Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Francuskiego Numeru nie polecam. Zarowno ten jak i Czas Surferow sa po prostu "czerstwe". O ile w Czasie nie bylo zadnegp momentu, w ktorym bym sie zasmial, o tyle w Numerze bylo ich kilka (2, moze 3) jednak film jest malo skladny. Dluzyzny miejscami i sam pomysl jest cholernie wkurzajacy. A komedie wkurzac nie powinny. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Briareos

Inside Man - nie mogę się doczekać... Denzel Washington... Każdy film z tym gościem to majstarsztyk! Premiera w najbliższy piątek ;]

Plan doskonały to pasjonująca opowieść o rozgrywce między dwoma mężczyznami – doświadczonym oficerem policji Frazierem (Denzel Washington) i piekielnie inteligentnym włamywaczem, Daltonem (Clive Owen), który zaplanował i realizuje błyskotliwy plan napadu na bank. Sytuacja staję się bardzo skomplikowana, gdy do gry włączy się Madaline (Jodie Foster), której zadaniem jest ochrona interesów pewnych wpływowych ludzi.

Zapowiada się cieeekawie :>

BTW, co polecacie na jutrzejrzy wypad do kina z dziewczyną? Nie musi być śmiesznie, ma być kawał dobrego kina ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem Briareos ten sam problem wczoraj no i wybralem Numer, ktorego nie polecam. Alternatywa byly Wyznania Gejszy, Angel-A, lub Czerwony Kapturek. Na dzien dzisiejszy wybralbym w takiej kolejnosci (wiadomo, ze jeszcze jej gust sie liczy ;)) Czerwony Kapturek -> Wyznania Geiszy -> Angel-A. Ten ostatni bardzo mnie ciekawi, ale wydaje mi sie, ze jest taki troche zbyt melancholijny i powolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiada się cieeekawie :>

Może i ciekawie, ale na pewno nie oryginalnie:> Nie wiem jak Wy, ale ja powoli zaczynam mieć dosć filmów typu genialny włamywacz vs ktos od zabezpieczeń:>

BTW, co polecacie na jutrzejrzy wypad do kina z dziewczyną? Nie musi być śmiesznie, ma być kawał dobrego kina ;]

Skoro nie musi być smiesznie, to:

Miasto Gniewu, Tajemnica Brokeback Mountain, Wyznania Gejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwonego Kapturka omijajcie szerokim lukiem. Idac na to spodziewalem sie czegos na poziomie Ice Age albo Shreka, ale bardzo sie rozczarowalem. Film nie jest wogole smieszny, do tego ma kiepska animacje. 16zl wyrzucone w bloto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowiadajac sie o filmach (tak jak o muzyce, ksiazkach, czy grach) nie mozna byc za bardzo obiektywnym prawda? :D

Co do pytania, to mnie Nemesis znudzilo. Kazdy film ST mnie znudzil po godzinie. Forma serialu byla najlepsza. Zeby nie bylo: sam popieram po czesci LPC, bo jestem ogromnym fanem SW, a ST ogladalem tylko wtedy (bardzo mi sie podobalo, ale maniakiem nie bylem). Dlatego lepiej poczekac na zdania innych userow. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwonego Kapturka omijajcie szerokim lukiem. Idac na to spodziewalem sie czegos na poziomie Ice Age albo Shreka, ale bardzo sie rozczarowalem. Film nie jest wogole smieszny, do tego ma kiepska animacje. 16zl wyrzucone w bloto.

Kurcze, toś mnie zaskoczył, każdy kto wraca z kina mówi że Shrek przy kapturku był poprostu nudny i że kapturek jest kozacki, etc. :) Pierwsza taka opinia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, toś mnie zaskoczył, każdy kto wraca z kina mówi że Shrek przy kapturku był poprostu nudny i że kapturek jest kozacki, etc. :) Pierwsza taka opinia...

Kwestia gustu, jak ze wszystkim. Dla mnie film na 0/10. Edytowane przez BartosH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z częścią "Nemesis"? Żenada czy całkiem, całkiem?

mi sie na przyklad bardzo podobal. niestety niektorzy narzekaja ze za dlugi, za duzo komputerowych efektow albo ze to najprawdopodobniej ostatni film z "lysym"

The Brokeback Mountain - Zajebisty film, naprawe, zasluguje na 11/10. Trzeba obejrzeć.

cytat cartmana: gay cowboys eating pudding, dziekuje postoje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto zobaczyć Duma i uprzedzenie <_< ?

Bo wybieram się z klasa na ten film. :blink:

Żeby zobaczyć Kierę ? warto iść na każdy :))))))))).

Możesz iść, nie jest źle :) ... najlepsza rola Matthew MacFadyen, pasuje i gra tam wyśmienice do kreacji "Pana Darcy'ego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obyjrzyj lepiej z klasa wersje South Park'owa. Szybciej i lepiej ;]

TZN że według ciebie ten film to dno ?

Też chyba tak mi się wydaje, ale nie ja decyduje co będziemy oglądać, prponowąłem Francuski numer ale był sprzeciw :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wszystkim tym co nie widzieli kultowa polska komedie Konopielka. Ogladalem ten film ze trzy razy i za kazdym razem zabawa byla przednia. Szkoda, ze ostatnimi czasy polskie komedie nie daja tyle powodow do smiechu co w/w film.

Niektore teksty po prostu "zabijaja" :)

Pozwole sobie przytoczyc jeden na szybko znaleziony (pamiec juz niestety szwankuje troche i trzeba sie wyslugiwac googlarka :) )

"- A ziemia okrągła jest.

- Jakże okrągła, przecież widzisz, że nie okrągła.

- Okrągła, tatku, tylko człowiek mały i nie widzi, że się tam dalej zagina

- Sie było za rzeką, nic sie tam nie zagina i nic nie mówią żeby się gdzieś dalej zaginało" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TZN że według ciebie ten film to dno ?

Też chyba tak mi się wydaje, ale nie ja decyduje co będziemy oglądać, prponowąłem Francuski numer ale był sprzeciw :mur:

Nie mowie, ze dno, po prostu widzialem z 3 ekranizacje tej ksiazki i najbardziel urzekla mnie ta South Park'owa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Supercross super film , troche adrenaliny polecam.

Może znacie jakieś ciekawe filmy o tematyce samochodowej, motoroweji i ciężarowej :lol2:

:wink:

Klasyk gatunku "Cena Strachu" Clouzouta oraz "Pojedynek" Spielberga. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby zobaczyć Kierę ? warto iść na każdy :))))))))).

Możesz iść, nie jest źle :) ... najlepsza rola Matthew MacFadyen, pasuje i gra tam wyśmienice do kreacji "Pana Darcy'ego".

ojejku - chodzi o ten film ktory opowiada o losach 13-14 latka, ktory od malego wychowywal sie z gepardem ?

Jezeli tak, film bardzo przyjemny - piekne krajobrazy, mozna powiedziec, film dla calej rodziny ;) - jak dla mnie - warto go obejrzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi