NostradamuSek Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Siostra była z mężem i mówi, że dobry. No, ale o gustach nie dyskutuję, a sam nie widziałem... rozumiem, że pytasz o najnowsze dzieło o katastrofie. Edytowane 8 Września 2016 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - 7/10 - szczerze? Lepsze niż jedynka. Nie jestem jakimś wielkim fanem żółwi, ale fakt faktem, że jako szczyl oglądałem serial (po niemiecku, ale jednak). Miło ujrzeć Rocksteady'ego. Bepoba i Kranga - brakowało ich w pierwszej części. Totalnie niezobowiązujący odmóżdżacz i kapka nostalgii dla pokolenia 80' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Before sunrise - Film dla mnie kompletnym dejavu po realnym swiecie -_- :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 ... rozumiem, że pytasz o najnowsze dzieło o katastrofie. powinienes to poprawnie ująć że o zamachu Smoleńsk. Był już ktoś ? siostra z mężem była ale nie moja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 dla smaczku grę tworzyło również kilku polaków :) Platigue Image ;) Ci sami co robili animacje do wiedzmina. Przed chwila sie pochwalili tym na fb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Before sunrise - Film dla mnie kompletnym dejavu po realnym swiecie -_- :| No to jeszcze przed Tobą Before Sunset i Midnight ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Smoleńsk. Był już ktoś ? No ci co byli to nie wrócili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 No ci co byli to nie wrócili... Chwała im za to (przynajmniej co niektórym)... Co do filmu, to może kiedyś w tv obejrzę (z ciekawości), ale na pewno nie pójdę na to do kina - nie zamierzam dawać gościowi zarabiać na tej szmirze... Już krytycy ocenili film pod kątem artystycznym - podobno niezłe badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Gorzej niz bitwa pod wiedniem nie moze byc, z ktorego jako jedyny smialem sie na sali :D Inni wychodzili w polowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 x-men apocalypse - Powiem, ze taki sobie. Lawrence wnerwia na kazdym kroku. Mogliby juz dac spokoj sobie z nia, bo slaba aktorka, a slawe zawdziecz tylko syfowi zwanemu igrzyska smierci. Aktorka grajaca Jane kompletnie nie pasuje i takze irytuje - kolejna, slabiutka aktorka, ktora wybila sie... na GoT. Smiesza troche teksty wypowiadane lamana polszczyzna :D Efekty specjalne srednie, a akcje jakie odwala Magneto to przegiecie. Ogolnie warto obejrzec dla jednej sceny z quicksilverem i tyle. 6/10. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Kung Fu Panda 3(2016) - jak zwykle polski dubbing robi swoje a i animacja przyjemna. :P X-Men Apocalypse 2016 - można obejrzeć, choćby dla efektów. Mnie się przyjemnie oglądało. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Ostatnio spodobały mi się 2 filmy, Cloverfield Lane 10 i The Shallows. Żadne wybitne po prostu dosyć przyjemnie się oglądało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 The Shallows niestety nie podeszło. Nuuda. Cloverfield Lane 10 czeka na obejrzenie i może być dobry. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 od czego zaczac przygode z x-menami ?jakas chronologia ogladania filmow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Filmowe uniwersum X można w zasadzie podzielić na 2 światy - pierwsze 3 części to w miarę spójna i zamknięta całość , potem masz X-men Pierwsza klasa - robiący za swego rodzaju prequel do wcześniejszych filmów + elementy reboota , dość lużno związany z tymi filmami . Kolejna część - X-Men: Przeszłość, która nadejdzie to niejako pomost między 3 pierwszymi filmami a X:FC . Najnowszy to X-Men: Apocalypse , jest kontunuacją ww. filmu - najbardziej jest z nim powiązany . Do tego masz 2 solowe filmy opowiadające o Wolverine - je można oglądać osobno , przed albo po którymś z filmów , byle zachować kolejność - najpierw Geneza a potem Wolverine . Oraz film Deadpool też będący częścią swiata X-men . Tyle jeżeli chodzi o obecne filmy i filmowe uniwersum X-men . Bo są jeszcze seriale - zarówno aktorskie jak i animowane , ale to już inna para kaloszy - nie są powiązane na podobnych zasadach jak MCU i Agents of SHIELD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Geneze Wolverina polecam pominac, bo to wielki pazdziez. Kolejna czesc byla juz spoko. Deadpool to takie przyszywane x-meny i nie ma co tego laczyc z x-menami poza 2 postaciami. Moze w 2 czesci bedzie to bardziej polaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) od czego zaczac przygode z x-menami ? jakas chronologia ogladania filmow? IMO najlepiej oglądać tak:X-Men (r. 2000) X-Men 2 (r. 2003) X-Men: Ostatni bastion (r. 2006), ale właściwie tylko dlatego żeby wiedzieć kim jest Hank McCoy i Kitty Pryde. X-Men: Pierwsza klasa (r. 2011) X-Men: Przeszłość, która nadejdzie (r. 2014) X-Men: Apocalypse (r. 2016) Jak ci się spodoba możesz dorzucić:Wolverine (r. 2013) X-Men Geneza: Wolverine (r. 2009) Ale te dwa to kiepskie filmy IMO i podobnie jak Ostatni bastion robią bałagan w filmowym uniwersum. Edytowane 20 Września 2016 przez wayne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Jak oglądałbym w takiej kolejności: X-Men: Pierwsza klasa (2011) X-Men Geneza: Wolverine (2009) X-Men (2000) X-Men 2 (2003) X-Men: Ostatni bastion (2006) Wolverine (2013) X-Men: Przeszłość, która nadejdzie (2014) X-Men: Apocalypse (2016) Wolverine z 2013 jest powiązany fabularnie z Przeszłością, która nadejdzie, więc to nie prawda, że można je oglądać całkiem oddzielnie. Oglądanie Pierwszej klasy na samym początku może być dyskusyjne, bo aktorzy inni, ale tak wychodzi z osi czasu. Genezę Wolverina też lepiej obejrzeć przed pierwszą trylogią, bo przecież Wolverine już tam się pojawia, więc warto znać tę historię. Edytowane 20 Września 2016 przez maker3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 Ale herezje siejesz... Pierwsza klasa i pozniejsze to cos w rodzaju rebootu serii po pojechaniu po bandzie z Jane (aktorka ja grajaca znacznie lepiej pasowala do postaci niz kluchowata "gwiazdeczka" z GoT. To samo z Mistic, ktora gra aktorka z Gownianych Igrzysk). Co do filmow najlepiej je ogladac pokolei chronologicznie, a dlaczego? Bo pierwsza klasa to taki reboot serii, pojscie inna droga, ktora mimo, ze lepsza to psuje gorsze dobranie aktorow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 XFC to bardziej prequel oryginalnych filmów niż reboot , film z 2014 robi za pomost łączycy pierwsze 3 filmy z XFC i pozostałymi 2 . A aktorka grająca Jane to Famke Jansen , zresztą nie tylko ona znacznie lepiej się prezentuje - profesor , magneto , Storm , bestia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Before Sunrise - mocne 9/10Before Sunset - 7/10 Before Midnight - 7/10Calosc dobrze dopelniona.Troche mnie strzelilo przy pierwszej czesci bo mialem deja vu ogladajac... film za bardzo podobny do tego co mam teraz i jestem gdzies za pierwsza czescia -_- Edytowane 22 Września 2016 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Midnight Special - Budżetowa produkcja godna uwagi z niezłą obsadą, było kilka smaczków i niezła muzyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Deepwater horizon - 7.5/10 - jako film katastroficzny świetnie się w kinie oglądało. Mark Wahlberg trzyma poziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Nowy Mechanic to dno i kupa mulu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Star.Trek.Beyond.2016 obejrzeć, obejrzałem, w sumie bez nudzenia się, to polecę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 The Man Who Knew Infinity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Suicide.Squad.2016. Jak dla mnie całkiem szybko i fajnie oglądało się. Wiadomo trochę absurdów było. Mimo wszystko polecam, ale z kategorii rozrywka, a nie kino ambitne. Edytowane 9 Października 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Central Inteligence - film na raz. 5.5/10 bo szału to tam nie ma. Ze scen nieudanych na końcu filmu, których bylo 5 sztuk, uśmiałem sie bardziej niz przez caly film.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Suicide squead - szczerze to po trailerach myslalem, ze bedzie to jeden przeogromny gniot i... mylilem sie. Tak jak pisal nostradamusek jest kilka idiotycznych akcji, jak niekonczaca sie amunicja deadstrokowi ;) Aktorstwo nie powala, jednak ciagle sie cos dzieje i nie daje widzowi nudzic. Jedynie Joker wyszedl jakos tak kaszaniastwo z tym swoim wygladem i cale to love story z HQ :/ Co mi sie podobalo? Wyglad enchantress dopoki braciszek nie sprawil, ze byla bardziej ludzka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Wołyń - 8.5/10 - Jak dla mnie zabrakło tylko jakiegoś zamknięcia obrazu, zakończenia historii. Dobrze pokazana zawierucha wojenna, przechodzenie Wołynia z rąk do rąk. Nie pominięto również polskiego przyczynku do przygotowania pożywki dla późniejszej działalności OUN UPA. Niby w czasie II wojny światowej miały miejsce straszne zbrodnie, ale nijak nie można porównać egzekucji przez rozstrzelanie, czy nawet zagazowania do jatki jaką urządzili ukraińcy na Wołyniu. Chyba tylko Japończycy w tym czasie mogą z nimi konkurować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...