Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Księżniczka i Wojownik ? czy to jest to samo co Princess and the Marine ?

Mi kiedyś sie podobał. Nie znam pozostałych filmów wymienionych przez Ciebie, ale to chyba mogę polecić ;)

Princess and the Marine napewno jest łatwy w odbiorze, nieskomplikowany film o miłości pomiedzy amerykańskim żołnierzem marines i arystokratką z Bahrajnu. Ponoć oparty na faktach.

To to samo, co "The princess and the warrior" ;)

Obejrzelismy "Niebo" - niebo w gebie. Czuc Kieslowskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie de kłeszczyn - podajcie mi tytuly filmow takich jak Harold i Kumar go 2 white castle,jazda na maxa,euro i road trip.Pilnie poszukuje wlasnie tego gatunku komedii.Jest jeszcze filmik o 4 kolesiach,ktorzy probuja dotrzec na jakis zespol, filmik tez tego typu,ale nie pamietam tytulu.Podawajacie mi,bede bardzo zobowiazany.A jesli chodzi o druga prosbe to to, co pisalem wczesniej, czyli napiszcie czy fajny jest film Silent Hill :) Pozdrawiam

Edytowane przez hydro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dołączona grafika

Film wart obejrzenia i dający sporo do myślenia ...

Kto go zobaczy i zrozumie przekona się że Wszyscy Jesteśmy Chrystusami ... ;)

9/10

Edytowane przez RogerWhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy Jesteśmy Chrystusami - nie oczekujcie po tym filmie komedii... fakt, momentami dialogi i sytuacje sa mocno przesadzone co moze sprawiac takie wrazenie... film jednak jest ciezki... sklania do refleksji... polecam!

Shinobi - piekna historia tragicznej milosci pomiedzy wojownikami z wrogich klanow shinobi... swietne sceny walki... polecam! szczegolnie osobom interesujacym sie Japonia...

Edytowane przez Marcin_gps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prison Break - może nie film - ale serial. Ale za to jaki! Oglądam, śledzę i musze przyznać, że bardzo bardzo dobry serial! żeby nie opowiadac za dużo i nie zdradzać fabuły - która matakie zwroty i fikołki - że czasem aż sam się zastanawiam dużo i namiętnie. Scenariusz świetnie napisany - większość rzeczy jest bardzo logiczna i powiązana. Świetna gra i główny wątek!

Ogólnie - facet trafia do więzienia, aby pomóc bratu w ucieczce. Brat jest skazany za morderstwo - na śmierć - ale walczy o swoje prawa, gdyż twierdzi, że jeste niewinny. Śledztwo prowadzi prywatna pani adwokat i okazuje się, że we wszystko mieszają się słujżby specjalne. Ogólnie - mniam ;) Polecam każdemu naprawdę wciąga i bardzo chętnie ogląda się kolejne odcinki! AWESOME !

Moja ocena 9/10 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prison Break - może nie film - ale serial. Ale za to jaki! Oglądam, śledzę i musze przyznać, że bardzo bardzo dobry serial! żeby nie opowiadac za dużo i nie zdradzać fabuły - która matakie zwroty i fikołki - że czasem aż sam się zastanawiam dużo i namiętnie. Scenariusz świetnie napisany - większość rzeczy jest bardzo logiczna i powiązana. Świetna gra i główny wątek!

Ogólnie - facet trafia do więzienia, aby pomóc bratu w ucieczce. Brat jest skazany za morderstwo - na śmierć - ale walczy o swoje prawa, gdyż twierdzi, że jeste niewinny. Śledztwo prowadzi prywatna pani detektyw i okazuje się, że we wszystko mieszają się słujżby specjalne. Ogólnie - mniam ;) Polecam każdemu naprawdę wciąga i bardzo chętnie ogląda się kolejne odcinki! AWESOME !

Moja ocena 9/10 !

Myślałem, że o serialach mówi się tutaj - > 2105390[/snapback]

Śledztwo prowadzi prywatna pani detektyw i....

Przecież Veronica Donovan, która stara się udowodnić niewinność Linc'a jest adwokatem, a nie detektywem.

Edytowane przez satoshie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam wszystkim poleciec jescze do kiosku go gazeta dziennik...

dodaja do niej (a kosztuje tylko 1,5zl) ladnie wydanego KILL BILLA vol.1,

imo sie bardzo polaca i warto miec ten film w swojej kolekcji,

a nawet jesli tylko raz obejrzymy to 1,5zl jest niska cena :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja też dawno nie pisałem bo nie ma czasu ;p Ale ża znalazłem chwilę i jestem tuż po seansie "Radio" na HBO to polecę go z czystym sumieniem ;d 9+!! Cudowny film (scenariusz napisało życie, jak do większości pięknych filmów ;]] ), cudowne role Ed'a oraz Cube'a, których sobie bardzo cenie, płakałem jak dziecko ;d Polecam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze długi weekend się zaczął wczoraj i coś ciekawego bym obejrzał, a tu jak na złość nic mi sie w oczy nie rzuca. Albo widziałem, albo nie zapowiada się interesująco. Polećcie coś ciekawego. W tej chwili siedze nad Prison Break, ale po dwoch odcinkach nerwy mi siadaja i musze robic przerwe. Cos relaksujacego, ale nie glupiego na wieczor? Swoja droga brakuje ostatnio dobrych komedii....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ogladales Long Weekend, gra tam Brendan Fehr (moze cos przekrecielem) naprawde dawno sie tak nie usmialem. polecam, niektorym moze sie wydac glupim filmem ale jest duzo takich momentow w ktorych prawie sie posikalem ze smiechu. glowny bohater co chwile stawia sie w takich sytuacjach ze nic tylko smiac sie do lez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shinobi - piekna historia tragicznej milosci pomiedzy wojownikami z wrogich klanow shinobi... swietne sceny walki... polecam! szczegolnie osobom interesujacym sie Japonia...

Dla mnie ten film to totalny gniot. Charaktery wyciągnięte rodem z Mortal Kombat. Wszystko w tym filmie słabo się trzyma kupy. Nie trzyma poziomu ani jako action-fantasy, ani jako melodramat: którym miał być w założeniu. Widać, że twórcy starali się powielić po części "House of Flying Daggers", który nie jest może filmem najlepszym, ale i tak można go usytuować o dwie klasy wyżej niż "Shinobi". Bardzo słabiutka produkcja. 3,5/10 Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shinobi jest duzo lepsze w wersji anime, jako serial Basilisk (24 odcinki). Oba sa oparte na tej samej powiesci, aczkolwiek fabula jest troche inna w obu przypadkach.

O obu pisalem troche szerzej w topicu o anime, zainteresowanych tam zapraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-->nieo

z tym totalnym gniotem to mocno przesadziles... ale o gustach sie nie dyskutuje...

Kontrolerzy - film opowiada o dramatycznych, ale też zabawnych relacjach pomiędzy pasażerami i kontrolerami biletów w metrze... Bardzo specyficzny klimat, polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, no ja tez sie sporo smialem przy tym filmie, nawet duzo. z tym mrocznym klimatem to chyba zle sie troche wyrazilem, chodzilo mi o to ze to nie byl taki zwykly film, cala akcja toczyla sie w podziemiach, w metrze i to juz byl dla mnie taki specyficzny klimat filmu. mi sie bardzo podobal, w koncu to ze go obejarzalem chyba ze 3 razy tez daje mi do myslenia bo rzadko jaki film tyle razy ogladam, LOTR, matrix, ronin, i jeszcze cos tam bylo ale juz nie pamietam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Kontrolerzy rzeczywiscie sa spoko tez polecam ;]

Mam troche filmow na hdd... i dzisiaj obejrzalem ziemie zywych trupow.

Po prostu n/c ten film to jakas pomylka. O ile swit zywych trupow mi sie podobal, milo sie go ogladalo po prostu, to ten film jest nie smaczny i glupi.

Typowy film dla amerykancow (jak to sie moze komus podobac?)

Polecam jezeli ktos chce sie posmiac z lipnego wykonania i banalnej fabulki. Rezyser chyba nie mial pomyslow i co chwila serwuje nam zombiakow odgryzajacych czesci ciala i jedzacych flaki.

Do tego te potwory wyskakujace z nikad.

Do tego bez sensowne zakonczenie

Zombiaki rozwalaja pol miasta a na sam koniec glowny bohater patrzac na grupe zombi uciekajacych z miasta, mowi rozczulony: Ida sobie znalezc wlasne miejsce... jak my... chlopak sie rozczulil nad zombiakami ktorzy rozwalili pol miasta, zabili nie wiadomo ilu lol... i nagle opuszczaja miasto aby znalezc swoje miejsce haha.
Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe no ziemia trupow niezle mnie rozbawila, ale najwieksza beke mialem ogladajac house of the dead 2 to co tam sie wyrabia to przegiecie.

pierwsze starcie z jednym [1!!!!] zombie druzyny typu S.T.A.R.S. - 2 kolesi do piachu (+zombiak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam troche filmow na hdd... i dzisiaj obejrzalem ziemie zywych trupow.

Po prostu n/c ten film to jakas pomylka. O ile swit zywych trupow mi sie podobal, milo sie go ogladalo po prostu, to ten film jest nie smaczny i glupi.

Typowy film dla amerykancow (jak to sie moze komus podobac?)

(...)

Pragne sprostowac tą jakze krzywdzącą opinie :P . Ziemia żywych trupów to pozycja obowiązkowa dla fanów Romero. Reżyser serwuje nam tym razem nieco inną wizję inwazji zombie (trupy potrafią się uczyć, działają zespołowo itp.), jednak mimo kilku nowatorskich pomysłow klimat do jakiego przyzwyczaił nas Romero jest silnie wyczuwalny. Film nie jest co prawda tak dobry jak np. Noc... czy Świt... (wersja z 78.), ale wciaz warty obejrzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

No to ze potrafia sie uczyc mnie i brata najbardziej rozwalilo jak caly ich szef zaczal z karabinu nawalac :lol: :lol:

Albo jak zombiaki wparowaly do wierzowca (hax0r) - wczesniej jakos wolno sie poruszaly, wrecz slamazarnie, i w pierszych ujeciach juz zaczely atakowac ludzi (moze jakiegos boostera dostali?).

I do tego te banalne akcje typu zombiaki wyskakujace z nikad. Na samym poczatku co kolesie od baru wparowali i ten zombiak co ich zaatakowal. Wyskoczyl zza jakis kartonow ktore byly ladnie ulozone. Co on tam w ogole robil?

Lub ten mlody co na desce jezdzil. Siedzial sobie jak jakis nub, w miescie pelno zombiakow a ten nic sie nie przejmowal i sluchal sobie muzyki. Nagle oczywiscie milion zombiakow zaczelo go wpieprzac (moze sa az tak madrzy ze na spadochronie skoczyli z nieba?).

Dla mnie film zalosny...

Do tego te akcje jak zombi jedza ludzi :/ no naprawde wyglada to tak jakby rezyser nie mial pomyslow na nic i pol filmu tym zapelnil.

W gazecie Film dostal dwie albo trzy gwiazdki...

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj o 23.00 na TVP1 leci Seven.

BTW. Nie wiem już po raz który będę oglądał ten genialny film ;)

Ja zapuszczam dzisiaj "Fight Club". A tak w ogóle to polecam mniej znany, ale również bardzo dobry Finchera "The Game"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio widziałem film "Phone booth" i musze powiedzieć, ze sie miło zaskoczyłem.Wiedziałem tylko ze ma byc sensacyjny, wiec troche stereotypowo spodziewałem sie pościgów i bullet time'a.Strzelania jednak jest jak na lekarstwo a akcja trzyma w napieciu do samego konca,dobra gra aktorów. Imho warto obejrzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi