Ram1rez Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Wczoraj oglądałem starcie tytanów. Film strasznie się ciągnął. Całe starcie trwało 4 minuty a reszta to bzdury. Wg mnie film oceniam na 4,5/10. Dałem 0,5 za "release the kraken" Edytowane 26 Lutego 2016 przez Ram1rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Fakt przez większość czasu wieje nudą ale 0,5 za Gemme Artreton możesz dorzucić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Fakt przez większość czasu wieje nudą ale 0,5 za Gemme Artreton możesz dorzucić :D Ślizgacze u Ciebie zapewne mają oceny 11/10. Edytowane 26 Lutego 2016 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) https://d-w24.ppstatic.pl/g2/9f/16/56/30435_1181578792_c333_p.jpeg Eee, to skali nie ma... just fun A tak off top polecam: Body/Ciało(2015) http://www.filmweb.pl/film/Body+Cia%C5%82o-2015-714087 - stara gwardia jednak najlepsza. Nienawistna ósemka(2015) http://www.filmweb.pl/film/Nienawistna+%C3%B3semka-2015-714192- dobre kino ... Tarantino. Imigranci - Dheepan 2015 http://www.filmweb.pl/film/Imigranci-2015-731423- indywidualnie... Creed: Narodziny legendy(2015) - http://www.filmweb.pl/film/Creed%3A+Narodziny+legendy-2015-694246- indywidualnie... Zupełnie Nowy Testament(2015) - http://www.filmweb.pl/film/Zupe%C5%82nie+Nowy+Testament-2015-719855- Indywidualnie... Edytowane 26 Lutego 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Ślizgacze u Ciebie zapewne mają oceny 11/10. Mnie o takie rzeczy posądzać :O Masz i znajdź mnie tak jakiego ślizgacza http://www.filmweb.pl/user/Leutnant_WaszQ/films Po prostu niektóre filmy maja to do siebie, że trzeba sporo pogłówkować, aby powiedzieć cokolwiek dobrego. Stalingrad 3/10 Wystawione na wyrost bo jedyne co się zgadza (mogę pochwalić) to: 1. "Prawda Historyczna" Rosjanie walczą z Niemcami w Stalingradzie - nie ma murzynów i azjatów 2. Nie używają nawiedzonej broni 3. Momentami łapało dobrą scenerię Bielyj Tigr 2/10 Film produkcji rosyjskiej kinematografi stanu umysłu, który powstał gdy owego dnia zbrakło wódki i filmowcy zabrali się za kręcenie "dzieła" Główny bohater posiada 6th sense pomagający w poszukiwaniu nawiedzonego czołg Tiger I... Jak znajdę wreszcie Milczenie Owiec (z napisami) to będę się leczył normalnością Hanibala Lectera, bo to co wyczyniał bohater "Tigra" wychodzi poza nieludzkie pojęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Room - 7.5/10 - bardzo dobrze zagrane główne role, ale film w żaden sposób nie złapał mnie za serducho, w przeciwieństwie do takiego Crash... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Czas Apokalipsy 10/10 Pomimo upływu lat nadal jeden z najlepszych filmów wojennych. Efekty specjalne bez problemu konkurują z obecnymi komputerowymi pomimo upływu 40 lat, zaś gra aktorska Marlona Brando, Martina Sheena i Roberta Duvalla deklasuje filmy z ostatnich nastu lat. Film jest wymagający ale absolutnie wart obejrzenia. Lincz 8,5/10 Bardzo dobra gra aktorska, ciekawy scenariusz oraz słabe udźwiękowienie, które pominąłem w ocenie (oglądałem z napisami) bo byłoby maksymalnie 6. Jeden z niewielu polskich filmów po 2005 który warto oberzeć W ciemności 6/10 Dobra rola Więckiewicza, dla której przemęczyłem się przez cały film. Chaotyczne sceny, i tragiczne udźwiękowienie - nie radzę podchodzić bez napisów. Czy ja jestem jakiś głuchawy? Czy co, bo polskich filmów praktycznie nie da się oglądać trzeba naprawdę się postarać i mieć idealne warunki akustyczne żeby coś usłyszeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 [...]Czy ja jestem jakiś głuchawy? Czy co, bo polskich filmów praktycznie nie da się oglądać trzeba naprawdę się postarać i mieć idealne warunki akustyczne żeby coś usłyszeć. Nie, nie jesteś. Miałem podobne odczucia, ale zostały potwierdzone przez kilka osób, także jeszcze jestem spokojny o mój słuch. ;) Dysproporcja między cichym a głośnym jest momentami straszna, a na dodatek tego, czasami wymowa jest tak niewyraźna, że nie mogę zrozumieć mimo przewijania i podgłaśniania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Poszukałem i znalazłem poradnik jak to zminimalizować enjoy http://www.filmweb.pl/film/Wied%C5%BAmin-2001-1281/discussion/Jak+ogl%C4%85da%C4%87+%C5%BCeby+s%C5%82ysze%C4%87+poradnik.,2603540 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Jakos mnie ten wpis na filmwebie nie smieszy... Co do polskich produkcji to jakos stare komedie - killery itp. - dawaly rade z udzwiekowieniem. Po za tym mimo glosow, ze polskie kino powoli powstaje z kolan (zalosne komedyjki) to nadal filmy sa na zalosnym poziomie :/ Rzadko kiedy cos lepszego sie trafi, wiec mozna powiedziec, ze dzwiekowcy robia nam przysluge :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Z naszych, polecam Obce Niebo i dźwięk całkiem dobry. Niby historia jakoś znana, wydaje się że wiadomo jak wszystko się zakończy, to ogląda się z zaciekawieniem. 7/10 Drugi dobry polski film, to Rezerwat i też nie trzeba napisów. Trochę stary, bo z 2007, szkoda że dopiero niedawno na niego trafiłem. Edytowane 7 Marca 2016 przez deserted 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Jakos mnie ten wpis na filmwebie nie smieszy... Co do polskich produkcji to jakos stare komedie - killery itp. - dawaly rade z udzwiekowieniem. Po za tym mimo glosow, ze polskie kino powoli powstaje z kolan (zalosne komedyjki) to nadal filmy sa na zalosnym poziomie :/ Rzadko kiedy cos lepszego sie trafi, wiec mozna powiedziec, ze dzwiekowcy robia nam przysluge :D Humor każdy ma inny, chociażby tekst z upadającą łyżką jest nieśmieszny bo prawdziwy już nie pamiętam w jakim filmie ale na pewno coś takiego miało miejsce - totalny blamaż dla dźwiękowców. O powstawaniu z kolan pierwsze słyszę jedyne co polska kinematografia produkuje w większej ilości to słabe i bardzo słabe komedie romantyczne. Gdzie oglądacie filmy w internecie ? Ostatnio CDA mocno przerzedziło zbiór i zastanawiam się nad inną stroną / bądź p2p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 True Grit Western z 2010 roku, w dodatku kolejna przeróbka oryginału z ubiegłego wieku. Jednakże bardzo dobre kino. Świetny Jeff bridges, Matta nie poznałem, a małolata ciekawie zagrała i w sumie dała radę. Jeśli ktoś lubi westerny to polecam. 5/6. Bone Tomahawk Kolejny "westernik", ale nowszy bo z 2015. Dodatkowo w moim odczuciu połączony z klimatami "Złego skrętu", czy "Wzgórza mają oczy". Spokojnie jednak, bo takiej sieki tu raczej nie uświadczycie. Film naprawdę ogląda się miło, ale dla mnie na jeden raz. 3,5/6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakupc Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Jak ktoś jeszcze nie oglądał Big Short to niech nadrobi zaległości. Nic więcej nie będę dodawał ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Deadpool - na ten film czekałem i nie zawiodłem się. Dawno już tak się nie uśmiałem przy filmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Deadpool - na ten film czekałem i nie zawiodłem się. Dawno już tak się nie uśmiałem przy filmie.Cudowny film. Ma wszystko. Są cycki, jest przemoc, krew i dobre sceny walki, a fabuła praktycznie nie ma znaczenia - czego chcieć więcej? Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Cudowny film. Ma wszystko. Są cycki, jest przemoc, krew i dobre sceny walki, a fabuła praktycznie nie ma znaczenia - czego chcieć więcej? Pozdrawiam Sequela :wink2: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Sequela :wink2: Serialu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Serialu :) Żeby mieli jeszcze mniejszy budżet? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Żeby mieli jeszcze mniejszy budżet? :P Obstawiam że po wynikach serial miałby przyklepany przez księgowych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 Grimsby - dobry odmóżdżacz, S. B. Cohen znowu przekracza granice dobrego smaku (dosłownie :>), humor ogólnie niskich lotów, podobny panuje u mnie w robocie więc się wpasował, seans nieco krótki bo raptem 1,5h, subiektywna ocena - 7,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 The Hateful Eight- Albo to ja się starzeje albo to Tarantino. Film jak dla mnie mocno przegadany i o jakieś 40-50min za długi, szacun dla tych co wysiedzieli bez przerwy w kinie. No i ten Tatum... Brakowało mi bardzo Waltza, do takiego kina jest idealny. Dla mnie film najsłabszy z ostatnich 3-4 jakie nakręcił Q.T. co nie znaczy że zły, ale po takim reżyserze spodziewałem się więcej. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 The Hateful Eight - ma pecha, że przed nim był Django. Dialogi oczywiście top class, muzyka, tworzenie scen to inna liga, liga Tarantino. No ale fabuła kiepska i końcówka mimo wszystko mało ekscytująca. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 a co sądzicie o nowych x-menach ? wyszedł nowa zapowiedź, w sumie źle nie wygląda ... http://www.panoramixo.pl/index.php/2016/03/18/nowy-zwiastun-x-men-apocalypse/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Jak to X-y, obejrzeć z popcornem i colą. Typowa komercyjna rozrywka, dobrze zrealizowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Jakieś horrory warte uwagi ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 a co sądzicie o nowych x-menach ? wyszedł nowa zapowiedź, w sumie źle nie wygląda ... http://www.panoramixo.pl/index.php/2016/03/18/nowy-zwiastun-x-men-apocalypse/ Pierwszy zwiastun był dużo lepszy IMHO. I gdzie jest Wolverine, ja się pytam?! ;) Na pewno obejrzę, chociaż nie mogę powiedzieć żebym czekał na ten film. Jakieś horrory warte uwagi ? :) Sinister z 2012. Straszy "po nowoczesnemu", ale mimo to... Oglądałem dwa razy w odstępie chyba 3 lat i dwa razy zesrałem się ze strachu :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Dla mnie słabo się te X'y zapowiadają. CGI wali po gałach. Mystic tworzona na wzór Katnis (przereklamowana seria i aktorka). Jane nie pasuje kompletnie do komiksowego pierwowzoru... Obejrzyc sie obejrze ale nie nastawiam sie na nic ciekawego. W sumie to czekam na https://www.youtube.com/watch?v=MBdeE7mzED4 :D 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 "Koniec dzieciństwa" to ekranizacja kultowej powieści Arthura C. Clarke’a opowiadająca o pokojowej inwazji obcych na ziemię. Powstały trzy części, film inny niż te które powstają najczęściej - czyli przede wszystkim oparte o komputerowe efekty specjalne. Tutaj mamy raczej napięcie i ciągłą tajemnicę. Film bardzo ufoczny :) http://www.cda.pl/video/5443768a http://www.cda.pl/video/5443561a http://www.cda.pl/video/542516ee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 z horrorów nawet niezły "Coś za mną chodzi" budżetowa produkcja o wiele lepsza od tych nowych z "trzęsącą się kamerą" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...