srekal34 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Seven - doskonały Thriller trzymajacy w napięciu do końca. Właściwie to już klasyka 10/10 The business - Ciekawy klimat, niemniej jednak przunudza. Ale moze się podobać. Świetna muzyka z lat 80. 6/10 King Kong - Jackson nie popsuł klimatu filmu o wielkiej małpie. Ciekawy, jednak troche za długi. 7/10 History of Violence - Nie wiem co w nim mi się tak podobało, ale byłem bardoz mile zaskoczony tym filmem. Nieco sztapmowy, ale nie da się przy nim nudzić. Sugestywne sceny, np. scena gwałtu. Polecam 8/10 Death Tunnel - Dno i metr mułu. Jako ze mam zasade ze każdy film ogladam do końca, to i przy tym wytrwałem, ale było ciężko. Brak kliamtu, zero napięcia, bezsensowne zakończenie... to ma być horror? 2/10 Transporter 2 - Fajna rozpierducha. Bez specjalnego rpzekazu, ale taki film ma bawić widza efektownymi strzelaninami i pościgami. Druga część kuriera doskonale to spełnia. To nie ejst kino przy którym trzeb amyśleć tlyko rozerwać się po ciężkim dniu z piwkiem w ręku ;] Ponownie polecam, 8/10 North Country - Ładny dramat oparty an faktach, z moją ulubioną aktorką, Charlize Theron. ZAskakujący momentami i wzruszajacy. 7/10 Four Brothers - Ponownie jak w przypadku transportera, jednak dodatkowo pewien wątek moralny. Także mocne 8/10 Hooligans - Dla mnie film będzie kultowy. Świetne sceny, klimat angielskich boisk i zaskakujace zakończenie. Polecam z całego serca, 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Hustle & Flow - imo zaje**sty film, super klima, scenariusz hmmm nawet ok, muza! i dobry koniec ;p ode mnie +4/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 The fog ale nie ta nowa, ale ta Carpentera :P szczerze polecam :) kozak tak jak i The ThingTeż ostatnio trafiła mi sie ta pozycja mowa oczywiście o "The fog", ciekawe czy to zbieg okoliczności :) Oglądałem po raz n-ty :> I jest mistrzowska jak "The thing" Carpenter rządził i jest najlepszy w swoim gatunku :> ( Nie przypominam sobie, innego reżysera który potrafił stworzyć taki KLIMAT, przez duże K :) ). Powiedzcie mi tylko czemu dalej nie tworzy :( Czyżby brak inspiracji :( pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Hooligans - oceniając w wyzszych kategoriach 9/10, jak dla mnie - dyszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Anthony.Zimmer Taka sobie historyjka, fabuła średnia, mało zaskakująca, ani to komedia ani dramat do romantyku eż nie da się tego zaliczyć ;) Tak czy siak ogląda się dobrze, nuda nie jest ale rewelacji się nie spodziewać. 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Jarhead - odwazny i przede wszystkim ostry film (ciekawostka: Słowo "fuck" pada w filmie 278 razy (38 razy z przedrostkiem "mother"). smieszny rowniez..w sumie sredni ale jest w nim cos takiego co powoduje ze jak sie oglada to nie chce sie oderwac oczu od filmu. ost imo swietne. pomimo kilku bledow logicznych (np ostatnia scena kiedy Swoff strzela w powietrze ze snajperki...zwroccie uwage co ma w nastepnym ujeciu ;]]] ) 4/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAeL Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Hooligans - oceniając w wyzszych kategoriach 9/10, jak dla mnie - dyszka. ...jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem, polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ale sie wczoraj usmialem przy filmie Baby Boy. Naprawde kozackie kino. Za mile spedzony czas przy filmie 7/10 Jako dzielo to film raczej na 6/10 nawet nie zasluguje ale wierzcie mi, ze niezly film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 The Man - typowa amerykancka komedia z Samuelem L.Jacksonem. Jest kilka zabawnych momentów, sporo mało smiesznych. 7/10 Four brothers - swietny film, moge z czystym sumieniem polecic. 8+/10 Komornik - zapowiadalo sie fajnie, ale ta jego wewnetrzna przemiana az nazbyt na siłe... 6/10 The Business - początek zapowiadal sie doskonale, pozniej kilka nudniejszych momentów, na plus muzyka z lat 80 czulem sie jakbym grał w GTA:VC :D, 7+/10 Hooligans - oczekiwalem zwyklej nap.. bez zadnego sensu, a jednak film mile mnie zaskoczył. Swietne kino... 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Jarhead - Wojna od drugiej storny. Zupełnie inny film od reszty opowiadajacych o wojnie. Mimo iż mógłby być lepszy, to conajmniej ocena do góry za inne spojrzenie. 8/10 40 Year Old Virgin - Dawno nie widziałem tak dobrej komedii :D Uśmiałem się super. 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 The Three Burials of Melquiades Estrada - kurde, bylem pozytywniej nastawiony na ten film, oczekiwalem czegos lepszego.. tymczasem pomimo ciekawego mexykanskiego klimatu, wieje nuda...w dodatku gra aktorska rezysera (bo nim wlasnie jest) tommy lee jones'a jest imo kiepska..kogo on udaje?? wogole mam mieszane odczucia po filmie. ale stawiam +2/5 The Cave - 1/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 ...witam, szukam wszelkich filmów ze starymi żaglowcami w roli głównej, do tej pory sprawdziłem już "Pan i Władca", "Piraci" Polańskiego i "The Pirate Movie" z 82, jak macie inne propozycje, to poproszę tutaj, bądź na pw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dzisiaj na TV dwie genialne klasyki, kto nie oglądał to niech to nadrobi! :) Pierwszy to "Taksówkarz"@Polsat@00:00, drugi "Scarface"@TVN@22:45. Nie będę się rozpisywał na temat tych filmów, każdy powinien je znać( a jak nie to niech się wstydzi :P ). Miłego oglądania! pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Tylko mnie kochaj Właśnie wróciłem z kina. Lekka, łatwa i przyjemna komedia romantyczna. Zrobiła na mnie bardzo pozytywbe wrażenie. Wprawdzie większość rzeczy można było przewidzieć, ale jeżeli ogląda się w miłym towarzystwie to polecam ;) Dziewczynka grająca Michalinę jest poprostu niesamowita :D Najlepsza kreacja w tym filmie :) Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Severus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0chu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Hooligans-świetny film polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jarhead - ok :) ... tylko nie spodziewajcie się fajerwerków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Komórka (Cell Phone)- sensacja nawet przyzwoite. Cry Wolf - film do obejżenia ale tylko jeden raz obejżycie do dowiecie się czemu Euro trip i road trip - szczegulnie to drugie Efekt Motyla - uwielbiam ten film naprawde spoko polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Byłem dzisiaj w kinie na WYKOLEJONY Przeczytałem ulotke, scenariusz wydał mi się wmiare ciekawy , aktorzy znani, do tego baaardzo zachęcająca recenzja, opinia na filmWeb ponad 8,5, to wszystko zdecydowało że wybrałem właśnie ten film. tutaj krótki opis z filmweb Charles Schine jest przykładnym mężem i czułym ojcem dla chorej córeczki. Codziennie rano wychodzi do pracy - jest dyrektorem w agencji reklamowej - i pociągiem o 8:43 jedzie do biura. Któregoś dnia spóźnia się jednak i nieoczekiwanie poznaje Lucindę Harris, piękną mężatkę, która najpierw kupuje mu bilet, a potem szepcze do ucha, że jest najseksowniejszym facetem, jakiego kiedykolwiek spotkała. Krótkie rozmowy w porze lunchu prowadzą nieuchronnie do coraz dłuższych spotkań po pracy. Wreszcie oboje decydują się na wspólną noc w hotelu. Zamiast romantycznych uniesień, kochanków czeka jednak koszmar. Film okazał się zupełnie inny niż się spodziewałem, do połowy jeszcze wmiare OK, potem było tylko gorzej, film można uznać za spartaczony, zbyt porzekombinowany, w pewnym momencie wszystko wygląda jakby scenarzysta stracił wene i dokończył film na odczep się. Ogólnie przewidywalny i niezrównoważony film ;) Szkoda że ktoś się za to porządnie nie wziął, bo można było to zrobić lepiej, wtedy wyszedł by kawał dobrego kina. nawet aktorzy z takich filmów jak Bruce wszechmogący, Sin City, Amityville Nieodwracalny , idc, nic tutaj nie pomogli. Ogólnie 5/10 Żałuje już że nie poszedłem na ,,Tylko mnie kochaj" Tak 6/10 Żałuje że nie wybrałem ,,tylko mnie kochaj" Edytowane 21 Stycznia 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Tylko mnie kochaj Właśnie wróciłem z kina. Lekka, łatwa i przyjemna komedia romantyczna. Zrobiła na mnie bardzo pozytywbe wrażenie. Wprawdzie większość rzeczy można było przewidzieć, ale jeżeli ogląda się w miłym towarzystwie to polecam ;) Dziewczynka grająca Michalinę jest poprostu niesamowita :D Najlepsza kreacja w tym filmie :) dokladnie... film moze nie jakis niesamowity, ale milo sie oglada. julka (filmowa michalina) wali takimi tekstami ze cala sala sie smieje. naprawde jak ktos chce sobie poprawic humorek to naprawde polecam... @Severus: najbardziej mi sie podoba akcja. -czemu jesz kurczaka rekoma? nie nauczyli cie widelcem? -tak mi lepiej smakuje... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Ja jestem po seansie wieczornym ;) :arrow: Forgotten - 8/10 Za: :idea: pomysł, realizację, efekty, scenariusz, dobrą grę aktorów, zaskakujące zwroty akcji, fabułę, ogólnie - za całokształt :!: Z czystym sumieniem - POLECAM :!: Edytowane 21 Stycznia 2006 przez KrokOboK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Extreme Dating - nawet opisu nigdzie nie znalazlem, ale nie polecam bo to jednym slowem jest [ciach!]0. nudny i beznadziejny. prymitywny. 1/5 Elizabethtown - na poczatku (tak gdzies do 1/3 filmu) nudny, pozniej zaczyna sie krecic i wychodzi nawet cos ciekawego. moze ogolnie nie przepadam za Orlandoo Bloomem ale mysle ze tu zagral dobrze. -4/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ogladałem baaardzo dawno, czy to ten film, gdzie podsłuchiwali, jak dwie panny 'grały w statki'? :) taaaa :lol: :ploom: oglądał ktoś z was Waiting?? bo szukam napisów do tego filmu i cos nie mogę znaleźć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Tylko mnie kochaj Właśnie wróciłem z kina. Lekka, łatwa i przyjemna komedia romantyczna. Zrobiła na mnie bardzo pozytywbe wrażenie. Wprawdzie większość rzeczy można było przewidzieć, ale jeżeli ogląda się w miłym towarzystwie to polecam ;) Dziewczynka grająca Michalinę jest poprostu niesamowita :D Najlepsza kreacja w tym filmie :) Zgadzam się w 100% Nic dodać, nic ująć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 taaaa :lol: :ploom: oglądał ktoś z was Waiting?? bo szukam napisów do tego filmu i cos nie mogę znaleźć :( Taka sobie komedyjka. Smieszna, ale nic nadzwyczajnego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 GSH rzeczywiście zaskakujace zakończenie , jedyne co mi brakowało w tym filmie to troche więcej humoru :lol2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 :idea: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły - +8/10 :arrow: Film bardzo fajny :!: Szybka akcja, sceny walk, efekty (ucieleśnienie umarłych i odwrotnie), gra aktorów, obsada (Orlando Bloom), klimat :!:, dbałość o szczegóły, charakteryzacja, kostiumy :!: Polecam :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Going the Distance (Jazda na maksa) - obejrzalem z nudow, cos ala ostra jazda... 2/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Wallace i Gromit - Klątwa Królikołaka - świetna zabawa, jak zawsze przy W&G :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 dokladnie... film moze nie jakis niesamowity, ale milo sie oglada. julka (filmowa michalina) wali takimi tekstami ze cala sala sie smieje. naprawde jak ktos chce sobie poprawic humorek to naprawde polecam... @Severus: najbardziej mi sie podoba akcja. -czemu jesz kurczaka rekoma? nie nauczyli cie widelcem? -tak mi lepiej smakuje... :) Dobra jeszcze była akcja jak on się jej pytał -Jak wygląda twoja mama? -Normalnie ma ręce, nogi, nos, włosy... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Predator Island - 0/5 !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...