Carson Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Spowpiercer: Arka przyszłości - dawno mnie żaden film nie zaskoczył tak żebym nie wiedział co się stanie za chwilę. Klimat na pograniczu Matrixa i pierwszego Bioshocka. Trochę Igrzysk głodu. Polecam. Dziwisz się? przecież Polacy to eksperci od wszystkiego więc rażą ich te niedopatrzenia i przekłamania w filmie :lol: Ekspertem nie jestem ale Snowpiercera nie bylem wstanie ogladac dluzej niz 40min... Kretynizm pogania kretynizm. Jesli scifi w przypadku tego filmu odnosilo sie do uspienia logicznego myslenia przed seansem to mogli o tym uprzedzic ;) Moze wytrwalbym do konca tego dziela na miare Matrix'a. Nie polecam, chyba ze po kilku glebszych Edytowane 28 Marca 2014 przez Carson 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Moze wytrwalbym do konca tego dziela na miare Matrix'a. "Dzieło na miarę Matrix'a" oznacza raczej dzieło wybitne a reszta twojej wypowiedzi wskazuje na coś przeciwnego :mellow: Edytowane 28 Marca 2014 przez wayne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) zwykly sarkazm ;) Edytowane 28 Marca 2014 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 zwykly sarkazm ;) OK. Gupi ja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Też się na tym Snowpiercer przejechałem po zachwytach kolegi wyżej liczyłem na cudo a tu coś tak słabego... Nie zauważyłem ani nawiązań do Matrixa ani tym bardziej do Bioshocka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Miasto złodziei (The Town) - miks kilku współczesnych klasyków kina sensacyjnego. Bardzo to czuć. Efekt finalny jest niestety przeciętny. Można się zapoznać, ale plusów tej produkcji raczej nie widzę. No, może Jeremy Renner i jego postać. Słabe 3/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Need for speed - jak ktoś jest blacharą to będzie się moczył na tym filmie, fury i udźwiękowienie urywa cyce, oczywiście tylko kino albo dobre kino domowe, oglądanie tego na laptopie i doszukiwanie się głębokiej fabuły nie ma zupełnie sensu ;) Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez ʞoʌɐls Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 NIEZGODNA niedaleka przyszlosc po wielkiej wojnie. Chicago ogrodzone wielkim plotem, a w srodku czlowieki podzieleni na 5 frakcji. W centrum tego wszystkiego dziewczyna, ktora nie pasuje do kanonu, przez co stanowi zagrozenie dla spoleczenstwa. Mlodziencza milosc, bunt, placz itd itp. Lepsze to niz "Zmierzch", ale o to nie trudno. Ogolnie przecietniak. Mozna obejrzec z kobitka. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Widziałem zwiastun Niezgodnej i trąci mi niezłą padaką. Kolejna kopia zmierzhów i głodowych olimpiad. Wczoraj wybrałem się na Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz do kina i powiem że bardzo dobry film. Wartka akcja, trochę teorii spiskowych i w końcu nieco więcej L. Jacksona na ekranie. Śmieszne było że przez pierwsze 30min wszystkie ś były zamienione z ę (zamiast pościel to poęciel). Zdarzyły się też wpadki w samym filmie Falcon unika ostrzału z 2 lotniskokopterów a na 3 ląduje bez żadnego problemu, dodatkowo cały pokład jest pusty Ale ogólnie film 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Oldboy. Zemsta jest cierpliwa (Oldboy) - nawet udany. Różni się od oryginału - zmiany raczej neutralne ale niektóre są in minus. Teoretycznie znajomość pierwowzoru nie psuje zabawy w oglądaniu tego remake’u, ale praktycznie... Chyba każdy domyśli się finału. Mimo wszystko całkiem udany, warto rzucić okiem. 4/6 Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez wayne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Grawitacja - oskary za zdjecia jak najbardziej. Ale cala reszta ? Dobra, gusta są różne. PS. Co Kluneja ciągnęło w przeciwną stronę Bulok, ze postanowil sie odłączyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cebulskaka Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Polecam "Zieloną Milę", jak dla mnie mistrzostwo:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Snowpiercer Film durny do granic mozliwosci ,typowo niskobudrzetowa nieprzemyslana fabula :( wytrzymalem 30 minut 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HannaS Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Kamienie na Szaniec <3 genialny film, chociaż nie spodziewałabym się tego. Noe - totalna klapa, nie polecam. Need for speed - jeśli się komuś podobali Szybcy i Wściekli - to powinien być zadowolony :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Snowpiercer - obejrzałem do końca... Ale scenariusz ktoś musiał pisać po dobrym towarze. Przebili się przez kilkanaście wagonów, aby nagle na ich tyłach znaleźli się wrogowie z karabinami :mellow: Nie mówiąc o wagonie "pseudokiboli" (ci w maskach). Kolejny pro-inteligentny pomysł to pociąg przebijający się przez góry lodu i żadnego wykolejenia. Na koniec filmu czeka wisienka na torcie: otóż ginie prawie cała ludzkość, oprócz zaćpanej chinki i czarnego dziecka... brakuje tylko napisu "happy end" Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 jest misio, wiec nie pozyja dlugo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Władza (Broken City) - nie przypominam sobie żeby o filmie było coś słychać, do tego przeciętna ocena na Filmweb. Obejrzałem po rekomendacji i - trochę ku mojemu zaskoczeniu - okazał się całkiem solidnym kryminałem. 4/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estrycoo Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Polecam "Django". Dla mnie 9/10. Ciekawy sposób pokazania problemu niewolnictwa, brak moralności i zahamowań wśród ludzi w tamtych czasach. 80 % z nich potrzebna była skuteczna psychoterapia. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez estrycoo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) I, Frankenstein - 3.5/10 - Underworld to przy tym majstersztyk :) Poza SFX absolutnie nic wartego uwagi. Edytowane 3 Maja 2014 przez Aquarium 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 RoboCop (2014) - dwie wzruszające sceny na plus, reszta to szybka akcja, tzn. kompresja starego dobrego RoboGliny z 1987, którego mieliśmy okazję lepiej poznać, jego przyzwyczajenia (ostry wyjazd z podziemnego parkingu, przyjaźń z partnerką z wydziału, o ile pamiętam). Tu tego zabrakło, wyszło trochę nijako i pałer randżersko. Muszę sobie odświeżyć oryginał. Za nowy twór daję 5/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Pompeje (2014) - John Snow w Rzymsko-gladiatorskich klimatach, no i jeszcze więcej Johna Snow. Efekty specjalne dają radę, jednak fabuła głupkowata. Postacie słabo zarysowane, rany gojące się w kilka chwil po polaniu ich winem, ale w końcu w tej produkcji liczy się gęsto ścielący trup - nawet licznik przy podsumowaniu 3 sezonu GoT gdy ukazana była padająca armia Stanisa nie nadążyłby tutaj :> Typowy odmuzdzacz. 5/10 Co do Robocopa to 6/10. Przeładowany akcją. Ale theme ma nawet wpadajacy w ucho :D Edytowane 6 Maja 2014 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Pompeje, podobnie jak przedmówca średniawa fabuła, dobre efekty i świetny dźwięk. Ode mnie 6/10 przy czym na małym ekranie i słabym audio nie polecam w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Mam podobne odczucia co do powyższych filmów. W Robocop'ie zabrakło mi też: "Dead or alive you're coming with me", pojawia się w ostatniej scenie, ale to takie ni z gruchy ni z pietruchy (no chyba, że przegapiłem coś na początku :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) Legend of Hercules - fabuła na poziomie Pompei (czyli słabiutko), aktorstwo też słabo (chociaż odtwórca Spartacusa zagrał b. dobrze). W filmie zdarzają się sytuacje żywcem wyjęte z God of War. Zapewne twórcy próbują coś ugrać przed premierą Herkulesa z Rockiem. 4,5/10 Sekretne życie Waltera Mitty - spodziewałem się głupkowatej komedii (głównie przez Bena Stillera), ale pozytywnie się zaskoczyłem. Film opowiada o gościu po 40-stce, marzycielu, który... a to sami zobaczcie :) Jeśli nie dla fabuły i kilku śmiesznych sytuacji, to na pewno warto obejrzeć dla muzyki i przede wszystkim wspaniałych widoków. 8/10 Edytowane 7 Maja 2014 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Wilk z Wall Street (The Wolf of Wall Street) - byłem bardzo ciekaw, czy film jest tak zły, jak mówią lubiani przeze mnie recenzenci. Na szczęście nie, ale okazał się... Dziwny. Komedia przeplatająca się z tragedią podana w sposób, jakby reżyser nie mógł się do końca zdecydować, jaki film chce zrobić. Jednak można z niego coś wynieść (a czasem także się pośmiać), więc 4/6Wyścig (Rush) - nie mam nic do dodania ponad to, co już tutaj napisano. Żadnych zastrzeżeń. 6/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Godzilla - duży jaszczur kontra 2 modliszkowate stwory. Efekty specjalne b. dobre i co zaskakujące w dzisiejszych filmach rozrywkowych, nie są przesadzone. Mogliby pokazać nieco więcej Godzilli w Godzilli, bo tak na dobrą sprawę to należy do niej jakieś 20minut pod koniec. Dodatkowo godzilla wygląda trochę jak wielka maskotka. Końcówka - a raczej ukazana reakcja ludzi trochę głupkowata. Bryan Cranston zagrał świetnie, tylko szkoda że dość krótko. Co do całości film utrzymany w poważnym tonie co daje mu ogromnego plusa. I na szczęście nikt nie pokusił się o przemycenie dowcipów w kwestiach bohaterów - w marvelowskich produkcja zaczyna mnie to już irytować (wyjątkiem IM). 7,5/10 PS. jakże irytujący mogą być ludzie wpierdzielający chipsy podczas seansu, szeleszczący paczkami podczas otwierania... Edytowane 16 Maja 2014 przez Quave 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Tropa de Elite - idealnie oddający klimat brazylijskich faweli. 8/10. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Zarówno 1. jak i 2. część warta obejrzenia, warta bo widać inne podejście do materiału niż USA film :) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Tropa de Elite - idealnie oddający klimat brazylijskich faweli. 8/10. O k... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 O k... :blink: Po plusiku wnioskuję, że się film podobał ? ;] Dwójka, tak jak mówi serwal4 - warta obejrzenia, ale nie robi już takiego wrażenia jak część pierwsza. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...