ULLISSES Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Drive (2011) - zapowiadał się ciekawie. Klimat filmu i realizacja filmu zupełnie mi nie podeszły. Poza paroma scenami pościgu i scen rodem z KillBilla, nie ma nic interesującego - przewijałem "głodne kawałki". Nie polecam. 1/10 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja wiem że gust jest jak [gluteus maximus] ale ULLISSES jak masz zamiar przelecieć wszystkie filmy gdzie przewija się kierowca/samochód i tak podsumowywać to może najpierw sięgaj po recenzje aby przyoszczędzić sobie 2g z haczykiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Podejrzewam, że szybciej mu zajęło obejrzenie filmu na podglądzie, niż przeczytanie 5 recenzji. Jak film dobry to oglądasz, jak film zły to przewijasz. Ja przerywam oglądanie, ale od czasu do czasu obejrzę jakiegos knota w całości. Inna sprawa, że ostatnio oglądam filmy tak rzadko, że raczej unikam takich syuacji z knotami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 THe Heat/Gorący towar - dobra komedia w starym stylu 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja wiem że gust jest jak [gluteus maximus] ale ULLISSES jak masz zamiar przelecieć wszystkie filmy gdzie przewija się kierowca/samochód i tak podsumowywać to może najpierw sięgaj po recenzje aby przyoszczędzić sobie 2g z haczykiem Problem w tym, że recenzje są dla mnie bezużyteczne - mam specyficzny gust i może mi się podobać film, który ma na filmweb bardzo niską ocenę, a może mi się nie spodobać film, który ma ocenę wysoką. Scenariusz filmu nie jest zły. Ale wykonanie mi się nie podobało. Być może to specyficzny klimat filmu, ale "nie, nie i jeszcze raz nie". Najbardziej w firmach akcji nie lubię scenek rodzinnych z dziećmi. Mam wstręt do scenek z dramatów obyczajowych czy też z tasiemców, na których płaczą kobiety przed telewizorami. Tutaj miejscami film jest jak rozgotowany makaron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 tutaj Gossling ma jedna twarz. Shwarzenegger w Terminatorze 1 miał więcej ekspresji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Rush - piękny i mądry film. Szczególnie polubiłem postać Niki Laudy. Po prostu oglądnijcie. chciałeś chyba powiedzieć Jamesa Hunta ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Wilk z Wall Street - powiem Wam, że nie ma nad czym się spuszczać.... TEN FILM TRZEBA BRAAAĆ ! Nie wiem czy kiedyś użyłem ułamków innych niż połówka ale ten film zasługuje u mnie na - 9.8/10 ps. Stawiam na dwa najważniejsze Oscary. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 rush - 9/10 bardzo dobry film o rywalizacji, szacunku do wroga i motywacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wilk z Wall Street - powiem Wam, że nie ma nad czym się spuszczać.... TEN FILM TRZEBA BRAAAĆ ! Nie wiem czy kiedyś użyłem ułamków innych niż połówka ale ten film zasługuje u mnie na - 9.8/10 ps. Stawiam na dwa najważniejsze Oscary. DiCaprio + Scorsese się nie może nie udać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 rush - 9/10 bardzo dobry film o rywalizacji, szacunku do wroga i motywacji Oglądałem wczoraj, dam 8/10. Całkiem niezły film, gdzie twórców nie poniosła wybujała wyobraźnia i zgodność z prawdziwymi wydarzeniami jest dość precyzyjna. Dodam, że jeśli chodzi o szacunek to żyjący jeszcze lauda obecnie ma go już niewiele, chociażby z uwagi na komentarz o Kubicy. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 jurek911 możesz rozwinąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 nazwał roberta polaczkiem(w wolnym tłumaczeniu, tak naprawde "polacke" jest okresleniem duzo bardziej obrazliwym) i kiedys cos tam powiedział o jego duzym nosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 co tylko pokazuje, że filmy mają tendencje do idealizowania chamów, czy gwałcicieli (patrz braveheart ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zaraz po tym incydencie przeprosił Kubicę, a w filmie był ukazany jako dupek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 wcięło mi posta, jeszcze raz: Captain Phillips - Kolejny (po Rush) dobry film, oparty na prawdziwych wydarzeniach. Somalijscy piraci vs Tom Hanks. 9/10 Escape Plan - Stallone, Arnold, 50 Cent... tym razem to za mało. Chyba że ktoś jest wielbicielem któregoś z nich, lub bardzo się nudzi. 4/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 A mi Escape plan nawet podszedł - 6.5/10. Bałem się że będzie niestrawnie, ale jak na dwóch emerytów Sylwek i Arnie dają radę. Końcowa scena z machinegunem zakręciła mi nawet łezkę w oku, przypominając dawne czasy :] Ogólnie średnie kino klasy B, trochę sucharów, klepania po buzi no i strzelania. Podwyższony poziom IQ u widza w sumie nie jest wymagany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Captain Phillips - Kolejny (po Rush) dobry film, oparty na prawdziwych wydarzeniach. Somalijscy piraci vs Tom Hanks. 9/10 Zgadzam sie całkowicie. Bardzo godny polecenia! Edytowane 13 Stycznia 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 W USA ostatnio moda na remake'i skandynawskich produkcji albo... tematycznie podobne filmy: http://www.filmweb.pl/film/Porwanie-2012-639570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Lone Survivor Mocne kino bez fajerwerków. Oby więcej takich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir_michu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Wilk z Wall Street - powiem Wam, że nie ma nad czym się spuszczać.... TEN FILM TRZEBA BRAAAĆ ! Nie wiem czy kiedyś użyłem ułamków innych niż połówka ale ten film zasługuje u mnie na - 9.8/10 ps. Stawiam na dwa najważniejsze Oscary. nic dodać, nic ująć - na mnie zrobił mega wrażenie nawet mimo fabuły, która nie jest jakoś wybitnie rozbudowana. ale nie określiłbym tego jako wadę Edytowane 15 Stycznia 2014 przez sir_michu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Kamerdyner - pomimo dużych rozbieżności z prawdziwą historią i JESŁIKEN!!111 na końcu, nawet dobry film. mocna 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Drive (2011) - zapowiadał się ciekawie. Klimat filmu i realizacja filmu zupełnie mi nie podeszły. Poza paroma scenami pościgu i scen rodem z KillBilla, nie ma nic interesującego - przewijałem "głodne kawałki". Nie polecam. 1/10 Cieszę się, że ktoś się ze mną zgadza w tej kwestii. Już chyba kiedyś pisałem, że obejrzałem pierwsze 5 minut i się podjarałem. No to wołam ojca na film, robie sobie herbatkę odpalam na telewizorze, a tu taka pedalska szmira. połowa filmu to przebarwione na czerwono sceny w zwolnionym tempie gdzie ludzie na siebie patrzą i rozmowy w stylu "-Chcesz szklankę wody?(...10 sekund milczenia...) -Nie" Wytrzymałem do końca, ale byłem zły jak po mało którym filmie. Ten sam reżyser zrobił z Gosslingiem jeszcze jeden film "Only God Forgives" - ma dużo gorsze recenzje, ale imo był trochę lepszy bo przynajmniej coś się w nim działo. A co do gosslinga, on nie ma jednej miny w tym filmie. Ma jedną we wszystkich. Mimo to polecam Place Beyond The Pines z nim. Dobry film akcji i fajna historia. (8/10) Co do Laudy i "Polacke": To słowo to połączenie 2 niemieckich słów der Pole - Polak i die Kakerlake - karaluch i jest mega obraźliwe. Sam lauda chyba tego nie wiedział, bo wydawał się zaskoczony zażenowaniem i upomnieniem go przez drugiego prezentera na wizji i powiedział, że wcale nie miał na myśli nic obraźliwego. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Sysak 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Dzięki. Już myślałem, że ze mną coś nie tak. ;] Możesz podrzucić coś fajnego z autami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 nic dodać, nic ująć - na mnie zrobił mega wrażenie nawet mimo fabuły, która nie jest jakoś wybitnie rozbudowana. ale nie określiłbym tego jako wadę Wilk z Wall Street - powiem Wam, że nie ma nad czym się spuszczać.... TEN FILM TRZEBA BRAAAĆ ! Nie wiem czy kiedyś użyłem ułamków innych niż połówka ale ten film zasługuje u mnie na - 9.8/10 ps. Stawiam na dwa najważniejsze Oscary. najwazniejszym oskarem jest "za najlepszy film". drugi jest co? rezyseria? czy aktor pierwszoplanowy? bo osobiscie obstawiam, ze nie dostanie zadnego z tych 3 i bedzie najwieksza porazka oskarowa w tym roku. dlaczego? bo to kino rozrywkowe zrobione z tematu mega negatywnego. w stanach i ogolnie na swiecie jest nagonka na sektor finansowy i zrobienie z przestepstw w tym sektorze kina rozrywkowego na pewno nie spodoba sie AFI (grupie przyznajacej oskary). pojawily sie nawet glosy, ze ten film gloryfikuje zycie przestepcze (co juz scorsese robil wczesniej w kasynie czy goodfellas), natomiast amerykanski AFI jest znane z politycznej poprawnosci. dlatego najlepszym filmem zostanie "12 years a slave", natomiast najlepszym aktorem pewnie zostanie matthew mcconaghey. na rezyserii sie nie znam, kryteriow za ktore sie nagradza tez nie, wiec ciezko mi sie wypowiedziec. scorsese dostal juz "za zasługi" oskara za infiltracje, wiec nie wiem czy dostanie kolejnego, zwlaszcza, ze nakrecil lepsze filmy infiltracja czy wilk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Dzięki. Już myślałem, że ze mną coś nie tak. ;] Możesz podrzucić coś fajnego z autami? Z fabularnych pewnie nic o czym nie słyszałeś, z dokumentalnych za to jest cała kupa bardzo ciekawych, choć niektóre może też widziałeś. W każdym razie polecam: Senna- ale pewnie widziałeś Truth in 24 pierwsza i druga część o Teamie Audi i jego udziale w wyścigu Le Mens. 1 część sezon 2008, 2 2011. Jak nie oglądałeś tych wyścigów to bardzo fajne i trzyma w napięciu Too fast to race i still too fast to race - history rajdowej grupy B (youtube) Wszystkie filmy z serii BBC - Racing Legends. Są na youtube. Widziałem jeszcze parę innych ale nie pamiętam. Jak mi się przypomni to dopisze. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kurde, nie do końca chodziło mi o dokumentalne o wyścigach, ale w wolnym czasie obejrzę. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ciężko (pomijam szeroko pojętą klasykę) o jakiś film o autach / z autami;Niewiele tego w sumie nakręciło się w ostatnich latach;Pomijam produkcje klasy B czy wręcz C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dla mnie może to być film nakręcony Nokią 3310 przez dwóch pryszczatych studentów - byle tylko przez większość czasu w kadrze były samochody lub ich części, a nie smętne kawałki o siedzeniu przy stole (jak w "Drive"). Ostatnio wciągnęły mnie testy samochodów na YT nagrywane przez 2 amerykańskich... webmasterów. Takie chłopaki mają fajne hobby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Wilk z Wall Street - 8/10 - nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem film z taką ilością dragów, golizny i przekleństw. Niestety tylko diCaprio ciągnie całość. 3 godziny jak na trywialną w sumie historię to o 30% za dużo. Na plus Margot Robbie :] Tak czy siak wart ceny biletu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...