Havoc Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 A dogs purpose - wspolnie z lubą uważamy to za jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widzieliśmy z podobnych gatunkowo filmów. Fajny emocjonalny rollercoaster, a jak ktoś uwielbia psy tak jak ona to będzie jeszcze bardziej zachwycony i wzruszony pewnie. Narracja ze strony psa wydaje się fajnym i świeżym pomysłem, bo w końcu to film a nie animacja disneya. Na jakiś wieczór z kobitką, na pewno lepsze niż Avengersi :) 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Alien: Covenant - 8.0/10 - wyszło nieźle, na pewno lepiej niż Prometeusz. Nie dam więcej, bo temat inżynierów został olany totalnie!. Poza tym znowu momentami głupota bohaterów poraża, aczkolwiek niektórzy przejawiają symptomy rozumu :) Za to jest to zdecydowanie najkrwawsza część - ludkowie szamani przez obcego wyglądają tak jak powinni. Przed seansem warto sobie odświeżyć Prometeusza i obejrzeć filmik łączący jego wydarzenia z Covenantem. Jestem dokładnie przeciwnego zdania. Zawiodłem się tym nowym Alien, podczas gdy Prometeusz mnie pozytywnie zaskoczył. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2017 The Hitman's Bodyguard - fajnie, lekko i z pewną dozą zrobiony "film akcji"- kilka razy śmiechłem. Przyjemnie się w to patrzy. A kto wiedział, że La Cucaracha to karaluch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Całkiem fajny film, lubię takie produkcje z założenia zrobione z jajem. Swoją drogą dawno nie widziałem filmu, w którym równie często pada słowo motherfucker :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 chociaż Reynolds to myślałem że w pewnym momencie wyciągnie strój Deadpoola :) a film całkiem przyjemny odmóżdżacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 Solance / Ukojenie 2015 - trzyma w napięciu. Anthony Hopkins w charakterystycznej dla siebie roli. Dobre kino. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Może mi ktoś wytłumaczyć za co Dunkirk ma takie wysokie oceny? Ten film dłużył się jakby trwał minimum 2,5 godziny. Dawno nie widziałem tak nudnego filmu a końcówka to już w ogóle abstrakcja. Chyba ludzie dają 10 za Nolana i Hardy'ego nawet bez oglądania filmu, innego wyjaśnienia nie znajduję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Ja to sie dziwie, ze ponad polowa aktorow z top 100 ma tak wysokie oceny wlacznie z Mikkelsenem (sepleni, ze trudno zrozumiec) czy Hardym (gosciu ciagle gra tak samo, napakowanego bambo bez zadnych emocji, ktory cos tam mamrota pod nosem...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2017 Transformers: The Last Knight - co za gniot... 2,25/10. To 0,25 pkt. tylko za kilka względnie zabawnych scen i za Cogmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Transformers: The Last Knight - co za gniot... 2,25/10. To 0,25 pkt. tylko za kilka względnie zabawnych scen i za Cogmana. Potwierdzam pierwszy film z którego wyszedłem z kina przed końcem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 Blade Runner 2049 - 9/10, ale jeśli oglądać, to tylko w IMAXie. Obraz+dźwiek wgniatają w fotel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 Byłem zgadzam się, inny niż pierwsza cześć, taki dzisiejszy. Niektóre sceny i dźwięk robią niesamowite wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Wojna o planetę małp (2017) - 1/10 - sorry, ale takiej ilości lewackiej propagandy bezczelnie ładowanej łopatą do łepetyny widza nie jestem w stanie przełknąć ... Szalony generał, do tego chrześcijanin (w domyśle pewnie republikanin, a jakże) uwziął się na biedne małpy i zrobił im obóz koncentracyjny. Litości... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 The Fool - student budownictwa przypadkowo odkrywa, ze pewien budynek mieszkalny z 820 osobami w srodku est w oplakanym stanie i grozi zawaleniem. Stara sie za wszelka cene ratowac ludzi - poczawszy od kontaktu z wladzami po dzialanie na wlasna reke... Bardzo dobre kino bez fajerwerkow ukazujace, ze bycie dobrym za wszelka cene czasami wymaga ogromnej zaplaty. 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 Botoks - podejdź no do kina jak i ja podchodzę! Nu, podszedł ja, i co? Nie kumam głosów zniesmaczenia, jak się ogląda film o aborcjach, szpitalach, lekarzach, aborcjach, koncernie farmaceutycznym i aborcjach, to trudno chyba oczekiwać, że nie będzie flaków i płodów? Podobnie słownictwo - nie wiem czego oczekiwać od meneli, konowałów albo korposzczurów, cycerońskiej łaciny i mowy wiązanej? Bez jaj. W sumie film przypominał trochę kinowego "Wiedźmina", w sensie posklejanych nieco na siłę scen z serialu. Film taki trochę o niczym, kompletnie nie pojmuję tego zamieszania. Tu murwa, tam wuj, ówdzie martwy płód, nieco bredni i przekoloryzowania. Za długo mam Internety, by robiło to na mnie poruszające do głębi jelita wrażenie. 4/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 Wojna o planetę małp (2017) - 1/10 - sorry, ale takiej ilości lewackiej propagandy bezczelnie ładowanej łopatą do łepetyny widza nie jestem w stanie przełknąć ... Szalony generał, do tego chrześcijanin (w domyśle pewnie republikanin, a jakże) uwziął się na biedne małpy i zrobił im obóz koncentracyjny. Litości... Cóż, rzecz gustu. Ja akurat ten film oceniam dosyć wysoko ... 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elodie Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 Ja ostatnio odkopałem Gorączkę z 1995 roku i muszę przyznać, że tęsknię za takim kinem... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Blade Runner 2049...zepsulem sobie idac wczoraj do najgorszego chyba kina w UK na to. Stereo, bez centralnego glosnika, przy takich dzwiekach i jednoczesnych czesto dialogach, w innym niz matczynym jezyku, skutkuje bardzo szybko rosnacym poziomem wkurzenia. Ale nawet pomimo tych niedogodnosci, film piekny i dobry. Ostatnio nie chce mi sie zaglebiac w jakies glebokie przemyslenia na temat filmow bo nie widze zeby Hollywood probowalo cokolwiek "powiedziec".Prawie 3 godzinny film, powolny z pozoru rozwoj wydarzen, a jednak caly czas cos sie dzieje i historia porusza dalej, ziewac sie nie da. Ogolnie jest super, z kina wyszedlem szczesliwy myslac jeszcze przez chwile o tym co przed chwila widzialem, a to sie nie zdarza po Avengersach ;)Dla mnie 9/10 bo mi trafil w gust klimatem. A tak obiektywnie to moze punkt nizej. F8 - Fast and Furious 12345....stracilem rachube. W kazdym razie szybcy jeszcze szybsi i wścieklejsi. No i jak przy poprzedniej czesci, smiesznie. Idiotyzmy, glupoty; tepe i puste dialogi; fizyka zaklamana bardziej niz w Animkach no i to hakowanie walac losowo w klawiature majac na ekranie graficzna wizualizacje tego co sie dzieje z hakowanym obiektem (lodz podwodna na metalowych podporach i zwodowanie jej za pomoca kilku klikniec i ENTER po prostu wymiata :D ) Za tekst o obiciu ryja i wbiciu zebow tak gleboko ze ich mycie bedzie sie odbywalo przez anusa... +1 punkcik co daje w sumie = 1/10 Wojna o Planetę Małp - bez rozgadywania sie juz, bardzo sie podobal. Malpy super, zdjecia ladne, scenariusz prosty ale nie glupi specjalnie, a lewacka propaganda....? No coz, ktos chyba ostatnio za duzo rodzinnych imprez przy flaszeczce zaliczyl i juz wszedzie ta polityke chce zobaczyc :P Zeby tu sie takich glupot dopatrywac? 7/10 Edytowane 3 Listopada 2017 przez Havoc 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 Sęp - obawiałem się, że z jakiegoś kąta ekranu wychynie Karolak, by jak zwykle zagrać Grubego Głupka, ale nie. Pojawił się za to Wiedźmin Żebrowski, Pan Kleks, Ferdynand Kiepski i Anna Przybylska, pojawił się też biust Anny Przybylskiej, grajcie surmy anielskie! Tylko jak będą dialogi, to już nie grajcie, bo słabo słychać. Nie wiem czemu ten film przemknął jakoś tak wstydliwie, bokiem i zaraz zniknął. Wszystko tu jest - dobra historia, niespodziewane zwroty akcji, Źli, Dobrzy, biust, pindol, krew i trupy, no generalnie bardzo tłuste widowisko, tylko tradycyjnie dla polskiego kina ciut słabo udźwiękowione. Solidne 7/10, jakby dopracować szczegóły i usunąć babole, byłoby więcej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Blade Runner 2049 - w zasadzie mógłbym skopiować post Havoca. Po całej serii s-f gdzie liczy się głównie rozwałka i rozrywka miło obejrzeć coś innego. Film niby długi a zleciał szybko, warto obejrzeć. Smutne jedynie to że finansowo to klapa, sam zysk z kin nie wystarczy żeby zwrócić koszta, choć mamy jeszcze blureje, dvd czy inne netflixy. Mimo wszystko co się dziwić producentom, zrobią coś choć trochę bardziej ambitnego to nie zarobią więc w kinach mamy taką sieczkę jaką mamy. PS nie żebym coś miał do filmów typu Thor, też chętnie oglądam ale nie miałbym nic przeciwko żeby proporcje się ciut zmieniły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Atomic blonde - 7/10 - standardowa historyjka szpiegowska, oblana polewą Berlina z okresu upadku muru. Fajna ścieżka dźwiękowa i klimatyczne miejscówki. Fabuła szczerze mówiąc nijaka, strzelania praktycznie nie ma, za to sporo scen walki (przesadzonych nieziemsko rzecz jasna). Dla nas miłe akcenty w postaci malucha stojącego na parkingu, czy rozwalanych w trakcie pościgu trabantów. Ot średniak w dobrej oprawie z Charlize Theron do popatrzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Do powyższego, jak dla mnie na duży plus dużo scen iście kaskaderskich zamiast komputerowej papki. Nawet walki wydają się kręcone na jednym ujęciu (akcja na schodach po wyjściu z windy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 The VVitch - fikuśny tytuł przyzwoitego horroru o gęstym jak syrop klonowy klimacie, podlanym siedemnastowieczną (albo raczej stylizowaną na siedemnastowieczną) angielszczyzną. Jest las, tytułowa wiedźma, purytanie o surowych obyczajach, religijny fanatyzm i czarny kozioł, czyli komplet. Zakończenie trochę mnie zasmuciło, wolałbym inne bo mógłbym wtedy dać wyższą ocenę. Ale i tak 7/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Liga Sprawiedliwości - byłem wczoraj i powiem tak podobało mi się :) Jest akcja, humor, tyłek pięknej Gal :) film jak to film DC ciągle im czegoś brakuje zeby było te oh ach ale przyjemnie się to oglądało, długość odpowiednio wyważona (zaraz ktoś powie że za krótko jak na tylu nowych bohaterów) bo nie przynudzał i nie zerkało się na zegarek. Mimo że jest mroczniej niż w Marvelu było kilka momentów że sala się zaśmiała. Ogólnie dobra rozrywka szkoda tylko trochę batmana bo wypada na cienkiego bolka przy reszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2017 Polecam nie tracić czasu panie trenerze personalny. Forum prawie że jest martwe i ten link w sygnaturze pod postem ci nie pomoże. Klientów nie przybędzie. A teraz do widzenia. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Liga Sprawiedliwości - byłem wczoraj i powiem tak podobało mi się :) Jest akcja, humor, tyłek pięknej Gal :) film jak to film DC ciągle im czegoś brakuje zeby było te oh ach ale przyjemnie się to oglądało, długość odpowiednio wyważona (zaraz ktoś powie że za krótko jak na tylu nowych bohaterów) bo nie przynudzał i nie zerkało się na zegarek. Mimo że jest mroczniej niż w Marvelu było kilka momentów że sala się zaśmiała. Ogólnie dobra rozrywka szkoda tylko trochę batmana bo wypada na cienkiego bolka przy reszcie :) Jakby było więcej tego tyłka to może uratowałby film. Humor - może jak się śmiejesz z żartów w familiadzie to się spodoba. Nie oglądałem nigdy filmów o superbohaterach więc chciałem się wybrać na ten, zdecydowanie nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 Nowe Star Warsy - 9/10 - myślałem że nic nowego w tej dziedzinie nie da się wymyślić, a jednak :) Numer z hiper skokiem - aż dziwne że przez tyle lat walk w kosmosie, nikt na to wcześniej nie wpadł... Jest lepiej niż w VII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2017 Star Wars TLJ - ciężko mi jednoznacznie ocenić ten film. Z jednej strony mamy rewelacyjne efekty, ciekawe pomysły i fajny "morał", z drugiej głupoty w prowadzeniu akcji, nic nie wnoszące wątki, zmarnowane postacie i niezrozumiałe decyzje w którą stronę pójdzie fabuła. Film pozostawia więcej nowych pytań, niż odpowiedzi na dotychczasowe, jednocześnie pokazując widzowi wielkiego faka w przypadku niektórych. Duży plus, pomimo kilku podobieństw, nie jest to Imperium Kontratakuje. Dla casuala znającego uniwersum SW pobieżnie 8/10, dla fana 6.5-7/10 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Star Wars: TLJ Jak dla mnie parę scen było wciśniętych na siłe jak ta z kasynem. Do tego parę absurdalnych,ale mimo wszystko jak dla fana SW dobrze się bawiłem przy filmie. Ale jak to zwykle mam zwyczaj oglądać potem film drugi raz na Blu-ray i TV i wtedy sam sobie wydam ocene. Na tą chwilę 7.5/10. Dałbym 8 gdyby nie sztuczne wydłużanie filmu paroma scenami, których mogłoby nie być. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Star Wars: The Last Jedi - Po Przebudzeniu mocy, wszyscy obawiali się , że film okaże się kalką Imperium kontratakuje. Nie okazał się i do 5 części sagi startu też nie ma. Z zalet świetne efekty, ciekawe scenografie, dobrze rozegrane kilka postaci, sama historia też ok. Z wad: fatalne rozplanowanie filmu jeśli chodzi o wątki, sporo zupełnie niepotrzebnych scen i dłużyzn, większość postaci jednak została beznadziejnie rozwinięta. Ogólnie film rozrywkowy i bawiłem się przy nim dobrze. Obecnie jednak nie da się ukryć, że sposób w jaki Disney rozwija uniwersum raczej mi się nie podoba. Film wydaje się wręcz tworzony po to by po premierze rozwijać wątki i samą historie dodatkową zawartością jak książki, komiksy itp. , że już o pewnym elemencie filmu wciśniętym tylko po to by można było wydać pluszowe zabawki pod tą marką. Niby nic złego, ale aż takim fanem nie jestem i wolałbym filmy bez swoistych DLC. 7/10 Edytowane 25 Grudnia 2017 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...