Bank Job - może i bez ochów i achów, ale firm naprawde wart obejrzenia. 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Felon - spoko film, nadzwyczajny nie jest ale w sumie dość dobry. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...