LPKorn3324 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 bruce w głębokim filmie fantastycznym? Z kwestiami moralnymi ? :lol2: Nie, nie kupuję tego. Film od początku do końca miał być rozrywką dla mas co też zresztą trailery zapowiadały bezlitośnie. Mowy o głębokim filmie nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Ten film powinnien być o wiele bardziej głęboki. Takie ambitne kino Sc-Fi jak Blade Runner. Bardziej poruszać kwestie moralne. A tutaj wszystko spłaszczono jak tylko się dało. Takie typowe holywodzkie kino akcji. Jakby miał chociaż głębie "Equalibrium", to by już było coś. Do tego strasznie marna i sztuczna gra aktorów i słaby klimat. Nie wykorzystano ogromnego potencjału i zamiast klasyka Sc-Fi mamy typowe amerykańskie kino akcji toczące się w przyszłości. Fajnie by bylo, jakbys napisal o jaki ci film chodzi :) Edytowane 26 Grudnia 2009 przez picus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 A nie widać, że dyskusja o Suragat(k)ach jest ? ;) Epoka lodowcowa 3 - imho na poziomie 2 części, łasic się z SAS wyrwał chyba ;p..ogólnie 7+/10 Up!/Odlot - a tu się bardzo pozytywnie zaskoczyłem, liczyłem na coś pokroju Pioruna a tu dużo lepiej - mocne 8+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 500 dni miłości - bardzo nietypowa i zupełnie inna komedia romantyczna z głębszym przesłaniem. Powiem świerzości. Wypasik. PS. Do poniedziałku Avatar powinien zarobić na świecie ponad 500mln $. A premiery w takich krajach jak Włochy, Chiny, Argentyna i Urugwaj dopiero po nowym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Nieźle, ale to jest kwota "na czysto"? ;) W poniedziałek chyba pójdę drugi raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) 500 dni miłości - bardzo nietypowa i zupełnie inna komedia romantyczna z głębszym przesłaniem. Powiem świerzości. Wypasik. Jak wasz kumpel(albo wy) ma kaca po skończonym związku, to poprostu musicie mu to kazać obejrzeć. ;-) Ja akurat mam lekkiego i film był strzałem w 10. Pierwszy raz komedia o związkach i problemach z nimi, ale po 1. życiowa, a po 2. opowiedziana z męskiego punktu widzenia, zamiast kolejnego szablonowego babsko-gejowskiego szitu. Stuprocentowo sympatyczny film, polecam! Z całą pewnością daje mocne 8+/10 Jak w waszym życiu seksualnym wszystko si, to też naprawdę warto obejrzeć, bo film jest pozytywny. Baby Blues: Horror, ale szokująco mocny, bo bohaterami są tylko matka i jej dzieci. Film dobry, ale po ciężkim i mocno zapowiadającym się początku reszta wydaje się już trochę spłycona. Mimo wszystko dobry. 7- /10 Antychryst: dramato-horror. Najpierw w oczy rzuca się genialna realizacja techniczna i ujęcie tragedii. Potem zaczynasz rozkminiać wkręcający wątek psychologiczny, a nagle ni z tego ni z owego dramat psychologiczny przeradza się w coś innego. Absolutne +18 i pierwszy raz zdarzyły się sceny tak okrutne i niesmaczne, że musiałem odwrócić wzrok, bo na serio bym nie wytrzymał. :blink: Fabuła moim zdaniem, troszkę rozczarowuje, ale kunszt reżysera/realizatorów i to z jak zrytą psychą kończysz ten film zdecydowanie na +. Jakbym miał dać ocenę to 7+/10 ale nie mogę, bo cyferka jest za dużym uproszczeniem, żeby to opisać. Polecam, ale zastrzegam, że w przeciwieństwie do Baby Blues klimat jest ciężki i "do piwka" film nie działa tak jak powinien. Edytowane 26 Grudnia 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Avatar mnie film doslownie zabil. Wlasnie wrocilem z seansu oczywiscie 3D. Pandora pokazana w tym filmie jest tak piekna ze az nie chce sie wychodzic z kina. To taki maly kroczek do kina przyszlosci. Kina ewidentnie w 3D. O efektach nie bede pisal bo film to jeden wielki efekt murowany oscar w kategorii FX. Wychodzac z kina pomyslalem sobie tylko tak. Cholera niech Lucas bierze Trylogie Thrawna pisze scenariusz i robi epizod 7,8 i 9 w 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Nieźle, ale to jest kwota "na czysto"? ;) W poniedziałek chyba pójdę drugi raz :) Oczywiście jest to przychód, nie zysk. Przy 500 mln film dopiero wyjdzie mniej-więcej na zero (uwzględniając koszta promocji). Ja jednak, dzięki olbrzymiej "replay value" AVATARa, jestem spokojny o wpływy przekraczające 1 mld. Idealnie byłoby, gdyby udało się przebić Powrót Króla, bo Titanic zdaje się być poza zasięgiem. Wczoraj Avatar odnotował najlepszy w historii drugi piątek wyświetlania, a przecież masa ludzi pójdzie do kin dopiero w styczniu (np. ja). W wielu krajach nie było jeszcze nawet premiery (grudzień uznawany jest za najgorszy miesiąc na debiut). Pamiętajcie, że im więcej zarobi AVATAR, tym lepszy będzie AVATAR 2;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommoOhio Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 The Invention of Lying - 7/10 - film całkiem sympatyczny, inne i bardzo ciekawe spojrzenie na świat. Ale niech mi ktoś do cholery jedną rzecz wytłumaczy: Uwaga, spoiler! » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spoiler" Dlaczego Ci 'głupi' ludzie otępieni tym, iż po śmierci jest super, ekstra, fajnie i dodatkowo każdy z nich dostaje wille nie pomyśleli o samobójstwie? ;) Osobiście sądziłem, że po słowach Marka wybuchnie taka właśnie fala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Iśc do jakiegos multipleksu na AVATAR-a w 3D czy mogę też normlanie iśc do kina w moim rodzinnym mieście ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Sądząc po wypowiedziach - obejrzyj go w 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Killshot - temat już trochę oklepany. Zły gość chce kogoś dopaść, ale sam film jest całkiem dobry, zobaczyć można. 7/10 Zamknięty krąg- wytrzymałem 50min z tym filmem i w końcu go wyłączyłem, straszna nuda i nic ciekawego, film się ciągnie strasznie, fabuła płytka jak kałuża. 2/10 Wrogowie Publiczni - film dobry, trochę nudny ale komuś kto lubi te klimaty nie powinno to przeszkadzać. 7/10 Co do Avatara to tylko i wyłącznie trzeba się wybrać na 3D, super wrażenia, sam bilet niewiele droższy od biletu na wersję 2D, także warto na 3D. Kolega wczoraj był drugi raz na tym filmie tylko że na wersji zwykłej, i też było fajnie ale jednak 3D daje więcej wrażeń. Edytowane 27 Grudnia 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Wersja 3D Avatara jest w pełni cyfrowa, czyli projektor FullHD z podłączonym do niego kompem z twardym dyskiem. Wersja 2D jest to zwykły analog z tradycyjną taśmą filmową. W sieci znalazłem wypowiedź, która odzwierciedla dokładnie to samo co ja czuję. "Jestem w szoku. Mam już 29 lat. W jakiś sposób tak się stało, że wychodząc z sali nie chciałem wracać do naszej szarej rzeczywistości - obudziło się we mnie dawno uśpione dziecko reagujące w emocjonalny sposób na piękno, którego tak bardzo mi brakowało. Z każdą minutą filmu co raz bardziej chciałem się zagłębić w tym świecie i już tam zostać. Na zawsze." Czekam z niecierpliwością na wersję BD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Give'em hell Malone - Stary dobry kryminał w stylu Dicka Tracy umieszczony w czasach w współczesnych. Trochę dziwnie wygląda detektyw w klasycznym prochowcu jeżdżący automobilem sprzed pół wieku, ale całość jest jak najbardziej strawna. W roli głównej Thomas Jane (Mgła, Kroniki mutantów). Niestety miałem nieprzyjemność obejrzeć film bez napisów, przez co uciekło mi sporo dialogów - a te są podstawą w kryminale :/ Dodatkowo początek filmu sugeruje coś a la Shoot'em up (rzeź okrutna :P), co jest wielce mylące w stosunku do reszty filmu. Podciągnięte 7/10, ale film nie dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Również potwierdzam że warto się wybrać na Avatara, pięknie to wszystko jest zrobione aż chce się dalej oglądać a tu się już kończy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Otóż są filmy gorsze od tego (wiem bo widziałem ;p) i poza tym było by to nie fair gdybym dał ocenę jak to inni robią np 1.5/10 bo oznaczało by to, że to w zasadzie nie był film. w skali 1-10 jak coś dostaje 0.5 tzn, że nawet nasza rybka, która pływa sobie obok monitora tego obejrzeć nie powinna. Rozumiem, że można oceną dać znać, że film jest beznadziejny ale trzeba to zrobić w sposób poważny, a nie jak dziecko w piaskownicy: beee nie podobało mi się to dam 1/10. Coś w stylu Szawel'a, który właśnie wycenił Avatara na 3/10 czy to jest poważne? ; regularnie zdarza się, że nie zgadzam się z oceną na imdb ale jeżeli na blisko 35k głosów na imdb avatar ma 8.9 to czy 3.0 to obiektywna krytyczna ocena czy owy "rzut wiaderkiem & łopatką" ?Ja tam sie nigdy takimi ocenami nie sugeruje, bo za duzo w tym (nie)inteligencji tlumu, a za malo rzetelnej oceny. Poza tym ocena w okolicach zera tez jest uzasadniona - a co, jesli dla mnie byl to film niewarty tego, zeby nawet moje rybki to ogladaly? ;) bruce w głębokim filmie fantastycznym? Z kwestiami moralnymi ? :lol2: Nie, nie kupuję tego.12 Malp? I zgadzam sie, ze Surogaci to jeden wielki zmarnowany pomysl - Blade Runner by z tego nie byl (choc, przy odpowiednich ludziach, kto wie?), ale mozna bylo z tego zrobic porzadne, cyberpunkowe kino. Ale coz, jakie czasy, taki cyberpunk :P Co do Avatara - jest sens na to isc na wersje 2D, czy lepiej po prostu na BR poczekac? Od razu uprzedzam: nie, nie pojde na 3D bo nie jestem w stanie zobaczyc tego efektu i byloby to w moim wydaniu tylko wywalanie kasy w bloto. Zostaje tylko 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) bo Titanic zdaje się być poza zasięgiem. Avatar raczej nie bedzie w kinach przez prawie rok :wink: . A jak juz jestesmy przy Titanicu, Cameron'ie i 3D: 3430737[/snapback] AVATAR nigdy nie miał mieć skomplikowanej fabuły, miał przygotować grunt technologiczny pod m.in. AVATAR 2 To jak jest wreszcie? Arcydzieło ( http://forum.purepc.pl/Kultura-f96/Na-Czek...38#entry3235838 ) czy prosta fabuła, fajne efekty i zarobienie kasy na druga czesc ;) ? Edytowane 27 Grudnia 2009 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Może ktoś pomoże (i jest z okolic). Chcę się wybrać na Avatar, tylko nie wiem jakie kino wybrać (i gdzie ewentualnie są odpowiednie). Wiem, że w Katowicach-IMAX i chyba w Gliwicach jakieś 3D. Które kino lepsze albo jakieś niedaleko (od Kędzierzyna-Koźla)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ludzie czytacie dokładnie co napisałem ? AVATAR 3D !! Tylko nie wiem jaka jest róznica miedzy znanymi multipleksami a kinami w miejszych miastach gdzie rowniez mozna obejrzec film w 3d! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Może ktoś pomoże (i jest z okolic). Chcę się wybrać na Avatar, tylko nie wiem jakie kino wybrać (i gdzie ewentualnie są odpowiednie). Wiem, że w Katowicach-IMAX i chyba w Gliwicach jakieś 3D. Które kino lepsze albo jakieś niedaleko (od Kędzierzyna-Koźla)?W Gliwicach, w Forum w Cinema City jest 3D cyfrowe z tego co się orientowałem, bo też się zamierzam wybrać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Cześć, I ja właśnie wróciłem z Avatara (nawet wyciągnąłem swoich rodziców, którzy od 25 lat nie byli w kinie i wbrew moim obawom film im się bardzo spodobał). Nie jestem wielkim kinomanem i na pewno to co napisze nie odda tego jak bardzo mi się ten film podoba. Fajny pomysł, ciekawa fabuła, nie ma czasu na nudę. Dawno nie oglądałem filmu, który by mnie jakoś wciągnął, a tu jednak niespodzianka. O efektach specjalnych i wyczarowanym przez grafików świecie to nawet nie ma co pisać. Warto zobaczyć. Jeżeli tak ma wyglądać przyszłość to kurde będzie pięknie :) Wygląda na to, że wybiorę się drugi raz do kina jak będzie trochę mniej ludzi.. i mam nadzieje, ze Cameron nakręci niedługo coś równie dobrego. Pozdrowionka. Edit: No i muzyka.. kurde muzyka jest przekozacka :) Och ach :blink: Edytowane 27 Grudnia 2009 przez fl0r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ja właśnie szukam jakiegoś fajnego miejsca (ostatnie rzędy, najbliżej środka) i dopiero po weekendzie w nowym roku są jakieś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Costi. Najpierw do kina na wersję 2D, jeśli nie widzisz efektów 3D a później kupno wersji na BD, jak się ukaże. MaSell. W tym tkwi cały geniusz Cameroona. Z prostej fabuły, zrobił arcydzieło. PS. Avatar drugi tydzień z rzędu najbardziej popularnym filmem w USA. Ok. 210mln w samych tylko Stanach. Edytowane 27 Grudnia 2009 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Nie potrzeba oryginalnej fabuły albo zaskakujących zwrotów akcji żeby zrobić super film. Realizacja jest conajmniej równie ważna. A z tego co wiem to Cameron już ten film wymyślił wiele, wiele lat temu. Ponoć jest cała encyklopedia wiedzy o tym świecie, został również opracowany cały język - niezły rozmach. Ja niestety dopiero 2 stycznia idę obejrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 OK ide dzisiaj , ostatni seans miejsca do wyboru do koloru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 chce jechać dzisiaj do Pzn do Imaxa na Avatara seans 22.30 - myślicie że będą wolne miejsca ? czy nie warto ryzykować i robić takiej trasy na marne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Nie ma tam rezerwacji biletów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Z tego co wyczytałem http://www.gry-online.pl/S043.asp?ID=9835823&N=1 (trochę niejasno ale jest) to trzeba odebrać bilet 48h przed seansem Martwią mnie komentarze typu 26.12.2009 "ja miałem iść jutro do IMAXa w Poznaniu, ale sensownych miejsc wolnych juz nie ma, 26.12.2009 "Ja chcialem isc jutro i pare dni temu probowalem kupic bilety przez internet. Wszystkie sensowne miejsca wziete..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Mam nadzieję, że mnie nikt nie posądzi o SPAM :wink: Jednak jeśli któryś moderator uzna to za SPAM to niech usunie. Może część z Was zna - YourLiveCinema. Filmy on-line legalnie, jednak tylko dla osób z łączem 2 Mbps lub więcej bo inaczej nie zdąży się na bieżąco buforować. Inglorious Basterds, Gran Torino, Transformers 1 i 2, Curious Case of Benjamin Button i jeszcze pare innych filmów jak na razie. Do wyboru lektor lub oryginał, napisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 AVATAR Wyniki dosłownie sprzed kilku minut!! Worldwide: $615,168,000 SZOK!!. A przecież przed nami premiery w takich krajach jak Chiny, Włochy, Argentyna i Urugwaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...