Gość sialala Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Film rezysera, ktory mial jakies urazy w mlodosci ;) Ten rezyser nakrecil potem Wladce Pierscieni i King Konga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ten rezyser nakrecil potem Wladce Pierscieni i King Konga ;) Hehe, nawet nie pamietalem kto wyrezyserowal 'Martwice Mozgu' :lol2: Dobre, bardzo dobre, wrecz syci... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 To obejżyjcie sobie Bad Taste- to samo, co Braindead, tylko starszy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Hehe, co do braindead'a to niezlym motywem bylo » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « trzymanie tego dzieciaka zombi w wozeczku z kolczatką ;]]]]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Sling Blade - niesamowity, mało ze mnie łez nie wycisnął (co nie zdarza się często w moim przypadku), 9/10. No i genialna kreacja Billy'ego Boba Thorntona (nominacja do Oscara). Edytowane 14 Czerwca 2006 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Ahmed Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 House Of 9 (Ultimatum :mur: - PL) Gatunek : Thiler Taki nawet, nawet :) do obejrzenia ale jakoś nic poza tym. Troszkę podobny do Piła 2 (jednak nie taki krwawy). Dom w którym zamknięto dziewięć przypadkowych osób, do wygrania 5 milionów dolców, wyjść może tylko jedna osoba (która otrzyma nagrodę). W filmie obserwujemy zachowania umieszczonych tam osób (ksiądz, policjant, murzyn-raper, kompozytor itd.) Ocena 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Employee of the month - zupełne zaskoczenie - bardzo dobra czarna komedia 8,5/10 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Silent Hill - 8.8/10 Tajemnica Brokeback Mountain - 8.5/10 Wszyscy jesteśmy Chrystusami - 8/10 Czekając na Joe - 8/10 Czerwona Róża - 7.5/10 Bandidas - 7/10 Klucz do koszmaru - 6/10 Gol! - 6/10 Piła 2 - 5.5/10 Kiss Kiss Bang Bang - 4/10 Hi Way - pozostawiam bez oceny ze wzgledu na specyfike filmu - POLECAM osobom czującym klimat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 co ja to ostatnio obejrzałem <_< aaa Firewall - 7/10 fajny filmik, przyjemnie się ogląda :D Imagine Me and You - 3/10 dżizys co za film, nie polecam nawet z drugą połówką bo wieje nudą :mur: Stay - 8/10 pozytywnie zakręcony B) The Hills Have Eyes - 6,5/10 ostra sieka, dużo krwi :D The Pink Panther - 5,5/10 cieenka komedia, ale można zobaczyć bo wypada :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Running Scared (AKA Peur au ventre, La) (2006) produkcja: Niemcy , USA gatunek: Dramat, Thriller, Akcja data premiery: 2006-01-06 (Świat) # Joey Gazelle (Paul Walker) jest szeregowym gangsterem, którego zadaniem jest pozbywanie się broni użytej w porachunkach mafijnych. Wkrótce dowiadujemy się, że Joey ukrywa broń za fałszywą ścianką w piwnicy, zamiast topić ją w rzece. Pewnego razu 10-cio letni syn Joey’a, Nicky (Alex Neuberger) i jego najlepszy przyjaciel, Oleg (Cameron Bright), są świadkami jak Joey chowa gnaty po nieudanej akcji. Oleg wykrada jeden z nich – 38-ke ze skróconą lufą (użytą do zabicia skorumpowanego gliny) – i strzela do swojego ojczyma (Karel Roden). Wyglądałoby to wystarczająco źle nawet gdyby ojczym Olega nie był bratankiem psychotycznego bossa mafii rosyjskiej (John Noble) ... który ubija z grupą Joey’a interes na lewej sprzedaży paliwa. Teraz Joey ma na głowie również brudnego policjanta (Chazz Palmintieri), który przeżywa spartoloną wymianę narkotykową i gorącą 38-kę gdzieś na ulicach, zmieniającą właścicieli w półświatku świrów, alfonsów, dziwek i pedofilów oraz Olega, który może go naprowadzić na trop pistoletu. I nawet jeśli zdoła wszystko załatwić w ciągu nocy, ciągle musi jeszcze wyjaśnić coś swojej żonie (Vera Farmiga). http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=142672#130243 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ...Stay pokazuje jak wiele jestesmy w stanie zrobic aby zmienic przyszlosc,przeznaczenie ukazujac jednoczenie nasza bezsilnosc wobec tych staran i nieudolnosc.Kazdy z nasa widzi inaczej swiat.Rozejrzyj sie wokol i zobacz WIECEJ-popatrz nie tylko oczyma,rozumem i sercem ale rowniez przez pryznat pragnien i marzen.Potrafia one bedac niespelnionymi rodzic tesknote,smutek,lek i zal-za tym co piekne i wymarzone ale nie osiagniete.Zatem czy warto zyc?-zycie jest tylko jedno-nie wazne czy marzenia stana sie naszym zyciem,czy uda sie je nam osiagnac,czy tez na zawsze pozostana marzeniami,wazne zeby nzalesc w zyciu cos lub kogos dlaczego,dla kogo warto STAY!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zeby nie bylo, podkresle jeszcze raz :] Stay = Drabina Jakubowa + fajne efekty specjalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enessis Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 The Prophecy: Uprising (Armia Boga: Bunt) Zupełne (pozytywne) zaskoczenie. Choć firma Dimension słynie z nieudanych sequeli (np. Highlander, choć 4ka wcale nie była *aż* tak zła), to Uprising ma wszytko co rasowy horror winien mieć + całkiem spójną (ale stand-alone, w porównaniu do wcześniejszych filmów z serii) fabułę. Bardzo ciekawe spojrzenie na - tym razem - ciemną stronę mocy, czyli anioły, które przeciwstawiły się Bogu oraz Lucyfer, którego nie można jednoznacznie osądzić. Zwłaszcza fani Armii Boga powinni być zadowoleni z kontynuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zeby nie bylo, podkresle jeszcze raz :] Stay = Drabina Jakubowa + fajne efekty specjalne Nie oglądałem "Drabiny". Możesz mi powiedzieć czy film poza konstrukcją jest w czymś podobny do "Stay"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ktoś pamięta film o takich małych laleczkach które miały rózne narzędzia np nożyce, wałek na głowie w ksztalcie stożka i zabijały ludiz. Nie moge sobie przypomniec tytułu? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Nie oglądałem "Drabiny". Możesz mi powiedzieć czy film poza konstrukcją jest w czymś podobny do "Stay"?Stay to po prostu "rip off" z Drabiny. Różnica jest taka, ze w Drabinie mamy weterana wojny w Wietnamie, a w Stay studenta. Oczywiscie jest jeszcze pare kosmetycznych roznic miedzy nimi, ale szkielet opowiesci jest taki sam. Nie bede wchodził w szczegóły żeby nie spoilerować jeszcze bardziej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Co widzicie w tym Silent Hillu? Dla mnie to jeden z bardziej żenujących filmów jakie widziałem. 3/10 Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 kazdy lubi to co lubi :D wiec nie dzis sie ze niektorym podobal sie ten film. Mi osobiscie nawet nawet, choc w zadnego silent hilla niegralem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ogladalem jakis tydzien temu walk the line (spacer po linie) i wlasnie przesluciach!e soundtrack - polecam! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Aż wstyd się przyznać ale dopiero wczoraj a właściwie dzisiaj obejrzałem Lśnienie (Shining) Kubricka :oops: Tym bardziej się sobie dziwię (że dopiero teraz zabrałem się za ten film) bo uwielbiam Nicholsona. I trzeba przyznać, że wielka rola wielkiego Jacka :!: Do tego wspaniała reżyseria, muzyka, klimat. Film zostawiam bez oceny - po prostu klasyka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ktoś pamięta film o takich małych laleczkach które miały rózne narzędzia np nożyce, wałek na głowie w ksztalcie stożka i zabijały ludiz. Nie moge sobie przypomniec tytułu? :mur: O to ci biega?? http://www.filmweb.pl/Film?id=104235 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ogladalem jakis tydzien temu walk the line (spacer po linie) i wlasnie przesluciach!e soundtrack - polecam! :]Zgadzam się! Walk The Line to tak samo jak "Ray" świetny biograficzny film. A aktora grający Johnnego Casha wymiata. Wiedzieliście że sam śpiewa wszystkie piosenki? Podobno sam J.C. przed śmiercią nie zgodził się na playback w filmie. Aktor musiał nauczyć się grać i śpiewać tak jak Johnny :) OST też należy do czołówki ;) Vanity Fair też ciekawy film pokazujący walkę o miejsce w społeczeństwie, za czasów Napoleona. Before Sunrise, coś dobrego do obejrzenia z dziewczyną ;) Jej się napewno spodoba, co do nas, to raczej nie każdemu. Oczywiście zwariowana historia miłosna podlana dużą dawką rozważań na temat miłości i innych spraw damsko męskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Mi też się podobał Walk The Line, ostatnio obejrzałem też Running Scared i potwierdzam wszystko co było o nim napisane w temacie, świetny film...trzeba obejrzeć....no i najlepsze, że w połowie filmu nie masz pojęcia jak się skończy :D można tylko przypuszczać ;) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Before Sunrise, coś dobrego do obejrzenia z dziewczyną ;) Jej się napewno spodoba, co do nas, to raczej nie każdemu. Oczywiście zwariowana historia miłosna podlana dużą dawką rozważań na temat miłości i innych spraw damsko męskich. Before Sunset lepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Czerwony kapturek-prawdziwa historia.... Gdybym był po spożyciu film byłby dla mnei pozycją 6/6pkt :) Filmik z kilkunastoma smiesznymi scenami, babcią trzy-g :):):) i całkiem dobrym dubingiem.Można obejrzec, ale niekoniecznie. Ode mnie 4/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Tristan i Izolda jak dla mnie super film, naprawde warto zobaczyc - 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 No w koncu trafilem na niezly kryminal. Lucky Number Slevin jak dla mnie niezle kino. Bez wodotryskow, FXow, z mala dawka humoru 8,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Lost to chyba serial, a nie film ? Seriale Większość chyba nie ogląda, bo skończył się drugi sezon i wszyscy czekają na trzeci. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Czy znacie moze tytuł filmu gdzie występował taki robot z żółtą głową i on potem zaczołtak jakby myślec i bronić dziewczyny. Film zaczyna sie chyba tym jak przyjeżdża z matką do nowego domu. Ich samochód to Volkswagen wan stary typ. AA i on sie zakochłą w dziewczynie któa miałą ojca pijaka. oglądałem ten film jako 8 latek i niepamiętm zabardzo bo juz 11 lat mineło. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Pure Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Dobrze, ze napisales zakonczenie. Jak ktos poda tytul to i tak nie bedzie trzeba juz ogladac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...